Zampieri mare

Sve što želite znati o plastičnim brodovima

Moderatori/ce: riberer, teranavis, Moderatori

Re: Zampieri mare

PostPostao/la lupis » 28. 04. 2010. (09:01)

to na longarinima nemoj kitat nego zaplastificiraj,odvod ako ti je rupa po mjeri samo sikom,ako nije zaplastificiraj i tu rupu na prihvatljivu veličinu pa onda sikom,i zašto si išao na prokrom ventil a ne kao i prije mesing?
Sad kad ti je makina vani,uredi santine kako treba,sve te rupe zaplastificiraj a kitom možeš se poslije igrat,ali mislim da nema potrebe išta u santinama kitat,kad zaplastificiraš daj par ruka đelkota,imaš onaj slovenski Colgel u butigi,u zadnju ruku dodaj malo parafina da ti se ne ljepi,odnoso da se prije osuši.

S obzirom da se s tom barkom netko neodgovoran debelo našalio kad je onako matu lijepio preko piture,provjeri ti to sve jošš jednom dobro,ne žali vremena,da ti se ne počnu odvajat razni djelovi barke na sred mora....

I nagradno pitanje,koji ti to lik traži i gdje 7000 kn za vez?
Sve su osobe i događaji izmišljeni.
Svaka sličnost sa stvarnim likovima i događajima je slučajna.
lupis
Old Senior Member

Tip plovila: Merry Fisher 625,Suzuki 115

PostPostao/la borro » 28. 04. 2010. (13:41)

Čovjek u nekoj uvali na Viru traži 7000 kn, mislim da je Srpljica. Tamo mi se doduše dopada što se tiče ribolova, a i prilično je zaštićeno, a lovu bi trebao uplatit na račun nogometnog kluba. :silent:
Zapravo, nije to loša ponuda ali treba vidjeti i druge opcije, odnosno ne znam kad će brod biti zgotovljen pa mu nisam potvrdio. volio bi kad bih našao povoljnije nešto. Nisam sazdan od love. Sve što sam imao dao sam za brod.
Sve te rupe u santini ću pokrpati, ali ni sam ne znam, 2-3 ruke će valjda biti dovoljne, i rupe od svih šerafa pa ću bušit ponovo. Bit će slika ne boj se!
A kako si mislio da sikom učvrstim ventil, pa to mi je onda prilično gibljiv spoj, a ventil je nov i prilično se teško otvara i zatvara, bojim se da nebi držalo. Stari je bio zaplastificiran i još deeeebelo zakita, i to je dobro držalo.
E sad zašto prokrom, pa bio mi je dostupan pa sam izabrao taj, fi cola i četvrt.
Razmišljam, ako tko ima iskustva da uopće tu ne mećem ventil koji se da zatvarati već da stavim plastični nepovratni ventil.
Koliko bi to moglo biti dobro i kvalitetno rješenje?
Vidim ima ih svugdje, Lalizas, Plastimo i gotovo svugdje drugdje.
Chuck Norris Approved
borro
Old Senior Member

Vrsta ribolova: sportski
Tip plovila: deplasmanac Zampieri mare iz 1976g. + VP2002

PostPostao/la josme » 28. 04. 2010. (14:49)

Evo da se i ja ispravim,nisam obratio pažnju da su ono longarini,preporuka -obrusi cijelu površinu gdje su bili nosači motora i zaplastificiraj malo jače(koristi i onaj rowing).Ventil ide na siku,samo obavezno prije namazati sa prajmerom za siku(sa vanjske strane oplate i unutarnje),i taj dio malo nahrapaviti(ako ima boje),Sika za nijansu bolje drži mesing od prokroma pa razmisli.Oboje je dobro.Plastični nepovratni ventil ne stavljaj jer bi opet mor(g)ao koristiti dizalicu.
... ajmo malo ... satnica.com ... povećajte si profit
josme
Old Senior Member

Vrsta ribolova: rekreativni
Tip plovila: luft-madrac

PostPostao/la lupis » 28. 04. 2010. (15:01)

Tri sloja vune su ti ako ih dobro napraviš po nekom standardu vodonepropusna,i to ti je minimum,a ni od pokoje više te neće bolit glava,naprotiv mogla bi te zabolit ako bude premalo..,dvije su ti premalo sigurno!

