Zampieri mare

Sve što želite znati o plastičnim brodovima

Moderatori/ce: riberer, teranavis, Moderatori

Re: Zampieri mare

PostPostao/la borro » 27. 04. 2010. (08:25)

Radim sve kako ste rekli. Odbio sam ono staro i sve iz početka. Dobro napredujem imam tri sloja izvana i dva iz nutra i sad nastavljam. Ali imam jedan problem. KAd sam metao treći sloj a lijepim ga onako kao naljenicu polako s jedne strane na drugu da istiskujem zrak vidim kasnije kad se već stisnulo da je ispod na par mjesta ostalo malo zraka a ne znam zašto. Sloj se malo istegao prema dolje izgleda zbog gravitacije i sad sam u kurcu. A sve radio po pravilu, a acetonom nadražio da samo znaš kako.
I još jedan problemčić kad lijepim sloj preko jednog ruba (zamislite kao preko ruba stepenice) što god da radim u samom uglu ruba ostaje mi zrak ja to sve fino pritisnem, to se zalijepi, ali se sloj mata izdigne i ostane ispod zrak, iako to nije neka bitna površina i ne nossi teži nu niti išta, to je u klajuži jedan dio.
Pitanje za informaciju: ako je mat bolji a vjerojatno je kao što kažete, ćemu onda služe svi ti rowinzi.
Chuck Norris Approved
borro
Old Senior Member

Vrsta ribolova: sportski
Tip plovila: deplasmanac Zampieri mare iz 1976g. + VP2002

PostPostao/la josme » 27. 04. 2010. (08:45)

Da nisi slučajno stavljao suhi mat ?Mat mora biti dobro namočen sa smolom pa tek onda stavljati.Još jedno pitanje sa čim si istiskivao zrak?Rowing ti služi kao pojačanje u plastici jer je deblji,pogodan je za velike površine i u velikim komadima ali nije baš pogodan za sitne popravke.Inače se uvijek slaže otplilike ovako mat-mat-rowing-mat ovisno o gramaži i namjeni.
... ajmo malo ... satnica.com ... povećajte si profit
josme
Old Senior Member

Vrsta ribolova: rekreativni
Tip plovila: luft-madrac

PostPostao/la Pape » 27. 04. 2010. (10:01)

borro je napisao/la:Radim sve kako ste rekli. Odbio sam ono staro i sve iz početka. Dobro napredujem imam tri sloja izvana i dva iz nutra i sad nastavljam. Ali imam jedan problem. KAd sam metao treći sloj a lijepim ga onako kao naljenicu polako s jedne strane na drugu da istiskujem zrak vidim kasnije kad se već stisnulo da je ispod na par mjesta ostalo malo zraka a ne znam zašto. Sloj se malo istegao prema dolje izgleda zbog gravitacije i sad sam u kurcu. A sve radio po pravilu, a acetonom nadražio da samo znaš kako.
I još jedan problemčić kad lijepim sloj preko jednog ruba (zamislite kao preko ruba stepenice) što god da radim u samom uglu ruba ostaje mi zrak ja to sve fino pritisnem, to se zalijepi, ali se sloj mata izdigne i ostane ispod zrak, iako to nije neka bitna površina i ne nossi teži nu niti išta, to je u klajuži jedan dio.
Pitanje za informaciju: ako je mat bolji a vjerojatno je kao što kažete, ćemu onda služe svi ti rowinzi.

..ovako...aceton ti služi samo da bolje zalipi stari i novi sloj, tj da se kemijski povežu ta dva "različita materijala"... a ne da ti bolje trenutno drži dok radiš...to šta se pojavi koji mjehur kad radiš iznad glave...to je normalno...zato pratiš šta se dešava...pa opet malo zagladiš rodulom, a ne ostaviš sve i odeš na obid ili bacit sa ženom jedan na brzaka dok se ne smola stisne :lol:
...kad radiš preko rubova ja uvik krenem od ruba...stavim mat...i natopin prvo taj rub...onda pričekam, malo ka stanem, i kad se mat "napije" na rubu sam se počme savijat...onda natapljaš dalje tako da razvlačiš od tog ruba prema krajevima zakrpe....tako da u stvari rodulom dok natapljaš ostatak vune, vunu natižeš u stvari preko tog ruba...ako se opet malo di napuše...samo malo opet protrčiš preko ruba tako da opet valjaš od ruba prema krajevima zakrpe...i nikakva filozofija to ti nije....samo nemoj gledat u te balune i plakat nad sudbinom, eno opet mi se napuva, i ne mrdnit čunom (osim ako ti žena nije tu.. :D ).... nego valjaj! (ne ženu, nego po zakrpi)....

