Zampieri mare

Sve što želite znati o plastičnim brodovima

Moderatori/ce: riberer, teranavis, Moderatori

Re: Zampieri mare

PostPostao/la zore70 » 28. 04. 2010. (21:59)

gajba pive je napisao/la:
Pape je napisao/la:
gajba pive je napisao/la:zrak nije istisnuo valjkom ,prajmer nije stavio,i vi to nazivate plastificiranjem ?
:thumbdown:

... zrak je istisnut naknadno, ovo je snimano na brzinu, mat je bil i nije se još uspija napit smole, i nije mi se dalo dalje snimat...probaj upload-at duži filmić na jubito.... i molim te o kakvom ti prajmeru pričaš?!!.....i na filmiću se vidi da su rubovi zaobljeni.... obriši malo očale pa'š vidit.....

:lol: :lol: :lol: ... zrak je istisnut naknadno, da na brzinu je snimato :thumbup:
rubovi dolje ?? :lol:
prajmer za letvu,inače se smola nece primiti za nju,kasnje se sve odvoji :thumbdown:
:wave: Pape

Nebi tija ulazit u rasprave ali volija bi da me prosvitliš (a i ostali bi siguran san volili znat)koji je to primer za ovu namjenu,nažalost i ja san amater,zva san tehnologa iz Kelteksa i Intercomerca pa mi nije zna o tome ništa reć a nebi tija da mi ispadnu postolja motora..
Pita san i proizvođača broda di san ga kupija pa se i oni čude,kažu da baš ovako rade 20 godkako je Pape reka ,nije nikad ništa ni napuklo a kamoli otpalo..pa sad....ajmo štagod naučit...unaprid hvala.... :thumbup:
Albert Einstein je svojevremeno izjavija: "samo su dvije stvari beskrajne: svemir i ljudska gupost...ali za svemir nisam siguran"
PRIJATELJI SU BRAĆA KOJU SAMI IZABIREMO
zore70
Old Senior Member

Vrsta ribolova: sportski
Tip plovila: MARCO 810+VM MD704LH-200KS

PostPostao/la zoka » 28. 04. 2010. (22:08)

I ja san amater u plastificiranju , sam sam radio produžetak natkabine na svom Marlin Maylandu na isti
način kao i Pape , ali bi volija čut koju besidu od kojeg profića. Čovik se uči dok je živ!
zoka
Old Senior Member

Tip plovila: MERRY FISHER 610,YAMAHA F80

PostPostao/la intonak » 29. 04. 2010. (06:55)

Gajba Pive,ja nisan ništa plastificira do sada ali san puno toga vidija kako rade stručnjaci i mislim da tebi fali prajmera u glavi...
:sick:

Donesi gajbu karlovačkog za ekipu pa ćeš nas lipo sve naučit kako se to radi..

A po lokaciji u profilu vidim da ti je u genima plastificiranje pa bi pošto si blizu moga našem Bori poć sanirat njegovog Zampieri razarača.Naravno,bilo bi obavezno i poželjno da se snimi filmić da bi svi oni koji su dosad živili u neznanju naučili novu tehnologiju,a mogli bi to i profesionalcima prodat jer im očito prijeti opasnost iz unutrašnjosti...... :roll:
intonak
Member

Tip plovila: Istranka-cca 500kg gnjile plastike

PostPostao/la josme » 29. 04. 2010. (09:04)

borro je napisao/la:Ne mećem ja direktno ventil na ispust. Na ispust bi trebala ići plastićna cijev colu i pol s navojem a na nju onda ventil. A ta cijev se može zaplastificirati.
Bar je tako bilo i funkcioniralo. A ventil je teško tu staviti zbog toga jer je dobro zaobljeno.

Ovo bi ti bilo najbolje za ispust:
slika

To što je zaobljeno nema veze jer se plastika savija prema komadu.
... ajmo malo ... satnica.com ... povećajte si profit
josme
Old Senior Member

Vrsta ribolova: rekreativni
Tip plovila: luft-madrac

PostPostao/la gajba pive » 29. 04. 2010. (09:39)

pozdrav zore 70 i tvojoj ekipi :wave:
da ti odgovorim na tvoje pitanje ,
evo napisaču ovako ,jednostavnje vam je razumjeti
uzmi komad letve ravne drvene i isto tako komad metala,inoxa ili aluminija ,pošto se ti metali najščešče koriste u brodogradnji
laminiraj samo gornju stranu te letve ili metala po tvojoj želji ,znači samo gornju stranu,ne sa strana ,niti to povezivati sa bilo čime
laminiraj par slojeva vune na to drvo a volio bi da to napraviš i na komadu metala
znači samo sa gornje strane ,ne da smola curi i hvata se sa bilo koje strane
ostavi to da se dobro osuši i onda probaj razdvojiti taj komad drva sa plastikom isto tako na metalu
tada ceš dobiti odgovor za kojega si pitao

sad da ja tebe pitam nešto ,da li ce se plastika zaljepiti na drvo ili metal ,ili če se odvojiti ?

