Betina 700

Sve što želite znati o plastičnim brodovima

Moderatori/ce: riberer, teranavis, Moderatori

Re: Betina 700

PostPostao/la surfer » 11. 04. 2009. (09:53)

Čestitam Gašo, lijep brod, i ja bi takvog :thumbup:
There is one thing far more important than freedom of speech and that is the freedom to live!! by P.W.
surfer
Old Senior Member

Tip plovila: Bakan 5 cabin + Honda 40

PostPostao/la legi » 11. 04. 2009. (20:34)

Gašo šta ćeš sa starom barkom? Neće u prodaju?Puno sreće sa novim brodom :thumbup:
Ne lovim lignje
legi
Old Senior Member

Vrsta ribolova: sportski
Tip plovila: 2 drvene barke-torpedo i scam

PostPostao/la karamba » 12. 04. 2009. (07:22)

gaso , blago tebi !!!!! :clap: , i ja bi tooooo ! :(
čestitke na mrcini !
,,,
nisam još pitao za ono , nakupilo mi se raznih budalaština pa nemam ni minut slobodno ali ič ču ove dane!
poz
U.T.R. SMOKVA
----rent a boat----
karamba
Old Senior Member

Vrsta ribolova: mali
Tip plovila: 2bakan5 yam 40,60 ,galeon475yam70,sessa100

PostPostao/la zubatac » 12. 04. 2009. (08:23)

Čestitke na brodu i mirno more :thumbup: :thumbup: :thumbup:
zubatac
Senior Member

Vrsta ribolova: rekreativni
Tip plovila: MAESTRAL 800 LOMBARDINI 60KS

PostPostao/la pomorac » 14. 04. 2009. (21:34)

Gašo, čestitam, ali i svaka čast na opisu, više podataka ne bi pročitali ni na testovima, pozdrav
pomorac
Member

Tip plovila: Stefini 12m, A-1020, Amon 790, Crestliner ...

PostPostao/la Gaso » 16. 04. 2009. (11:42)

Potrošnja je upravo takva kako Dome kaže, ali mislim da u nautiki treba uvijek gledati potrošnjo broda po prevaljenoj milji, a ne potrošnjo na sat. Isto bi bilo glupo govoriti o potrošnji automobila na sat, uvijek govorimo na 100km.

Legi, stara barka mi je za panulo i oko Suska, ne predstavljam si kako bi se usidrio za kantara sa B700 :D
B700 više če koristit stari nego ja, jer sam mnjenja, da je bolje u nulo poznat pošte u blizini, nego otkrivat toplu vodu na udaljenim poštama, koje treba prvo pretražiti i upoznati.
A ni Susak nije loša pošta :D
Gaso
Old Senior Member

Tip plovila: Pasara i Betina 700

PostPostao/la Marinac_1 » 24. 06. 2009. (23:43)

Gaso, čestitke na ovom izboru. Prošao sam svih 28 str. ovog posta i zakljućujem da su nakon tvojih iznesenih stavova mnogi promjenili mišljenje o ovoj ljepotici. Danas sam bio u pogonima Manikele na dogovor. S obzirom da mi je hobi "sam svoj mastor" razmišljam o oprem. kit varijanti. Zamolio bih te ako imaš koju sliku unutrašnjeg uređenja i povratnu inf. kako si zadovoljan sa ovim modelom Nania. Ako si ostavio preporučene dvije baterije od 140ah, da li zadovoljava ova solarna čelija tvoje potrebe i koja je jačina iste?
Pixma centar
Andrije Hebranga 10, 21220 Trogir
Tel:/Fax: 021/884-166
e-mail: info@pixma-centar.com

>apartmani<
>Plovilo SeaLife 535<
Marinac_1
Djelatnik u sektoru nautike

Tip plovila: Bez plovila

PostPostao/la mrkac » 27. 06. 2009. (08:58)

Da sam ljubomoran, jesam.
Puno gušta na novom brodu.
Recenzija o svemu nakon upoznavanja se očekuje.
I koji pikčers sa svih strana i iznutra.
Sretno.
Mirno more
mrkac
Member

Tip plovila: Scand Boats 26

PostPostao/la Kiana » 27. 06. 2009. (16:10)

Bravo Gaso! brod ti je super. Sve cestitke...
Evo ti jedan prijedlog u vezi kasuna i stola na njemu. Ja sam dosao na ideju, ako bi imao brod sa kasunom u kokpitu, kako rijesiti stol za kokpit. Probat cu objasniti.
Sve se svodi na zglob,koji si sigurno vidio kod jedrilica koje imaju pomocan motor na dasci koja je pricvrstena na ogradu i po potrebi se pomocu nosaca u obliku slova Z spusti sa motorom do vode. Mislim da u katalogu Motomarine ili Osculati imaju te zglobove. Pogledaj pa ces shvatiti ideju. Dakle, daska iznad kasuna bi se podigla i horizontalno isla prema krmi. Sa svake strane daske mogle bi ti na britvelama visjeti jos dvije daske talo kad je stol podignut mozes ga prosiriti i time povecati povrsinu. Takvo rijesenje povecanja stola imaju jedrilice u salonu. Time bis dobio slozivi stol normalne visine i svi koji bi sjedili na klupama u kokpitu mogli bi jesti skampe na buzaru i tocat, bez da se poludignu i pruzaju ruku do stola na kasunu. Kad slozis nazad stol, one dvije bocne stranice ti vise sa strane kasuna. Ili rijesis da se uvlace pod plocu ili se preklope gore. Kako sve to riesiti, da ne bude ruzno , da se ne vide britvele, to je stvar malo razmisljanja i crtanja. Evo, to ti je moj prijedlog, kako imati stol u kokpitu kojeg ne trebas svaki pot rastavljat i spremat u kabinu, kao ja.
Jos jednom cestitke i stavi malo slika unutrasnjosti broda...
LP Kiana
Radio ne radio svira ti radio...
Kiana
Member

