kakve legende!!! lupis i drugi stvarno ste najjači kritičari!! Bravo! A sad da vas malo podkrijepim i da vam neke stvari objasnim:
Pod br. 1: Da bi se kupilo plovilo u jednoj javnoj firmi sredstva za kupnju istog moraju ići u plan za drugu godinu. Pošto se plan izrađuje u cca 11-12 mjesecu taj isti plan je usvojen u 1 mjesecu da bi natječaj za plovilo izašao u Veljači. Predmetno plovilo je stiglo polovicom Ožujka mjeseca. Za isto plovilo su natječajnu dokumentaciju preuzeli barem 6 hrvatskih brodograditelja od koji je samo jedan predao ponudu, koja je bila nepotpuna. Pošto su danas svi u svijetu tehnologije dobro informirani o natječajima putem oglasa javne nabave onda su svi bili pravovremeno obaviješteni ali nisu mogli udovoljiti natječajnim kriterijima.
Pod br. 2: To za rokove je i nas začudilo ali smo se uvjerili i provjerili na stranicama proizvođača koji godišnje proizvede oko 500 plovila (naši proizvedu možda svi zajedno toliko)
Pod br. 3: Motor je možda slab ali uz malu korekciju i možda zamjenu propele biti će i previše za naše potrebe. Gledao sam i Quicksilvere koji za takvu veličinu plovila daju motoriće od 30ks i ljudi kupuju, jer istim tim ljudima ne treba divljanje i glisiranje već sasvim normalna vožnja. Da ja uzimam za sebe ja bi mu min. 90 ks stavio, ali za potrebe koje će se obavljati u luci i oko nama je optimalna snaga 40ks, višak je nepotreban. Nema ganjanja, jurcanja itd jer to LU nema u opisu posla za to postoje policija, vojska, vatrogasci...
Pod br. 4: Oprema: VHF stanica nama je totalno nepotrebna, pošto mi svi imamo prijenosne ICOM-ove i dostatne su za područje koje obilazimo. Školovani su svi za rad sa njima, a i sa onom, za koju se mislilo da bi je trebalo ugraditi. Ostala oprema pojasevi, konopi, prva pomoć, vatrogasni aparat, sirena, idr razno razne druge sitnice su toliko jeftine danas da nema smisla pisati o tome. A pošto neka od vas sve to zanima, cijena je sa sonderom oko 3000 kuna. Jarbolet koji je netko spomenuo nije na slici jer je ostao polegnut na krovu kabine pošto nam je smetao za brage od kamiona. ha ha kako ste ga brzo uočili!!!
To mi se svidjelo od vas jer stvarno gledate sve detalje, samo previše prema svojim guštima koji su slučni i vrlo različiti od naših za ovo plovilo.
Povijest i zemljopis: nepotrebno komentiranje!!!
Sve u svemu zadovoljan sam komentarima!!! bravo!