Bakan 5 Cabin

Sve što želite znati o plastičnim brodovima

Moderatori/ce: riberer, teranavis, Moderatori

Re: Bakan 5 Cabin?

PostPostao/la ronjac » 27. 08. 2008. (13:27)

Svaki gliser ravnog dna ce ti lupati. To ti je onaj kompromis izmedju brzine i potrosnje, ako hoces gliser koji ne lupa onda uzmi duboko "V" korito i ne brini, ali ce traziti i jaci motor i potrosnja ce biti znatno veca!
Sto se tice Bakana, najbolje ti je naci nekoga ko ga ima i napraviti test voznju (to sam ja uradio).
ronjac
New Entry

PostPostao/la rajx » 30. 08. 2008. (18:54)

da brzina je preko 40 a ni meni bakan nije optimalno i trajno rješenje ali vrijedi koliko košta. Naime gliseri sa kabinom na koje pucam su barem duplo skuplji a ionako ga koristim po mirnom moru za obiteljske vožnje.
rajx
New Entry

PostPostao/la lupis » 30. 08. 2008. (19:04)

Bakan 40 milja :?: :?: :?:
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
:roll:
Sve su osobe i događaji izmišljeni.
Svaka sličnost sa stvarnim likovima i događajima je slučajna.
lupis
Korisnik baniran

Tip plovila: Merry Fisher 625,Suzuki 115

PostPostao/la miljacc » 31. 08. 2008. (00:18)

rajx je napisao/la:da brzina je preko 40 a ni meni bakan nije optimalno i trajno rješenje ali vrijedi koliko košta. Naime gliseri sa kabinom na koje pucam su barem duplo skuplji a ionako ga koristim po mirnom moru za obiteljske vožnje.

koliko je vjerodostojna ta brzina jer i gumenjaci imaju problema sa tom brzinom? koliko troši po milji?
2. možeš li pobliže reči dobre i loše strane bakana jer koliko vidim ti ga imaš a većina drugih prepričava nečije mišljenje ili daje svoje a da g nije ni vozila.
miljacc
Member

Tip plovila: Marstral 420,AD brodovi, mercury 40

PostPostao/la karamba » 31. 08. 2008. (11:34)

miljacc je napisao/la:
rajx je napisao/la:da brzina je preko 40 a ni meni bakan nije optimalno i trajno rješenje ali vrijedi koliko košta. Naime gliseri sa kabinom na koje pucam su barem duplo skuplji a ionako ga koristim po mirnom moru za obiteljske vožnje.

koliko je vjerodostojna ta brzina jer i gumenjaci imaju problema sa tom brzinom? koliko troši po milji?
2. možeš li pobliže reči dobre i loše strane bakana jer koliko vidim ti ga imaš a većina drugih prepričava nečije mišljenje ili daje svoje a da g nije ni vozila.

moj prijatelj sa cresa je s bacan open i motor dvotaktni 90 ks išao preko 40 nM, ali da se razumijemo na bakana legalno možeš stavit max 50 ks, a idealno je 40 ks jer ne plačaš trošarinu od 15.000,00 kn , ja osobno imam 40 ks i s njim ideš putne brzine 18 nM +- ovisno o propeli , ali kako je rajax napisao ni meni to nije trajno riješenje ali kvalitetni brodovi tipa benetaou ili jeaneau ,koje bi ja htio dužine 6.25 -7,25 koštaju od 35 - 50.000,00 € pa ako imaš koji terenčić viška samo izvoli , jer ionako je 90 % brodova kupljeno prodajom terena iliti rasprodajom jadranskeo bale, ali ne sekirajte se ljudi za trenutno stanje u državi je kriv netko drugi ....
U.T.R. SMOKVA
----rent a boat----
karamba
Old Senior Member

Vrsta ribolova: mali
Tip plovila: 2bakan5 yam 40,60 ,galeon475yam70,sessa100

PostPostao/la unije » 31. 08. 2008. (20:52)

da ova brzina sa 90 konja :roll: :roll:
prošli tjedan sam se vozi gumonom 2x150 merkuri dug oko 7 metri i ide 43 milje. možda ide 30 tak milja ali 40.....
unije
Korisnik baniran

PostPostao/la miljacc » 01. 09. 2008. (14:16)

unije je napisao/la:da ova brzina sa 90 konja :roll: :roll:
prošli tjedan sam se vozi gumonom 2x150 merkuri dug oko 7 metri i ide 43 milje. možda ide 30 tak milja ali 40.....

