Evo radovi na brodu se primicu kraju, za ovu sezonu smo rjesili kuzinu, prozore sve prominili, i neke sitnice oko elektrike.
Generalno sav posao smo sami odradili, osim sto su mi stari i brat bili pomoc brusit i pituravati par puta kad je brod bija vanka, ali osim toga sve sami.
Dakle ovo je ukratko sto smo napravili na brodu.
- kompletno brusenje i pituravanje iznutra, te lakiranje drvenih djelova
- kompletan tapacirung poda i zidova
- izrada novog unutrasnjeg i vanjskog stola
- kompletna kablaza, struja i rasvjeta skinuta i zamjenjena s novom, rasvjeta je komplet LED
- zamjenjena vanjska signalizacijska svijetla (pozicije i vršno)
- nova strujna kutija s sklopkom i osiguracima na bitnim potrosacima i sekcijama (mala struja)
- nova strujna kutija s 3 sklopke (motor, potrosac, premost) (velika struja)
- nova kutija za radio, zvucnike, solarni regulator i par utičnica, takođe zvučnici promjenjeni unutra stavljeni klasicni auto zvucnici pa dok dur dur, a vani stavljeni brodski zvucnici
- nova kužina (ploča, kuhalo, sudoper, spina)
- svi plasticni otvori/rozetne za zrak zamjenjeni za inox
- sve cijevi vode zamjenjeni, nakon tanka dodan brojač protoka vode da znamo stanje u tanku vode (2 su tanka u seriju, pa mi plovak nije bas igrao), tank komplet dezinficiran i nakon toga 4 puta full napunjen i ispran, te dana voda iz zentine spine di ulijem vodu, i voda iz tanka na kemijsku analizu u veterninarski institut. Voda i u zenti i u tanku prolazi sve inspekcije
- dodan T ventil koji jedan dobija vodu iz tanka s pitkom vodom, a drugi iz mora. Zakretanjem ventila biramo oce nam biti morska voda ili pitka. Zgodno dođe kada se pere brod s tušem ili na sudoperu se pere suđe s morem, a samo s pitkom se razenta
- dodan tuš
- dodana Jabsco pumpa za pumpanje vode u tuš i špinu
- zamjenjena stara manualna wc skoljka, za elektricnu
- dodan plovak u tank s gorivom
- napravljena komplet nova kontrolna tabla s postojecim instrumentima, novim instrumentima i jos nekim đinđama
- dodana kompresorska sirena
- dodana TV/radio antena
- prominjeni kompletni prozori
- prominjene brtve na prednjim prozorima koji se otvaraju
- servis motora napravljen (prominjeno ulje, 3 filtera goriva i 1 filter ulja, provjerena rashladna tekucina, nastimani ventili)
- analogni autopilot (koji se zakaci na kormilo, i na sebi ima kontrolne botune), sam dogradio s wireless modulom tako da sada i na kontrolnoj tabli imam kontrole +-1 +-10 kao i mali privjesak za kljuce s ove iste 4 kontrole, tako da mozemo sidit na provi, i ako treba korekcija puta napraviti se, netriba se ici na kormilo, nego s wireless privjeskom se to napravi
- nove skale na krmi za ulazit u more
- Solar i regulator punjenja
- 1 startni (90Ah) i 2 servisna (110Ah svaki) akumulatora i baterijski izolator izmedju njih i solara i alternatora
- i jos sigurno par stvari koje se nemogu sad sitit
Sad jos dogodine imamo u planu neke sitnice, koje ne uzimaju vrijeme toliko koliko su financijski teske, ali bez problema mozemo i bez toga jer su to cisto fun stvari
Al otom potom... Sa sada je brod dovoljno sređen za nase potrebe i prohtjeve
Evo sa zasda par slika, nasao sam slike koje sam onda hvatao kada smo sredjivali brod, pa sam pokusa sto blize toj poziciji uhvatiti i nove:
Tabla s instrumentima:
Mala kabina, podnica se digne i onda se ima cila povrsina za krevet, spuzve su sa strane koje u biti upadnu u sredinu
Mala kabina, drugi kut
WC:
Kuzina:
Velika kabina:
Velika kabina drugi kut, pogled na strujnu tablu:
Velika kabina, radio pozicija:
I za kraj jedna fotka izvana