quicksilver 700 weekend

Sve što želite znati o plastičnim brodovima

Moderatori/ce: riberer, teranavis, Moderatori

Re: quicksilver 700 weekend

PostPostao/la genije » 12. 09. 2020. (13:37)

Mislim da si falio u volvo se stavljao 6 cilindara 2,4tdi ovo je vw 5cilindara 2,5 u praviku iz vw transportera.
Sto se tice nannia koji je stvarno izdrzljiv motor isto je imao seriju kojima je pucala glava kad su inacicu od
200ks stavljalu u teske brodove od 8m a i taj od 155ks me bas zanima na koliko okretaja se morao vozit kad bi napunia
Vodu i naftu i sila 4 covika. Ma dobro nema smisla se raspravljat kome je koji brod bolji jer svakome je svoj najbolji.
Da bi volia vidit tog nannia u qs700 bi rado :-)
Ovaj qs700 se prodaje i kao arvor 700 weekender i znam da ih je samo u mojoj lucici 5 komada a neznam za niti jedan po jezerima. Kad sam stavljao crni tank morao sam se zavlacit na svakojaka mista i za brod se moze rec svasta ali da je dentilast bas i ne. Na malo brodova sam vidio 4 uzduzna ojacanja a o poprecnim da i ne pricam.
Samo kad pogledas kako je kod tih brodova (svi iz arvor serije) izvedeno kormilo nema se vise sta pricat.
Eto kad si vec spomenia kormilo kod iste te manovre poznaniku se kormilo iskrivilo na betini 700 tako svega ima.
genije
Member

Vrsta ribolova: sportski
Tip plovila: Quicksilver 700

PostPostao/la SEA » 12. 09. 2020. (15:33)

genije je napisao/la:Mislim da si falio u volvo se stavljao 6 cilindara 2,4tdi ovo je vw 5cilindara 2,5 u praviku iz vw transportera.
Sto se tice nannia koji je stvarno izdrzljiv motor isto je imao seriju kojima je pucala glava kad su inacicu od
200ks stavljalu u teske brodove od 8m a i taj od 155ks me bas zanima na koliko okretaja se morao vozit kad bi napunia
Vodu i naftu i sila 4 covika. Ma dobro nema smisla se raspravljat kome je koji brod bolji jer svakome je svoj najbolji.
Ovaj qs700 se prodaje i kao arvor 700 weekender i znam da ih je samo u mojoj lucici 5 komada a neznam za niti jedan po jezerima. Kad sam stavljao crni tank morao sam se zavlacit na svakojaka mista i za brod se moze rec svasta ali da je dentilast bas i ne. Na malo brodova sam vidio 4 uzduzna ojacanja a o poprecnim da i ne pricam.
Samo kad pogledas kako je kod tih brodova (svi iz arvor serije) izvedeno kormilo nema se vise sta pricat.
Eto kad si vec spomenia kormilo kod iste te manovre poznaniku se kormilo iskrivilo na betini 700 tako svega ima.

Nisam falio.stavljao je volvo u svoje auto 740 volvo
vw 2.5td petaka
Kojima je isto pucala glava,

Betinu sto je Bubic uzeo nije isto kao od Bobija
Jer betina 700 je imala kormilo isto ili jace od Damor Furije imao obe pa zato kazem..

Inace taj nanni 175 nije imao razliku pun prazan brod cudo snage nikad to vise nisam vidio..na damoru kad dodze tona tekucine i 4covika i stvari bas se osjeti,
Jedino ti novi nanni CR bili.su mlaki..

Ja sam vozio do 2800rpm max je bio 3600 ako se sjecam..
Za motor u brodu bitan je okretni momenat a nanni ga ima..
SEA
Senior Member

Tip plovila: ACM 43 dynasty yanmar 6ly2 x2

PostPostao/la SEA » 12. 09. 2020. (16:32)

Ispravag bio je vw motor 2.4 u volvu
Volkswagen D24T engine
SEA
Senior Member

Tip plovila: ACM 43 dynasty yanmar 6ly2 x2

PostPostao/la šalvađente » 12. 09. 2020. (18:50)

šalvađente je napisao/la:
SEA je napisao/la:Ja sam ga gledao davno prije i tad uzeo betinu 700
Koja je razarac za njega,brod ima prostora,srvo mu je nula,motor 2l a cila prica je tuzna za toliku kolicinu novaca.
Ponistre na betini bofors ili f4 na tome plastika..
Ma tuga od broda amo ga gledas u toj cijeni kao novog

To je jako često plovilo na američkim jezerima a na moru jako rijetko. kako to ?

Ispravak, mislio sam na jeftinijeg brata Arvora (made in Poland) koji je u grupaciji sa Quicksilverom, za njega baš vrijedi ona koliko para toliko muzike
šalvađente
New Entry

PostPostao/la Bal » 04. 11. 2020. (00:01)

genije je napisao/la:Mislim da si falio u volvo se stavljao 6 cilindara 2,4tdi ovo je vw 5cilindara 2,5 u praviku iz vw transportera.

