Galeb

Sve što želite znati o plastičnim brodovima

Moderatori/ce: riberer, teranavis, Moderatori

Re: Galeb

PostPostao/la tomi » 27. 12. 2009. (22:30)

ahhe totalna zbrka.koji je to brod uopće i čiji?
tomi
Old Senior Member

PostPostao/la tomi » 27. 12. 2009. (22:35)

scale je napisao/la:Evo da i mi razminimo iskustva i slike. Moj primjerak turista, mercedes 90 konja. Jučer doša u porat, danas cili dan oko njega! :D

bez uvrede,ali ovo ne liči na brod.nema ništa od linije,izgleda ka mcdonalds
tomi
Old Senior Member

PostPostao/la Galun » 28. 12. 2009. (00:41)

neznam nista o tvom ukusu,ali nebi badava galeb bio najprodavanija barka u tim dimenzijama,i nema ni jednog porta da ni koji galeb vezan,znaci svima je lip osim tebi,da mi je znat kakvu ti barku imas,sigurno neki spaceshutell! ali dobro si rekal,ko mcdonalds,taj mcdonalds je najveci lanac brze hrane na svijetu! a onaj galeb na slici,samo mu vece ponestre fale na kabini i bio bi prva liga!
Galun
Senior Member

Vrsta ribolova: profesionalni
Tip plovila: Adriatik

PostPostao/la Ogius » 28. 12. 2009. (09:42)

tomi je napisao/la:ahhe totalna zbrka.koji je to brod uopće i čiji?

Gle, bilo bi lijepo od tebe da se educiraš malo i makar pročitaš temu, kad ju već nisi pratio, do sada, jer ti lijepo piše da se radi o nekoliko različitih brodova, koji su nastali na istoj ili sličnoj početnoj inačici, a to da nas ima jako puno zadovoljnih i sretnih s tim brodom, je isto tako istina, i da ukoliko tražiš jeftin i dobar brod koji češ lako i dobro unovčiti, mislim da niti jedan primjerak nastao iz Trogirskog deplasmanskog "Galeba" te neće zadovoljiti, moraš tražiti dalje, jer to nije takvo plovilo ...
Taxi boat Ogius (Vodice, Srima...)
Ogius
New Entry

Tip plovila: super galeb

PostPostao/la tomi » 28. 12. 2009. (18:53)

Ogius je napisao/la:
tomi je napisao/la:ahhe totalna zbrka.koji je to brod uopće i čiji?

Gle, bilo bi lijepo od tebe da se educiraš malo i makar pročitaš temu, kad ju već nisi pratio, do sada, jer ti lijepo piše da se radi o nekoliko različitih brodova, koji su nastali na istoj ili sličnoj početnoj inačici, a to da nas ima jako puno zadovoljnih i sretnih s tim brodom, je isto tako istina, i da ukoliko tražiš jeftin i dobar brod koji češ lako i dobro unovčiti, mislim da niti jedan primjerak nastao iz Trogirskog deplasmanskog "Galeba" te neće zadovoljiti, moraš tražiti dalje, jer to nije takvo plovilo ...

ok,ja se ispričavam svima na forumu,krivi navod
tomi
Old Senior Member

PostPostao/la Jenny » 28. 12. 2009. (23:12)

Ogius je napisao/la:
Jenny je napisao/la:gull 715 i galeb 6,75 su ti u donjem djelu identični, jedino im je nadgrađe u nekim detaljima različito,ali u biti to ti je isti brod, jer su te dvi firme nastale podjelom jedne firme,o tome se na forumu več pisalo pa da se sad ne ponavljam pročitaj ranije postove na temu galeb i gull. Dužina 715 je preko svega odnosno dužina trupa 6,75 + dužina spojlera,vodena linija ti je 6,50. :wave:

Evo da se malo uključim i da pojasnim, ovdje govoriš o točno tri broda, različita, naime, prva i najstarija varijanta vodenog dijela je iz Trogira, kao deplasmanski brod je počeo, zatim je u današnjoj "Arausi" u Vodicama nastala inačica, s spoilerom koju ti nazivaš 6,75, a to je dužina broda po HRB-ovom dokumentu koji se s brodom dobije, tamo se neubraja spoiler u duljinu broda, naime vodena linija koju uzimaš za proračun propele (najčešće) je 6,30..... e onda priča ide dalje, naime u Vodicama nastaju neke preraspodjele, te nastaju još dvije nove tvrtke, iz kojih nastaju i dva broda , i Gull i Zanzini imaju istu osnovu, al im je promjenjen osim vanjskog, odnosno nadgradja i vodeni dio, i razlikuju se od početne varijante, jer Gul je i širi( oko 40 cm) i duži (oko 70cm) , a Zanzini je isto između, naime on je viši, al kraći u vodenom dijelu i moj savjet je da prošećeš malo, i pogledaš te brodove uživo, jer naime teško da ćeš pronaći dva slična, a kamoli ista što se uređenja ,a i nadgrađa tiče... e da, postoji i Gull 6,75, a to je najnovija kombinacija, donjeg dijela broda kao i kod Arausine verzije, a gornji dio je malo redizajniran, mislim da je najviše na krmi nešto drugačije, al tu više nisam siguran... naime radi se o tri tvrtke s tri proizvoda, odnosno četiri..
nadam se da sam bar malo pomogao.....

