Gull 745

Sve što želite znati o plastičnim brodovima

Moderatori/ce: riberer, teranavis, Moderatori

Re: Gull 745

PostPostao/la zoka » 24. 02. 2010. (12:57)

Ami ,pripazit ćeš poslije kad budeš vezao bokoštitnike da ti se ne desi kao mom priki.Pomakao
je bokoštitnik točno na ispuha od webasta pa mu ga je rastoplio.Njemu je doduše ispuh sa strane,a barka
nije gull već antares 760.
zoka
Old Senior Member

Vrsta ribolova: sportski
Tip plovila: MERRY FISHER 610,YAMAHA F80

PostPostao/la amiklic1 » 24. 02. 2010. (14:17)

zoka je napisao/la:Ami ,pripazit ćeš poslije kad budeš vezao bokoštitnike da ti se ne desi kao mom priki.Pomakao
je bokoštitnik točno na ispuha od webasta pa mu ga je rastoplio.Njemu je doduše ispuh sa strane,a barka
nije gull već antares 760.

Kod mene je ispuh grijača iz apoložaja zadnjeg bokobrana. Jednako tako i ispuh motora. Uglavnom, bokobrane skidam kad palim motor i isplovljavam, pa ne bi trebalo bit' problema.

Svakako hvala na savjetu...
amiklic1
Old Senior Member

Tip plovila: Gull 745 / Yanmar 4JH4AE

PostPostao/la Trogiranin » 24. 02. 2010. (14:55)

Ami, jedno pitanjce kad si već spomenuo Racor filtere ? Naime i ja sam stavio od istog proizvođača, ali zadnje vrijeme nigdi ne mogu nać rezervni uložak za prominit. Ako imaš podatak koji si filter stavio i di si ga nabavio, odnosno da li imaju zamjenske djelove ? Kod mene je model 120A za protok do 57lit/h dizela sa prozirnom čašicom za škorlat vodu ako se nakupi. :thumbup:
,a i kakav bi to lignjolov bio da se ne mora beštimat, te ja pitam ? BY zipi

Ovaj Trogiranin ...pa vidi mu lokaciju....,i ti bi njemu vjerovao..??...by LUPIS

Imat brod na livadi je isto ko i imat kravu, ne možeš plovit! ..... A KO BI DRUGI ..... LUPIS !!!
Trogiranin
Old Senior Member

Tip plovila: Galeb 6,75 Lombardini LDW 2204

PostPostao/la som » 24. 02. 2010. (17:07)

amiklic1 je napisao/la:Šta se tiče grijanja i mogućeg smrada, imam također opciju stavit drugu cijev i negdi je provest. U biti, plastika smrdi dok ne "sazrije". Tako je i kod drugih stvari, a evo kolega ima baš kao i kod mene i kaže da je upočetku smrdilo, pa je ostavio neko vrime da radi na maksimumu dok bi panulava, i prošlo je... kaže da ne valja ništa mazat priko toga jer samo gore napraviš.

Za neke posebne nosače nemam potrebe, jer se cijev provlači ispod poda kokpita (tu će bit s dvi metalne brage uhvaćeno da ne visi, onda ide iznad spremnika nafte (na tom dijelu je izolirana izvana), pa ulazi u kuhinju.

... Komande su već na komandnoj ploči, na okomitom dijelu desno od volana.

Ako misliš spavati u brodu po zimi ja bi ti preporučio da komande postaviš negdje gdje ih možeš dohvatiti da se ne dižeš iz kreveta.Meni su malo iznad glave da mogu sve obaviti iz kreveta (na zidu WC-a) .Za cijevi je bolje u kuhinjskom bloku staviti izolaciju(ima je kupiti na ulazu u Trogir,debljina je 5mm,rola je široka 120 cm.Koristi se za podna grijanja 30-35 kn metar)Inače meni je smrdilo svaki puta na plastiku i za tri mjeseca sam sve izbacio vani.Nije se moglo spavati.
Zadnja izmjena: riberer; 24. 02. 2010. (17:21); ukupno mijenjano 5 put/a.
Razlog: Quotiranje???
som
Old Senior Member