Čitajući po svemu i svačemu izgleda da nije sve u motorima i broju motora jer dabi stavio jače ili više motora moraš imati i veče a time i teže plovilo pa tu su 2,3 ili čak 4 motora koji sami imaju preko tone pa se vrtiš u krug. najbrže bi išla ona mala krpica od 4 m sa motorm samo što ne potone ali ne bi te ni sa kočom pokupili kada bi naletio na mali val. Ovo nisu moja iskustva već zaklučci iz pročitanog.
miljacc
Member

PostPostao/la miljacc » 01. 09. 2008. (14:25)

moj prijatelj sa cresa je s bacan open i motor dvotaktni 90 ks išao preko 40 nM, ali da se razumijemo na bakana legalno možeš stavit max 50 ks, a idealno je 40 ks jer ne plačaš trošarinu od 15.000,00 kn , ja osobno imam 40 ks i s njim ideš putne brzine 18 nM +- ovisno o propeli , ali kako je rajax napisao ni meni to nije trajno riješenje ali kvalitetni brodovi tipa benetaou ili jeaneau ,koje bi ja htio dužine 6.25 -7,25 koštaju od 35 - 50.000,00 € pa ako imaš koji terenčić viška samo izvoli , jer ionako je 90 % brodova kupljeno prodajom terena iliti rasprodajom jadranskeo bale, ali ne sekirajte se ljudi za trenutno stanje u državi je kriv netko drugi ....[/quote]
Na žalost nisam sa mora i ne mogu ništa prodati pa moram nešto skrpati u ovim okolnostima. Naravno svi bi mi htjeli da ide brzo , malo troši, nije staro, ima kabinicu, nadasve da je jeftino i još mnogo toga pa tako i ja pa one ljepotice jahte niti ne gledam u novinama jer se potam tko to vozi i kada ? za 23 tj GO-a? a naročito me ljuti što su sve novine pune takvih brodova a ne onih koje bi prosječni hrvat mogao kupiti. Neznam zašto to rade pretpostavljam da si nemogu kupiti takve pa je ovo jedini način da provozaju mrcine od brodova i naravno sa besplatnim gorivom.
Molim te nisi napisao što zamjeraš bakanu 5 naspram tih janetaua i ostalih?
miljacc
Member

PostPostao/la lošinj » 01. 09. 2008. (14:43)

Bilo bi glupo uspoređivat Jeanneau i Bakan pa makar i uspoređivao sa Leaderom 515,a kamoli sa Merry Fisherom.Bakanu još fali dosta kvalitete i završne obrade,a pogotovo dno koje bi po meni trebalo biti više na V.Jedina stvar koja mi je kod Bakana super je gornji dio tj, kokpit koji ima jako puno mjesta za svojih 5m.Neka napravi veći V i poboljša kvalitetu i sukladno tome cijenu i bolje će se prodavat nego sada ili ga barem neće njegovi vlasnici brzo prodavat.Za trenutne novce koliko dođe je Ok,ali ja bi radije platio i koju tisućarku više i imao gliser kako treba.
lošinj
Old Senior Member

Vrsta ribolova: sportski
Tip plovila: Marlin 16, Yamaha 40/70.

