Od jedrilice motornjak

Sve što želite znati o plastičnim brodovima

Moderatori/ce: riberer, teranavis, Moderatori

Re: Od jedrilice motornjak

PostPostao/la mali od palube » 18. 03. 2012. (09:10)

A čime da poravnam brod? Sve rupe u pramčanom dijelu sam popunio pijeskom i još nije dosta. Ne mogu dvije vreće pijeska držati u krevetu...
mali od palube
Senior Member

Tip plovila: Pasara Kosanović 500

PostPostao/la ivan3 » 18. 03. 2012. (09:13)

Sokole moj, di si bija kad ti se tupilo da staviš unutarnji motor?

Nebi sad ima ovakvih problema...

Mislin to ti je ludost stavljat tonu balasta u tako mali brod.
Otra, dotra, utra, natra, potra, ustra, zatra, istra, satra, pritra, navrn'jo.
ivan3
Korisnik baniran

Vrsta ribolova: sportski
Tip plovila: Majama

PostPostao/la mali od palube » 18. 03. 2012. (10:16)

Ma taj je balast već bio na njemu. Istina, da je stabilni dizel negdje u kokpitu, problem bi bio manji. Naravno, ne mislim stavljati svih šestotinjak kg u provu, već onoliko koliko mi treba da vodena linija zaista bude vodoravna. Zato bi najbolje bilo da su to kuglice ili poluge. Tako bih potrebnu težinu mogao regulirati u gram...
mali od palube
Senior Member

PostPostao/la Trogiranin » 18. 03. 2012. (11:20)

Novi krug pakla !
,a i kakav bi to lignjolov bio da se ne mora beštimat, te ja pitam ? BY zipi

Ovaj Trogiranin ...pa vidi mu lokaciju....,i ti bi njemu vjerovao..??...by LUPIS

Imat brod na livadi je isto ko i imat kravu, ne možeš plovit! ..... A KO BI DRUGI ..... LUPIS !!!
Trogiranin
Old Senior Member

Tip plovila: Galeb 6,75 Lombardini LDW 2204

PostPostao/la dagist » 18. 03. 2012. (11:52)

a da ti lipo prepustiš čoviku da se brine o tome, a ti samo plovi i guštaj
- Bolje biti mlad, lijep , bogat i zdrav
Nego star, ružan, bolestan i siromašan

- i noga u guz**u je korak naprid-
dagist
Member

Vrsta ribolova: rekreativni
Tip plovila: gliser Regal s nadkabinom, 140 tohatsu

PostPostao/la Gaso » 18. 03. 2012. (14:04)

Pozdrav MOP, jedan moj stari post na 48. stranici
Gaso je napisao/la:MoP, ljepi su ti namjeni, da če možda tvoja lekcija kome trečem pomoči, ali ima ovdje na forumu dosta ljudi, koji su kroz godine naučili nešto lekcija u preradi brodova, ali ti ne prihvačaš ničiju lekciju, jedino svoje greške češ prihvatiti, ali nema problema, svatko radi sa svojim brodom šta oče, bitno je da si na kraju ti zadovoljan. Ako se mene pita tisi pogrešio več u startu.

1. Brod od 8m(4t) se ne vozi kuči nakon produženog vikenda, to češ napravit jednom i nikad više, vjeruj mi.
2. Ako imaš vez, tako odpadaju improvizacije, sa motorom, kolumbom, demontažnom nadkabinom itd....
3. Stavit češ bezšumni agregat, a nisi htio unutarnji motor
4. Nadkabina ti je stvarno kockasta i izgleda čudno, zamisli da radiš takav kockasti automobil, sa inox cjevima i ravnim vjetrobrasnkim staklom, pa se onda voziš po ZG, kako bi ljudi gledali.
5. Imam i ja poznanika, ima kuču usred naselja, ali kuča nema krova, nego 1m zemlje i vrt na krovu kuče, zato i razumijem, da uvijek ima uvijek ljudi sa nekakvim idejama.
6. Ideja u štartu, da ako če bi šta pogrešno još uvijek se može ispraviti, mi je vrlo čudna, pošto češ imat u tom slučaju dosta troškova a toliko brineš o njima.
7. Ako ikada uspiješ prodat taj brod odnosno pronači kupaca za njega, imaš moje veliko poštovanje, ali ni za tvoj stari brod nisam mogao vjerovati, da si ga uspjeo prodati, pa ti moram priznat da si puno bolji prodavač, nego brodograditelj.

