Gull 745

Sve što želite znati o plastičnim brodovima

Moderatori/ce: riberer, teranavis, Moderatori

Re: Gull 745

PostPostao/la lupis » 18. 10. 2009. (11:16)

Ja mislim da svim tim Pi-di-ima umjesto onog NŠ koji služi kao rukohvat , po debelom moru (za koje su navodno sposobni s tim motorima od 100-200 ks) bolje paše bokun prave bitve ko na trajektu ili jarbol,da imaš ča zagrlit zlu netrebalo.

;)
Sve su osobe i događaji izmišljeni.
Svaka sličnost sa stvarnim likovima i događajima je slučajna.
lupis
Old Senior Member

Tip plovila: Merry Fisher 625,Suzuki 115

PostPostao/la amiklic1 » 18. 10. 2009. (12:07)

Aj ti otperjaj s tim velikin motorima s ove teme, sve me straj čitat te brojeve, pa moran c/p u word i stavljat zareze, desetice, stotice, tisućice...

I nije PD, zaboravi marketing... Čisti D trup sa spojlerom, jednako kao onda davno "zelenko"..
amiklic1
Old Senior Member

Vrsta ribolova: sportski
Tip plovila: Gull 745 / Yanmar 4JH4AE

PostPostao/la amiklic1 » 18. 10. 2009. (20:52)

lupis je napisao/la:Ja mislim da svim tim Pi-di-ima umjesto onog NŠ koji služi kao rukohvat , po debelom moru (za koje su navodno sposobni s tim motorima od 100-200 ks) bolje paše bokun prave bitve ko na trajektu ili jarbol,da imaš ča zagrlit zlu netrebalo.

;)

A šalino s tom krasnom ogradom i NŠ u pravoj talijanskoj školi dizajna vidi se ispod.
Ajde sad pucaj i usporedi ovu sljedeću sliku s mojim NŠ-ima koji su mjerilo za ljepotu i funkcionalnost...
Isto je i s provom, koja je potpuno neupotrebljiva za bilo kakav prolaz, osim ako nisi akrobatski nastrojen.
slika
slika
amiklic1
Old Senior Member

PostPostao/la unije » 18. 10. 2009. (21:03)

jel ovo gull na zadnje dvije slike ?
unije
Korisnik baniran

PostPostao/la amiklic1 » 18. 10. 2009. (21:24)

unije je napisao/la:jel ovo gull na zadnje dvije slike ?

:lol: :lol: :lol:

Šalino 23 i 25... Dika i ponos talijanske male brodogradnje, kojeg naši vrli brodograditelji tako često kopiraju.

Istina, koncept 25-ice je dosta dobar i mogli bi ovi naši dosta naučit... Samo uspoređujemo, inače...
Oduševljen sam kako ljudi naprave sve lipo od šperploče, otvore i ostalo, i sve ostave otvorenih rubova, bez komplikacija, ali uredno...

naši valjda ne znaju izrizat šperu tako ravno :lol: :lol:
amiklic1
Old Senior Member

PostPostao/la unije » 18. 10. 2009. (21:30)

vidi kako ima lipo rješenje za otvoriti proveni pik. ;)
dok na drugu stranu ima jednu bitvu i dvi zijevalice na ružnom mistu, na baštunu :roll: totalno nepraktično.
unije
Korisnik baniran

PostPostao/la amiklic1 » 19. 10. 2009. (06:40)

O tome ja i govorim stalno. Nema savršenog broda, i dok u nečem jedan brod ima prednost nad drugim, u drugim stvarima zaostaje, i priča se vrti u krug.