Tip plovila: Galeb

PostPostao/la Galun » 02. 03. 2010. (00:11)

pozdrav svima,zanima me dali se za gulla 745 dobije stalna registracija ili svakih 5 god ponovo,jer je na vod liniji 6.90,a preko svega 745,pitam jer galeb mi je reg stalno,a preko svega je dug 7.15.
Galun
Senior Member

Vrsta ribolova: profesionalni
Tip plovila: Adriatik

PostPostao/la MPEX » 02. 03. 2010. (12:19)

Galun je napisao/la:pozdrav svima,zanima me dali se za gulla 745 dobije stalna registracija ili svakih 5 god ponovo,jer je na vod liniji 6.90,a preko svega 745,pitam jer galeb mi je reg stalno,a preko svega je dug 7.15.

Ja san svoga gulla registrira prošle godine u 9 misecu i dobija trajnu dozvolu- područje plovidbe III, a prijatelj je svog gulla registrira 2008 u lito i dobija dozvolu na 5 god.- područje plovidbe IIIa. tako da ja mislim da je to proizvoljno od kapetanije do kapetanije i kako se kome svidi.
MPEX
New Entry

Vrsta ribolova: rekreativni
Tip plovila: Gull 745

PostPostao/la madi » 02. 03. 2010. (12:26)

Koliko košta registracija, i znali možda neko koliko dođe kasko (cca)??
madi
Old Senior Member

Tip plovila: GULL 745 // Nanni 175ks

PostPostao/la žmulj » 02. 03. 2010. (12:54)

MPEX je napisao/la:
Galun je napisao/la:pozdrav svima,zanima me dali se za gulla 745 dobije stalna registracija ili svakih 5 god ponovo,jer je na vod liniji 6.90,a preko svega 745,pitam jer galeb mi je reg stalno,a preko svega je dug 7.15.

Ja san svoga gulla registrira prošle godine u 9 misecu i dobija trajnu dozvolu- područje plovidbe III, a prijatelj je svog gulla registrira 2008 u lito i dobija dozvolu na 5 god.- područje plovidbe IIIa. tako da ja mislim da je to proizvoljno od kapetanije do kapetanije i kako se kome svidi.

pozdrav svima,ja sam prošli tjedan registrira starog galeba i reka mi je kapetan da po novom sva plovila do 7m imaju trajnu registraciju pa vjerovatno zavisi što ti upisuju u knjižicu vodenu liniju ili dužinu preko svega.
...7milja je 7milja...
žmulj
New Entry

Tip plovila: MF655

PostPostao/la Jenny » 03. 03. 2010. (00:04)

uzima se gornja mira od vrha prove do krme stim da odvojivi djelovi ( špirun, platforme ) ne ulaze u dužinu, ali to sve ovisi o kapetanu koji gleda brod jer se dešavalo da za isti brod s istom snagon motora neko dobije trajnu reg. a neko na 5 god. tako da ovisi o "dobroj volji"( i još nekim sitnicama ) tako da metar može uvik bit kraći za koji centimetar.
Jenny
Senior Member

Tip plovila: super galeb 6,75

PostPostao/la oneeyed » 03. 03. 2010. (07:05)

Jenny, ima li razlike ako je platforma plastična, praktično neodvojiva ili ne?
"Najgore što ti se može dogoditi je da na tebe padne nešto tupo, a teško. To drobi kosti."
oneeyed
Old Senior Member

Tip plovila: Ribar 480

PostPostao/la Galun » 03. 03. 2010. (10:15)

pa neće valjda kapetan mjerit barku,valjda gleda papire koje se dobiju od proizvodjača,bilo bi bolje da u knjižicu se upiše ova manja mjera,jer kad udjemo u EU pitaj boga koliko će koštat registracija.
Galun
Senior Member

Vrsta ribolova: profesionalni
Tip plovila: Adriatik

PostPostao/la primorac » 03. 03. 2010. (10:41)

Galun je napisao/la:pa neće valjda kapetan mjerit barku,valjda gleda papire koje se dobiju od proizvodjača,bilo bi bolje da u knjižicu se upiše ova manja mjera,jer kad udjemo u EU pitaj boga koliko će koštat registracija.

