Galeb

Sve što želite znati o plastičnim brodovima

Moderatori/ce: riberer, teranavis, Moderatori

Re: Galeb

PostPostao/la anguja » 11. 09. 2014. (12:55)

ŠARUN je napisao/la:Platilo osigutanje nakon 2 godine,taman za škver i pituru a nisam se ni tome nada

Tebi je relativno mala šteta bila, meni je jedrilica uletila metar u brod, nema komada koji nije puka, sve se rasulo, prosikla me 30 cm ispod vodene linije, razma i cili livi bok uletija 15 cm "unutra", natkabina u dijelovima, glavne pregrade unutra sve pukle,ležaj u salonu se raspa, nisam moga zamislit da se raspe komandna tabla , baterija mi pala na osovinu, ma totalka.
4 mjeseca mukotrpnog rada dok sam ga popravija i stuka vriću novaca...
Da nije ima uzdužne logarine nebi ga bija ni popravlja...Lijevu stranu broda sam mora potpuno preuredit pa sam tu napravija dvije jacere da ga ponovno "ojačam" da nebi slučajno puca na velikim valovima...Uglavnom nikad to nije više ka šta je bilo, ka i auto kad ga dobro skršiš, dobar meštar čuda napravi al više nikad nije isto...
Uvik postoji onaj neki strah da neće trup napuknut...
Zadnja izmjena: anguja; 11. 09. 2014. (12:58); ukupno mijenjano 1 put/a.
anguja
Member

Tip plovila: plastična pasara 4,60; Galeb 6,75

PostPostao/la Jelenko » 11. 09. 2014. (12:57)

ŠARUN je napisao/la:Sedam dana posla ali nije mi krivo,stavija sam ogradu još je osta špirun za srediti.Ima sam malih problema gliseru do mene na vezu se odvezala prova i penta od 300 konja mi stukla spojler skoro mi potopilo brod.Talijan veza brod a niko nije pazija na njega več šest miseci i sada imam problema sa naplatom štete preko osiguranja.

Kako nije niko pazija na brod od talijanca pa kakva je to marina?

Šta se tiće jedrilica ritko koji čarteraš nije na pilotu,svake godine je sve gore a zamislite mene u poslu s mrižama i parangalima njih 90 posto nevidi da se radi i tvrdo voze do kraja a ti brajo misli vidi li te on ili ili nevidi ili se pravi blesav,većina i je blesava neznam ko im je dao papire ali svi misle da su u pravu i oće ista prava ka i svi mi koji smo na moru svaki dan,nas jebu i po liti i po zimi za svaki qurac a liti kad je gužva kontrole uspiju iskontrolirat možda 2% svih brodi što plove uokolo a ko plovi i kako bolje i ne znat.
Čarteri su najveće zlo jer tu je profit u pitanju i tu ima svega nažalost sigurnost je u petom planu i svako gleda zamračit ponegdi ako može sad ko bi treba to kontrolirat otompotom.
Jelenko
Ante 99, Jelenko, Kapetan Miki ... lupis

Vrsta ribolova: profesionalni
Tip plovila: Gajeta 6, 40, yanmar

PostPostao/la ivan3 » 11. 09. 2014. (15:59)

anguja je napisao/la:Meni je Galeba prije 2 god jedrilica skoro prikinila na pola.
Sreća da je brod pojačan uzdužnim logarinima od prove do krme koji su kvalitetno zaplastificirani inače bi ga jedrilica pripolovila ka dinju i ja bi sad bija s ribama.
Skiper neki Zelenčić Ivan iz Zadra dolazija na Višku regatu.Tip vozija na pilotu.
Smirija me po sred sride sa live strane.
Taj strah kad me jedrilica počela drobit i gurat, šum kaljužne pumpe koja se uključila, to sam tako dobro zapamtija da godinu dana nakon popravka broda nisam moga u njemu zaspat a u vlastitom krevetu u kući 2 miseca..
Stuka puste šolde za popravit brod a od odštete ni traga.
Možete li zamislit da je jedrilica u leasingu, dolazi na natjecanje na regatu a da nema policu osiguranja...
To se valjda može sredit samo u Lučkoj kapetaniji Zadar.
Evo prošlo je 2 godine, još ročište nije zakazano jer šolde (pravdu) moram tražit na sudu privatnom parnicom...
Toliko o našem pravosuđu.

Pa šta se ti nisi maka? Jesi spava ili?

I šta ne nađeš tog skipera pa mu slomiš ruke popola čisto zato jer je zaslužija pa nek se žali kome oće?
Otra, dotra, utra, natra, potra, ustra, zatra, istra, satra, pritra, navrn'jo.
ivan3
Korisnik baniran

Vrsta ribolova: sportski
Tip plovila: Majama

PostPostao/la chomli » 11. 09. 2014. (17:24)

anguja je napisao/la:Skiper neki Zelenčić Ivan iz Zadra dolazija na Višku regatu.Tip vozija na pilotu.

