Betina 700

Sve što želite znati o plastičnim brodovima

Moderatori/ce: riberer, teranavis, Moderatori

Re: Betina 700

PostPostao/la tomi » 03. 09. 2009. (21:48)

krasan brodić, ali 200 ks mi ne treba,dosta mi je 39,9 ks
tomi
Old Senior Member

PostPostao/la Gaso » 03. 09. 2009. (23:04)

Mogu samo kazat u vezi klupica, da su za kančenicu zakon, mislim da bi bila šteta da ih nebi bilo. Pa često i sjedi, ko na tim klupicama dok nas ima više na brodu.
Ove godine sam bio i na Pičiju R720, koji je preko ljeta vezan dva broda od mene. R720 je dosta vergulast, dok se hodi po bandi, a da ne govorim kako je težko skočiti na špirun, pošto je ulaz dosta uzki, nemam ja preveliku guz**u, i več sam sa njom dodirnuo ogradu, kas sam skočio iz broda, treba malo sa strane proči kroz taj prolaz.
Uopšte mi nije žao što sam izabrao ovaj brod. Probao sam i panulat sa vanbrodskim motorom i to ide, i klupice su opet zakon, ali trebat ču malo promjeniti nosač za pomočni, pošto je previše ravan, pa povremeno propela pomočnog izađe iz vode, ako ima malo valova. Trebat ču napravit nosač, da če bit malo pod kutom, pa če bit ok, mjere sam več uzeo. Najviše mi smeta kod panulanja display Raymarine, što ima brojke u bjeloj boji sa donje strane, kdje se crta dno, koje je crvene boje .., (garmin ima uvijek sa gornje strane, kdje crta more, pa je tako razlika između boje mora i brojke dubine), eto problem je, da ja ne vidim brojku dubine sa klupice dok panulam, pa makar ona bila 4cm veliki font ....., ali to je več druga priča koju sam obečao Amikliču, pa ču i to skoro napisati, za koji dan.

PS: MoP, šteta što si izbacio unutanji, vjerojatno češ imat sličnih problema, i ja imam na pomočnom teretnu propelu i nema šance da vozim više od pola gasa, da propela ne kavitira, a to je kod mene 3 čv. Vjerojatno češ imat i slične probleme sa motorom, pošto če ti ponekad propela izači iz mora, imam dugo osovinu. :?
Gaso
Old Senior Member

Vrsta ribolova: rekreativni
Tip plovila: Pasara i Betina 700

PostPostao/la amiklic1 » 04. 09. 2009. (08:42)

Ajde Gašo, to se čeka...

Vremenom sam suzio izbor na tri proizvoda koja me zanimaju, ali neću sad o tome. Klupice su sigurno dobre. Kod mene se mogu uzet samo ploče klupica, bez gavuna, ali nisam se na to odlučio. Ipak, pojačao sam bokove kokpita tako da u slučaju montaže bude čvršće, jer sam vidio da e kod originalnog, nepojačanog boka, kad s razme stanem nogom na klupicu 8+100 kg) lagano ugiba. Neko od 80 kg sigurno ne bi osjetio, ali želim to riješit tako da ne moram mislit oću sić malo brže il' sporije. Ove tvoje klupice s gavunima su sigurno čvršće rješenje, a i organizacija prostora je lakša. Opet, lipo je imat i čist kokpit, iako nije prioritet...

Ajde malo o elektronici kad stigneš..
amiklic1
Old Senior Member

Vrsta ribolova: sportski
Tip plovila: Gull 745 / Yanmar 4JH4AE

PostPostao/la Nino » 04. 09. 2009. (13:13)

Gaso je napisao/la:Ove godine sam bio i na Pičiju R720, koji je preko ljeta vezan dva broda od mene. R720 je dosta vergulast, dok se hodi po bandi, a da ne govorim kako je težko skočiti na špirun, pošto je ulaz dosta uzki, nemam ja preveliku guz**u, i več sam sa njom dodirnuo ogradu, kas sam skočio iz broda, treba malo sa strane proči kroz taj prolaz.
:?

????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????

Ako san dobro razumija B700 je sad bolja i od Piče?
Stari, svaka ti cast, paris (ovako preko foruma jer te nisan upozna) dobar momak i brod ti je super ali...
ja sa svojih 116 kg :oops: te probleme nisan osjetija na R720. Niti san isa treso priko bastuna niti mi je guz**a dirala ogradu.
ja sa svojih 116 kg :oops: jos nisan cutija niti cuja NITI JEDAN kvrc na kuverti, kokpitu, kabini, krovu natkabine itd. A ti?
A kokpit mu je, ruku na srce, ka teraca doma i to dobro armirana, bez KRC!-a. Jeli se slazes?
ja jos nisan cuja nikakav kvrc u kabini dok san tuka more (a viruj mi tuka san ga). A ti?
R720 je vec deset godina na moru i dokazan je dok B700 je jos u pelenama. Jeli se slazes?
Naravno, ka i svaki brod i R720 ima mana, a najveca mu je cijena koja je u najmanju ruku bezobrazna.
Eto ja samo tolicko i nadan se da si me razumija "pozitivno" onako kako se i nadan da jesi.
Zelin ti da sa svojin brodon uzivas u najmanju ruku koliko i ja sa svojin i da imas problema s njim koliko i ja sa svojin, a to je: 0 (slovima: NULA), ne ureka ga!
Piscare necesare est
Nino
Member

