Postao/la panulaš » 20. 09. 2009. (14:16)
Sad ste ga stvarno pretjerali.
Ponašate se ko oni iz Sabora.Zašto bi netko kupio Yanmara? Idemo u Srbiju po Rakovicu!Možda sretnete Severinu ili Todorića. Svi ćemo kao prije 40 godina voziti iste aute, zovu se fićo, svi ćemo živiti u istim stanovima, zovu se 30 kvadrata;svi ćemo ploviti u istim brodovima, zovu se kvarnerplastika.............
Moje kolege sa istom spremom u Europi plove Menorqinom, Scillianom,pa i Grand Banksom. To je potpuno normalna stvar, a rade vjerujte mi manje. E, sad je problem što ja imam Galeba, GPS, j... vitlo etc. Zašto bih jao d fiata napravio Mercedesa. Gluposti. Galeb nije Fiat, a vi nađite bolju kit verziju iz vama drage EU od 6,75m.
Kako će netko urediti brod, to je njegova privatna stvar. Pravi ljubitelji mora znaju da na brodu ne možeš zaraditi već samo izgubiti pare. Ali za istinske ljubitelje ribolova i slične koji se ubijaju na poslu iz dana u dan, jedan dan na moru znači više nego što itko može zamisliti. Ne mislim na one koji imaju deset sati plova godišnje.
Isto tako ne mislim da su Damor,Gropo,Pičuljan,Šibenik,Vektor pa i Galeb uopće loši brodovi. Koji su to bolji iz vanjske brodogradnje i po čemu oni uopće konkuriraju po cijeni ovim našima.
Plovio sam i Quicksilverima, Jennoima, Apreama, legendarnim poljacima Arvorima koji su goli ko ptići, koštaju isto ili još više i nije to neka savršena izvedba ako isključimo Apreu koja je do zla boga vergulasta i savršenog Menorqina.
Dobro je dok se brodovi kupuju i dok se plovi.Mnogi odustanu nakon kratkog vremena, isto kao što i firme propadaju, to je samo stvar loše procjene.
Nemojte sve stavljati u isti koš. Što će na brodu roll bar, GPS, vitlo, duple komande, radio stanica.
Onima koji ne plove (ili se ne maknu od svoje vale) naravno da ne treba GPS; kome se diže sidro od 10 kg s lancem neka bilda; tko ne razmišlja o mogućoj havariji na moru ne treba radio stanica, nek zapali vatru možda ga vide; ozbiljan panulaš neće sjediti za volanom u kabini; ovi što imaju prozore od pleksija sigurno nose vrhunske sunčane naočale od stakla; što fali tikovin? ništa, samo je skupa.
Ja nisam postavio WC i plinsko kuhalo u Galebu, ali to je stvar moje procjene.
Vjerovatno nitko od vas ne vozi auto bez klime danas, tako se stvari sa brodovima mijenjaju, moderniziraju. Koliko para toliko muzike.
Moj veliki prijatelj i panulaš Patača gradi u Benkovcu ribarski brod od 9 metara. Stavio je plexi, sam je radio 90%, traži jeftiniji motor jer ima limitirane mogućnosti, ali nikad mi nije niti jednom riječju rekao da sam Galeba preopremio, dapače bez trunke zavisti uživa samnom u ribolovu, a skoro će i u svom brodu koji je super.
U čemu je vaš problem? Uživajte u moru i ribolovu i ne svađajte se oko pi.........
Nema do lubina iz karina