Moderatori/ce: riberer, teranavis, Moderatori
brodić je napisao/la:josme je napisao/la:I ja sam bacio oko na njega i definitivno sam potvrdio moja vlastita opažanja.....kvalitetan,simpatičan ali nije za ribolov nego za šminku i za voziti "komade"...samo za uživanje u plovidbi....i na ljetovanju za vozikati se od vale do vale..
U matejušci ima jedan belmarin, ja mislin da bi moga bit quintus(uglavnom dužine 4,5 m) i prava je šminka ali čovik ga lipo opremija parangalima, feralon, pomoćnon penton i ne bi virovali, i to mu dobro stoji, a virujen da bi dobro i bakan izgleda i šminkerski i radno
el passo je napisao/la:Nije moguće. Prvo motor od 30 ks je oko 30t kn. Ostaje ti 10 sa tim da je proizvođać dužan kupiti i ugraditi volan, sajlu i puž te navigaciona svijetla za koja treba i panel sa sklopkom žicu i osigurać. To je još oko 2000 kn. Onda treba kupiti i oko 250 kg smole par kg gelcoata i 100 tinjak kg mate i rowinga. Također treba kompenzirati materijal za kalup i sami projekt te razno razna odobrenja. Treba unajmiti ili izgraditi prostor di će obavljati svoju djelatnost koji treba biti usklađen a zakonskim regulativama o sigurnosti na radu te sa uvjetima rada sa plastikom. Također mora i platiti državi davanja za sebe i radnika, radniku plaću i njemu što ostane. Ako želi prodati koji primjerak više mora proizvod reklamirati i ići po sajmovima. Tu ima bar još toliko caka i izdataka kojih se nisam sjetio ili ih neznam
josme je napisao/la:
Kolega ...sve se kompenzira kroz proizvodnju i narudžbe...a narudžbi neće biti ako ponudiš skupi brod....
lupis je napisao/la:ima 3 Verada po 200...
Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju.