Moderatori/ce: riberer, teranavis, Moderatori
mali od palube je napisao/la:Sutra u 2 sastanak s prijevoznikom na benzinskoj pumpi. Idemo po BROOOOOD.... Navečer ću uploadati fotke. Moram od kćeri posuditi aparat, jer u mome su baterije taman da izvuče objektiv i da ga spremi natrag.
Okretni moment.... ah. Ono s ključem je krak, poluga, sila puta krak itd. Dajte mi polugu i čvrsto uporište u svemiru i pomaknut ću svijet. To je jasno. Nije jasno sljedeće i nitko mi to još nije objasio.
Dakle: ista elisa, isti promjer, isti korak, isto more, isti broj okretaja na osovini, ista žena na provi. Sve isto, ali kad to radi getriba koja može napraviti i veći broj okretaja (a i ne mora), to ne valja, a kad to radi getriba koja je teretna i ne može napraviti tako velik broj, onda to valja i ova je getriba teretna za deplasmanske brodove, a ona je brza za glisere.
mali od palube je napisao/la:Dakle: ista elisa, isti promjer, isti korak, isto more, isti broj okretaja na osovini, ista žena na provi. Sve isto, ali kad to radi getriba koja može napraviti i veći broj okretaja (a i ne mora), to ne valja, a kad to radi getriba koja je teretna i ne može napraviti tako velik broj, onda to valja i ova je getriba teretna za deplasmanske brodove, a ona je brza za glisere.
tg-boy je napisao/la:ajde mali da ti ipak odgovorim,
zamisli da propela gura i djeluje u pjesku a ne u moru, tada bi na malim okretajima mogla raditi a na velikima bi ostala bez pijeska....slažeš se? Ono šta je problem u izračunu propele ili elise (j..a, pas mater onima profama na faxu koji su me s tim ispilali) je potisak koji će ona dati pri poznatoj gustoči medija, usponu propele, brzini vrtnje iste i dubini mora(mali uticaj, kao i temperatura) dolazi do procesa kavitacije na propeli i strujnice koje opstrujavaju istu nemaju željenu putanju....blabalalala.....itd...sjeti se pijeska ako hočeš poslati ču ti sve proraćune , a ti mi dođi na repeticije jer ionako odavno nisam ovo računa...
eto .
tg-boy je napisao/la:ajde mali da ti ipak odgovorim,
zamisli da propela gura i djeluje u pjesku a ne u moru, tada bi na malim okretajima mogla raditi a na velikima bi ostala bez pijeska....slažeš se? Ono šta je problem u izračunu propele ili elise (j..a, pas mater onima profama na faxu koji su me s tim ispilali) je potisak koji će ona dati pri poznatoj gustoči medija, usponu propele, brzini vrtnje iste i dubini mora(mali uticaj, kao i temperatura) dolazi do procesa kavitacije na propeli i strujnice koje opstrujavaju istu nemaju željenu putanju....blabalalala.....itd...sjeti se pijeska ako hočeš poslati ču ti sve proraćune , a ti mi dođi na repeticije jer ionako odavno nisam ovo računa...
eto .
NOŠTROMO je napisao/la:Nek netko još jedanput spomene GETRIBU na brodu dobit ću osip na nezgodnom mistu...
Jebate još će počet i sa ABS-om i zračnim jastucima...
Trenutno korisnika/ca: / i 3 gostiju.