aha, još san zaboravija jednu stvar rowing ti služi ka pojačanje u plastici, kupi višak smole (njega ne posebno previše natapat, i ka ubrzanje rada ( jedan sloj rowe ti je ka cca 3-4 sloja mata od 300g)....

...i boro bogati već bi ja bija salija sam cili brod iz nule...a ne te dvi rupice...aj malo, ubrzaj to, evo već za koji dan peti misec...a ti se nećeš ovim temom niti stić otić okupat sa brodom.... :mrgreen:
Pape
Old Senior Member

Tip plovila: Jeanneau Islander 750, Perkins 4236

PostPostao/la borro » 27. 04. 2010. (12:38)

Pape, okupat ću se ja, eno elana 401 u moru! :mrgreen:
MA radim baš kako kažeš ali na par mjesta me taj zrak jebe, no riješit ću ja to. A ne ide brže kad je i vrijeme u kurcu, bude toplije pa hladnije, pa kiša i tako a i svejedno čekam motor da bude gotov, pa tako da više ovisi o njemu!
Ma problam je pto kad vidim mjehurić zraka ne mogu ga više istitsnuti jer je prema kraju već jače treglo i gotovo, ne ide on više van.
A vidio sam na kobilici da je brod bio krpan, neka ogromna fleka preko kobilice s jedne na drugu stranu, e to sam sve u komadu skinuo dolje. Toliko kako je držalo, a vidim da je preljepljeno preko boje. E sad sam sve obrusio do mata.
Nego to me još uvijek muči, ne znam dali je ta crvena boja prajmer ili neka antivegetacija, dali bi na to držalo ako ide prajmer, jer ako ću morati sve brusiti do gecata, mogu se odmah upucati.
A ta crvena boja je ispod plave antivegetacije - vidi se na slikama, a danas stavim nove.

...a dajte dečki, to zakrpamo pa onda idemo na pivu...
AKO IMA DOBROVOLJACA DA SKOĆE DO MENE ZA VIKEND I POMOGNU MAKAR SAVJETOM AKO VEĆ NE RADOM, KAD VIDITE SITUACIJU UŽIVO, OSIGURAVAM SMJEŠTAJ I BACAM MESO NA ŠTAP. Javite se na PP! :angel: :thumbup: :wave:
Chuck Norris Approved
borro
Old Senior Member

PostPostao/la gajba pive » 27. 04. 2010. (13:19)

oće biti pive ?
imas pp
gajba pive
Korisnik baniran

PostPostao/la Pape » 27. 04. 2010. (13:41)

borro je napisao/la:A vidio sam na kobilici da je brod bio krpan, neka ogromna fleka preko kobilice s jedne na drugu stranu, e to sam sve u komadu skinuo dolje. Toliko kako je držalo, a vidim da je preljepljeno preko boje.

...boro jedno glupo pitanje, ali jesi li ti utvrdija zašto ti se desilo to sa brodom? ako jesi, jel to 100% sigurno da je to....to?

