Bakan 5 Cabin

Sve što želite znati o plastičnim brodovima

Moderatori/ce: riberer, teranavis, Moderatori

Re: Bakan 5 Cabin?

PostPostao/la NOŠTROMO » 02. 09. 2008. (21:18)

miljacc je napisao/la:mislim da sam kompetetan za dati prijašnje odgovore jer vozim oba i još neke sa strane. na žalost nije samo da možeš kupiti dva renola za cijenu mercedesa već ti ostane i za nakoliko bakana. Inače nije samo a klasa povlačena. sa prijašnjom e klasom je pozvoa hitno u servis jer se radilo o potencialno smrtonosnom greškom pa je tako povučeno na sevis 1400 auta a prodano je 900. dobro piše više ih je došlo na intervenciju nego je prodano. o tome su posale i novine. Ali oprostite što sam svojim komentarom odveo na krivi put pa predlažem da se vratimo na Bakan 5 cabin. Kažu mi u Ris-u da gumenjak možena jače more od isto duge plastične brodice. Dali je to istina?

Gumenjaci, kad ih malo naučiš vozit, su maritimno superiorniji od bilo kojeg plastičnog broda sličnih dimenzija! Viruj mi jer sam poslovno vezan za gumije već 2 godine i kad bi ti priča po kakvom sam moru plovija napali bi me da serem! Jedini problem kod manjih gumica šta nisu za dicu, kad je teže more, ili one šta bi tili komod od doma prinit na brod. Ali ako se mora birat između otvorenog glisera i gumenjaka, gumenjak je mekši na valu, brži, ekonomičniji, stabiliniji... Plastika bi imala smisla jedino ako bi imala kabinu
NOŠTROMO
Member

PostPostao/la Žabar » 02. 09. 2008. (21:19)

Nisam sa starog foruma,nit sam znao da je bio već neki žabar tamo...
Nick sam uzeo bezveze. Smeta ti ?
Žabar
Old Senior Member

PostPostao/la tomi » 02. 09. 2008. (21:28)

Žabar je napisao/la:Nisam sa starog foruma,nit sam znao da je bio već neki žabar tamo...
Nick sam uzeo bezveze. Smeta ti ?

ne, ne smeta mi,nego sam mislio da je naš stari žabar koji radi u ini i kojega dugo nisam vidio.a ugodno me iznenadilo koliko žabar toga znade,a na kraju prokužim da to nije žabar :D
inače žabar ti je iz novigrada u istri,to ti je onaj zeleni mupet
tomi
Old Senior Member

PostPostao/la Žabar » 02. 09. 2008. (21:43)

Izvinjavam se ako sam ikoga naveo na krivo mišljenje. :oops:
Stari forum sam samo čitao i kad sam se htio učlaniti,forum je crko.Nick sam uzeo zato što živim na kontinentu.
Ako pravi žabar hoče nick nazad,rado mu ga ustupim,valjda se može...
Žabar
Old Senior Member

PostPostao/la lupis » 02. 09. 2008. (21:43)

Ma šta ti pričaš Tomi,ima Žabara koliko hoćeš!
Sve su osobe i događaji izmišljeni.
Svaka sličnost sa stvarnim likovima i događajima je slučajna.
lupis
Korisnik baniran

Tip plovila: Merry Fisher 625,Suzuki 115

PostPostao/la Žabar » 02. 09. 2008. (21:56)

A kad malo bolje poslušaš žabe,glasaju se sa jebiga...
Žabar
Old Senior Member

PostPostao/la tomi » 02. 09. 2008. (22:04)

Žabar je napisao/la:A kad malo bolje poslušaš žabe,glasaju se sa jebiga...

a biti će žabar ponosan,toliko nije u životu napisao :D
tomi
Old Senior Member

PostPostao/la Žabar » 02. 09. 2008. (22:11)

Valjda ga zato nisam ni zamjetio :lol: :lol: :lol:
Ajd, vratimo se na bakana...
Žabar
Old Senior Member

PostPostao/la remi » 03. 09. 2008. (06:59)

samo jos jedna u vezi renola, ne mogu izdrzat, kupio sam novog novcatog renola grand scenic 2004.godine sa ful opremom i motorom dci 1,5 nakon 3 godine i 2 mjeseca i nakon 107.000 km motor je prolupo (radilica) sve uredno servisirano, servisna knjizica i nikom nista, moro kupit novi motor 30.000 kuna. Nikakvo objasnjenje zasto, neki govore osto je bez ulja, meni se nikakva lampica nikad nije upalila, cak ni kad je protukao i ljudi su se okrecali za mnom kako tuce.
Eto toliko sa moje strane o renolima, vise sam ogorcen na Renault Hrvatska sto nije pokrila bar 50% stete.
remi
New Entry

PostPostao/la lupis » 03. 09. 2008. (07:23)

Žao mi je Remi što ti se to dogodilo,ali he,he,he.....to je samo dokaz onome što govorim!
Taj tvoj nije ušao u nikakve statistike,to oni prešute i "idemo dalje"!

U njem. funkcionira pravna država,nije to kiki-riki ko kod nas,nek ti dokažu da si nekoga zajebo i da si za nešto odgovoran(a to tamo nije problem),najebeš ko žuti.Zato i je sve skuplje jer cijeli proces proizvodnje košta više,od ideje pa do kontrole gotovog proizvoda!
U renou na crash-testu razbiju jedan auto,u mercedesu ili volvu 5,neko to mora platit!

Ista stvar je i s barkama,treba testirat,kontrolirat,atestirat,nije to samo skica i valjaj plastiku!
lupis
Korisnik baniran

PostPostao/la primorac » 03. 09. 2008. (07:36)

Znači, kupi Bakana sa kabinom i motor od 40 ks, to ti je "best buy", trošit ćeš relativno malo, kad ti dopizdi bez frke ga prodaš, za koju ćeš godinu shvatiti da gliseri i gumenjaci sa velikim motorom imaju određenu namjenu, svi kontinentalci se pale na glisere, koji nisu imali nikakav brod...
Poslije možda ubereš da je u stvari prava krstareća brzina po moru 7 čvorova, isto se sve stigne kad si na odmoru, lakše, bez stresa, sigurnije...

A ono drugo: imao sam Renault 4, sedam godina me vjerno služio, "bezvremenska klasična linija" koju nažalost slovenci neće više da proizvode (kao ni Tomos 4)....
Ne odlučuje onaj koji izlazi na referendum, nego onaj koji broji glasove.
primorac
Old Senior Member

Tip plovila: Kvarnerplastika Raša "UČKA"

PostPostao/la lupis » 03. 09. 2008. (08:09)

Četvorku možeš uspoređivat jedino s Bubom!Ili Spačekom!
lupis
Korisnik baniran

PostPostao/la miljacc » 03. 09. 2008. (10:27)

primorac je napisao/la:Znači, kupi Bakana sa kabinom i motor od 40 ks, to ti je "best buy", trošit ćeš relativno malo, kad ti dopizdi bez frke ga prodaš, za koju ćeš godinu shvatiti da gliseri i gumenjaci sa velikim motorom imaju određenu namjenu, svi kontinentalci se pale na glisere, koji nisu imali nikakav brod...
Poslije možda ubereš da je u stvari prava krstareća brzina po moru 7 čvorova, isto se sve stigne kad si na odmoru, lakše, bez stresa, sigurnije...

A ono drugo: imao sam Renault 4, sedam godina me vjerno služio, "bezvremenska klasična linija" koju nažalost slovenci neće više da proizvode (kao ni Tomos 4)....

Jedini razlog zašto kontinentalci šele glisere po mogučnosti brze je to što su na moru 2 tj. i u tom vremenu žele vidjeti i obići što više. Apsolutno se slažem, a to sam napisao i prije, da je 7-10 milja idealno za plovidbu onima koji žive na moru ili su tamo dobar dio godine. Ja ću, ako bog da, jednom živjeti na moru i tada neću imati dvojbe koju vrstu brodice uzeri jer vozio sam brodovima tih brzina i kad tome dodaš da cijeli dan ide sa 5 l plavog dizele... ( više je trošio moj upaljač kad sam pušio)
miljacc
Member

Tip plovila: Marstral 420,AD brodovi, mercury 40

PostPostao/la remi » 03. 09. 2008. (10:32)

kad si vec spomenuo plavi dizel. Ko to smije koristit?
remi
New Entry

PostPostao/la primorac » 03. 09. 2008. (10:38)

remi je napisao/la:kad si vec spomenuo plavi dizel. Ko to smije koristit?

Ribari. I poljoprivrednici :evil:
Ne odlučuje onaj koji izlazi na referendum, nego onaj koji broji glasove.
primorac
Old Senior Member

Tip plovila: Kvarnerplastika Raša "UČKA"

PrethodnaSljedeća

Natrag na Plastični brodovi

Trenutno korisnika/ca: / i 9 gostiju.