Za ventil izbuši rupu na mjeru,ako je rupa nepravilna jako ili pokidano okolo, zaplatificiraj i zatvori sve potpuno,pa onda lipo krunom napravi novu rupu prema ventilu koji imaš,na milimetar,očisti nitrom i stavi siku,tako bi ja
Sve su osobe i događaji izmišljeni.
Svaka sličnost sa stvarnim likovima i događajima je slučajna.
lupis
Old Senior Member

Tip plovila: Merry Fisher 625,Suzuki 115

PostPostao/la josme » 28. 04. 2010. (15:17)

Lupis i prajmer obavezno jer bez prajmera ne hvata 100% za metal.
... ajmo malo ... satnica.com ... povećajte si profit
josme
Old Senior Member

Vrsta ribolova: rekreativni
Tip plovila: luft-madrac

PostPostao/la Pape » 28. 04. 2010. (15:28)

.... evo boro snimjia san ti video kako se plastifikuje....tu imaš kantuna ko u priči...a jednostavno ko pasulj bez onih 12-15 kila na štapiću...... :lol:

http://www.youtube.com/watch?v=jBCr5deW ... re=channel

http://www.youtube.com/watch?v=A2AbNTW7 ... re=channel

p.s.jesi sad vidija ono o čemu ti pričan... sad pošalji bar 2-3 kila štapične mesine ka za ono "fala Pape"..... :lol: :lol: :lol:
Pape
Old Senior Member

Tip plovila: Jeanneau Islander 750, Perkins 4236

PostPostao/la zoka » 28. 04. 2010. (16:51)

Boro, neznan jel ti Pape napisa, neda mi se tražit, ali one letve kad ideš plastificirat najprije malo obrusi da nije
oštri kut pod 90, lakše če ti biti smotati vunu ako je daska zaobljena.
zoka
Old Senior Member

Tip plovila: MERRY FISHER 610,YAMAHA F80

PostPostao/la gajba pive » 28. 04. 2010. (17:37)

Pape je napisao/la:.... evo boro snimjia san ti video kako se plastifikuje....tu imaš kantuna ko u priči...a jednostavno ko pasulj bez onih 12-15 kila na štapiću...... :lol:

http://www.youtube.com/watch?v=jBCr5deW ... re=channel

http://www.youtube.com/watch?v=A2AbNTW7 ... re=channel

p.s.jesi sad vidija ono o čemu ti pričan... sad pošalji bar 2-3 kila štapične mesine ka za ono "fala Pape"..... :lol: :lol: :lol:

amatersko plasticiranje :thumbdown:
gajba pive
Korisnik baniran

PostPostao/la zoka » 28. 04. 2010. (17:50)

gajba aj stavi filmić da vidimo kako se to radi
zoka
Old Senior Member

Tip plovila: MERRY FISHER 610,YAMAHA F80

PostPostao/la gajba pive » 28. 04. 2010. (17:59)

zoka je napisao/la:Boro, neznan jel ti Pape napisa, neda mi se tražit, ali one letve kad ideš plastificirat najprije malo obrusi da nije
oštri kut pod 90, lakše če ti biti smotati vunu ako je daska zaobljena.

:thumbup:
isto tako dolje treba ,da nije pod 90 ,samo kako to je za vas SF :lol:
zrak nije istisnuo valjkom ,prajmer nije stavio,i vi to nazivate plastificiranjem ?
:thumbdown:
gajba pive
Korisnik baniran

PostPostao/la Pape » 28. 04. 2010. (18:43)

gajba pive je napisao/la:zrak nije istisnuo valjkom ,prajmer nije stavio,i vi to nazivate plastificiranjem ?

