Galeb

Sve što želite znati o plastičnim brodovima

Moderatori/ce: riberer, teranavis, Moderatori

Re: Galeb

PostPostao/la jupiter30 » 28. 10. 2014. (17:11)

Jelenko je napisao/la:Galeb ne bi nikad propa da je još uvik moguće kupiti goli kit i onda fusarit na njemu doma godinama.

moram još ovo dodati-koliko sam vidio
dosta ovih downeast lobstera se nudi i samo u plastici
s time da onda čovjek tamo često ne uređuje sam nego da drugoj firmi da mu dovrši brod
npr ovaj aj 28 odnosno njegov vlasnik alan jones dorađuje i plastiku odnosno kit drugih proizvođaća
to sam baš čitao na njihovim forumima od više ljudi gdje navode
da su kupili kit jednog proizvođaća a onda navode drugu firmu koja im je to dovršila
to sam stvarno pročitao više puta znači da im je to česta praksa
da se kit može kupiti ali i da onda ne moraš sam raditi na njemu nego ima više njih koji to rade

e sad,koja je računica ne znam,jel ovaj što proizvodi brod preskup
za dovršiti a neki drugi valjda nisu
u svakom slučaju pročitao sam to u više slučajeva pa čisto za informaciju prenosim
jupiter30
Member

Vrsta ribolova: sportski
Tip plovila: jupiter30

PostPostao/la jaxy » 28. 10. 2014. (17:59)

http://www.swboatworks.com/forsale/tunaboat.html tuna.com se prodaje za 200k dolara....pa ko voli nek izvoli :D
jaxy
Senior Member

Vrsta ribolova: rekreativni
Tip plovila: bayliner 1851

PostPostao/la Turcin » 29. 10. 2014. (19:06)

el passo je napisao/la:Neznam zašto se dalmatinci toliko boje mora. Ja prije dvije godine u cijeloj sezoni kalamara nisam izašao po takvoj bonaci kakva je u Splitu bila 6 dana zaredom. Tamo sa elanom 401 možeš raditi čuda a kamo li ne sa galebom...a da ne spominjem oleanderom

1. Dalmacija =\= Split
2. 6 dana =\= 365 dana
3. Maestrali x 100 dana godisnje = more 2 do 3 100 dana godisnje
Turcin
Senior Member

Tip plovila: maestral 600

PostPostao/la el passo » 29. 10. 2014. (20:19)

Pa eto. Meni se ako nije 2-3 niti neda izlaziti van :lol:
Postoje samo dvije vrste forumaša. Oni koji sve znaju i oni koji misle da puno toga još moraju naučiti. Jedan mudar čovjek je zaključio....što više znam to sam više svjestan koliko neznam
el passo
Old Senior Member

Tip plovila: Bayliner ciera 2655 mercruiser 5.0 EFI bravo2

PostPostao/la MURTER 600 » 29. 10. 2014. (23:08)

Kuce ili birca? :eh:
Murterino 21
Demokracija je kada dvije budale imaju više prava od jednog pametnog!
To što su se meduze održale bez mozga preko 650 miliona godina,daje nadu mnogim ljudima..........
MURTER 600
Old Senior Member

Vrsta ribolova: mali
Tip plovila: MURTER 600(murterino 21) Nanni turbodiesel 60

PostPostao/la el passo » 30. 10. 2014. (09:36)

Radione
Postoje samo dvije vrste forumaša. Oni koji sve znaju i oni koji misle da puno toga još moraju naučiti. Jedan mudar čovjek je zaključio....što više znam to sam više svjestan koliko neznam
el passo
Old Senior Member

Tip plovila: Bayliner ciera 2655 mercruiser 5.0 EFI bravo2

PostPostao/la peroLA » 04. 12. 2014. (09:11)

peroLA je napisao/la:Bok, evo mene malo i u ovoj temi... zanima me dali netko zna šta o ovome:

slika
http://www.njuskalo.hr/motorni-brodovi/ ... s-12225037

dali je uopce 20ks dovoljno za ovaj brod?