PostPostao/la rajx » 01. 09. 2008. (20:36)

pozdrav lupisu i njegovom znanju. a zašto gliserić tipa bakan od 400kg i ravnim dnom koje naravno lupa po valovima nebi išao 40 ??? I to sa 2t motorom koji ima težinu četverotaktnog od 40ks a da ne govorim da se vrlo rado vrti pa mu 4t u istoj snazi nije konkurencija osim po potrošnji. Naravno to je max brzina kad sam sam na plovilu i po mirnom moru. Za tu brzinu nisam mjerio potrosnju ali deklarirano je za taj motor max 25l/h. dobre strane bakana brzina,dugačka kabina,iskoristiv krov kabine za sunčanje, visoka prova kad se ide u valove,popriličan kokpit. Loše; vizualno nizak zadnji kraj,ravno dno i loše rješeno samopražnjenje tako da uvijek ostane malo vode. i naravno i ja bi htio nešto bolje ali to je koliko sam se mogao istegnut bez kredita ili prodaje parcela.
rajx
New Entry

PostPostao/la miljacc » 02. 09. 2008. (08:46)

rajx je napisao/la:pozdrav lupisu i njegovom znanju. a zašto gliserić tipa bakan od 400kg i ravnim dnom koje naravno lupa po valovima nebi išao 40 ??? I to sa 2t motorom koji ima težinu četverotaktnog od 40ks a da ne govorim da se vrlo rado vrti pa mu 4t u istoj snazi nije konkurencija osim po potrošnji. Naravno to je max brzina kad sam sam na plovilu i po mirnom moru. Za tu brzinu nisam mjerio potrosnju ali deklarirano je za taj motor max 25l/h. dobre strane bakana brzina,dugačka kabina,iskoristiv krov kabine za sunčanje, visoka prova kad se ide u valove,popriličan kokpit. Loše; vizualno nizak zadnji kraj,ravno dno i loše rješeno samopražnjenje tako da uvijek ostane malo vode. i naravno i ja bi htio nešto bolje ali to je koliko sam se mogao istegnut bez kredita ili prodaje parcela.

hvala! ovakve konkretne odgovore volim a ne da je nonsens uspoređivati jer nije. Navest ću i primjer zašto je sve usporedivo. Moj otac ima mercedesa R klasu a je grand scenica. Pa kada ih želim usporediti onda je najveća razlika u cijeni ( nekoliko puta), a ostalo je mala razlika. Dali je u njegovoj unutrašnjosti kvalitetnija plastika? je ali me ne zanima dali će trajati trideset godina već me zadovoljava senikovih 15, dali je brži - nebitno tako je ograničenje 130 km/h, dali je udobniji - pa baš i nije, dali je prostranije - nije, koliko troši - puno više od senika, kvarovi - merđu su 2 puta odnjeli na servis a senika ne itd. I na kraju što imaš? mercedesa koji ima zvijezdu, troši puno, košta previše i na kraju je on samo auto jer oni koji nemaju mercedes misle da postoji merc. i auti što nije ni blizu točno. Tako je vjerojatno i sa brodovima ako ga nećeš imati do smrti , a nečeš, što ti znači ako će trajati 50g i za to kupiš 5 onih koji će trajati 20g.
miljacc
Member

PostPostao/la karamba » 02. 09. 2008. (09:04)

miljacc je napisao/la:
rajx je napisao/la:pozdrav lupisu i njegovom znanju. a zašto gliserić tipa bakan od 400kg i ravnim dnom koje naravno lupa po valovima nebi išao 40 ??? I to sa 2t motorom koji ima težinu četverotaktnog od 40ks a da ne govorim da se vrlo rado vrti pa mu 4t u istoj snazi nije konkurencija osim po potrošnji. Naravno to je max brzina kad sam sam na plovilu i po mirnom moru. Za tu brzinu nisam mjerio potrosnju ali deklarirano je za taj motor max 25l/h. dobre strane bakana brzina,dugačka kabina,iskoristiv krov kabine za sunčanje, visoka prova kad se ide u valove,popriličan kokpit. Loše; vizualno nizak zadnji kraj,ravno dno i loše rješeno samopražnjenje tako da uvijek ostane malo vode. i naravno i ja bi htio nešto bolje ali to je koliko sam se mogao istegnut bez kredita ili prodaje parcela.