Ja sad kad gledam svog Gulla, najradije bih uzeo brusilicu u ruku i prekrojio ga skroz. Povuka bi natkabinu priko kabine, isprav io bi mu krmeni dio, da je više ravan, ispila krmeni gavun i otvorio dvoja vrata u podu kopkpita, spustio longarine još za par cm i pod kokpita maksimalno da stane recimo ovaj Yanmar (baza do 110KS), spustio razmu kokpita do razine krmene razme (sad klupe) i prioširio je par cm da se na njoj može sidit, zaoblio malo one kockaste gavune bočno u kokpitu, smanjio skaline za izlaz iz kokpita na bandu, podiga mrtve bande za 5-6 cm, bla, bla, bla.... Prominio bi ga da se ne pripozna od čega je nastalo to šta bi dobio.
Al' neman ja vrimena za to, jer triba organiziorat cili posao oko toga, uzet ljude, krenit u proizvodnju, jer za 1 komad je besmisleno, kad već napraviš model. Onda moš napravit i kalup pa livat...

Ima tu posla. Al' onda kad razmislin, bolje uzet neki trup i napravit skroz novo nadgrađe. jeli?
amiklic1
Old Senior Member

PostPostao/la teranavis » 19. 10. 2009. (06:51)

amiklic1 je napisao/la:O tome ja i govorim stalno. Nema savršenog broda, i dok u nečem jedan brod ima prednost nad drugim, u drugim stvarima zaostaje, i priča se vrti u krug.

Ja sad kad gledam svog Gulla, najradije bih uzeo brusilicu u ruku i prekrojio ga skroz. Povuka bi natkabinu priko kabine, isprav io bi mu krmeni dio, da je više ravan, ispila krmeni gavun i otvorio dvoja vrata u podu kopkpita, spustio longarine još za par cm i pod kokpita maksimalno da stane recimo ovaj Yanmar (baza do 110KS), spustio razmu kokpita do razine krmene razme (sad klupe) i prioširio je par cm da se na njoj može sidit, zaoblio malo one kockaste gavune bočno u kokpitu, smanjio skaline za izlaz iz kokpita na bandu, podiga mrtve bande za 5-6 cm, bla, bla, bla.... Prominio bi ga da se ne pripozna od čega je nastalo to šta bi dobio.
Al' neman ja vrimena za to, jer triba organiziorat cili posao oko toga, uzet ljude, krenit u proizvodnju, jer za 1 komad je besmisleno, kad već napraviš model. Onda moš napravit i kalup pa livat...

Ima tu posla. Al' onda kad razmislin, bolje uzet neki trup i napravit skroz novo nadgrađe. jeli?

u ovon djelu te potpuno razumjem ...tako je i moje misljenje da bi se uz brod trebala davat i brosilica kao osnovna oprema hehe ....ja san tako i dalmatinku i poslije m 700 ...popilio tocno tako kako si rekao na sve strane i sve nacine ....al????
vise mi se ne da i gotovo ...kupit novi brod i brusilicu ...nije posao ..i necu ...bit ce ca bude i gotovo :thumbup:
1) predstavi se i ispuni rubriku “Lokacija”
2) koristi “Pretražnik”
3) slikaj ribu bez krvi i tamo gdje je ulovljena, ne u kuhinji...
4) upute za postavljanje fotografija: KLIK
5) citiranje postova
6) o problemima porazgovaraj najprije sa moderatorima putem pp-a
teranavis
Old Senior Member

Tip plovila: damor 800 fjaka

PostPostao/la porer » 19. 10. 2009. (07:03)

amiklic1 je napisao/la:Ja sad kad gledam svog Gulla, najradije bih uzeo brusilicu u ruku i prekrojio ga skroz. Povuka bi natkabinu priko kabine, isprav io bi mu krmeni dio, da je više ravan, ispila krmeni gavun i otvorio dvoja vrata u podu kopkpita,.....

Prominio bi ga da se ne pripozna od čega je nastalo to šta bi dobio.

Evo jedan takav :)

slika
porer
Old Senior Member

Vrsta ribolova: rekreativni
Tip plovila: Drvena pasara 6.20

PostPostao/la unije » 19. 10. 2009. (07:03)

amiklic1 je napisao/la:O tome ja i govorim stalno. Nema savršenog broda, i dok u nečem jedan brod ima prednost nad drugim, u drugim stvarima zaostaje, i priča se vrti u krug.

