ARAUSA 25 GTR

Sve što želite znati o plastičnim brodovima

Moderatori/ce: riberer, teranavis, Moderatori

Re: ARAUSA 25 GTR

PostPostao/la raptor » 15. 01. 2009. (12:26)

Je Anguja,lipi brod i baš mi se sviđa a naročito kokpit,lipo ravan,mista ka u priči.A tu si u pravu glede prove tj.kabine na kojoj se ne moreš leć ili posunčat a to je boljka večine tih brodi od 7 m .Zato mislim da je prednost ravnog kokpita,bez kutije motora,moreš leć sam ili sa ženom(ljubavnicon :mrgreen: ),u liti spavat vanka itd... ;) Ja recimo nebi stavija fiksnu tendu već bi napravija nešto montažno,ča moren skinit i trknut pod provu,da se more ribat kako spada a ne svaki potez štapom zviz u tendu :lol: Po meni najbolji brod od ovih "sporohodnih" ,lipo stavit Yanmara 54 ks i milina,kako za ribanje tako i za đitavanje(višednevno),eto
raptor
Korisnik baniran

PostPostao/la Gaso » 15. 01. 2009. (13:58)

Baš to što anguja kaže, bio je isto bitno kod mog izbora za b700, sviđalo mi se, da je na provi predviđeno mjesto za sunčanje i jastuce, zato i nema prozora na krovu prove.
Gaso
Old Senior Member

Vrsta ribolova: rekreativni
Tip plovila: Pasara i Betina 700

PostPostao/la primorac » 15. 01. 2009. (14:15)

Gaso je napisao/la:Baš to što anguja kaže, bio je isto bitno kod mog izbora za b700, sviđalo mi se, da je na provi predviđeno mjesto za sunčanje i jastuce, zato i nema prozora na krovu prove.

Najbitnije je, da se čoviku svidi brod i da je sa njim zadovoljan on sam, a ostali nek sidnu na morski greben.. :mrgreen:

Ja vjerujem da je i Kerum zadovoljan sa onom 30-metarskom mrcinom, iako mu treba 7.000 kn na uru za gorivo kad vozi... :think:
Ne odlučuje onaj koji izlazi na referendum, nego onaj koji broji glasove.
primorac
Old Senior Member

Tip plovila: Kvarnerplastika Raša "UČKA"

PostPostao/la Galun » 22. 10. 2009. (13:39)

ovo i gull 745 su poslije piculjana 720 definitivno najbolje barke tih velicina ,a i svidja mi se sta sa 60 ks se moze vozit ugodnih 9,10 kn dok kod piculjana je potreban 5 puta jaci motor i naravno potrosnja. mjenjam starog galeba za arausu uz nadoplatu.
Galun
Senior Member

Vrsta ribolova: profesionalni
Tip plovila: Adriatik

PostPostao/la unije » 22. 10. 2009. (14:17)

ma piči je za ova dva zakon. to se ne da usporediti. ova dva još ne znaju jesu li PD ili D :lol:
unije
Korisnik baniran

PostPostao/la Galun » 22. 10. 2009. (14:32)

ma piculjan je za svih zakon,samo bi trebal prodat kucu i lokal da bi ga mogal imat i svaki dan bit par ura na moru sa njim,ima mi ga prijatelj ,sa janmarom 240 ks,na putnoj od 22 kn trosi skoro 40 l a na maks 50. a kad imas takav brod neces vozit pomalo a sa arausom mozes vozit 8 kn sa 4,5 l ,a sve drugo koliko para toliko muzike. nekad sam bio sa dalmatinkom zadovoljan,pa sam sanjo o galebu a sad kad vidin arausu odmah bi je uzeo,ali treba se malo spustit i uzivat sa ovim sta imamo.pozdrav
Galun
Senior Member

PostPostao/la amiklic1 » 22. 10. 2009. (18:20)

Kvalitet gradnje Arause prema Gullu je neusporediv, u prilog Gullu.

Gazda mni je reka "Ne mogu ti dat popust, al' dat ću ti 4 bitve i bokoštitnicu, to ti je najmanje 1000 Eur bez PDV-a" ??!!??!!??

Odmah sam prekinuo priču i tražio dalje...

Nisam imao prdrasude prema ničem, ali kako sam pregledao sve i svašta, a mogao sam kupit bilo šta, odlučio sam se za ono najbolje šta sam našao, i to u kvaliteti gradnje.

Ajde neka neko stavi detalj spoja trupa i palube iznutra u kit verziji, to bih volio vidit...
Ito bih to volio vidit i kod Damora (nije tema, ali eto...)...