Evo prošlo je 2 godine, još ročište nije zakazano jer šolde (pravdu) moram tražit na sudu privatnom parnicom...
Toliko o našem pravosuđu.

da li tip ima svjetlu kosu i plave oči? ako da, onda je iša sa mnom u osnovnu školu...
chomli
Senior Member

Tip plovila: Quicksilver 650 weekend / Mariner 115

PostPostao/la Pape » 11. 09. 2014. (21:14)

Jelenko je napisao/la:
ŠARUN je napisao/la:Sedam dana posla ali nije mi krivo,stavija sam ogradu još je osta špirun za srediti.Ima sam malih problema gliseru do mene na vezu se odvezala prova i penta od 300 konja mi stukla spojler skoro mi potopilo brod.Talijan veza brod a niko nije pazija na njega več šest miseci i sada imam problema sa naplatom štete preko osiguranja.

Kako nije niko pazija na brod od talijanca pa kakva je to marina?

Šta se tiće jedrilica ritko koji čarteraš nije na pilotu,svake godine je sve gore a zamislite mene u poslu s mrižama i parangalima njih 90 posto nevidi da se radi i tvrdo voze do kraja a ti brajo misli vidi li te on ili ili nevidi ili se pravi blesav,većina i je blesava neznam ko im je dao papire ali svi misle da su u pravu i oće ista prava ka i svi mi koji smo na moru svaki dan,nas jebu i po liti i po zimi za svaki qurac a liti kad je gužva kontrole uspiju iskontrolirat možda 2% svih brodi što plove uokolo a ko plovi i kako bolje i ne znat.
Čarteri su najveće zlo jer tu je profit u pitanju i tu ima svega nažalost sigurnost je u petom planu i svako gleda zamračit ponegdi ako može sad ko bi treba to kontrolirat otompotom.

...dođeš vamu u St i staneš na potezu punta čiova - Institut....petak kad se vračaju i nedija kad čarteraši izlaze....još kad se zbroji lipo vrime za vikend...pa iz Spinutske lučice, poljudskih lučica, Giričića dole sa Jadra...i vamo od ovih nebrojenih po kaštelima...pa to bude luda kuća....i svake godine je sve gore i gore...

...nekidan san zadnjih 500m do ulaza u lučicu taka-taka...6 brodova isprid mene odjednom je tribalo uć u lučicu....ja 7-mi...a iza mene nisan ni broja... :wtf:

...kasnije me žena pitala...kako ti znaš u onom đumbusu di će ko?!...odgovor je bija...neman pojma ni ja...a onda me zabrinuto pogledala...(zna san da je radi dice na brodu)...onda san se uspija škapulat...ma zezan se, zna se lako di će ko, to ti je ko u prometu.... :silent:
Pape
Old Senior Member

Tip plovila: Jeanneau Islander 750, Perkins 4236

PostPostao/la anguja » 12. 09. 2014. (06:48)

ivan3 je napisao/la:Pa šta se ti nisi maka? Jesi spava ili?

I šta ne nađeš tog skipera pa mu slomiš ruke popola čisto zato jer je zaslužija pa nek se žali kome oće?

Je spava sam čeka parangal za dizat. Lučka kapetanija je naplatila tom skiperu kaznu od par tisuća kuna i nikome ništa..
Poslije je mijenja iskaz da nisam bija osvjetljen...ma gov_o od čovika, al je činjenica da se to razvlači godinama i tko zna kad ću se naplatit..
Al eto u svemu tome uzeo me u tegalj, ja sam umra od straha da će pobjeć jer bi se bija potopija, ovako me oteglijau loru..

Zato svitu moj pazite se, i kad imate prednost na moru ne inatite se...izbjegavajte odmah sudar jer dosta čarteraša čim vozi veći brod od vašega osjeća se superiorno i misli da mu moraš dat prednost..
Osim toga ne zaboravite da jerilica ima u provi skoro tonu lanca...
Ovi iz kapetanije su vam isto smišni kad ih nazovete i kažete šta se desilo, ne pitaju vas za poziciju nego imate li pojas za spašavanje:-)
anguja
Member

Tip plovila: plastična pasara 4,60; Galeb 6,75

PostPostao/la som » 26. 10. 2014. (17:15)

Evo jedna tuzna vjest. Danas sam doznao iz prve ruke da se pticurina vise ne proizvodi. Zanze je vec prije presta a Tare je spremija kalupe i presta radit. Kaze da vise niko ne kupuje nove brodove.Ja sam upravo poceo razmisljat da otkupim s jednim prijateljem kalupe i papire..Vjerujem da je to dobar brod i da jos uvik ima potencijala. Kupova bi svit da ima para i da se cijena korigira bez obzira na sve nove Merry nesto.
som
Old Senior Member

Tip plovila: Galeb

PostPostao/la golum » 26. 10. 2014. (18:57)

