nepoznati brod

Sve što želite znati o plastičnim brodovima

Moderatori/ce: riberer, teranavis, Moderatori

Re: nepoznati brod

PostPostao/la MarioHOOD » 26. 05. 2010. (17:48)

primorac je napisao/la:A kako znade držati brod u Hrvatskoj??? I prodavati ga ovdje??? Znade li da mu je zakonska obveza izvesti plovilo iz HR nakon uporabe, ili ga ostaviti na čuvanje u ovlaštenoj marini ( pod carinskim nadzorom???)
pa bas ga i nije prodao sam sam morao platiti smještaj kde je bio i to je to
MarioHOOD
New Entry

PostPostao/la baraba » 26. 05. 2010. (17:54)

možda ga je tako "prodao" još nekome.

sjedni u auto/vlak/bus i kod njega na vrata. napravi kupoprodajni, to je jednostavno riješiti gore.
odjavi brod, isto jednostavno. pa ga uvezi uz dosta strpljenja. malo kompliciranije.

kako je već napisano gore, najbrže, najjeftinije i jedino zakonski ispravno...
baraba
Member

PostPostao/la primorac » 26. 05. 2010. (18:01)

Ako je živ i /ili dostupan... (prethodni vlasnik). A ako si Mario iz SLO, možeš ga tamo registrirati na svoje ime, bez ikakvih plaćanja??? 8-)
Ne odlučuje onaj koji izlazi na referendum, nego onaj koji broji glasove.
primorac
Old Senior Member

Tip plovila: Kvarnerplastika Raša "UČKA"

PostPostao/la MarioHOOD » 26. 05. 2010. (18:18)

primorac je napisao/la:Ako je živ i /ili dostupan... (prethodni vlasnik). A ako si Mario iz SLO, možeš ga tamo registrirati na svoje ime, bez ikakvih plaćanja??? 8-)

ma je dostupan ali je čovjek ostao brez oba dvije noge i ne poznajem ga nego su mi susedi rekli za čamac i tako sam ja došo do njega.nemogu sad iči do njega kad ni neznam njemački ni nepoznajem ljude.
MarioHOOD
New Entry

PostPostao/la igy-m » 26. 05. 2010. (19:29)

MarioHOOD je napisao/la:
primorac je napisao/la:Ako je živ i /ili dostupan... (prethodni vlasnik). A ako si Mario iz SLO, možeš ga tamo registrirati na svoje ime, bez ikakvih plaćanja??? 8-)

ma je dostupan ali je čovjek ostao brez oba dvije noge i ne poznajem ga nego su mi susedi rekli za čamac i tako sam ja došo do njega.nemogu sad iči do njega kad ni neznam njemački ni nepoznajem ljude.

Ma meni ovo sve smrdi na neku muljažu :Other41:
Kod nas je to nemoguće registrirati ako nema baš nikakav papir a pojavljuje se još na ohoho par oglasa... :o
Ja bih od toga oprao ruke... :think:
igy-m
Member

PostPostao/la MarioHOOD » 26. 05. 2010. (19:39)

igy-m je napisao/la:
MarioHOOD je napisao/la:

Kod nas je to nemoguće registrirati ako nema baš nikakav papir a pojavljuje se još na ohoho par oglasa... :o
Ja bih od toga oprao ruke... :think:

pa to sam ja stavio oglase :D
MarioHOOD
New Entry

PostPostao/la matrix357 » 26. 05. 2010. (20:24)

za motor imas dvije kombinacije:naci neki takav stari a da je mrtav i kupiti ga za 50-100 jureka i onda zamijeniti plocice ili losija kombinacija da odes u BiH i nades jarana koji ce kod javnog biljeznika izjaviti da je motor njegov ali da ne moze naci racune i onda ti oni naprave kupoprodajni ugovor i sa njim na carinu ali je to preskupo i prekomplicirano...
a brod samo ako imas nekoga u kapetaniji koji ce ti priznati samogradnju bez puno pitanja i uzeti 100 jureka po duznom metru za tu uslugu...