Bok ljudi kako sam bio odustao od ovog galeba koji se prodava, vrijeme ide dalje i dolaze nove prilike. Od navedenog sam odustao jer je bilo sred ljeta i motor je bio izvađen pa bi taman izgubio sezonu... pa sam tako iskoristio moju jahtu Dalmatinku za cijelo ljeto... sad po zimi prodaje ne ide... dođe čovjek oduševljen dogovorimo sve i onda nestane....
e sad mi je opet uletjela kombinacija za galeba koji mi se čini ok, ali ima opel 1.6 kadet motor pa sam po tome skeptičan... ima ko iskustva s takvim motorima? Ovaj galeb se nalazi u crikvenici
"Nadam se da se svi slažu da kod deplasmanskih plovila stacionarni motor s osovinom nema alternativu što se maritimnih svojstava tiče." by Juraj
peroLA
Old Senior Member

Tip plovila: Show29 - LDW1003M +Tender

PostPostao/la Ante99 » 05. 12. 2014. (09:26)

Imaš u njuskalu isto u CK galeba za 10000 eu sa nekim malim Yanmarom..., možda bi to bila pametnija opcija mada nisi napisao cijenu.
Ti marinizirani auto motori u brodu ne daju tu konjazu koju su davali u autu, a osim toga to je stari 1.6 dizel iz opela koji je vjerojatno prošao 200000 km prije nego su ga mariniziri, a i kad je imao 50000 nije bio nešto..
Ako ne budes zadovoljan tim motorom ili bolje rečeno onim što pruža u brodu, a to ćeš shvatiti naknadno,teško ćeš prodati sam motor, ili bolje rečeno, nećeš dobiti puno za njega.
Nije isto tvornički marinizirati industrijsku bazu motora od 2000-2500 ccm koja daje 50 ks, i auto motor sa xxxxxxx km od 1600 ccm...
Tebi su konji sigurno bitan faktor čim gledaš takav brod, a budi siguran da ti taj Galeb , koji je ipak komad broda,neće ići kao Galeb sa 50 ks Yanmarom, Scamom, Perkinsom, Volvom ili Lombardinijem od 2200 kubika.

S druge strane, ovaj 20-tak konja "jaki" Yanmar ćeš, pod uvjetom da je solidan, lakše prodati i po boljoj cijeni,bude li ti preslab , pa ce tako dobiveni novci činiti veci udio u cijeni nekog motora koji ce ti biti opcija.

Nisi napisao cijenu pa je ovo sve trla baba lan
Ante99
Ante 99, Jelenko, Kapetan Miki ... lupis: korisnik baniran - višestruki nickovi

Tip plovila: Bakan+Honda 40

PostPostao/la peroLA » 05. 12. 2014. (10:58)

Bok Ante, hvala na odgovoru... sutra idem gledat... ovaj za 10 je ok, uz malo obnove drva u unutrašnjosti... i sitne nedostatke... jedino za sad mi nije opcija taj jer mi jedino zamjena igra ulogu (dok ne prodam dalmatinku), mada sada imam nešto zainteresiranih ali više ne vjerujem dok ne vidim lovu, jer sam već skoro i prijepis bio napravio a onda nestade kupac...
uglavnom definitivno sam skeptičan prema tom opelu, od njega očekivam 2-4 godine služenja, a poslije može prodaja samo u metis, i stavio bi novi motor(Perkins ili Lomatec)... isto tako 7putne mi je dovoljno, i da ide par godina.. samo da ne crkava.. proučit ću mu marinizaciju, kopča je hurt kao moja na dalmatinki... inače motor je ugrađen od kad je brod bio novi.. tako da je bilo problema valjda bi ka već bili bacili... dvoje susjeda su imali adriatice s golfovima ali to je sve završilo u metisu(inače metis je otkup željeza), i zamjenjeni su janmarima i lambordinijima... pak drugi kolega je ljetos dofurao po jako dobroj cijeni iz italije primorku s fordom 50 i nešto konja... staro ko biblija ali radi i ide ko ura...

p.s. konji mi nisu bitan faktor nego motor s više cilindra, i da mi stane mehanički wc u dalmatinku, stavio bi novi motor i riješio pitanje broda za 10-15 godina.... ali kako mi je za to premala tražim malčice veći brod
"Nadam se da se svi slažu da kod deplasmanskih plovila stacionarni motor s osovinom nema alternativu što se maritimnih svojstava tiče." by Juraj
peroLA
Old Senior Member

