Betina 700

Sve što želite znati o plastičnim brodovima

Moderatori/ce: riberer, teranavis, Moderatori

Re: Betina 700

PostPostao/la gonič zmajeva » 12. 03. 2011. (23:33)

4ever ovo stavljaš cilo popodne :lol: :thumbup: . Brod je stvarno vrhunski opremljen. E da je imat love :D .
Oni love jer ne znaju da tamo nema ribe :mrgreen: :mrgreen: by Šešula
gonič zmajeva
Old Senior Member

Tip plovila: Boston 13, mercury 25

PostPostao/la gonič zmajeva » 12. 03. 2011. (23:37)

4ever je napisao/la::thumbup: jedva sam ih stavia ali ni po muke koliko ovaj prijo od gole skoljke do svega ovoga

Koliko ga je izašla ako nije tajna. Koliko ga je dugo sređiva.
gonič zmajeva
Old Senior Member

PostPostao/la zbjelan » 12. 03. 2011. (23:38)

SEA,ovo je lip brod,ali pičuljan je.... :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup:
ko se skime druži taj je lud...
zbjelan
Senior Member

Vrsta ribolova: sportski
Tip plovila: m-700 guda Sabre m-65

PostPostao/la 4ever » 12. 03. 2011. (23:42)

ne znam cijenu ali znam da ni jedna vida nije polovna ni viska. Radia ga je od proslog lita a ko ga ima vidit ce i preinake, za mi je sta nemam slike od gole skoljke i opremanja u fazama
4ever
Old Senior Member

Tip plovila: adriatic790 m 34T

PostPostao/la gonič zmajeva » 13. 03. 2011. (00:06)

zbjelan je napisao/la:to je lip i brz brod,ma nije baš brod nego gliser-ali je precijenjen,puno para za malo muzike... :o :o :o

zbjelan je napisao/la:SEA,ovo je lip brod,ali pičuljan je.... :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup:

:Muhahaha44: :Laughing29:
gonič zmajeva
Old Senior Member

Maritimne sposobnosti 7 metarskih brodova

PostPostao/la dimulius » 13. 03. 2011. (14:13)

gonič zmajeva je napisao/la:Kolika je dubina tvog uvjerenja da brod nije dobar za more. Da li si se vozio kad Betinom 700. Da li si se ikad vozio s nekim brodom brzinom od 16 milja pa na više po malo većem moru.

Dubina pitas? Velika!
Nisan se nikad vozija sa Betinom. Iman gudu vec 20 godina, a prije toga san ima gradaca. U paraleli iman i damora 300 koji ide nekih 14-15 milja, po bonaci ;)

Vozija san se na Bostoncu (7.80 sa 2x225ks) i sa 45 cvorova po maestralu. Valovi su zavrsavali u zadnjoj trecini broda i nisu neugodno klapali, a kad smo naletili na malo duzi val (ne od vitra, nego jedostavno dugi val) brod je nastavija letit :o i prizemljija prilicno mekano. Dozivljaj cile voznje je bija, recimo to tako, monstruozan, ali, nije mi tribalo crtat da je dno broda pogodjeno.

Iman i jos jedno prakticno iskustvo kad san bija mulac i kad san se bacija sa mula skupa sa stramcom (zracni madrac za one neupucene :) ). E to me iskustvo naucilo da je sraz velike ravne povrsine i mora PRILICNO BOLAN :D

gonič zmajeva je napisao/la:Molio bi te da ovo obrazložiš i ukažeš svima koji su uzeli sedmicu kako su gadno pogriješili. Koliko je plaćena ova nova sedmica o kojoj 4ever piše. Što ima od opreme. Koje je boje trup. Šta bi ti preporučio uzet za tu lovu i tu opremu a da je bolje od Betine.
S nestrpljenjem očekujem tvoje odgovore :thumbup: .

Vidi, ako su ljudi zadovoljni sa onim sta su kupili, ja sritan.

Iznosim ono sta se meni cini jos od kad san prvi put vidija dno spomenutog broda (prije dvi godine u Lava). Slike na forumu pokazuju jos jasnije ono o cemu pricam (pogledaj recimo ove sta je stavija 4ever). Ako to neko ne zeli vidit, njegovo pravo.

Inace, Betina je oko 400.00kn bez dodatne opreme i sa nanijem
Sa volvom je vjerojatno dosta skuplja.
Plus oprema. Recimo 430.000kn sa uracunatim gotovinskim popustom.

Ljudima savjetujem da probaju brod u onim uvjetima u kojima ga planiraju koristit :mrgreen:
Za mene je minimalni uvjet raspuvani popodnevni maestral u "splitskim kanalima".