PostPostao/la Gaso » 04. 09. 2009. (16:24)

Poštovani Nino, nemoj se ljutiti, to je moje osobno mišljenje a radi se o ovom pičiju, u njihovom katalogu, registarski broj SS 263 (Susak), crni trup.
http://www.piculjan.hr/piculjanHR.htm
nisam ti ja neki zastupnik Betine, nego kažem što osobno mislim, pošto sam imao priliko bit na tom brodu, a prije sam bio na njemu samo na sajmu i gledao više hostese nego brod.
Ja ti imam 80kg, i kad hodam po brodu osjeti se, da je više vergulast od B700. No, zbog toga ne mislim, da je to loš brod, ali ipak je to moje osobno mišljenje i još nekoliko pojedinaca, koji su stali na oba broda. Krma pod morem ima više oblik jaja, dok je kod B700, potpuno ravna, pa je vjerojatno to razlog za ovo naginjanje. A ono u vezi prolaza na špirunu mi je odmah palo u oči, kad sam osjetio ogradu. Sa broda sam još nekako skočio, ali na brod mi je bilo malo neugodno, dok je ovaj prolaz kod B700 širi za nekih 20cm sigurno. Pa još i nekoliko drugih sitnica, recimo kako ograda nije poptuno fiksirana, pa se malo savija, nije to baš napravljeno, da bi netko mogao slobodno sjest na ogradu, još mi je palo u oči kako je prolaz oko kabine uzki pa se ne može doči oko kabine komotno ko na B700. Dobro, da neču samo kritizirat, ipak su prozori i vrata za klasu bolji, pa i izgled je više ko neka jahta, pa tako i sva stolarija unutra, ali sam brod bez šminkerskih sitnica, osobno mislim, da je B700 bolja od R720. Ovaj je imao sve tapecirane klupice u kokpitu, ali meni to ne odgovara, kako ču lovit lignje ili na kančenicu, kad još brumam, a na kraju kad se premeštam pa brum dižem itd..., ima brum po čitavom kokpitu...., nakon ribolova meni kokpit izgleda dosta ružno, pa onda samo operem plastiku, sa morskom vodom i gotovo, vjerojatno je to sve odabir vlastnika, pa i kod B700, može se imat tapecirane klupice, ali ja to nisam htio več u početku.
Ipak nije na odmet, da za R720 treba 50HP više za istu brzinu i to je največa činjenica, zbog koje mislim da je sam trup B700 bolji od R720.
Ova priča o kvrcu plastike, itd..., to mislim da su več svi hrvatski poizvađači na brodovima od 7m do danas rješili i razumije se da nema više kvrca, a posebno ne kod B700, koja ima debelju plastiku od R720.

Sve ovo je moje osobno mišljenje i nije mi namjena, da radim koju reklamu za bilokoga i ako si ti zadovoljan sa tvojim brodom, onda sve 5 i ja sam sa svojim, pogotovo maritimnim sposobnostima broda. A na kraju ipak bolje ima dvije B700 nego 1 R720.
Gaso
Old Senior Member

PostPostao/la Gaso » 04. 09. 2009. (20:17)

Eto jedne slikice za one koji su bili skeptici, da se sa B700 bez trolinga ne može panulati, ovdje panulam sa vanbrodskim motorom sa produženom ručicom, jedino ona brojka dubine sa sondera, koju iz kabine ne vidim mi smeta, pošto se trebam često dignut i pogledat dubino, ili da mi netko iz kabine prati dubino, a klupice su zakon, ne predstavljam si ovaj brod i takav način panulanja bez klupica, pa i kašun je dosta upotrebljiv kao stol. Ovo se može rješiti sa dodatnim manjim displayem koji se spoji na brodsku mrežu, a na njega se može brebacit bilo koji podatci, ili radar ili sonder itd...., takav bi trebao montirat nekdje vani u kokpitu. A opcija je i ako slučajno imamo dalinske komande za autopilot, da se ima onaj malo bolje dalinske komande, koje mogu pokazivat brzinu, dubinu, ....., znači osnovne podatke iz brodske mreže, nažalost ja sam uzeo osnovni model dalinskih komanda za autopilot, koji to nema, na displayu pokazuje samo stanje autopilota. Treba kod panulanja jedino pazit, da konop panule odnosno najlon neče doči između poklopca na klupicama, ali takvih mjesta kdje može zapet panula ima gotova svaka brodica, pa treba ova mjesta imat na umu i kod svake druge brodice. Nosač pomočnog motora na ogradi je več drugi, nije bilo potrebno dignut nosač za motor, jer je vodene linije više nego dovoljno prostora, to sam ja htjeo tako i pogriješio sam, ali sad sam odpilio nosač i ovu plastiku za pomočni motor stavio direkno na ogradu i motor više nije toliko visoko, a na kraju mi to i ružno izgledalo. Znači ko oče imat pomočni motor kad nije u upotrebi slično montiran, može se nosač staviti direktno na cjev ograde, znači 20cm niže, i joše če peta motora, sa dugom osovinom bit 20cm iznad vodene linije, a kad brod glisira, peta je 40cm iznad vodene linije.