A tarimir se toliko trudio prekopirati šjalina da bi ti sad to sve prekraja :roll:
unije
Korisnik baniran

PostPostao/la lupis » 19. 10. 2009. (08:28)

amiklic1 je napisao/la:

A šalino s tom krasnom ogradom i NŠ u pravoj talijanskoj školi dizajna vidi se ispod.
Ajde sad pucaj i usporedi ovu sljedeću sliku s mojim NŠ-ima koji su mjerilo za ljepotu i funkcionalnost...

kako ne razumiš da je Šalino napravljen za poć van po moru 4 i više,i da je to opasno bez dva motora i prave sigurne ograde koja mora bit u prvom redu funkcionalna.
A kad su HR pi-di-ji na moru po četvorci onda su okrenuti pramcem prema najbližem kopnu,u tome je razlika,izlazi se njima kad je bonaca.

ne da se to isporedit kad je upotreba Šiliana i gula različita,kad gul mora u porat šiliano ili kalafurija izlaze van,to sam već napisao,i onda nije toliko do ljepote koliko do sigurnosti.A na gullu ili supergalebu takva ograda nema smisla jer ti brodovi nisu za malo jače more!

To ti je isto kao da sad kažeš da na onim pravim pilotinama koje skaču preko ogromnih valova(ima par filmova na toj temi) koje imaju velike kabine meni to ne smeta a na našim pidijima smeta,i da sam neobjektivan zbog toga!
lupis
Old Senior Member

PostPostao/la amiklic1 » 19. 10. 2009. (11:37)

Nego, vidi ovo...
slika
amiklic1
Old Senior Member

PostPostao/la lupis » 19. 10. 2009. (11:42)

taj laminat na kolumbi i nije baš debel,a?
lupis
Old Senior Member

PostPostao/la amiklic1 » 19. 10. 2009. (11:58)

Nekih 12-15mm, otprilike, nisan mirio jer mi se odoka čini dosta...
Ne boj se ti za debljinu plastike, tu me nije strah čim sam otiša od "onog".

slika
amiklic1
Old Senior Member

PostPostao/la amiklic1 » 19. 10. 2009. (18:21)

Evo me natrag kući s broda, pa možemo sad pomalo...

Jutros smo počeli postavljat motor i ostalu opremu....

Prvo smo zalipili longarine, strukturnim ljepilom Crestomer, i lagano pritegnuli dok nije počelo ljepilo izlazit' sa svih strana između metalnog i laminiranog dijela temelja motora. Metalni dio je pocinčan (Adria Cink) i plastificiran (Euroreklam), ali plastifikacija se vrlo lako skida (skidala se kad smo razrjeđivačem skidali ljepilo). Ne sviđa mi se to, ostale su nekakve fleke (vidi se cink di je obrisana plastifikacija). Moga bi još jednom proć bojom, za svaki slučaj.
slika
slika

A ovo je pogled kroz servisni otvor koji sam prije postavio, za pristup remenu i pumpi vode iz natkabine.
slika

Odmah kad je ljepilo malo steglo, viličarom smo postavili motor na mjesto i provjerili mjeasta za vide nosača.
slika
slika
slika
slika
slika

Tipka ručne pumpice nafte ostala je malo ispod podnice, na nezgodnom mjestu, ali to sam kasnije riješio. nemam sad sliku pa ću stavit sutra.. Evo kako je prvo bilo:
slika

A ni impeler pumpe vode nije bio baš dostupan, ali i to sam riješio lako i jednostavno. Evo kako je bilo na početku:
slika

Visina je sasvim zadovoljavajuća :-)
slika

Sve u svemu, motor nije velik...
slika

Onda smo, tako zagrijani, udarili po osovinskom vodu, odredili di će se bušit, i tako dalje i tako bliže... Uglavnom:
slika
slika
slika
slika
slika
slika
slika

I na koncu, u zanosu posla, udarili smo po kormilu. Prvo smo montirali petu, onda statvenu cijev kormila koju smo zalijepili i učvrstili. Nastavak sutra pošto nisam sve slikao :-) :-)
slika
slika
amiklic1
Old Senior Member

PrethodnaSljedeća

Natrag na Plastični brodovi

Trenutno korisnika/ca: / i 3 gostiju.