Tip plovila: Adria 1002 - 2x Iveco Aifo 80 Ks

PostPostao/la Kiana » 27. 06. 2009. (16:57)

Gaso- zaboravio sam ti dodati jedan video za tebe i novu barku,...upali zvucnike citaj rijeci i piciiiii
http://www.youtube.com/watch?v=i8FPBcUZOSQ
Radio ne radio svira ti radio...
Kiana
Member

Tip plovila: Adria 1002 - 2x Iveco Aifo 80 Ks

PostPostao/la kalafat » 05. 07. 2009. (18:04)

Mezzomariner je napisao/la:Jednu stvar ne mogu ne primjetit,a tiče se imena broda,modela!

Betina!

Svi smo čuli za Betinsku gajetu,Betinske brodograditelje i škver!To je brend!

I sad se pojavio netko tko je uzeo sebi za pravo koristit to ime i sve što ono nosi sa sobom!
Pitam se tko takve stvari dozvoljava?

Ako se barka zove Adria, Učka,Primorka,Dalamatinka,Galeb,Gradac,Maestral,Istranka,Grašo...pa i Nerezine..,to je prihvatljivo,bolje nego Ocean ili Seven Eleven...

Ali ime "Betina" u kontekstu brodogradnje je ipak netko trebao zaštiti,a ne dozvolit da se plovila sumnjivih maritimnih sposobnosti i kvalitete koriste tim imenom koje ipak znači nešto u svijetu brodogradnje drvenih brodova!

Tu se ne radi o slučajnosti,namjera je upravo iskorirtit sve ono što to ume znači u svijetu brodogradnje!
Zbog toga smatram da bi netko trebo reagirat i natjerat proizvođača na promjenu imena ako se to isti nije već sam sjetio zaštitit prije!

Neka se zove Tisno,Jezera,Babuljak....ima imena na volju koja nisu korištena do sad!

vezano za ime Betina nije uzeto da bi se iskoristilo nego zato sta je Betina rodno misto matere Bobija Pavlovića (vlasnik manikele i covik koji je napravija sve tri betine) i mista u kojemu je on proveja veći dio svoga ditinstva.

a ovu temu san počeja listat jer me čisto malo zanima o Betini 700 i moguća razmisljanja vlasnika , a onda se nađe nekolicina debila koji sebe smatraju Bogon dani za komentirat o tome ko je posten ko nije odakle kome pinezi za brod, kome drzava triba kolike poreze tuć i takve stvari.....
iz motora gredu okrugli dimovi (torpedo dizel) - by Uroš
kalafat
Senior Member

Tip plovila: primorka630+60cm/ vidović 300

PostPostao/la Mezzomariner » 05. 07. 2009. (18:40)

Ako je tako kako kažeš Kalafat,što se imena tiče naravno,onda je prihvatljivo....,

Još bi dodao da je to ipak poludeplasmanac,ne treba zaboravit...,a svi znamo što to znači!
Moje nestručno mišljenje je da će motor od 150-200 ks i tuš kadu natjerat na glisiranje,uz zamjetnu potrošnju,maritimna svojstva su poludeplasmanska navodno i na kraju to sigurno nije brod za svakodnevnu cjelogodišnju upotrebu,nego najobičniji statusni simbol kakvih je svaka luka puna u sedmom i osmom mjesecu!

brodovi s takvom motorizacijom svakako neće patit od osmoze,jer će se provjetravat 10 mjeseci u suhoj marini.

Čast izuzecima kao što je Gašo!
Mezzomariner
New Entry

PostPostao/la kalafat » 05. 07. 2009. (18:58)

u to zasto ko kupuje kakvi bod necu ulazit niti o tome ko ce koliko trosit i odakle kome pinezi, neka svak vodi svoju brigu ali jebiga svugdir se nađu dušebrižnici i velike poštenjačine pa tako i u ovoj temi...
iz motora gredu okrugli dimovi (torpedo dizel) - by Uroš
kalafat
Senior Member

Tip plovila: primorka630+60cm/ vidović 300

PostPostao/la oneeyed » 27. 08. 2009. (12:46)

"Najgore što ti se može dogoditi je da na tebe padne nešto tupo, a teško. To drobi kosti."
oneeyed
Old Senior Member

Tip plovila: Ribar 480

PostPostao/la sapido » 01. 09. 2009. (21:00)

lip brodic :)
sapido
New Entry

Tip plovila: Grašo 23

PrethodnaSljedeća

Natrag na Plastični brodovi

Trenutno korisnika/ca: Google [Bot] i 4 gostiju.