Moderatori/ce: riberer, teranavis, Moderatori
scale je napisao/la:Evo da i mi razminimo iskustva i slike. Moj primjerak turista, mercedes 90 konja. Jučer doša u porat, danas cili dan oko njega!
tomi je napisao/la:ahhe totalna zbrka.koji je to brod uopće i čiji?
Ogius je napisao/la:tomi je napisao/la:ahhe totalna zbrka.koji je to brod uopće i čiji?
Gle, bilo bi lijepo od tebe da se educiraš malo i makar pročitaš temu, kad ju već nisi pratio, do sada, jer ti lijepo piše da se radi o nekoliko različitih brodova, koji su nastali na istoj ili sličnoj početnoj inačici, a to da nas ima jako puno zadovoljnih i sretnih s tim brodom, je isto tako istina, i da ukoliko tražiš jeftin i dobar brod koji češ lako i dobro unovčiti, mislim da niti jedan primjerak nastao iz Trogirskog deplasmanskog "Galeba" te neće zadovoljiti, moraš tražiti dalje, jer to nije takvo plovilo ...
Ogius je napisao/la:Jenny je napisao/la:gull 715 i galeb 6,75 su ti u donjem djelu identični, jedino im je nadgrađe u nekim detaljima različito,ali u biti to ti je isti brod, jer su te dvi firme nastale podjelom jedne firme,o tome se na forumu več pisalo pa da se sad ne ponavljam pročitaj ranije postove na temu galeb i gull. Dužina 715 je preko svega odnosno dužina trupa 6,75 + dužina spojlera,vodena linija ti je 6,50.
Evo da se malo uključim i da pojasnim, ovdje govoriš o točno tri broda, različita, naime, prva i najstarija varijanta vodenog dijela je iz Trogira, kao deplasmanski brod je počeo, zatim je u današnjoj "Arausi" u Vodicama nastala inačica, s spoilerom koju ti nazivaš 6,75, a to je dužina broda po HRB-ovom dokumentu koji se s brodom dobije, tamo se neubraja spoiler u duljinu broda, naime vodena linija koju uzimaš za proračun propele (najčešće) je 6,30..... e onda priča ide dalje, naime u Vodicama nastaju neke preraspodjele, te nastaju još dvije nove tvrtke, iz kojih nastaju i dva broda , i Gull i Zanzini imaju istu osnovu, al im je promjenjen osim vanjskog, odnosno nadgradja i vodeni dio, i razlikuju se od početne varijante, jer Gul je i širi( oko 40 cm) i duži (oko 70cm) , a Zanzini je isto između, naime on je viši, al kraći u vodenom dijelu i moj savjet je da prošećeš malo, i pogledaš te brodove uživo, jer naime teško da ćeš pronaći dva slična, a kamoli ista što se uređenja ,a i nadgrađa tiče... e da, postoji i Gull 6,75, a to je najnovija kombinacija, donjeg dijela broda kao i kod Arausine verzije, a gornji dio je malo redizajniran, mislim da je najviše na krmi nešto drugačije, al tu više nisam siguran... naime radi se o tri tvrtke s tri proizvoda, odnosno četiri..
nadam se da sam bar malo pomogao.....
Jenny je napisao/la:gull 715 i galeb 6,75 su ti u donjem djelu identični, jedino im je nadgrađe u nekim detaljima različito,ali u biti to ti je isti brod, jer su te dvi firme nastale podjelom jedne firme,o tome se na forumu več pisalo pa da se sad ne ponavljam pročitaj ranije postove na temu galeb i gull. Dužina 715 je preko svega odnosno dužina trupa 6,75 + dužina spojlera,vodena linija ti je 6,50.
Ogius je napisao/la:Jenny je napisao/la:gull 715 i galeb 6,75 su ti u donjem djelu identični, jedino im je nadgrađe u nekim detaljima različito,ali u biti to ti je isti brod, jer su te dvi firme nastale podjelom jedne firme,o tome se na forumu več pisalo pa da se sad ne ponavljam pročitaj ranije postove na temu galeb i gull. Dužina 715 je preko svega odnosno dužina trupa 6,75 + dužina spojlera,vodena linija ti je 6,50.
uffff moja ispravka, nisam pročital pažljivo, a i tek sad vidim kak se ova nova inačica zove naime to je :
http://www.naucat.com/katalog/repDetalj.asp?id=1686
a tu je sve isto što se kalupa trupa tiče (osim spojlera i strujnica ) kao i na starom galebu koji je stigao iz Trogira, a kolko ja znam, još uvjek je tamo i kalup osnovni i vlasnik i proračun cijele brodice, a sve ove ostale inačice i čitava proizvodnja u tadašnjoj Drvoplastici je nastala na iznajmljenom njegovom kalupu sredinom 80-tih godina, koja je s vremenom unaprijeđivan, tako da sada ima gotovo zbirka takvih modela, na trupu duljine 6,75 (odnosno 715 s spoilerom) tak da ni ja sam neznam kak se to sve zove, a mislim da i samim proizvodjačima je dosta nejasno, kako da kojeg nazovu , jer se gotovo svaki primjerak dogovara s kupcem posebno, prema potrebam trenutnim,jer ove varijante Zanzini i Gull 7,45 su povećanog trupa (odnosno podvodnog dijela), u oba slučaja, a kolko sam skontao, dužina početna je nekak i najtraženija, jer kolko je meni poznato, ima tamo i kalup za veći model, skoro 9 m, al izgleda da je najisplativiji ovaj mali.
PS. isprika svima, ako sam vas naveo na krivi trag, zbog nepoznavanja najnovijih oznaka
wildstar je napisao/la:Vlasnik je umra ali mu je sin nasljednik toga.Njihov je novi brod majama.
škampar je napisao/la:Ajde galebaši jeli istinita(neprovjerena) tvrdnja da je original nacrt "snimio" naš gastarbajter u norveškoj i donio doma.?
Trenutno korisnika/ca: / i 4 gostiju.