Poštovani Nino, nemoj se ljutiti, to je moje osobno mišljenje a radi se o ovom pičiju, u njihovom katalogu, registarski broj
SS 263 (Susak), crni trup.
http://www.piculjan.hr/piculjanHR.htmnisam ti ja neki zastupnik Betine, nego kažem što osobno mislim, pošto sam imao priliko bit na tom brodu, a prije sam bio na njemu samo na sajmu i gledao više hostese nego brod.
Ja ti imam 80kg, i kad hodam po brodu osjeti se, da je više vergulast od B700. No, zbog toga ne mislim, da je to loš brod, ali ipak je to moje osobno mišljenje i još nekoliko pojedinaca, koji su stali na oba broda. Krma pod morem ima više oblik jaja, dok je kod B700, potpuno ravna, pa je vjerojatno to razlog za ovo naginjanje. A ono u vezi prolaza na špirunu mi je odmah palo u oči, kad sam osjetio ogradu. Sa broda sam još nekako skočio, ali na brod mi je bilo malo neugodno, dok je ovaj prolaz kod B700 širi za nekih 20cm sigurno. Pa još i nekoliko drugih sitnica, recimo kako ograda nije poptuno fiksirana, pa se malo savija, nije to baš napravljeno, da bi netko mogao slobodno sjest na ogradu, još mi je palo u oči kako je prolaz oko kabine uzki pa se ne može doči oko kabine komotno ko na B700. Dobro, da neču samo kritizirat, ipak su prozori i vrata za klasu bolji, pa i izgled je više ko neka jahta, pa tako i sva stolarija unutra, ali sam brod bez šminkerskih sitnica, osobno mislim, da je B700 bolja od R720. Ovaj je imao sve tapecirane klupice u kokpitu, ali meni to ne odgovara, kako ču lovit lignje ili na kančenicu, kad još brumam, a na kraju kad se premeštam pa brum dižem itd..., ima brum po čitavom kokpitu...., nakon ribolova meni kokpit izgleda dosta ružno, pa onda samo operem plastiku, sa morskom vodom i gotovo, vjerojatno je to sve odabir vlastnika, pa i kod B700, može se imat tapecirane klupice, ali ja to nisam htio več u početku.
Ipak nije na odmet, da za R720 treba 50HP više za istu brzinu i to je največa činjenica, zbog koje mislim da je sam trup B700 bolji od R720.
Ova priča o kvrcu plastike, itd..., to mislim da su več svi hrvatski poizvađači na brodovima od 7m do danas rješili i razumije se da nema više kvrca, a posebno ne kod B700, koja ima debelju plastiku od R720.
Sve ovo je moje osobno mišljenje i nije mi namjena, da radim koju reklamu za bilokoga i ako si ti zadovoljan sa tvojim brodom, onda sve 5 i ja sam sa svojim, pogotovo maritimnim sposobnostima broda. A na kraju ipak bolje ima dvije B700 nego 1 R720.