slika
Gaso
Old Senior Member

PostPostao/la keglbajs » 17. 12. 2009. (23:31)

http://www.naucat.com/vijesti/index.asp ... jesti=2632

čitam ovaj kratak pregled o Betini 700 pa mi se čini da ide nekako sporo s ugrađenom joj konjicom :crazy:
keglbajs
New Entry

Tip plovila: Dalmatinka 1984, tohatsu cvajo 10 ks.

PostPostao/la NOŠTROMO » 18. 12. 2009. (01:10)

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
A kako i može glisirat sa manje od 2x1000000 konja? :D
Inaće Gaso lipi brod! :thumbup:
NOŠTROMO
Member

PostPostao/la unije » 18. 12. 2009. (08:25)

2x480 konja :lol: :lol: :lol: no comment
Gaso samo da znaš kako postoji brod na kojemu olova od panule ne upadaju u kanale od pajola... ;)
unije
Korisnik baniran

PostPostao/la lupis » 18. 12. 2009. (09:29)

Ma di nam je "Zakonodavac" uopće?Nestao je zadnjih dana....

Jel ovo neka zajebancija 2x480 ili je to stvarno tako?Jeba te patak Calafurija od 9 metri ima 2x200 konja manje....,sitnica...
Sve su osobe i događaji izmišljeni.
Svaka sličnost sa stvarnim likovima i događajima je slučajna.
lupis
Korisnik baniran

Tip plovila: Merry Fisher 625,Suzuki 115

PostPostao/la Galun » 18. 12. 2009. (10:21)

pa valjda vidite da je to greska,pa nije to "maestral "da bi stalo dva motora,inace negdje sam cito taj test i pisalo je motor od 160 ks,i to je pun kuuuu previse,a sa 2 motora i nepostoji.potonala bi :o
Galun
Senior Member

Vrsta ribolova: profesionalni
Tip plovila: Adriatik

PostPostao/la unije » 18. 12. 2009. (11:32)

Galun svakako to si dobro primjetio. Inače dizel od 160 konja je jako štedljiv, pogodan za panulu, rad sa parangalom ili čest lov liganja...
unije
Korisnik baniran

PostPostao/la riberer » 18. 12. 2009. (11:36)

unije je napisao/la:Galun svakako to si dobro primjetio. Inače dizel od 160 konja je jako štedljiv, pogodan za panulu, rad sa parangalom ili čest lov liganja...

... kako kome unije, kako kome :D
... al kad sam jednom diga jedra na laganoj buri oduševio sam se, poskočila je kao živo biće i počela rizat površinu mora ka vruća pošada maslac... by brule
... i nemoze svjetlo bit mobitel :(... by josey
riberer
Moderator

Tip plovila: Elan T-401 - Tomos 18

PostPostao/la unije » 18. 12. 2009. (11:49)

e naravno, ali složit češ se da je motor sa 6 cilindara jako uravnotežen, nema buke ni vibracija, tako da možeš i tiše priči nekoj tajnoj pošti :D
unije
Korisnik baniran

PostPostao/la riberer » 18. 12. 2009. (12:00)

Ma stvar je u tome da nema smisla stalno promicati jednu ideju, ideju male potrošnje, male brzine, uživanja u moru, niskim bandama i tra la la.

Putite ljude da rade ono što misle da je za njih najbolje, nemaju svi ni iste zahtjeve, ni poglede, a niti mogućnosti. Nekima su mogućnosti veće, a nekima manje. Ako žele poslušati neki savjet ,dobro, a ako ne ... svejedno i onako sami plaćaju.
Ako se nekome "ore" pustite ga da ore i dalje, a vi idite i dalje "laganini" ... bez podcjenjivanja i nepotrebnog omalovažavanja onih koji tako ne misle.

Previše je "komentara" takvog tipa na forumu i zato ... molim! ;)
... al kad sam jednom diga jedra na laganoj buri oduševio sam se, poskočila je kao živo biće i počela rizat površinu mora ka vruća pošada maslac... by brule
... i nemoze svjetlo bit mobitel :(... by josey
riberer
Moderator

Tip plovila: Elan T-401 - Tomos 18

PrethodnaSljedeća

Natrag na Plastični brodovi

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.