Some :thumbup: kalupi za komercijalnu proizvodnju?
golum
Old Senior Member

Tip plovila: Ven fly cabin

PostPostao/la jupiter30 » 26. 10. 2014. (19:35)

som je napisao/la:Evo jedna tuzna vjest. Danas sam doznao iz prve ruke da se pticurina vise ne proizvodi. Zanze je vec prije presta a Tare je spremija kalupe i presta radit. Kaze da vise niko ne kupuje nove brodove.Ja sam upravo poceo razmisljat da otkupim s jednim prijateljem kalupe i papire..Vjerujem da je to dobar brod i da jos uvik ima potencijala. Kupova bi svit da ima para i da se cijena korigira bez obzira na sve nove Merry nesto.

bolji galeb od merrya po odnosu cijene i što daje :thumbup:

samo da se kvalitetno napravi jer se da pročitati svašta
pa neki hvale aizvedbu jednog a kude drugog i obrnuto,
ko ćega znati.
pošto o galebu ima svega nadam se da se neće nitko ljutiti
da mi je komentar dosadan ali moram ga napisati.
ja se vozio na jednom,poznanik mi ga htio pokazati i napravili djir.
brod izvrstan,na krmi mjesta ko u priči,
unutra ok,
meni samo smeta wc u koji ja sa 100kg teško mogu ući,
jer je to u stilu skidaj gaće,čučni pa ulazi unatrag i opet ne moreš ući.

zato bi ja da ga kupujem,otvorio taj wc i na tome mjestu imao wc bez kabine(što drugo?)

zašto sve ovo pišem,
ako netko ponudi dobru cijenu i kvalitetu uz dobar marketing,
ne vidim zašto ne bi išlo.(bar u teoriji ili ako ne sad onda opet jednom kad tad)
kao brod sa poludeplasmanskim brzinama,
dobrom stabilnošću i kao brod za ribanje-svakako bolji od svih ovih
gliserskih čuda sa pretjerano jakim motorima što se kod nas danas nudi!

za ideju :thumbup:
jupiter30
Member

Tip plovila: jupiter30

PostPostao/la Pape » 26. 10. 2014. (21:04)

...počeja san nešto pisat...ali došlo mi je prdnit...nageja san se na jednu stranu...i tih 6-7 sekundi šta je trajalo mi je razbistrilo glavu...pa san sve pobrisa...

...uglavnom...

...a ne triba mi stavit dva prsta u glo....šta pročitah u zadnju....
Pape
Old Senior Member

Tip plovila: Jeanneau Islander 750, Perkins 4236

PostPostao/la MV KRK » 26. 10. 2014. (21:13)

Imao sam galeba i prešao jako puno milja sa njim, nemam ni jednu lošu riječ za tu barku, Ali stvarnost je to da ako tare sa svim reklamama nema više pozitivnu računicu teško da bi bilo tko drugi opstao, pre zasićeno je , nema porta di nema barem 5 galeba, danas imaju ljudi sve manje vremena a pošte su sve dalje,tako da u modu ulaze neka drugačija plovila.
MV KRK
Old Senior Member

Vrsta ribolova: mali
Tip plovila: Gull 745 yanmar 125 ks

PostPostao/la dendo » 26. 10. 2014. (21:57)

... i MV koliko brže idu ta drugačija,modernija plovila ako recimo nisu svakih par mjeseci čišćena šoto?
Moj dida je zna slikovito reć da bi mu bilo draže da mu tuče glava u rivu nego brod... by newarr
dendo
Meštar kalafat

Tip plovila: Batana,Drvena Pasara 6,5

PostPostao/la MV KRK » 26. 10. 2014. (22:45)

Dendo nisam mislio na nekog poludeplasmanca jer i galeb spada u tako nešto nego u fishermane tipa belingardo 570 itd, a čujes sa 80 ks voze 20 čvorova bez problema.
MV KRK
Old Senior Member

PostPostao/la ivan3 » 26. 10. 2014. (23:46)

E, a jel znaš šta je taj Belingardo za dobru staru Galebinu?
Crno ispod nokta.

Stavi u Galeba 80 konja pa će ti i on vozit 12, a veći, a širi, a duži, a komodniji, stabilniji.... Mah.
Jedino se tu i tamo koja verzija Žanoa/Benetoa i Šalino mogu stavit s njin... ostalo galeb u zubima nosi.

Dakle, nije stvar u brodu, stvar je u prosječnom profilu čovika koji ima para za brod. :wave:
Otra, dotra, utra, natra, potra, ustra, zatra, istra, satra, pritra, navrn'jo.
ivan3
Korisnik baniran

Tip plovila: Majama

PostPostao/la MV KRK » 27. 10. 2014. (08:47)

Ivan znam ja to jako dobro, galeb je tenk za te gliseriće,al sam htjeo rec kakve barke danas ljudi najviše kupuju, malo tko ima para za kupit novog opremljenog galeba.
MV KRK
Old Senior Member

PrethodnaSljedeća

Natrag na Plastični brodovi

Trenutno korisnika/ca: Google [Bot] i 2 gostiju.