Moderatori/ce: riberer, teranavis, Moderatori
kuster je napisao/la:Gerun,kolega matee ti je odlicno rekao za motorizaciju,ili 5 ili 25/30, sve između nema smisla.moj mercury 30 efi na pola gasa,tj.na 15 konja ide 8 milja a na ful 24 Nm.Ovo je glisersko dno i ne mozes je vozit s 8-12 milja jer tada kopa more ko koča.a ovaj marinov motor od 9.9 ima smisla ako ce ga vozit na pola gasa i ic 5 milja,mala potrosnja i nikakva buka.
Gerun je napisao/la:Složit ću se sa marinom.
Prvotno sam upito za kombinacije motora i drago mi je da su se javili ljudi sa različitim konjima i iskustvima. Očito je valjda da povećanje konjaže ne rezultira linearnim povećanjem brzine. Čito sam dosta o kombinaciji ove barke sa 40 konja i ljudi javljaju da ide 26-28.
Znači imamo marina koji sa 20 ide 18 milja i onda kustera koji sa 30 ide 24 pa nekoga tamo sa 40 koji ide 28.
20 - 18
30 - 24 razlika prema prethodnom je 6
40 - 28 razlika prema prethodnom je 4
Ne znam baš dobro postotni račun ali reko bi da je u odnosu na marina kuster povećo konjažu 33.33% a brzina mu je porasla za 25%.
Ovaj zadnji je povećo konjažu u odnosu na kustera za 33% a brzina mu je porasla za manje od 25%. Ako se ovakvim trendom ide unazad onda bi značilo da se spuštanjem konjaže brzina neće drastično spustit. Naravno da sa 5 konja ne ide 10 milja
gym1307 je napisao/la:Ako te brine konzola, mozes ti i 40 ks voziti na ruku, postoje cak i hidraulicke rucke za upravljenje na ruku za motore do 115 ks, ima ih dosta po veneciji, ljudi voze pente od 90 ks na rucku.
Uzmi 40 ks ili ako bas oces nesto slabije neki etec ili tohatsu tldi 30 ks. Sa viškom konj neces imati problema. Motor možeš naći i polovan, godinu-dvije star 40 ks po cijeni novog 20 ks.
niko je napisao/la:Iman taj brodić ima tri godine. Sve šta su napisali prije mene stoji. Pravi mali radni brod. Špricanje mu je zanemarivo skoro pa ništa u odnosu na brodove iste veličine. Ima duplo dno i sustav samopražnjenja tako da barku netribate pokrivat od kiše. Završna obrada odlična. Za održavat brod čistin dosta jedna spužva i dvi minute volje sve blista. Ja na krmi iman Hondu četverotaktnu 40ks troši ko upaljač a ide ko raketa. Potrošnja mi pod punim opterećenjem sa tri teška čovika i oprema šta za ronjenje šta za udičarenje nikad nije bila priko 8l . Brzinu nikad nisan mirija GPS-om već sondom od fisha . Bez problema sa svim tim teretom između 24 i 29 milja. Sam na brodu bez ikoga san na punam gasu izmirija 31 milju.
Honda mi vrti 5800 okretaja a brod izglisira bez problema između 3500 i 3700 ovisno o opterećenju. Da ova moja sonda od fisha i laže za par milja ja san super zadovoljan i brzinom i potrošnjom.
Taj brod u vitar može tirat i stara baba on se dobro ponaša. Kod bočnog nasjedanja na val je malo neugodan jer ima malo kobilice koja mu neda da klizne niz val kao klasični gliser, ovo može biti neugodno ako niste pripravni.
Isto tako ploviti niz vjetar morate oprezno da vam se nebi desilo da od broda napravite podmornicu jer brod savršeno riže valove šta je uz vitar dobro a niz vitar opasno. Niz vitar se vozi laganije i nema problema, jer se onda ponaša ko pasara.
Kad bi ga ja ocjenjivao od 1 - 10 ocjena bi mu bila čista 9 za takav tip broda.
Trenutno korisnika/ca: / i 8 gostiju.