... zrak je istisnut naknadno, ovo je snimano na brzinu, mat je bil i nije se još uspija napit smole, i nije mi se dalo dalje snimat...probaj upload-at duži filmić na jubito.... i molim te o kakvom ti prajmeru pričaš?!!.....i na filmiću se vidi da su rubovi zaobljeni.... obriši malo očale pa'š vidit.....
Pape
Old Senior Member

PostPostao/la gajba pive » 28. 04. 2010. (18:59)

Pape je napisao/la:
gajba pive je napisao/la:zrak nije istisnuo valjkom ,prajmer nije stavio,i vi to nazivate plastificiranjem ?

... zrak je istisnut naknadno, ovo je snimano na brzinu, mat je bil i nije se još uspija napit smole, i nije mi se dalo dalje snimat...probaj upload-at duži filmić na jubito.... i molim te o kakvom ti prajmeru pričaš?!!.....i na filmiću se vidi da su rubovi zaobljeni.... obriši malo očale pa'š vidit.....

:lol: :lol: :lol: ... zrak je istisnut naknadno, da na brzinu je snimato :thumbup:
rubovi dolje ?? :lol:
prajmer za letvu,inače se smola nece primiti za nju,kasnje se sve odvoji :thumbdown:
:wave: Pape
gajba pive
Korisnik baniran

PostPostao/la gajba pive » 28. 04. 2010. (19:14)

Pape je napisao/la:
... zrak je istisnut naknadno, ovo je snimano na brzinu, mat je bil i nije se još uspija napit smole

mat je bil i nije se još uspija napit smole :lol:
slika
gajba pive
Korisnik baniran

PostPostao/la borro » 28. 04. 2010. (19:25)

Ne mećem ja direktno ventil na ispust. Na ispust bi trebala ići plastićna cijev colu i pol s navojem a na nju onda ventil. A ta cijev se može zaplastificirati.
Bar je tako bilo i funkcioniralo. A ventil je teško tu staviti zbog toga jer je dobro zaobljeno.
Chuck Norris Approved
borro
Old Senior Member

Tip plovila: deplasmanac Zampieri mare iz 1976g. + VP2002

PostPostao/la Pape » 28. 04. 2010. (20:06)

gajba pive je napisao/la:rubovi dolje ?? :lol:
prajmer za letvu,inače se smola nece primiti za nju,kasnje se sve odvoji :thumbdown:
:wave: Pape

... letva je zalipljena na kit tako da se ne miće i kad je lipljena onda kad utisneš letvu kit izbali sastrane...onda ga proletiš prstom i dobiješ to zakrivljenje, samo se ovde to baš na snimci i ne vidi...na ovom drugom filmiću se već vidi kako je mat već dobro popija smole ali nije još uvik do kraja....i treče...jel govoriš da se letva "opitura" epoxi prajmerom?....ako na to misliš....ma koji "profi" te to naučija :wtf: .... evo se krstin livom nogom u obrnutom smjeru "kazaljke na satu"....samo ti pajdo tako plastificiraj priko prajmera...daleko ćeš sa tim svojim "plastificiranim" ...čega već.... :Other9: :Other54:....a bože me sačuvaj šta ovde sve neču čut....

ma za koju čunu se ja uopče ovde ikome išta trudin pokazat iz prve ruke i argumentirano...radite kako god očete...ja ću se samo kesit sa ove strane tipkovnice....a onda kad ovakvi dođu kasnije plakat...a znate ja san se malo jadan zajeba, molim vas spasite :Help25: ... barba će samo :Other8: ...i ispostavit račun... :angel:... onda će bit ( ka već milijun puta viđeno kod meštara koje znam) :o ....

p.s. boro... ako ti ovi dođe za pomoć oko broda i dat savjete kako se to radi...aj lipo prije toga sakrij štapić sa mesinom, a onda kupi Zdenka sir i napuni uši da ništa ne čuješ...a vamo klimaj glavom...je,je, tako je....
Pape
Old Senior Member

PrethodnaSljedeća

Natrag na Plastični brodovi

Trenutno korisnika/ca: genije i 6 gostiju.