Nisam tija iči baš u detalje (vidim da si upučen, ali ne posve pa brkaš neke pojmove) dakle projektant Galeba je iz Trogira, a prvog galeba 6,75 je proizveo Drvoplast iz Vodica koji je kasnije preimenovan u Arausa Vodice koji i dalje proizvodi Galeba 6,75 , nakon toga izbacuju model Galeba 6,75 s spojlerom te Galeba 6,75 s spojlerom i bočnim strujnicama, zatim se Arausa raspada i nastaju tri firme Zanzini,Galeb i ja i treča nisam siguran kako se zove mislim da je Danim ili tako nekako i sve su nastavile proizvodnju Galeba 6,75 ali pod drugim imenom, galeb 6,75 sa spojlerom i bočnim strujnicama i Gull 715 su u osnovi isti brod, a onaj širi i duži je Gull 745 mada i on ima istu podvodnu osnovu.
Jenny
Senior Member

Vrsta ribolova: sportski
Tip plovila: super galeb 6,75

PostPostao/la Ogius » 29. 12. 2009. (14:46)

Jenny je napisao/la:gull 715 i galeb 6,75 su ti u donjem djelu identični, jedino im je nadgrađe u nekim detaljima različito,ali u biti to ti je isti brod, jer su te dvi firme nastale podjelom jedne firme,o tome se na forumu več pisalo pa da se sad ne ponavljam pročitaj ranije postove na temu galeb i gull. Dužina 715 je preko svega odnosno dužina trupa 6,75 + dužina spojlera,vodena linija ti je 6,50. :wave:

uffff moja ispravka, nisam pročital pažljivo, a i tek sad vidim kak se ova nova inačica zove naime to je :
http://www.naucat.com/katalog/repDetalj.asp?id=1686
a tu je sve isto što se kalupa trupa tiče (osim spojlera i strujnica ) kao i na starom galebu koji je stigao iz Trogira, a kolko ja znam, još uvjek je tamo i kalup osnovni i vlasnik i proračun cijele brodice, a sve ove ostale inačice i čitava proizvodnja u tadašnjoj Drvoplastici je nastala na iznajmljenom njegovom kalupu sredinom 80-tih godina, koja je s vremenom unaprijeđivan, tako da sada ima gotovo zbirka takvih modela, na trupu duljine 6,75 (odnosno 715 s spoilerom) tak da ni ja sam neznam kak se to sve zove, a mislim da i samim proizvodjačima je dosta nejasno, kako da kojeg nazovu , jer se gotovo svaki primjerak dogovara s kupcem posebno, prema potrebam trenutnim,jer ove varijante Zanzini i Gull 7,45 su povećanog trupa (odnosno podvodnog dijela), u oba slučaja, a kolko sam skontao, dužina početna je nekak i najtraženija, jer kolko je meni poznato, ima tamo i kalup za veći model, skoro 9 m, al izgleda da je najisplativiji ovaj mali.
PS. isprika svima, ako sam vas naveo na krivi trag, zbog nepoznavanja najnovijih oznaka
Ogius
New Entry

PostPostao/la Jenny » 29. 12. 2009. (15:53)

Ogius :thumbup:
Jenny
Senior Member

Tip plovila: super galeb 6,75

PostPostao/la wildstar » 29. 12. 2009. (17:02)

Ogius je napisao/la:

uffff moja ispravka, nisam pročital pažljivo, a i tek sad vidim kak se ova nova inačica zove naime to je :
http://www.naucat.com/katalog/repDetalj.asp?id=1686
a tu je sve isto što se kalupa trupa tiče (osim spojlera i strujnica ) kao i na starom galebu koji je stigao iz Trogira, a kolko ja znam, još uvjek je tamo i kalup osnovni i vlasnik i proračun cijele brodice, a sve ove ostale inačice i čitava proizvodnja u tadašnjoj Drvoplastici je nastala na iznajmljenom njegovom kalupu sredinom 80-tih godina, koja je s vremenom unaprijeđivan, tako da sada ima gotovo zbirka takvih modela, na trupu duljine 6,75 (odnosno 715 s spoilerom) tak da ni ja sam neznam kak se to sve zove, a mislim da i samim proizvodjačima je dosta nejasno, kako da kojeg nazovu , jer se gotovo svaki primjerak dogovara s kupcem posebno, prema potrebam trenutnim,jer ove varijante Zanzini i Gull 7,45 su povećanog trupa (odnosno podvodnog dijela), u oba slučaja, a kolko sam skontao, dužina početna je nekak i najtraženija, jer kolko je meni poznato, ima tamo i kalup za veći model, skoro 9 m, al izgleda da je najisplativiji ovaj mali.
PS. isprika svima, ako sam vas naveo na krivi trag, zbog nepoznavanja najnovijih oznaka