U svakom slučju i ako se u nečem ne slažemo, možemo pristojno diskutirati, bez vrijeđanja, tu se apsolutno slađem sa tobom.

Moja sugestija, je da središ vez za tvoj brod, ili suhu marinu, pa stavljaš dizalicom brod za odmor u more a ne da ga voziš kuči. Prdlažem da i dalje koristiš svoj brod, nema smisla prodavati tvoj brod, jer je na pravljen jedino po tvom guštu pa ti predlažem da guštaš dalje. U slučaju da si odlučen prodati brod, možeš prodati jedino motor i papire od broda nekom samograditelju, mislim da sve ostalo nema smisla.
Gaso
Old Senior Member

Tip plovila: Pasara i Betina 700

PostPostao/la som » 18. 03. 2012. (15:33)

MOP prodaj olovi i za piz stavi beton. Teško da će koštat više od 100 kunića.
som
Old Senior Member

Tip plovila: Galeb

PostPostao/la mali od palube » 18. 03. 2012. (17:44)

Pozdrav Gašo!
Ekipa navija da ove godine, ako budemo plovili, plovimo do Dubrovnika. No, jednom bih svakako volio doploviti lađom i do Suska, da te malo provozam. Ako te nije strah...

1. Da nije nastupila kriza, taj brod bi već nakon prve sezone bio doma. Da moram plaćati vez u nekoj marini, radije bih ga dovezao kući i danas, bez obzira na krizu...
2. Nemam vez. Odnosno imam preko ljeta, ali po zimi brod ne može ostati tamo. Neka marina bi mi godišnje sigurno uzela 10-12 tkn
3. Agregat nemam, a stabilni motor nisam htio baš zado da barem njega mogu dovesti kući, ako već ne vozim cijeli brod.
4. Ovo je prožvakano već sto puta, a izgleda opet aktualno.
5. Sve što je zapadna civilizacija postigla može zahvaliti "ljudima sa nekakvim idejama". Da ponovno radim isti brod, maksimalno bih pojednostavnio i pojeftinijo priču. Dakle, bez rezbarenih cifrica... Ali jednu iz te kamare ideja zasigurno ću koristiti kad opet budem uređivao neki brod: konstrukcija kokpita i nadkabine od inox cijevi. Vrlo brzo, jednostavno i čvrsto. Ovo "brzo" možeš čitati i "jeftino", ako u troškove računaš i cijenu rada.
6. Otkad je svijeta i vijeka ljudi griješe i ispravljaju svoje greške
7. Vjerujem da brod ne mogu prodati zato što je ovo doba u kojemu ima barem sto puta više onih koji žele prodati brod, nego onih koji ga žele kupiti.

Istina, trenutno bih bio najsretniji da ga prodam za onoliko novca koliko sam uložio u njega. Ili za manje, ali ne puno manje. Jasno je da to ne mogu (može li itko?).

Što se tiče betona u kobilici, koliko je on teži od pijeska? Moglo bi mi se desiti da nalijem beton, porinem brod i ustanovim da nije dosta... Što ću onda?
mali od palube
Senior Member

PostPostao/la riberer » 18. 03. 2012. (17:55)

mali od palube je napisao/la:7. Vjerujem da brod ne mogu prodati zato što je ovo doba u kojemu ima barem sto puta više onih koji žele prodati brod, nego onih koji ga žele kupiti.