molio bi vas do odgovarate normalno,bez izvlačenja na sve strane
svatko moze laminirati komad letve kao sto je prikazano na onom filmu,ali pitanje je da li je to kvalitetno laminirano
jedva čekam jos vaših filmova,samo malo to duže snimajte da ne bude kratko,nek jedan laminira a drugi snima
do tada pozdrav :wave:
gajba pive
Korisnik baniran

PostPostao/la borro » 29. 04. 2010. (09:42)

Da to sam i mislio za ispust ali tu mi je nagib broda ovako kao na slici (koju ću sad nacrtati pa staviti) i onda mi nebi ovaj navoj stajao vodoravno već prema gore a to onda otežava istjecanje vode.
Ali opet razmišljam to modificirati jer je s tim ispustom najsigurnije, bolje nego bilo kakvo kitanje, jepljenje i slično
Nemaš dopuštenje za pregledavanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.
Chuck Norris Approved
borro
Old Senior Member

Tip plovila: deplasmanac Zampieri mare iz 1976g. + VP2002

PostPostao/la josme » 29. 04. 2010. (10:11)

Pa sa niti jednim načinom odvoda nemaš 100% izbacivanja vode,uvijek nešto ostane.Najbolje se držati tvorničke verzije jer je to ponajbolja izvedba.Postoje i takve plastične prolaznice sa rebrastim završetkom za cijev i to se danas najviše i koristi(jeftinije su).Najbolje ti je sve postaviti na istu rupu(ako odgovara)ili je zaplastificiraj i izbuši drugu na istoj poziciji ali niže za 2 cm(ne više od toga)
slika
slika
josme
Old Senior Member

PostPostao/la Pape » 29. 04. 2010. (10:29)

gajba pive je napisao/la:pozdrav zore 70 i tvojoj ekipi :wave:
uzmi komad letve ravne drvene i isto tako komad metala,inoxa ili aluminija ,pošto se ti metali najščešče koriste u brodogradnji
laminiraj samo gornju stranu te letve ili metala po tvojoj želji ,znači samo gornju stranu,ne sa strana ,niti to povezivati sa bilo čime
laminiraj par slojeva vune na to drvo a volio bi da to napraviš i na komadu metala
ostavi to da se dobro osuši i onda probaj razdvojiti taj komad drva sa plastikom isto tako na metalu

sad da ja tebe pitam nešto ,da li ce se plastika zaljepiti na drvo ili metal ,ili če se odvojiti ?

svatko moze laminirati komad letve kao sto je prikazano na onom filmu,ali pitanje je da li je to kvalitetno laminirano
jedva čekam jos vaših filmova,samo malo to duže snimajte da ne bude kratko,nek jedan laminira a drugi snima

... ma ka prvo koji kua ovo sad ima veze sa prajmerom na drvu prije lameliranja koji si spomenija?! :wtf: ...ka drugo prije će se skinit sa metala, i ako se lamelira na metal onda se njegova površina pripremi na način da je nagrišpaš da se bolje smola uvati za površinu....i četvrto, kad si već to spomenija, ako te zanima zašto su one čelićne lame po longarinima...bum ti i to pojasnil.... i peto ako se ko ovde izmotaje...onda se ti izmotaješ sa ovin glupin pitanjima i okričanjem teme da ti "tava ne zagori".... i koje me čude za jednog "profija" sa 41 godinom staža rada na brodovima....šesto... ja san snimija filmič da pokušan ljudima pomoć i pokazat ima san toliko volje...sad čekam/čekamo tvoj filmič..... e i sad ako oćeš, napiši mi još jedan "lipi" PP ka oni jučer....pa da ti još "lipše" odgovorim....
Pape
Old Senior Member

Tip plovila: Jeanneau Islander 750, Perkins 4236

PostPostao/la gajba pive » 29. 04. 2010. (10:51)

onaj PP sam ti poslao prijateljski da se ne sramotite ovdje javno !
Moja pitanja nisu glupa,mozda su preteška za neke ,neznam ,ali su tako jednostavna.
Imate tu na forumu par ljudi koji se razumju u plastiku,i njima :thumbup:
Na to mislim na članove ,josip,.... zaboravio sam sva imena.
Od sad tebe i tvoju ekipu ignoriram,jer neznate normalno odgovarati :thumbdown:
Zadnja izmjena: gajba pive; 29. 04. 2010. (11:00); ukupno mijenjano 1 put/a.
gajba pive
Korisnik baniran

PostPostao/la josme » 29. 04. 2010. (10:55)

gajba pive je napisao/la:pozdrav zore 70 i tvojoj ekipi :wave:

Da prekinem ovo prepucavanje.Kao prvo ono na filmiću se ne plastificira ni drvo ni metal i napravljeno je odlično.Nije potreban nikakav prajmer za plastificiranje već se područje otpraši i očisti sa nitrom ili acetonom.Dalje-ja sam osobno skidao sa metala plastiku koja je bila postavljena na ovaj način i jbo sam sam sebi mater sto sam tako jako napravio.Bez brušenja nije išlo.Svi metali se moraju prije plastificiranja nahrapaviti(brusilicom).Plastika se lijepi na sve osim PVC i još nekih plastika kojima neznam ni ime.
I sa ovim smo otišli offtopic i prepucavati se nastavite pod "Razno" a čovjeku pomognite ako možete a u protivnom se ne javljajte.
josme
Old Senior Member

PostPostao/la gajba pive » 29. 04. 2010. (11:25)

sa ovim si me razočarao josme :thumbdown:
Plastika se ne ljepi na sve kao što si opisao,ljepi se malo na nacin koji si opisao nahrapaviti(brusilicom)
Znači vi bi drvenu barku(ovo je samo primjer jedan)samo nahrapavili brusilicom i laminirali :thumbdown:
Imaš pravo -I sa ovim smo otišli offtopic i prepucavati se nastavite pod "Razno" a čovjeku pomognite ako možete a u protivnom se ne javljajte.
pozdrav svima ,na ovoj temi :wave:
gajba pive
Korisnik baniran

PostPostao/la josme » 29. 04. 2010. (12:22)

gajba pive je napisao/la:Plastika se ne ljepi na sve kao što si opisao,ljepi se malo na nacin koji si opisao nahrapaviti(brusilicom)Znači vi bi drvenu barku(ovo je samo primjer jedan)samo nahrapavili brusilicom i laminirali

Se ne ljepi,ali se ljepi. : Laughing4: : Laughing3:

Drveni brodovi su u drugoj rubrici i svaku drvenu koju plastificiraš prethodno moraš staru boju skinuti(OBRUSITI) i sa ovim sam ti sve rekao
josme
Old Senior Member

PostPostao/la zore70 » 29. 04. 2010. (13:12)

Ja priznajem da nemam pojma pa bi napomenija da još čekam detaljno objašnjenje kako zaplastificirat-laminirat jelovu letvu za dno novog plastičnog broda..dakle postupak,materijali,primer,može i neki bolji filmić ako nije teško...

I molija bi isto tako savjet za isti posal samo sa metalnom trakom na vrhu već spomenute letve...

Dakle,Gajba..bez ljutnje lipo nam svima pokaži....nauči nas da ne živimo u neznanju i ne sramotimo se u javnosti jer sa kime god san ova dva dana priča svi su mi rekli isto da rade..dakle velika je opasnost za sve vlasnike brodova ;) :eh:

A da ne pričam o našem Bori koji u stvari ima i najveću frku od svih nas pa vjerujem da bi mu to jako koristilo :thumbup:
Još jednom..molim u ime svih detaljno objašnjenje.nauk....hvala
Albert Einstein je svojevremeno izjavija: "samo su dvije stvari beskrajne: svemir i ljudska gupost...ali za svemir nisam siguran"
PRIJATELJI SU BRAĆA KOJU SAMI IZABIREMO
zore70
Old Senior Member

Tip plovila: MARCO 810+VM MD704LH-200KS

PostPostao/la Pape » 29. 04. 2010. (14:36)

josme je napisao/la:Pa sa niti jednim načinom odvoda nemaš 100% izbacivanja vode,uvijek nešto ostane.Najbolje se držati tvorničke verzije jer je to ponajbolja izvedba.Postoje i takve plastične prolaznice sa rebrastim završetkom za cijev i to se danas najviše i koristi(jeftinije su).Najbolje ti je sve postaviti na istu rupu(ako odgovara)ili je zaplastificiraj i izbuši drugu na istoj poziciji ali niže za 2 cm(ne više od toga)
slika
slika

.. evo slažen se sa josmom...samo na onoj drugoj slici neće ti bit baš toliki sifon ka šta si nacrta...a još jedna stvar moš malo skratit oni priključak di ide cijev...pa se cijev manje lomi, odnosno radi još manji sifon...
Pape
Old Senior Member

Tip plovila: Jeanneau Islander 750, Perkins 4236

PostPostao/la Gaso » 29. 04. 2010. (17:16)

Gajba pive, to i mene interesira koji prajmer, treba koristit, jer se sad bojim da mi se odvoji plastika od špere, pošto nisam koristio prajmer :o
Gaso
Old Senior Member

Tip plovila: Pasara i Betina 700

PrethodnaSljedeća

Natrag na Plastični brodovi

Trenutno korisnika/ca: / i 3 gostiju.