Vlasnik je umra ali mu je sin nasljednik toga.Njihov je novi brod majama.
wildstar
Old Senior Member

Vrsta ribolova: mali
Tip plovila: gajeta Betina 6m yanmar yse 12 kabina i natka

PostPostao/la blutut » 29. 12. 2009. (19:39)

kad je većspomenuta majama to je jako lijepo pogođena linija , nadgrađe nije baš nešto.
imao sam priliku viditi jednu kako "klizi" po moru znači ne diže provu ali doduše gospodar broda kaže da unutra ima
aifa 200 ks.
kakvo dno imaju majama i galeb možda jako slično
blutut
New Entry

PostPostao/la Ogius » 30. 12. 2009. (13:05)

wildstar je napisao/la:Vlasnik je umra ali mu je sin nasljednik toga.Njihov je novi brod majama.

:( je, tak sam i ja jutros čuja, al izgleda da i majama je prošlost, navodno da mu je to zet radia, al kažu da je i to ugasla proizvodnja, mada nisam siguran, to su samo rekla kazala dogadanja do mene dospjela

PS, majama, je dost veći brod, a po meni to povlači i veće obaveze, u svemu, a meni je nekak moj Galeb max. veličina ,
al to je opet stvar osobnog izbora svakoga od nas.....
Ogius
New Entry

PostPostao/la škampar » 30. 12. 2009. (14:58)

Ajde galebaši jeli istinita(neprovjerena) tvrdnja da je original nacrt "snimio" naš gastarbajter u norveškoj i donio doma.?
škampar
Member

Vrsta ribolova: rekreativni
Tip plovila: elan 22 fl

PostPostao/la Trogiranin » 30. 12. 2009. (15:23)

škampar je napisao/la:Ajde galebaši jeli istinita(neprovjerena) tvrdnja da je original nacrt "snimio" naš gastarbajter u norveškoj i donio doma.?

: Laughing4: : Laughing3: :Muhahaha44: :Drink40:
,a i kakav bi to lignjolov bio da se ne mora beštimat, te ja pitam ? BY zipi

Ovaj Trogiranin ...pa vidi mu lokaciju....,i ti bi njemu vjerovao..??...by LUPIS

Imat brod na livadi je isto ko i imat kravu, ne možeš plovit! ..... A KO BI DRUGI ..... LUPIS !!!
Trogiranin
Old Senior Member

Tip plovila: Galeb 6,75 Lombardini LDW 2204

PostPostao/la wildstar » 30. 12. 2009. (16:51)

Taj ti je stari pokojni pomenić bija kalafat i ja znam po kojem gucu je napravljen taj brod.Tog guca je napravija jedan moj mještanin ali drvenoga.Taj brod je lipši nego galeb ali je obični deplasmanac.To se najbolje vidi po provi prvog galeba koja je imala jednu imitaciju bulba bar kako su ti stari kalafati zamišljali da bi triba biti bulb.Inače to je napravilo samo problem najprije tom drvenom gucu jer nije moga nikad izač iz porta a da mu neko ne pritiska konope ispred prove mezomarinerom.Njih dvojica su bili kalafati u Trogirskom škveru.Stari pomenić je okupija jednu mladu ekipu iz Trogira koji se inače sada bave plastikom da mu pomognu i oni su svi vlasnici tih starih galeba i dupina.Kasnije je on kalup proda uz neke nedorečene ugovore pa se to vuklo godinama na sudu jer je ja mislim on treba dobivat i neke brodove za plaču ali to bi bolje moga znat Trogiranin :D jer je on prijatelj sa tom ekipom.
wildstar
Old Senior Member

Vrsta ribolova: mali
Tip plovila: gajeta Betina 6m yanmar yse 12 kabina i natka

PostPostao/la škampar » 30. 12. 2009. (21:19)

Okej ...vjerujem ja vama dećkovi samo taj bulp me malo muti.Ama valjda ćovik zna kad je s njima u kompi.
škampar
Member

Vrsta ribolova: rekreativni
Tip plovila: elan 22 fl

PrethodnaSljedeća

Natrag na Plastični brodovi

Trenutno korisnika/ca: / i 4 gostiju.