Moderatori/ce: riberer, teranavis, Moderatori
Trogiranin je napisao/la:Dugo sam razmišlja da li uopće išta napisat ???
Napisa sam ono šta jesam i bolje bilo da nisam ništa jer se uvik izrodi nešto šta većina ovde izgleda jedva čeka da se izrodi. Evo Tg-boy piše da bi volija imat onako nešto za ljutu potribu ? Koja je to ljuta potriba. Nekako iz filmića nisam stekao dojam da bi se da vozit onom brzinom za ljutu potribu (osim ako je bonaca), prema tome koja je to ljuta potriba po bonaci? Saša je u pravu, može se i smanjit gas. Koja je onda svrha ugradnje motora većega od maximum maximuma 100 ks u galeba. Ne vjerujem da će motor od 300 ks bit ekonomičniji od višestruko manjeg motora, a oba će se vozitina 10 nm/h. Normalno ovo je tema o galebu i o galebu i govorimo. Ljudi su entuzijasti, majstori ili neznam šta već, ali to sve košta. E ovde nije bitno šta košta jer je to iz kućne radinosti, a Pičuljan nevalja, Fjaka puno troši, Calafurija je precijenjena, Betina lupa po valovima, Antaresi su i inače poznati kao loši, skupi, rastrošni, fensi - šmensi, .......
Mi jednostavno ne stojimo čvrsto nogama na zemlji. Nismo realni. Ne pametujem ja zato šta imam galeba samo sam realan. Budite pošteni pa malo razmislite i recite pošteno: koja je svrha i namjena predmetnog galeba. Samohvala i pokazivanje i pričanje po kafićima (samo određenima). E ali kad neko ima eventualno i Rodmana od 10 m ili Menorquina onda je on seljober. Zašto smo takvi ljudi ? Pogledajte malo bolje filmić. Prerađen je stariji galeb. Točnije tzv. supergaleb kako su ga zvali. Skošena i skraćena kabina. Obratite malo pažnju na detalje nadkabine, plastična klizna vrata na desnoj strani, tende. Da zalipljena je i tilovina. Brod bi moga bit iz 2000-2005 po mojoj procjeni. Navire milion pitanja. Naime ovo nije bezazlen zahvat ugradnja takvog motora. Da li je brod u cijelosti rastavljen i pojačan ili je rađeno samo u motornom prostoru i podvodnim detaljima radi postizanja ovih brzina. Uopće ne sumnjam u stručnost ljudi koji su odradili posao, ali mi se prepiremo oko nečega što je samo po sebi van svake rasprave. Neko je to htio, mogao je to platit. To je i dobija !!!
U cijeloj priči bih se najviše složija sa Somom, mada on nekad ima malo žešće načine izražavanja ovde je bija skroz cool
Samo smo iznijeli svoje mišljenje i ništa više, a krenila je priča u krivom smjeru. I ja sam nekad ima juga, ali mi je dodatna oprema bija desni retrovizor. Nisam minja motor jer je u to doba bija uveden u prometnu. Da sam minja motor bi li treba pojačavat karoseriju, kočnice, ovjes, radit ateste, homologaciju, ....
Ni danas dan mi nije jasno kako se na damora 300 ili čak na istranku iz 78 može stavit motor od 30 ks ???
Vidi materijala za raspravu ..........
borro je napisao/la:Iskreno, i ja bi volio da mi barka može ovako poletit. al da mi to nekako ne ide uz ovakvu barku. Ne ide.
A to je tako nebitno.
Slažem se da je tu problem projektirane i dozvoljene snage, pitanje ojačanja i atesta i tako dalje, al kad smo već država kakava jesmo, ha! Treba to iskoristit. Ako je sve legalno i atestirano, onda skidam kapu i klanjam se ovom uratku!
Poleti galebe, poleti!!!
riberer je napisao/la:Dno ovog Galeba nije namjerno prerađivano, ostalo je identično onom koje je u originalu, osim što je kobilica stanjena (tamo gdje treba) da popeler dobije više mora. Rekao je vlasnik: "Kada bih preradio dno, onda to više ne bi bio Galeb ...". Kako onda može glisirati, pitati ćete se? Pa ima neki dodatak koji mu to omogućava, tako da može glisirati i prilikom okretanja i tako da mu dio, koji vama toliko smeta, koji predstavlja opasnost i kojega biste najradije odrezali, ne predstavlja ni najmanju smetnju ...
riberer je napisao/la:Sjećam se priče gdje je jedan, sada već davno, poznati vozač Formule jedan u mladim danima ubacio u Bubu
Kakve to ima svrhe, zapitati će se većina vas koji ste do sada komentirali video Galeba?
Trogiranin je napisao/la: Pičuljan nevalja, Fjaka puno troši, Calafurija je precijenjena, Betina lupa po valovima, Antaresi su i inače poznati kao loši, skupi, rastrošni, fensi - šmensi, .......
borro je napisao/la:Volio bih vidjeti još koji filmić ove ptičurine u letu.
Možete ga hvaliti i pljuvati ali mislim da nitko ne može reći da nije impresioniran viđenim.
Brod ne ore niti kopa, jednostavno klizi po moru.
Trenutno korisnika/ca: / i 8 gostiju.