..i ovo sa plastikom, ako te već ne ide, a da uzmeš kojeg plastičara i da ti to lipo pokrpa i...prst u uvo....ja znan da bi se ti tija naučit plastificirat...ali nema svak mot za sve...niti može imat...

ovo te pitan sve čisto dobronamjerno čisto radi tebe, tvojih nojaca, živaca, vrimena,.....
Pape
Old Senior Member

PostPostao/la borro » 27. 04. 2010. (13:46)

Bez brige da bi ja uzeo plastičara kad bi u Karlovcu bilo kojeg. A sad da netko dolazi iz Splita, zadra ili Rijeke, to se nikome od njih ne isplati. Ja znam bar u teoriji, ali prakse fali, jebi ga, zaljepio sam se već sav od glave do pete. al ne odustajem.
No nije do novaca, kud sve tu i plastičar, ako ima tko na forumu neka se javi, plaćam i put i dobro odrađen posao, keš na ruke!
Nismo sa 100% sigurnošću ništa utvrdili, ma niti sa 50%!
Brod izgleda nije nigdje puštao more, a sad dal je bilo tako jaka nevera da je to mogla napravit i to samo meni koji imam najteži brod, ajd znaj!
Valjda se neće ponoviti.
Chuck Norris Approved
borro
Old Senior Member

PostPostao/la lalabu » 27. 04. 2010. (13:57)

Ako želiš mogu pitat frenda on je iz Samobora,a radio je je u nekoj firmi koja se bavila samo plastikom.....popravci izrada i sl.
slika
lalabu
Senior Member

Tip plovila: gradac 5,80

PostPostao/la Pape » 27. 04. 2010. (14:13)

borro je napisao/la: najteži brod, ajd znaj!
Valjda se neće ponoviti.

... :o ... pa boro moj ne možeš samo sa tom predpostavkom "valjda se neće ponoviti"...vratit brod u more...siti se sad svoje muke...pa nećeš valjda opet kroz to sutra prolazit,ne daj bože....
Pape
Old Senior Member

PostPostao/la borro » 27. 04. 2010. (21:16)

Ma u pravu si, zato ću ad sve trostruko provjerit osigurat i sve, a k tome možda nađem i vez na nekom drugom mjestu... tražim pomalo.
Ima jedan al nije mjesto baš naj. a i traži me lik 7000 kn/ god, što bi još i prošlo. I jedan u Ninu za 3500.
Nemaš dopuštenje za pregledavanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.
Chuck Norris Approved
borro
Old Senior Member

PostPostao/la borro » 27. 04. 2010. (21:21)

Još par slika
Chuck Norris Approved
borro
Old Senior Member

PostPostao/la borro » 27. 04. 2010. (21:26)

i još samo par...
Ne znam kako staviti novi ventil za ispust, stari je bio neki lagan od mesinga promjera colu, a sad ovaj novi istog promjera od prokroma ima bar kilu (kuglasti) i stari je bio učvršćen kito, a sad nisam siguran dali bi ovo bilo dobro učvršćeno. Točnije bila je zakitana plastična cijev na koju je bio zašerafljen ventil.
Chuck Norris Approved
borro
Old Senior Member

PostPostao/la josme » 27. 04. 2010. (22:18)

"ovo oštećenje u santini ne znam točno kako zakrpati osim eventualno kitom"
Ispuni sa pur pjenom obradi i onda može plastika ili kit,šta ti odgovara.
josme
Old Senior Member

PostPostao/la borro » 28. 04. 2010. (07:32)

Tu je plastika deblljine cca 7-8 mm a ispod je drvo keje je drno od nekog sr@**a koje se mrvi. E sad dali je na tom dijelu trulo na površitni ili je bilo premazano nečim ne znam, ja sam to očistio, i stavio sloj mata, a vjerojatno bi bilo najbolje zakitati jer bi trebalo to popunjavati sa prilično slojeva.
Chuck Norris Approved
borro
Old Senior Member

PostPostao/la josme » 28. 04. 2010. (08:14)

Ako planiraš to kitati,kupi "talk"(imaš u boje i lakovi dućanima) i pomješaj sa smolom isti omjer kao i za plastificiranje.Dobiti ćeš jaki spoj i to možeš plastificirati(i ne moraš,ali je jače).Pravilo je kod plastificiranja da se obrušene površine moraju otprašiti i lagano proći sa nitrom ili acetonom.
josme
Old Senior Member

PrethodnaSljedeća

Natrag na Plastični brodovi

Trenutno korisnika/ca: / i 5 gostiju.