Nego, na cemu temeljis stav da Betina ima dobro dno?
(jesi se proba bacit sa stramcom ;) )
Sa nestrpljenjem ocekujem tvoj odgovor.
dimulius
Old Senior Member

Tip plovila: G23 Yanmar 4LHA HTP

PostPostao/la 4ever » 13. 03. 2011. (15:44)

sve je to lipo napisano ali ne vidim zasto se taj brod nebi sad po ovakvom vrimenu moga vozit ka ti gudu ili ja adriatika pa nece uvik glisirat a sigurno cu pustit i filmic jer mi ne ide bas u glavu da je toliko neupotrebljiv po jacem moru
4ever
Old Senior Member

PostPostao/la gonič zmajeva » 13. 03. 2011. (15:51)

Ne kužim kako možeš sr@t ljudima po proizvodu a nisi se nikad vozija s brodom. Usporedi cijenu Betine sa konkurencijom od 7 metri. Možeš uzet i kit za 97 iljada s PDV i kad sve ugradiš ispadne skoro mukte sa Torpedom ili Rakovicon :thumbup: . Brzina i stabilnost su toliko dobre da komodno možeš dignit brod na 17 putne i ić šetat oko broda. Drži pravac ka nijedan brod u klasi i puno bolje od nekih većih i razvikanijih modela. Dno broda je napravljeno pod kutem od 6 stupnjeva i radi toga je najbrži i najstabilniji u klasi. Komodan, lip i sve šta ti proizvođač montira je vrhunske kvalitete.
Malo o vožnji po valovitom moru. Ako ne želiš razbit brod s nijednim nećeš vozit brzo u val. Ni s Leidi ,ni s Patrolom, ni s Fjordom , ni s Bostonom i na kraju ni s Gudom jer će ti pajoli bit razbacani po kabini ;) . Na forumu bi svi tili imat profi pilotine, da mogu izać na veliko more. Prošetaj danas uz more jedino su trajekti vanka. Ustvari prošetaj po Zenti, Firama i Bačama kad god oćeš i baci pogled na pučinija. Nigdi nikoga.
Kad bi ima love i mislija se između najboljega Passata sa svon mogućon opremon i skromno uređene Betine, uzeja bi brod a ne auto :lol: . Isto vridi i za konkurenciju. Opet bi kupija Betinu.
P.S. Iman malog Bostona i nalazim mu par mana. Sedmici ni jednu ;)
gonič zmajeva
Old Senior Member

PostPostao/la dimulius » 13. 03. 2011. (16:05)

4ever je napisao/la:sve je to lipo napisano ali ne vidim zasto se taj brod nebi sad po ovakvom vrimenu moga vozit ka ti gudu ili ja adriatika pa nece uvik glisirat a sigurno cu pustit i filmic jer mi ne ide bas u glavu da je toliko neupotrebljiv po jacem moru

Zato sta ako stavin motor od 175ks i potrosin 400 ijad kun onda ocekujen da ce ic 12 milja kroz popodnevni maestral, odnosno neki normalni val.

Ako to ne moze, bilo bi to lipo znat. Tome bi forum i triba sluzit.

Ja za sada Betinu vidim ovako:

full = 23 cvora
putna (more 0 i 1) = 17 cvorova
putna (more izmedju 2 i 3) = 6-7 cvorova

Kako ja najcesce vozim po moru izmedju 2 i 3 (jerbo na ribe iden petkon popodne poslin posla kad dere maestralun), onda ispada da je putna brzina Betine 700 sa 175ks za 1 milju veca od putne brzine M700 sa 23ks.
dimulius
Old Senior Member

PostPostao/la 4ever » 13. 03. 2011. (16:21)

ful 27 sigurnih i ne cestovnih ,putna 17 milja i ne vidim razloga po maestralu ne vise od 7 ,pa klapat ce svaki
4ever
Old Senior Member

PostPostao/la dimulius » 13. 03. 2011. (16:35)

gonič zmajeva je napisao/la:Ne kužim kako možeš sr@t ljudima po proizvodu a nisi se nikad vozija s brodom.

Ne zelin ja nikome uzimat kruv.
Reagira san samo zato sta se je nastupilo sa "brod je cudo".

Ponavljam, dajem samo svoje vidjenje dna.
Moguce da sam totalno u krivu i volija bi da me se razuvjeri.
U Splitu sam, slobodan sam svako popodne poslin 17:00, a suboton i nediljon moze i kroz jutro.
Molim samo da ne bude bonaca, jerbo to nema smisla.
Donit cu i bocu vina (crnoga).

gonič zmajeva je napisao/la:Usporedi cijenu Betine sa konkurencijom od 7 metri. Možeš uzet i kit za 97 iljada s PDV i kad sve ugradiš ispadne skoro mukte sa Torpedom ili Rakovicon :thumbup: .

400.000 kuna je puno novaca.
Cijena ne bi bila nista veca ni da se napravi bolje dno.
Mozda bi trosija 2 deca po milji vise i ne bi ostvariva 23 milje po bonaci.

gonič zmajeva je napisao/la:Brzina i stabilnost su toliko dobre da komodno možeš dignit brod na 17 putne i ić šetat oko broda.

Po kalma bonaci da. U to ne sumnjam.
Ravno dno mu nedvojbeno osigurava stabilnost kad ga ugazis i onda ljudi recu - stabilan je. Pustimo mi takvu stabilnost.

gonič zmajeva je napisao/la:Drži pravac ka nijedan brod u klasi i puno bolje od nekih većih i razvikanijih modela.

U redu.

gonič zmajeva je napisao/la:Dno broda je napravljeno pod kutem od 6 stupnjeva i radi toga je najbrži i najstabilniji u klasi.

Prednosti takvog (ravnog) dna su:
brzina (po bonaci)
stabilnost (u mirovanju)
potrosnja goriva (po bonaci)

Mane su:
brzina (kad ima mora)
potrosnja goriva (kad ima mora)

gonič zmajeva je napisao/la: Komodan, lip i sve šta ti proizvođač montira je vrhunske kvalitete.

S ovim se apsolutno slazem. Brod je solidan i cvrst.

gonič zmajeva je napisao/la:Malo o vožnji po valovitom moru. Ako ne želiš razbit brod s nijednim nećeš vozit brzo u val. Ni s Leidi ,ni s Patrolom, ni s Fjordom , ni s Bostonom i na kraju ni s Gudom jer će ti pajoli bit razbacani po kabini ;) . Na forumu bi svi tili imat profi pilotine, da mogu izać na veliko more. Prošetaj danas uz more jedino su trajekti vanka. Ustvari prošetaj po Zenti, Firama i Bačama kad god oćeš i baci pogled na pučinija. Nigdi nikoga.
Kad bi ima love i mislija se između najboljega Passata sa svon mogućon opremon i skromno uređene Betine, uzeja bi brod a ne auto :lol: . Isto vridi i za konkurenciju. Opet bi kupija Betinu.
P.S. Iman malog Bostona i nalazim mu par mana. Sedmici ni jednu ;)

Pita san te na cemu temeljis stav da Betina ima dobro dno. Jesi se vozija s njom po iole valovitom moru?
Imas li filmic s voznje po popodnevnom maestralu (zvuk ukljucen ako nije problem)?
dimulius
Old Senior Member

PostPostao/la karamba » 13. 03. 2011. (18:09)

dimulius , koncept betine je poludeplasman stoga gledaš krivi model ako te zanima jurnjava po valovitom moru ima ti otvorena tema gdje navedeni proizvođač radi i glisersku brodicu s dubokim v trupom za razbijat valove po jačem moru !
U.T.R. SMOKVA
----rent a boat----
karamba
Old Senior Member

Vrsta ribolova: mali
Tip plovila: 2bakan5 yam 40,60 ,galeon475yam70,sessa100

PostPostao/la Ros » 13. 03. 2011. (18:16)

Za dimuliusa -

Što je to skupo? I za koga? Novi brodski motor od 120-150 ks košta ko dva nova auta niže klase, pa skoro i neke srednje, i ko je tomu kriv, sigurno nisu ovi naši koji rade brode. A zašto je brodski motor skup!?. PVC funestra za doma 1,2 x 1,2 košta 200e, za brod x10 , za to bi ja reka da je skupo. Ti kupi brod u kitu pa ga sam opremi, proći čes skuplje uvik, da niti jednog meštra ne uzmeš sa strane.
Dimulius - ništa osobno, skupljan postove da bi moga pogledati temu o ulignama i sipama, jer mi traži 15 postova.
Ros
New Entry

Vrsta ribolova: rekreativni
Tip plovila: Drvena pasara

PostPostao/la dimulius » 13. 03. 2011. (18:20)

karamba je napisao/la:dimulius , koncept betine je poludeplasman stoga gledaš krivi model ako te zanima jurnjava po valovitom moru ima ti otvorena tema gdje navedeni proizvođač radi i glisersku brodicu s dubokim v trupom za razbijat valove po jačem moru !

aaa, sad me navlacite, pa cu nastradat...
ja san samo komentira. Nista ja ne trazim...
Za sada :eh:
dimulius
Old Senior Member

PostPostao/la gonič zmajeva » 13. 03. 2011. (18:38)

Stvar je u tome da dođeš na temu i lagano pokakiš brod kojim se nisi vozio i kojeg vjerovatno ne želiš ili ne možeš ni kupit. Svi koji imaju sedmicu i koji su pisali u ovoj temi su jako zadovoljni brodom. Čak su i zadovoljni cijenom broda. Uloženo dobiveno. Gašo je uzeja brod i vozija do svoje destinacije 10 uri. Putna 16-17 nm. Očito je čovik čeka danima dok na ALADINU nije sve bilo u bijelom i sretan se uputio kući. Pročitaj temu od početka. Ima jako korisnih informacija :angel: .
gonič zmajeva
Old Senior Member

PrethodnaSljedeća

Natrag na Plastični brodovi

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.