Jel možeš opalit koju sliku gdje si postavio crni tank? Ja sam htio samo pogledat te eventualno promijit ventil od wca pa kad sam vidio da nema inspejcijskog otvora i da moram rezat i kopat odustao.
Bal
New Entry

PostPostao/la genije » 04. 11. 2020. (07:59)

Hoću čim odem do broda.
genije
Member

PostPostao/la genije » 06. 11. 2020. (09:56)

slika

Neznam koliko se vidi ali ispod rezervoara goriva pomoćnog motora je plavi crni tank 50l. Zadnja desna klupa.
genije
Member

PostPostao/la gumi » 26. 11. 2020. (23:35)

Pozdrav svima na forumu, evo i ja sam postao vlasnik QS 700 pa ću imati sigurno puno pitanja za stare vlasnike. Za početak bi pitao genija da li je ona slika na profilu njegov QS i ako je kako ga je uspio staviti na prikolicu sa jednom osovinom jer je tu ipak težina 2,3 - sa svom opremom i više od 2,5 t. Trebam ga vadit van na zimovanje pa sam u potrazi za jednom a znam da je živa muka manevrirati sa 2 osovine jer ga na kraju moram ručno staviti na mjesto.
Unaprijed hvala na odgovoru...
gumi
New Entry

Tip plovila: Qicksilver 700 Weekend

PostPostao/la genije » 27. 11. 2020. (07:49)

Stari brod ... puno lakši nego QS700
genije
Member

PostPostao/la šalvađente » 27. 11. 2020. (09:47)

gumi je napisao/la:Pozdrav svima na forumu, evo i ja sam postao vlasnik QS 700 pa ću imati sigurno puno pitanja za stare vlasnike. Za početak bi pitao genija da li je ona slika na profilu njegov QS i ako je kako ga je uspio staviti na prikolicu sa jednom osovinom jer je tu ipak težina 2,3 - sa svom opremom i više od 2,5 t. Trebam ga vadit van na zimovanje pa sam u potrazi za jednom a znam da je živa muka manevrirati sa 2 osovine jer ga na kraju moram ručno staviti na mjesto.

Ja imam isti takav problem. Rentam prikolicu u Mariboru Formula avto-shop 45 eur dan jako kratka za plovila do 7m nos.1600 kg. Imaju i jednoosovinku nos. 950 kg. Jako ljubazni i ne rade probleme oko svake ogrebotine.
šalvađente
New Entry

PostPostao/la Bal » 04. 12. 2020. (02:13)

genije je napisao/la:slika

Neznam koliko se vidi ali ispod rezervoara goriva pomoćnog motora je plavi crni tank 50l. Zadnja desna klupa.

A kako si doša do ventila od ispusta wca? Pilao neki inspekcijski otvor? Gdje? Njega si zatvorio pretpostavljam i iz wca vučeš sve na krmu? Daj malo ako ti nije tlaka reci di i kako?

Meni su tu konopi..al razmislit ću da tank stavin tamo. Ovo sa rezervarom za pntu gore je :thumbup:
To isto moram riješit nekako da je ne nosan po krmi :crazy:
Bal
New Entry

PostPostao/la Bal » 04. 12. 2020. (02:15)

šalvađente je napisao/la:
gumi je napisao/la:Pozdrav svima na forumu, evo i ja sam postao vlasnik QS 700 pa ću imati sigurno puno pitanja za stare vlasnike. Za početak bi pitao genija da li je ona slika na profilu njegov QS i ako je kako ga je uspio staviti na prikolicu sa jednom osovinom jer je tu ipak težina 2,3 - sa svom opremom i više od 2,5 t. Trebam ga vadit van na zimovanje pa sam u potrazi za jednom a znam da je živa muka manevrirati sa 2 osovine jer ga na kraju moram ručno staviti na mjesto.

Ja imam isti takav problem. Rentam prikolicu u Mariboru Formula avto-shop 45 eur dan jako kratka za plovila do 7m nos.1600 kg. Imaju i jednoosovinku nos. 950 kg. Jako ljubazni i ne rade probleme oko svake ogrebotine.

Skupilo nas se par ...Odlično!
Bal
New Entry

PostPostao/la genije » 04. 12. 2020. (07:50)

Ma meni ti je prije bio kemijski wc tako nisam morao do nikakvog ispusta a što se tiče cijevi makneš onaj spremnik za plin i onda dobiješ pristup
tom boku i tuda bez problema vučeš cijevi do ispod frižidera pa sjedala vozača pa dodeš do onog ispekcijskog otvora pored vozača i tu se probiješ do ormarića u wc-u ispod lavandina i to je to.
genije
Member

PostPostao/la Bal » 04. 12. 2020. (17:28)

genije je napisao/la:Ma meni ti je prije bio kemijski wc tako nisam morao do nikakvog ispusta a što se tiče cijevi makneš onaj spremnik za plin i onda dobiješ pristup
tom boku i tuda bez problema vučeš cijevi do ispod frižidera pa sjedala vozača pa dodeš do onog ispekcijskog otvora pored vozača i tu se probiješ do ormarića u wc-u ispod lavandina i to je to.

Daleko je to dosta. Nemaš problema sa pumpanjem?
Bal
New Entry

PostPostao/la genije » 07. 12. 2020. (12:16)

Električni wc ... nisam primjetio da mu je problem
genije
Member

PrethodnaSljedeća

Natrag na Plastični brodovi

Trenutno korisnika/ca: / i 26 gostiju.