ja sam jednom cuo da se to tako radi ali se ne sjecam vise tko je to pricao... ;)
i naravno to je sve protupravno i podljeze svakojakim zakonskim konsekvencama.
najbolje dane proveo sam noću!
matrix357
Senior Member

Vrsta ribolova: sportski
Tip plovila: qs435 40efi

PostPostao/la karamba » 26. 05. 2010. (20:38)

ljudi, samogradnju zaboravite jer je to prekomplicirana procedura gdje u par djelova gradnje nadležni izlaze na teren i prate gradnju, stoga od toga ništa . Legalno ga se nemože registrirat nikako . Možeš kupit neke papire tih dimenzija ali to je krivično djelo (ako te uvate) stoga to ne preporučam . Motor skini i odnesi na metis i dobit češ 500-600kn a više ni ne vrjedi, to je stara nepouzdana raga koja če trošit oko 50 lit na sat na putnoj a na max i 70-80 litara . Nikad neznaš kad če upalit i samo problemi .
Prodaj to sve nekom naivcu i rješi se problema. ;)
U.T.R. SMOKVA
----rent a boat----
karamba
Old Senior Member

Vrsta ribolova: mali
Tip plovila: 2bakan5 yam 40,60 ,galeon475yam70,sessa100

PostPostao/la morskivrabec » 26. 05. 2010. (20:49)

Da je tebi stalo do brodića, a ne do muljanja pošao bi do Bonna i nazad u dva dana i sve riješio.

MarioHOOD ti meni malo "smrdiš"...

Pun si nekakvih kontroverznih izjava, prvo brod nema papire, pa onda ima, ali su njemački, pa ne znaš gazdu, ali znaš susjede koji su ti rekli za barku...
Ma pazi k...ca

Dok govoriš da ne poznaješ gazdu nakon toga kažeš kako si "došao do njega".

Onda te jebe jezična barijera, ali mi nije jasno ako si brod kupio kako te tu nije mučilo nepoznavanje jezika.

Smiješno mi je uopće govorit o nekakvim problemima jer ti ne znaš njemački, a on hrvatski. Valjda ima netko drugi tko zna.

Ajde ti malo koga drugoga zajebavaj i "smrdi" na nekom drugom mjestu, a ostavi se ovoga foruma. :wave:

Na mjestu admina i moderatora ja bi se pozabavio tvojom IP adresom i fino te prijavio na prvu postaju Policijske uprave da se pinku pozabave tobom.
'Ko ne zna bestimat, neka kupi parangal
morskivrabec
Korisnik baniran

PostPostao/la zore70 » 26. 05. 2010. (21:23)

Ja bih od toga oprao ruke... :think:[/quote]
pa to sam ja stavio oglase :D[/quote]

Ovo mi ništa nije jasno??!!Pa kako možeš nešto oglašavat,tj prodavat okolo i neimat nikakav dokaz o vlasništvu nad tim..dali je opterećeno nekim dugovima,zaostalim registracijama..jeli ko plače za njim.. :thumbdown:
Di je odjava u matičnoj zemlji,na kapetaniji,špedicija,carina..trošarina..pored..pdv..
Kako si uopće doša u posjed nečega šta je trebalo bit pod carinskim nadzorom?
Zamisli da netko dođe do tebe,neko naivan,da ti 5000e za nešto šta nema božje šanse da dokažeš da je tvoje i to je to...aj svak svojim putem...ja ti proda pa se češi,novci su u žepu..kriminal 100%,ide se u buvaru za to po više osnova..
Ovo je neka preopasna šema.... :?:

Aj daj nam svoju adresu i registracije od auta pa ćemo mi doć "kupit" tvoje aute za priku iz Bugarske,on nezna hrvatski ,teško mu je doć,a moožda i niko neće tražit jer te neće bit doma par dana a nakon toga :shh: ... :lol:
Čudnih li ljudi...iden vidit vanka u vrtal jeli mi brod još na mistu.... :roll:
I nešto si mi brzo "životni san "pretočija u gomilu oglasa po netu :wtf: :wtf:
Zadnja izmjena: zore70; 26. 05. 2010. (21:27); ukupno mijenjano 1 put/a.
Albert Einstein je svojevremeno izjavija: "samo su dvije stvari beskrajne: svemir i ljudska gupost...ali za svemir nisam siguran"
PRIJATELJI SU BRAĆA KOJU SAMI IZABIREMO
zore70
Old Senior Member