PostPostao/la Turcin » 05. 12. 2014. (12:57)

Meni prijatelj ima adriatika s mercedesom i odradio je tisuce sati, i sto je najbolje, da mu je krepao ima novog za 2k €.. A ako ti krepa yanmar imas veliki problem i trosak.. Naravno treba malo vise pazit te auto motore, ali mislim da se isplati s obzirom na bezobrazne cijene brodskih...
Turcin
Senior Member

Tip plovila: maestral 600

PostPostao/la Ante99 » 05. 12. 2014. (13:38)

Ako je zamjena onda najbolje da taj motor u Galebu nema prevelik udio u cijeni cijelog broda..., npr procjeni sam motor na cca 1000 eu i na to dodaj vrijednost trupa i opreme, pa vidi ko tu kome dužan i koliko treba doplatiti...
Iako, meni bi ta zamjena , da sam na tvom mjestu, bila sumnjiva, jer tvoj je motiv jasan, sam si ga i naveo, a koji je motiv druge strane? Nesto manji brod a troškovi gotovo isti...????? Kolika bi bila uopće nadoplata :?:
Ante99

PostPostao/la peroLA » 05. 12. 2014. (13:51)

Ante99 je napisao/la:Ako je zamjena onda najbolje da taj motor u Galebu nema prevelik udio u cijeni cijelog broda..., npr procjeni sam motor na cca 1000 eu i na to dodaj vrijednost trupa i opreme, pa vidi ko tu kome dužan i koliko treba doplatiti...
Iako, meni bi ta zamjena , da sam na tvom mjestu, bila sumnjiva, jer tvoj je motiv jasan, sam si ga i naveo, a koji je motiv druge strane? Nesto manji brod a troškovi gotovo isti...????? Kolika bi bila uopće nadoplata :?:

ništa nije sumnjivo ali ipak kad dogovorimo ću iznijet sve inofrmacije, ne ide prodaja ni moje ni njegovo, ja razliku imam(što je skoro dupla vrijednost moje), tako da čovjek dobije lovu koja mu očito treba a i brod s kojim će biti dosta vremena miran ili ga pak može nastaviti prodavati...

otprilike ista ta razlika koju sad nadoplaćujem bi mi došla ugradnja jačeg motora na moju + spojler neke dodatne preinake koje sam si zamislio... tako da za sad pucam na veći brod
peroLA
Old Senior Member

PostPostao/la peroLA » 08. 12. 2014. (10:01)

galebaši svaka vam čast, ovaj vikend sam bio prvi put na galebu u živo, i mogu vam reći pravi brod, još sam pod dojmovima... nikad nisam previše ih gledao jer nevolim limun krmi i bio sam orjenitran više prema kvarnerplastici(ne slučajno nego živim 5km od bivše tvornice)... fascinirao me je kookpit, kuhinja, i kabina plus otvori na krovu i kabini koji su tvorčnički... debljina plastike, malo prozora, itd...
peroLA
Old Senior Member

PostPostao/la tg-boy » 08. 12. 2014. (20:08)

peroLA je napisao/la:galebaši svaka vam čast, ovaj vikend sam bio prvi put na galebu u živo, i mogu vam reći pravi brod, još sam pod dojmovima... nikad nisam previše ih gledao jer nevolim limun krmi i bio sam orjenitran više prema kvarnerplastici(ne slučajno nego živim 5km od bivše tvornice)... fascinirao me je kookpit, kuhinja, i kabina plus otvori na krovu i kabini koji su tvorčnički... debljina plastike, malo prozora, itd...

ma smeće--- biži od toga ;)
Prije sam bio umišljen - sad sam savršen - bit će bolje
tg-boy
Old Senior Member

Tip plovila: galeb, volvo md11c

PostPostao/la Ante99 » 08. 12. 2014. (22:35)

Kako možeš reć da je smeće to nije svakako, nije neka kvalitet i lijepota od broda ali smeće nije sigurno.
Ante99

PrethodnaSljedeća

Natrag na Plastični brodovi

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.