Gurges 545

Sve što želite znati o plastičnim brodovima

Moderatori/ce: riberer, teranavis, Moderatori

Re: Gurges 545

PostPostao/la Bebs » 25. 09. 2012. (08:41)

Aha..jer sam vidio sve šta je gurges napravio (bar šta sam uspio vidjeti na slikama) natkabina nije stajaća,pa me zanimala visina
Bebs
New Entry

Vrsta ribolova: sportski
Tip plovila: Za sada samo šlauf

PostPostao/la Marcijan » 25. 12. 2012. (17:10)

Marcijan
New Entry

Tip plovila: Leidi 600+ suzuki 140

PostPostao/la nostromo » 25. 12. 2012. (18:48)

Ovo sve skupa je odlično!
Graditi se mora korablju iz snova, da nam slavi rod...
nostromo
Old Senior Member

Vrsta ribolova: rekreativni
Tip plovila: Kuster 15, Mercury 60 4t

PostPostao/la DJT » 25. 12. 2012. (20:46)

Slažem se i skupljamm kuniće sa strane :lol:
DJT
New Entry

Tip plovila: bez plovila ... zasad

PostPostao/la el passo » 25. 12. 2012. (21:57)

Ova nadkabina bi mogla biti bolje odrađena ne u smislu veličine negouklopljenja u liniju kabine.
Samo preporučan oprez onima koji misle slično napraviti od svojih starih istranki. U plovidbi se vidi da je prva trečina, čak i malo više od trečine van vode. Šta znači da je na tom praktički ravnom dijelu dna najveće naprezanje. Dakle bez ojačavanja dna opasno je raditi bilo kakvu preinaku trupa
Postoje samo dvije vrste forumaša. Oni koji sve znaju i oni koji misle da puno toga još moraju naučiti. Jedan mudar čovjek je zaključio....što više znam to sam više svjestan koliko neznam
el passo
Old Senior Member

Tip plovila: Bayliner ciera 2655 mercruiser 5.0 EFI bravo2

PostPostao/la tomsic davor » 25. 12. 2012. (22:09)

Realno ne isplati se prepravljat istranku pored ove barke...ni finacijski ni nikako...
A barka je super inace...samo malo dizajn da dorade...mozda malo da ukradu od navala... :D
tomsic davor
Old Senior Member

Tip plovila: Merry fisher 635 yanmar

PostPostao/la DJT » 25. 12. 2012. (22:14)

upravo to mini Naval .... svidja mi se ideja
DJT
New Entry

PostPostao/la nostromo » 25. 12. 2012. (22:56)

I bolja od navala, nije vergulasta ka naval, lakša, brža, manji motor, mista skoro pa isto...a višestruko jeftinija
nostromo
Old Senior Member

PostPostao/la tomsic davor » 25. 12. 2012. (23:04)

Laksa a stabilnija...manja a isto mjesta...jeftinija duplo a bolja....
Tesko...
Sam kazes kolko para tolko muzike...
tomsic davor
Old Senior Member

PostPostao/la nostromo » 25. 12. 2012. (23:18)

tomsic davor je napisao/la:Vidim da ti je slogan kolko para tolko muzike...a sad sam sebe gazis...
Jesi probao obje barke pa to kazes...?
Tesko da je nesto sto je manje i lakse....stabilnije od neceg sto je vece i teze...

u navala mores nabacat para i para a opet ćeš imat vergulasti i tromi kaić, je proba san oba dva, za novce i gušt koji mogu pružiti definitivno bi se odlučija za gurgesa. Inače je istranka pogođeniji kaić od dalmatinke tako da i rezultat prerade mora bit bolji, ništa osobno samo moje mišljenje
p.s. koliko para toliko muzike se odnosi na malo konkretnije stvari a ne na dodatnu opremu koju mores nakrcati u kaić, mores i na gurgesa stavit 50 ks, ploter, fish, zlatne bitve itd...
nostromo
Old Senior Member

PostPostao/la tomsic davor » 25. 12. 2012. (23:30)