Tip plovila: MARCO 810+VM MD704LH-200KS

PostPostao/la aladin » 26. 05. 2010. (21:26)

zore70 je napisao/la: Ovo mi ništa nije jasno??!!Pa kako možeš nešto oglašavat,tj prodavat okolo i neimat nikakav dokaz o vlasništvu nad tim..dali je opterećeno nekim dugovima,zaostalim registracijama..jeli ko plače za njim.. :thumbdown:
Kako si uopće doša u posjed nečega šta je trebalo bit pod carinskim nadzorom?

ne znam jel' to urbana legenda ili stvarni događaj, ali ima prica kako je lik za vrijeme olimpijade u Sarajevu nekome turistu "prodao" Begovu džamiju. Mislim da je to i Zabranjeno pusenje opjevalo u jednoj pjesmi
Pa ti sada vidi :D
aladin
Moderator

Tip plovila: Patrol 690, Yamaha F150

PostPostao/la MarioHOOD » 26. 05. 2010. (21:30)

pa znam kdje vlasnik živi ali neznam vlasnika šta je tu tako čudno vlasnik je ostao brez oba dvije noge i nije se htio zafrkavat prodavanjem pa ga je "poklonio" ja neznam šta je vama tako sumljivo ???? vlasnika ne poznajem jer je u njemačkoj i nezna hrvatski.poslao sam mu i kupoprodajni ugovor koji je on podpisao ali nije uvjerio u lučkoj kapitaniji.brod je registriran u njemačkoj a bio je na održavanju u hrvatskoj.ako još koga šta zanima rado ču mu reč a umjesto da mi prijetite sa policijo rađije mi reci kako da ga registriram brod i odvesti ču te ne vožnju :D
MarioHOOD
New Entry

PostPostao/la Pape » 26. 05. 2010. (21:32)

... a da ovi nije iz Uskoka pa nas lagano nagužuje da vidi kome će ga gurnit..... a mi samo balimo znaš pa možeš to ovako zajebat, znaš, pa možeš to onako zajebat......
Pape
Old Senior Member

Tip plovila: Jeanneau Islander 750, Perkins 4236

PostPostao/la Thomy » 26. 05. 2010. (21:40)

A moga si do sada i upisati u svoj profil lokaciju ako nije tajna.

:wave:
...koliko moš baljezgat pizdarije...da ti je usta začepit... na guz**u bi progovorija....
Thomy
Old Senior Member

Tip plovila: Saver 19 Open, Yamaha 100

PostPostao/la morskivrabec » 26. 05. 2010. (21:45)

MarioHOOD je napisao/la:pa znam kdje vlasnik živi ali neznam vlasnika šta je tu tako čudno vlasnik je ostao brez oba dvije noge i nije se htio zafrkavat prodavanjem pa ga je "poklonio" ja neznam šta je vama tako sumljivo ???? vlasnika ne poznajem jer je u njemačkoj i nezna hrvatski.poslao sam mu i kupoprodajni ugovor koji je on podpisao ali nije uvjerio u lučkoj kapitaniji.brod je registriran u njemačkoj a bio je na održavanju u hrvatskoj.ako još koga šta zanima rado ču mu reč a umjesto da mi prijetite sa policijo rađije mi reci kako da ga registriram brod i odvesti ču te ne vožnju :D

Pošalji ti onda njemu taj kupoprodajni ugovor ponovo da ga ovjeri s pisamcem u kojem ćeš sve fino bjasnit i koje će ti napisat netko tko zna švapski i riješio si problem. Ne vidim uopće što je tu komplicirano.
Ako čovjek ne može ić ovjerit Njemačka nije Hrvatska i prema invalidima se tamo drugačije odnose pa će mu doć netko doma i ako treba sve u svoja četiri zida može obavit.
'Ko ne zna bestimat, neka kupi parangal
morskivrabec
Korisnik baniran

PrethodnaSljedeća

Natrag na Plastični brodovi

Trenutno korisnika/ca: genije i 9 gostiju.