Ma ne panulam ja, što ne znači da neću
...
Lombardini je tu i gotovo.
A zašto Maestral, zašto ne neko drugo plovilo???
Recimo, u usporedbi sa drugim brodovima kod nas koji se mogu kupiti u kitu, mislim da za mene i moje potrebe ima puno prednosti.
Deplasman je prva, jer je najstabilniji. Leži ko krava na ledini.
Brzina je negativna strana u odnosu na deplasman, ali ja i ne ganjam neke velike brzine. Recimo, nek ide 7,5-8 putne, meni dosta.
O većim brzinama nek razmišljaju oni koji imaju manje vremena. Ja želim boravak na moru povezat uz lagao guštanje, a ne uz presing i stres...
Treće, tu je problem veza. Do nekih 8 metara još ću se i snać, ali za više bi bilo gotovo nemoguće. A svi znamo koji su problemi s vezovima u gradovima.
Dalje, u tolikom plovilu nać toliko mjesta zaista nije uobičajeno. najviše me privlači prostrana krma, a i 4 ležaja su sigurno interesantna.
Ali, šta ću vam pričat'. Sve navedeno, da i nije tako kako je, lako bi se prebrodilo kad se vidi ona forma prove. Toliku eleganciju zbilja je danas nemoguće nać'.
Iako mi je linija starih s boka lipa nego novih, ipak novi M700 ima puno prednosti u odnosu na stare (dobro, dobro, nemojte sad opet neki pričat' o debljini plastike. ja ću svog pojačat koliko god triba, pa onda dođite gledat i mirit)