Galeb

Sve što želite znati o plastičnim brodovima

Moderatori/ce: riberer, teranavis, Moderatori

Re: Galeb

PostPostao/la amiklic1 » 20. 09. 2010. (16:18)

marselomm je napisao/la:Evo brzina sa nas 8 u brodu. 8.3 knoots max, putna oko 6.3. Danas ću video staviti.
Iznenadija san se da san odma postiga punih 3000 okretaja, očekiva san malo više muke sa propelom i korigiranjem.

Dobrodošao u klub pogođenih pogona!

I mene je iznenadilo, svi nešto kemijaju, prijatelj stavlja 5. propelu u dvi godine a mene pokakilo i sve iz prve !

lipo je to kad vidiš da je sve kako valja...

brzine su ti očekivane, i to je sasvim OK...
amiklic1
Old Senior Member

Vrsta ribolova: sportski
Tip plovila: Gull 745 / Yanmar 4JH4AE

PostPostao/la Thomy » 20. 09. 2010. (16:22)

Lipo ide. :clap: :thumbup:

:wave:
...koliko moš baljezgat pizdarije...da ti je usta začepit... na guz**u bi progovorija....
Thomy
Old Senior Member

Tip plovila: Saver 19 Open, Yamaha 100

PostPostao/la stana » 21. 09. 2010. (12:52)

Dobrodošao u klub pogođenih pogona :wave: :wave: :wave: :thumbup: :thumbup: :thumbup:
stana
Member

Tip plovila: Galeb 6,75 + sole diesel mini 33

PostPostao/la fic » 21. 09. 2010. (20:20)

oce te slike :mrgreen: to barem nije teško :twisted:
Jedan vikend na moru vrijedi više nego cijeli godišnji ...
fic
Member

Tip plovila: arimar 470+Honda bf50

PostPostao/la Galun » 16. 10. 2010. (22:18)

poštovani forumaši ča mislite o izgledu novog super galeba,izašao je test u otvorenom moru.ja mislim da pretjeruju više sa tim modelima.
Galun
Senior Member

Vrsta ribolova: profesionalni
Tip plovila: Adriatik

PostPostao/la Pape » 16. 10. 2010. (23:30)

Galun je napisao/la:poštovani forumaši ča mislite o izgledu novog super galeba,izašao je test u otvorenom moru.ja mislim da pretjeruju više sa tim modelima.

...i ne samo sa tim modelima galeba, nego opčenito više sa razradom starih varijanti i varijanti jajolikog trupa. ono da vidimo malo od naših proizvođača nesto novo još koliko toliko neviđeno. nešto tipa trupa trophy-a, grady wihte-a, nekog lobstera...nešto, bilo šta drugo....samo da nije više oble krme, peglanje nekog deplasmanca u poludeplasmanca i sl. i da sliće ko jaje jajetu samo malo više inoxa, koji brk u trupu, i ono koji kvadrat tikovine....
Pape
Old Senior Member

Tip plovila: Jeanneau Islander 750, Perkins 4236

PostPostao/la josme » 17. 10. 2010. (09:05)

Ali je zato cijena povoljnija od nekih (s obzirom na kvalitetu i motor od 38 tovara)mislim na popularni- Mu 600/21 :D
... ajmo malo ... satnica.com ... povećajte si profit
josme
Old Senior Member

Vrsta ribolova: rekreativni
Tip plovila: luft-madrac

PostPostao/la som » 13. 11. 2010. (21:23)

Pape je napisao/la:
Galun je napisao/la:poštovani forumaši ča mislite o izgledu novog super galeba,izašao je test u otvorenom moru.ja mislim da pretjeruju više sa tim modelima.

...i ne samo sa tim modelima galeba, nego opčenito više sa razradom starih varijanti i varijanti jajolikog trupa. ono da vidimo malo od naših proizvođača nesto novo još koliko toliko neviđeno. nešto tipa trupa trophy-a, grady wihte-a, nekog lobstera...nešto, bilo šta drugo....samo da nije više oble krme, peglanje nekog deplasmanca u poludeplasmanca i sl. i da sliće ko jaje jajetu samo malo više inoxa, koji brk u trupu, i ono koji kvadrat tikovine....

Ima, ima,recimo lobster koji se zove Monachus.Ima toga puno više samo triba gledati oko sebe Pape moj.
som
Old Senior Member

Tip plovila: Galeb

PostPostao/la lupis » 14. 11. 2010. (09:39)

Pape je napisao/la:...samo da nije više oble krme, peglanje nekog deplasmanca u poludeplasmanca i sl. i da sliće ko jaje jajetu samo malo više inoxa, koji brk u trupu, i ono koji kvadrat tikovine....

jaje je uvik jaje,sve ča izlazi iz one stvari je oblo....,imaš jaje od orla ,imaš jaje od krokodila,od zmije,od tića...imaš mali milijun vrsti jaja...,oblik koji izlazi iz one stvari nemoreš minjat ali sadržaj moreš....,to ti je to....,jaja se moredu spravljat na miliju načina....,to zna i Nadalina ....,ča misliš da ona traži kvadrato jaje ....???
Sve su osobe i događaji izmišljeni.
Svaka sličnost sa stvarnim likovima i događajima je slučajna.
lupis
Korisnik baniran

Tip plovila: Merry Fisher 625,Suzuki 115

PostPostao/la Pape » 14. 11. 2010. (23:36)

som je napisao/la:Ima, ima,recimo lobster koji se zove Monachus.Ima toga puno više samo triba gledati oko sebe Pape moj.