Da samo sto dno navala nema veze sa dalmatinkom...a dno gurgesa ima sa istrankom...
I ja sam bio na obje i nikako gurges nije stabilniji...niti ima vise mjesta...
tomsic davor
Old Senior Member

PostPostao/la DJT » 26. 12. 2012. (09:46)

ne vidim bas nekog smisla uspoređivati Naval i Gurges. Slažem se u svemu s kolegom Davorom.
DJT
New Entry

PostPostao/la nostromo » 26. 12. 2012. (16:48)

naval s tim dnon bi bija dobar da nema toliku veliku i tešku nadkabinu i ostale tričarije jer je prilično uzak i vergulast što se vidi iz aviona. Kad san ga gleda na kolpomortu uz malo maestrala gega se nekontrolirano livo- desno, jednostavno je pretežak i nepogođen tili vi to priznati ili ne. imate i na you tubeu testiranja kad vidite uvatićete se za glavu, bar ja jesan kad san vidija
nostromo
Old Senior Member

PostPostao/la el passo » 26. 12. 2012. (18:34)

nostromo je napisao/la:naval s tim dnon bi bija dobar da nema toliku veliku i tešku nadkabinu i ostale tričarije jer je prilično uzak i vergulast što se vidi iz aviona. Kad san ga gleda na kolpomortu uz malo maestrala gega se nekontrolirano livo- desno, jednostavno je pretežak i nepogođen tili vi to priznati ili ne. imate i na you tubeu testiranja kad vidite uvatićete se za glavu, bar ja jesan kad san vidija

Nije ni gurges jako širi. A što se tiće testiranja i jednog i drugog, volio bi viditi kako se ponašaju kad im neko radi ono šta su radili quintusu ili ja minoru. Jebeš ti testove i filmiće snimane po bonaci
Postoje samo dvije vrste forumaša. Oni koji sve znaju i oni koji misle da puno toga još moraju naučiti. Jedan mudar čovjek je zaključio....što više znam to sam više svjestan koliko neznam
el passo
Old Senior Member

Tip plovila: Bayliner ciera 2655 mercruiser 5.0 EFI bravo2

PostPostao/la tomsic davor » 26. 12. 2012. (21:55)

nostromo je napisao/la:naval s tim dnon bi bija dobar da nema toliku veliku i tešku nadkabinu i ostale tričarije jer je prilično uzak i vergulast što se vidi iz aviona. Kad san ga gleda na kolpomortu uz malo maestrala gega se nekontrolirano livo- desno, jednostavno je pretežak i nepogođen tili vi to priznati ili ne. imate i na you tubeu testiranja kad vidite uvatićete se za glavu, bar ja jesan kad san vidija

Druze ja sam sa navalom evo godinu ipo svaki dan na more kad se moze...normalno da ne idem po velikom jugu i buri...ali znalo me uhvatit dosta puta...ne vozim 14 15 milja ali 9 10 bez problema...kad treba onda i 8 9...i evo stigo sam do sad svaki put....
Sto se tice toga da nije pogodjen to si tek fulo...sa 7. ljudi na putnoj idem sa isto obrtaja samo milju sporije...neke duplo manje barke sa istim motorom ne mogu ni da pomisle da izglisiraju sa toliko ljudi...jedina zamjerka je niz val na jugo...ali u toj klasi ne znam koji se dobro ponasa u toj situaciji...pa ni neki veci brodovi...
Ne znam sto neki stalno pominju da je vergolast...jer nije mi jasno sta ljudi ocekuju od barke te klase...ne moze se on uporedjivat sa brodom od 7 metara i tonu ipo dvije...
Nemam ja sta hvalit navala...sve cu ti rec kako je...i svaka barka ima mana...bitno je da ih ima sto manje...
Ja navala svedno prodajem za neko vrjeme i uzimam nesto vece tako da nemam razloga ne reci istinu o barci...
Uostalom prodaju ih da ne mogu stizat...ne bez razloga vjeruj mi...
I pusti se you tuba...sjedi malo u barku pa probaj koji dan...ne 5 minuta...
tomsic davor
Old Senior Member

PrethodnaSljedeća

Natrag na Plastični brodovi

Trenutno korisnika/ca: filip_ri i 1 gost.