Neće kapetan, nego referent u kapetaniji koji radi na registracijama, obaveza mu je premjeriti plovilo, sravniti broj motora, pregledati opremu i o svemu sačiniti zapisnik. Svjedodžbi proizvođača može vjerovati, ali i ne mora. Netko npr. doda valobran, koji nije stršeći dio, i eto ga duži brod nego to kaže svjedodžba.

Platforma, špirun, su stršeći djelovi koji se ne uračunavaju.
Ne odlučuje onaj koji izlazi na referendum, nego onaj koji broji glasove.
primorac
Old Senior Member

Tip plovila: Kvarnerplastika Raša "UČKA"

PostPostao/la Jenny » 03. 03. 2010. (23:19)

oneeyed je napisao/la:Jenny, ima li razlike ako je platforma plastična, praktično neodvojiva ili ne?

nema veze jeli plastična ili je od nekog drugog materijala bitno je da je fizički odvojiva odnosno da se vidi spoj i da s trupom ne čini jedno tijelo, ali napominjem ako i nije montažna i čini jedno tijelo s trupom opet sve ovisi od osobe iz kapetanije koja pregledava brod, ako platforma nije upisana u dužinu iz svjedodžbe o gradnji on pri pregledu može ( a i nemora) zažmirit i može napisat miru bez platforme,a opet može napisat da je zatekao platformu i onda upisat i njenu dužinu
Jenny
Senior Member

Tip plovila: super galeb 6,75

PostPostao/la amiklic1 » 04. 03. 2010. (09:05)

Jenny je napisao/la:
oneeyed je napisao/la:Jenny, ima li razlike ako je platforma plastična, praktično neodvojiva ili ne?

nema veze jeli plastična ili je od nekog drugog materijala bitno je da je fizički odvojiva odnosno da se vidi spoj i da s trupom ne čini jedno tijelo, ali napominjem ako i nije montažna i čini jedno tijelo s trupom opet sve ovisi od osobe iz kapetanije koja pregledava brod, ako platforma nije upisana u dužinu iz svjedodžbe o gradnji on pri pregledu može ( a i nemora) zažmirit i može napisat miru bez platforme,a opet može napisat da je zatekao platformu i onda upisat i njenu dužinu

Nas izgleda u ovoj državi uvik j_be to šta "nadležne službe" "mogu, a ne moraju"...

Al' potpuno si u pravu u vezi toga, baš se tako rasdi. Znam npr. da u nekim lučicama gledaju papire, a npr. u marini Solaris došli su Kvarner26 izmjerit metrom i naplatili po stvarnoj dužini. I nije to ništa čudno, iako bi vlasnik, naravno, volio platit manje.

Jednako je i kod registracije.

Zapravo, ja nisam niti pomislio da bi se ovakav brod (brodina?) mogao registrirat' trajno... Ako ikom uspije, već to je krasno... Al' sumnjam da može postat pravilo.
amiklic1
Old Senior Member

Tip plovila: Gull 745 / Yanmar 4JH4AE

PostPostao/la Trogiranin » 04. 03. 2010. (10:04)

Sve je stvar kapetanije ! Opće je poznata stvar da U POJEDINIM ISPOSTAVAMA niti ne izlaze na teren uopće vidit brod, a kamo li šta drugo. Donesi papire, plati takse i vuk sit ovce na broju. Trajno se mislim isto može registrirat i gull ali se kod prijave treba obavezno navest da će biti isključivo za vlastite potrebe za sport i razonodu ili su to sad ponovo nešto izmjenili. Neznam sa sigurnošću, jer ni ono sami nisu uvujek sigurnui s obzirom da se kao i kod većine slučajeva pojedini zakon može tumačit i ovako i onako tako da je u konačnici ipak stvar od kapetanije do kapetanije.
,a i kakav bi to lignjolov bio da se ne mora beštimat, te ja pitam ? BY zipi

Ovaj Trogiranin ...pa vidi mu lokaciju....,i ti bi njemu vjerovao..??...by LUPIS

Imat brod na livadi je isto ko i imat kravu, ne možeš plovit! ..... A KO BI DRUGI ..... LUPIS !!!
Trogiranin
Old Senior Member

Tip plovila: Galeb 6,75 Lombardini LDW 2204

PrethodnaSljedeća

Natrag na Plastični brodovi

Trenutno korisnika/ca: ginekol7, ivan83, som i 2 gostiju.