[quote="dimulius"]Poanta kod propele je da motor u voznji MORA moc uvatit okretaje na kojima je deklarirana max snaga.
Kako bi se to postiglo, propela se bira tako da cisti brod, koji jos nije potpuno opterecen, moze zavrtit malo priko maksimuma (kod tebe je ovo nezgodno provjerit, jerbo ti je max u leru u potpunosti isti sa okretajima na kojima je deklarirana max snag, odnosno 2600).
Uglavnom, sa prejakom propelom (koju ocito sada imas), motor ce ti davat skoro punu snagu, ali ce se kontinuirano patit
Trazio sam po internetu sve brodove koji su testirani sa Scamom 140 ks , a jedan od njih je i fortuna 730 svi su u maxmumu zavrtili 2400 okretaja.
Takoder sam negdi na forumu procitao da ni kod G23 od skandaloza motor nije vrtio preko 2400rpm.Znam za jos jedan slucaj kod Betine 700 s propelom od 18" takoder u max. vrti oko 2400.
Inace motor ne baca crni dim ni pri jednim okretajima, kazu kad pocne bacat crni dim da onda motor pati.
Ima li netko s foruma ovaj motor u svojoj barci i koliki mu je max. broj okretaja pod opterecenjem??????