hvala! ovakve konkretne odgovore volim a ne da je nonsens uspoređivati jer nije. Navest ću i primjer zašto je sve usporedivo. Moj otac ima mercedesa R klasu a je grand scenica. Pa kada ih želim usporediti onda je najveća razlika u cijeni ( nekoliko puta), a ostalo je mala razlika. Dali je u njegovoj unutrašnjosti kvalitetnija plastika? je ali me ne zanima dali će trajati trideset godina već me zadovoljava senikovih 15, dali je brži - nebitno tako je ograničenje 130 km/h, dali je udobniji - pa baš i nije, dali je prostranije - nije, koliko troši - puno više od senika, kvarovi - merđu su 2 puta odnjeli na servis a senika ne itd. I na kraju što imaš? mercedesa koji ima zvijezdu, troši puno, košta previše i na kraju je on samo auto jer oni koji nemaju mercedes misle da postoji merc. i auti što nije ni blizu točno. Tako je vjerojatno i sa brodovima ako ga nećeš imati do smrti , a nečeš, što ti znači ako će trajati 50g i za to kupiš 5 onih koji će trajati 20g.

neznam dali si imao koju barku do sada ili ti je to prva?, ako je prva dođi i napravi đir, a ako si promijenio vač par barki onda znaš šta želiš, ako brod koristiš čitave godine i imaš višednevne đite onda ti preporučam da starom izmuzeš još koji eurič (ako vozi R ,onda ima viška) , a ako su ti đite jednodnevne i ako večinom koristiš brod sam ili s jednim-dva prijatelja onda ti preporučam bakana jer je sigurno da je u toj klasi omjer uloženo -dobiveno u samom vrhu, a prednost je i ta što se polovni bacan cabin prodaš bez problema, ako kojim slučajem ne budeš zadovoljan. ;)
U.T.R. SMOKVA
----rent a boat----
karamba
Old Senior Member

Vrsta ribolova: mali
Tip plovila: 2bakan5 yam 40,60 ,galeon475yam70,sessa100

PostPostao/la miljacc » 02. 09. 2008. (09:48)

Cijeli festival oko toga radim jer mi je prvi. Stari će i onako dobaciti većinu za čamac ali nema viška jer ima dosta kredita. Vozio bi se večinom ljeti, a možda rijetko i koji vikend kroz jesen zima proljeće. većinom dvoje ljudii malo dijete a ponekad 4 + dvoje djece. Rute mi bile priobalne osim 2-3 puta od Vira do Paga na Pagu što je okolo kroz velebitski kanal. Zato bi mi trebalo brzo plovilo a i da omjer potrošnje bude šro prihvatljiviji. Eto to ti je razlog zašto se dvoumim između gumenjaka, fišermena i nečega tipa bakana jer ima kabinu za djecu. Motor po meni bi bio dvotaktni. : :(
Inače da živim na moru sigurno bi to bilo nešto tipa dalmatinke sa nadkabinom i malog dizelića.
miljacc
Member

PostPostao/la lupis » 02. 09. 2008. (12:14)

miljacc je napisao/la:

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Umrit ću od smiha!

Ovo je totalno oftopic,ali:ako ti ne vidiš razliku između Marcedesa i Renoa....
Sve su osobe i događaji izmišljeni.
Svaka sličnost sa stvarnim likovima i događajima je slučajna.
lupis
Korisnik baniran

Tip plovila: Merry Fisher 625,Suzuki 115

PostPostao/la Homer » 02. 09. 2008. (12:33)

lupis je napisao/la: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Umrit ću od smiha!

Ovo je totalno oftopic,ali:ako ti ne vidiš razliku između Marcedesa i Renoa....

Kad smo off nek budemo do kraja! :mrgreen:

Zaboravio si povlačenje iz prodaje Mercedesa A klase pred nekoliko godina zbog kvara?

Koliko se sjećam Renault nikad nije imao takvih problema, ne znam možda se varam!

Također imam Renault Senic iz 2004 god. - prezadovoljan. Mercedes - nikad ne bih kupio - preskup i razvikan, a kvaliteta ne prati cjenu!
Homer
Senior Member

Vrsta ribolova: sportski
Tip plovila: Kvarnerplastika Vega i Honda 10 ks

PrethodnaSljedeća

Natrag na Plastični brodovi

Trenutno korisnika/ca: / i 20 gostiju.