Naravno, nije ti palo na pamet da ga možda ne možeš prodati baš radi ovoga:
mali od palube je napisao/la:5. Sve što je zapadna civilizacija postigla može zahvaliti "ljudima sa nekakvim idejama".
6. Otkad je svijeta i vijeka ljudi griješe i ispravljaju svoje greške

Pojednostavljeno bi se reklo, a parafrazirajući jednu narodnu: "Bolje je učiti na tuđim greškama, nego na svojima", čega si ti baš i nisi pridržavao, pa je tako "zapadna civilizacija" sada sigurno nešto naučila i od tebe i neće morati ništa ispravljati ;)

Ne znam kakvog ima smisla i dalje rastezati ovu temu ...
... al kad sam jednom diga jedra na laganoj buri oduševio sam se, poskočila je kao živo biće i počela rizat površinu mora ka vruća pošada maslac... by brule
... i nemoze svjetlo bit mobitel :(... by josey
riberer
Moderator

Tip plovila: Elan T-401 - Tomos 18

PostPostao/la Trogiranin » 18. 03. 2012. (18:02)

riberer je napisao/la:
Ne znam kakvog ima smisla i dalje rastezati ovu temu ...

Jedan od boljih postova u ovoj temi pogotovu zadnje vrime od kad je živnila iz mrtvih. Bolje da je tamo i ostala mrtva da mrtvija ne može biti. Stoga Ribi ožeži !!! :clap:
,a i kakav bi to lignjolov bio da se ne mora beštimat, te ja pitam ? BY zipi

Ovaj Trogiranin ...pa vidi mu lokaciju....,i ti bi njemu vjerovao..??...by LUPIS

Imat brod na livadi je isto ko i imat kravu, ne možeš plovit! ..... A KO BI DRUGI ..... LUPIS !!!
Trogiranin
Old Senior Member

Tip plovila: Galeb 6,75 Lombardini LDW 2204

PostPostao/la Kapo » 18. 03. 2012. (21:19)

Nemoj još..tek sam stavio kokice u mikrovalnu...
Any fool can criticize,condemn and complain....and most do...(by Dale Carnegie)
Born to ride....forced to work

Nemojte se prepirati sa glupim ljudima....prvo vas spuste na svoju razinu a onda pobijede na iskustvo.
Kapo
Old Senior Member

Tip plovila: Adria 1002 (Yanmar, 2 x 100 KS)

PostPostao/la sans-ego » 18. 03. 2012. (23:18)

Kupila se i kaseta pive...

Danas sam procitao cijelu MoP odiseju - cijelih 1xx stranica...super stivo :lol:
:roll:
slika
sans-ego
Senior Member

Tip plovila: Lobster u dogradnji

PostPostao/la porer » 19. 03. 2012. (08:29)

I ja sam tu. Samo promatram sa strane...
porer
Old Senior Member

Tip plovila: Drvena pasara 6.20

PostPostao/la josip » 19. 03. 2012. (09:02)

porer je napisao/la:I ja sam tu. Samo promatram sa strane...

Pa nemoj više biti sa strane, to mu narušava stabilitet broda, daj se prebaci na pramac pa mu se možda izravna brod :mrgreen: .

Mop, napravi pramčanu figuru - brodsku pulenu :arrow: http://www.index.hr/vijesti/clanak/skan ... 86462.aspx , ali ne moj od drveta već od olova :idea: pa će ti to biti dobar protuuteg za vanbrodski motor, samo dobro proračunaj potrebnu težinu iste i brod će stajati ravno, a i na tako rezbaren brod je pulena neophodna :P
josip
Old Senior Member

PostPostao/la LuNi » 19. 03. 2012. (20:35)

MoP napravi tank vode u provi ispod ležaja jedno 300 lit i nemoj je trošit i eto ti piza
LuNi
New Entry

Tip plovila: maestral 700

PrethodnaSljedeća

Natrag na Plastični brodovi

Trenutno korisnika/ca: / i 3 gostiju.