...a uf je si ga sad...13 metara idealno za u lignje...aj, nabrajaj dalje...sa unutarnjim bi ja tija...
Pape
Old Senior Member

PostPostao/la Pape » 14. 11. 2010. (23:39)

lupis je napisao/la:
Pape je napisao/la:...samo da nije više oble krme, peglanje nekog deplasmanca u poludeplasmanca i sl. i da sliće ko jaje jajetu samo malo više inoxa, koji brk u trupu, i ono koji kvadrat tikovine....

jaje je uvik jaje,sve ča izlazi iz one stvari je oblo....,imaš jaje od orla ,imaš jaje od krokodila,od zmije,od tića...imaš mali milijun vrsti jaja...,oblik koji izlazi iz one stvari nemoreš minjat ali sadržaj moreš....,to ti je to....,jaja se moredu spravljat na miliju načina....,to zna i Nadalina ....,ča misliš da ona traži kvadrato jaje ....???

...al kad ih žbatije...to je prava fešta od jaaaaaaaaa'j.... Nadalina, Naaadaaaliiinaaa...... :lol:
Pape
Old Senior Member

PostPostao/la malibrod » 15. 11. 2010. (12:13)

Što mislite koliki je proizvodni vijek "Galeba" ,odnosno da li mislite da će ovaj brod i njegova "braća" opstati na tržištu usprkos sve jačoj konkurenciji?
Da bi opstali u tržišnoj utakmici proizvođači "Galeba" i srodne "braće" po vašem mišljenju trebaju spustiti cijene varijanti kitova ,unaprijediti brod sa detaljima i redizajnom???
Koja bi bila neka realna i primamljiva cijena da vas obori u kupovini ovog broda(ali nemojte sad reći 10000kn)???
Žmuj vina,žmuj vode!
malibrod
Senior Member

Tip plovila: B-Square 290 gumenjak,motor Parsun 5

PostPostao/la som » 15. 11. 2010. (13:06)

malibrod je napisao/la:Što mislite koliki je proizvodni vijek "Galeba" ,odnosno da li mislite da će ovaj brod i njegova "braća" opstati na tržištu usprkos sve jačoj konkurenciji?
Da bi opstali u tržišnoj utakmici proizvođači "Galeba" i srodne "braće" po vašem mišljenju trebaju spustiti cijene varijanti kitova ,unaprijediti brod sa detaljima i redizajnom???
Koja bi bila neka realna i primamljiva cijena da vas obori u kupovini ovog broda(ali nemojte sad reći 10000kn)???

Netrebaš se brinut Galeb je već sada nadživio skoro sve poznate brodice kod nas( čast izuzecima) i sigurno će opstat bez obzira na konkurenciju.Teško da ima porta bez Galeba,Maestrala,Gradaca i svih tih brodica s kojima se večina sprda.Nemože se ni reći da se brod nije unapređiva od kad se pojavio.Dodan mu je spojler,pa brkovi,pomaknuta kabina,povišena natkabina,proširena kolomba,dignut kokpit,stavljena klizna vrata,ugrađeni su sve jači motori.Ako to nije redizajn šta onda je? Možda malo sporiji ali ipak redizajn a da je brod ostao prepoznatljiv.To se mora priznati sviđalo se to kome ili ne.E sad unaprijediti brod sa detaljima,da, ali to nebi niko platio.Galeb je dužine Sciallina 23 otprilike pa vidi koja je razlika u cijeni,odprilike jedan naprama 4-5.To sve govori.Da netko stavi cijenu za Galeba sa svim i svačim od 80 000 Eura svi bi umrli od smjeha a kad to stavi puta tri neki drugi proizvođač onda je na to komentar:"ma super brod,odlićan i neznamtijašta".Šta je to realna i primamljiva cijena? Ljudi moji to nepostoji,to je utopija.
som
Old Senior Member

Tip plovila: Galeb

PostPostao/la Mali Dabar » 15. 11. 2010. (13:12)

Teško pitanje !
Kod nas nema pravila,kada "raja"ima novaca,ili ima sliku da ima novaca onda se kupuje,npr.prije 5-6 godina je bila pomana za apartmanima i brodovima,svaki obrtnik s kontinenta je mora imati svoj apartman i brod na moru,ali to neide ni u puno bogatijim zemljama, sada se placaju krediti................
Trenutno "raja"ima sliku da se nema novaca pa se i ne kupuje ništa,eventualno kakve splačine poput SPO-a, ali i to je prolazno,prije 2 god.bio gliser,lanin Holidej,toga vise nema ni u spomenu,tako da je i ovo prolazno.
Galeb ima perspektive,ali i konkurencija radi.
Po meni je to zastarjeli dizajn,brod je ok,ali na dizajnu bi trebalo poraditi,tako da osim ribara za taj brod se i odluci netko s dubljim žepom,netko kome je izgled važan........
Netko tko ima para ili nema vremena za opremanje nece kupovati brod u kitu.
Evo sada su cijene u podu pa se ne prodaje ništa,isto tako prije 5-6 godina su bile u plafonu pa se Galeba cekalo godinu dana i više. Znaci cijena nije presudan faktor.
Mali Dabar
Old Senior Member

PostPostao/la josme » 15. 11. 2010. (13:13)

Oborilo bi me s nogu da naletim na popularnu cijenu( 99.999,00 kn) za Galeba sa motorom(osnovna oprema)
... ajmo malo ... satnica.com ... povećajte si profit
josme
Old Senior Member

Vrsta ribolova: rekreativni
Tip plovila: luft-madrac

PrethodnaSljedeća

Natrag na Plastični brodovi

Trenutno korisnika/ca: / i 4 gostiju.