Zapravo, ja sam to sve vidio, ali ne želim radit nikom antireklamu pa detalje nećemo :-)
amiklic1
Old Senior Member

Vrsta ribolova: sportski
Tip plovila: Gull 745 / Yanmar 4JH4AE

PostPostao/la lupis » 22. 10. 2009. (18:54)

amiklic1 je napisao/la:
ja sam to sve vidio, ali ne želim radit nikom antireklamu pa detalje nećemo :-)

Nikom?
Sve su osobe i događaji izmišljeni.
Svaka sličnost sa stvarnim likovima i događajima je slučajna.
lupis
Old Senior Member

Tip plovila: Merry Fisher 625,Suzuki 115

PostPostao/la amiklic1 » 22. 10. 2009. (18:55)

lupis je napisao/la:
amiklic1 je napisao/la:
ja sam to sve vidio, ali ne želim radit nikom antireklamu pa detalje nećemo :-)

Nikom?

Niko drugi osim "njih" mi nije ništa osobno skrivio. To valjda razumiš...
ne volim kad me ljudi pokušaju napravit budalom.

ne ljutim se, ali okrenem tijek zabave na svoju stranu... ;)
amiklic1
Old Senior Member

PostPostao/la unije » 22. 10. 2009. (20:40)

:roll: pa nije ti ni Zanze ništa osobno napravio pa ga tu zekiš... ;)
ali što gull i arausa ne izlaze iz iste hale ka hyundai i kia ? :lol: :lol:
sad ispada da je gull viša matematika a arausa pučka škola. isto je to, ista škola što ne ?

galun jel nam možeš reći kako je ta potrošnja dobivena, mislim 8 čvorova, a potrošnja 4,5 litre na sat? to je impresivno :thumbup:
unije
Korisnik baniran

PostPostao/la legi » 22. 10. 2009. (20:52)

amikliću je njegov brod najbolji i to je to,i meni je moj najbolji,i tu je kraj priče,svako se pokriva s onim što ima.......samo što amilklić je sve previše dao u eter....... :thumbup:
Ne lovim lignje
legi
Old Senior Member

Tip plovila: 2 drvene barke-torpedo i scam

PostPostao/la amiklic1 » 22. 10. 2009. (21:00)

unije je napisao/la::roll: pa nije ti ni Zanze ništa osobno napravio pa ga tu zekiš... ;)
sad ispada da je gull viša matematika a arausa pučka škola. isto je to, ista škola što ne ?

galun jel nam možeš reći kako je ta potrošnja dobivena, mislim 8 čvorova, a potrošnja 4,5 litre na sat? to je impresivno :thumbup:

onu ponudu gori smatram pokušajem prijevare. i zato sam to stavio. ako netko smatra da je to nešto drugo do obični pokušaj muljanja kupca i prijevare nek se javi...

a šta se tiče gradnje stvarno triba usporedit. znaš da sam sve pogleda, i tražio sam neke detalje u gradnji, spojeve itd... debljinu laminata i završnu obradu (ok, Arausina završna obrada nije loša, dapače).

A ne izlaze iz iste hale ti brodovi. to su dvi potpuno odvojene firme, iako u istoj zgradi rade. nema veze jedno s drugim

nego, ajde da ja ne pričam, neka netko stavi koliko su brodova prodali ove godine jedan i drugi (Z i T), p ada vidimo razloge..
amiklic1
Old Senior Member

PostPostao/la amiklic1 » 22. 10. 2009. (21:01)

legi je napisao/la:amikliću je njegov brod najbolji i to je to,i meni je moj najbolji,i tu je kraj priče,svako se pokriva s onim što ima.......samo što amilklić je sve previše dao u eter....... :thumbup:

ma nije brod loš, nego me je gazda pokuša privarit i to je to. i neke tehničke detalje sam bolje vidio na gullu, čisto to. možda sam ja predetaljno gledao, možda i ne, ko će ga znat. znam da su vlasnici zadovoljni tim brodom, a to je najvažnije.
amiklic1
Old Senior Member

PostPostao/la unije » 23. 10. 2009. (06:20)

hm mogao si staviti koju sliku tih loših stvari na arausi , čisto da ljudi znaju o čem se radi, slično ovome što radiš grebenu ;)
unije
Korisnik baniran

PostPostao/la Galun » 23. 10. 2009. (18:33)

unije je napisao/la::roll: pa nije ti ni Zanze ništa osobno napravio pa ga tu zekiš... ;)

unije,nisam bas siguran za tu potrosnju al prepostavljam,moj galeb na putnoj oko 7.5 kn trosi oko 4 l,a cuo sam da gull i arausa idu sa istim motor cak i bolje,znaci ni potrosnja nebi trebala bit bas puno veca,a na velom gasu naravno da trosi,ali i gre. ali vecina ce i dalje vozit pomalo,osim ako nemaju viska para,alidobro je znat kad imas rezerve pod poklopcom i tu i tamo ga rasprasit. pozdrav svima
Galun
Senior Member

PrethodnaSljedeća

Natrag na Plastični brodovi

Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju.