Postao/la matee » 24. 08. 2016. (21:40)
Evo događanja iz šestog miseca, sezona je skoro počela i jasno je da od broda ništa, zapritija sam državnim odvjetništvom i onda je krenuo drugi val laganja i odugovlačenja, nakon zvanja i zvanja dobijem sms: Mate crko mi je auto na autoputu. Javim ti se sutra sugurno
sada je zbog hitnosti brigu o brodu preuzeo stariji gazda Mirzet, koji se za razliku od Gorana javlja na mobitel gotovo svaki put, dok je muljaža na istoj razini. Na moje inzistiranje na povratu novca počela je isporuka broda svaki petak, pa tako u krug. Čak su rekli kako su dali nalog za povrat novca, pa čim norvežani uplate, obično se radi o utorku, oni će vratiti moju lovu.
Na banci sam saznao da mi bez mojih podataka o računu i ne mogu vratiti lovu jer je njima prikaz transakcije sa računa banke bez detalja s zajedničkog broja banke, ali oni to i ne znaju. Telefonski razgovor (jedan od)
Mirzet: Da
Mate: Halo, Mate pri telefonu, nema love nema broda, što se događa.
Mirzet: Mate ..(pauza).. ne bi vjerovali što se dogodilo
Mate: ne bi
Mirzet: Evo brod je u Jasenovcu i izvadili smo ga iz hale da ga prevezemo u Zagreb i tek smo na suncu vidjeli nekoliko mjehura zraka, sad smo ga vratili, znate,
bolje da odma to sredimo, nego da u garanciji dolazimo dole
Mate: Aaaaajme, što je s povratom
Mirzet: Ide to, čim ovi uplate
Mate: Je je, norvežani su poznati po neplaćanju
Mirzet: Ali Mate, mi zaradimo pet hiljada kuuuuna po jednom brodu, u osnovnoj opremi
Mate: Eeee iiii, nije baš tako, kad će lova na račun.
Mirzet: Ide to ide
Mate: Sad me ovo sitilo na slučaj kad mi je brat triba za jedan posa naplatiti 40.000 kuna, a ovi iz te firme su mu uplatili 20.000 s pričom da je slab internet pa je samo toliko prošlo (pogodite je li ikad ostatak naplatija)
Mirzet: Neće neće
Eto to je prijelaz u 7 misec, jednostavno nenaviknut na toliku količinu nepotrebnog laganja, jer broda ionako nema, sitija san se jedne istinite priče iz mog mista, naime,
jedan stariji gospodin, poznat po istinitim pričama, ispričao je to ovako nekako:
Grin van ja u polje, po putu, kad ono na sri puta guina (zmija)
i to naočarka (kobra), prava naočarka,
ja po jednoj strani, a ona sssss na mene
ja po drugoj srtrani, ona jopet sssssss
ne mogu projti, a polje čeka
Meni dosadilo, ja ju ćapa za rep pa je zahiti u mociru,
.....guina na jednu stranu, oćali na drugu.
Eto, to je otprilike isti nivo .......