Moderatori/ce: riberer, teranavis, Moderatori
unije je napisao/la:a vidim nije bilo tu puno posla sve neka šetnja i mjerenje i razmišljanje . ča bi bilo da nemaš kontraštampu, cili dan bi sidija na banku i razmišlja. sad vidiš kako ti je to bila dobra odluka.
dvi stvari me zanimaju:
koliko vidim stavio si frižider u bočne boksove u kabini, da li si planira staviti nekakav stol u kabini ? i sam sam bio u jednoj varijanti za takvu opciju (poz. frizera) ali me to stalno otvaranje poklopca frižidera odvratilo od ideje. pitam te zbog tih kušina koji će doći iznad. kad sam na moru svaki čas otvaram frizer za ješku, za staviti ribu unutra, za pivu, za ovo za ono...
druga stvar je to zagrijavanje i to nije loša ideja dapače, ovi vikendaši koji idu na more od 15.7. do 15.8. čast izuzecima ne doživljavaju radosti izlaska iz mora tem 8 stupnjeva kao i spavanje u takvoj kabini. ma nije ni to neka velika nevolja, ali stavio bih jedan mali radijator koji bi bio vezan na mješalicu motora i također dok motor radi grijanje je tu. dobro je to svakako radi vlage. taj mali radijator bi stavio u provu.
unije je napisao/la:koje si akumulatore odlučio staviti ?
glede plovidbe ti pucaš litnji lov, a zima ? sad su dva do 3 miseca kad je pravi ribolov, od liganja, komarče do ostalog. tako da se neće baš puno sjediti vanka.
teško ćeš izvesti stol koji bi pasao i u kabini, kao dno kreveta i vanka u kokpitu, aj baš me zanima inače brod se ljulja to znaš i sam i triba to dobro fiksirat u pod inače se znaju te nogice i slomit.
tamo na radarima sam nešto nažvrljao, ali ponovit ću ukratko, imam 2x110 olovne baterije i za ove višednevne đireve, mislim da trebaju baterije 2x180 Ah.
pogotovo kad je dan kraći a to je sada kad se lovi. liti se pune malo motor malo solar i to radi ali ćim je dan okračao gotovo je. sunce zađe u 4 popodne solar radi do 2 kada puni oko 1,5-2 A i to je to. a sve ti drugo radi. pošto u tom boksu di su mi sad aku baterije ima dovoljno mista (hehe velik je to brod) stanu i ove velike bez straja
Nino je napisao/la:Zrak za sagorijevanje priblizno ide 4,5m3 po KS na sat.
Za odvodjenje topline oliti ventilaciju prostora motora ide koliko i za motor.
Brzina ma kakva bila radi podtlak iza zrcala. Veca brzina veci podtlak.
Nemore se racunat priko djiri i taktova usisa (npr zrak za ispiranje cilindara fali, ...)
A sad:
Amiklicu svaka cast na volji i zivcima. Ovo stivo sta ga cinis cekan ka i neke kolumne po novinama.
Steta sta nije samo to za citanje nego moran citat i neke druge komentare kojima i nije misto tu.
Ali tako to ocito mora bit...
Sve u svemu nadan se samo da ces sa pisanjen izdrzat do porinuca. Strasno dobro
Ja cu bit toliko slobodan da ti se javin na PP (kad se vratin sa veeelike ladje) jer me interesira ta ledenica sta si radija.
Volija bi malo o tome popricat ako budes tada od volje.
Samo naprid...
tomi je napisao/la:a jabi ga najprije m 700, a sada galeb, a nikad kraja.jedno pitanje: ŠTA KUPUJEŠ POLUPROIZVODE?
unije je napisao/la: ako dižeš sidro na ruke i slažeš konop ili sidro unutra gazit ćeš po poklopcu...
Trenutno korisnika/ca: Google [Bot] i 5 gostiju.