Od jedrilice motornjak

Sve što želite znati o plastičnim brodovima

Moderatori/ce: riberer, teranavis, Moderatori

Re: Od jedrilice motornjak

PostPostao/la mali od palube » 04. 03. 2012. (16:06)

Mislim da je ponuda stvarno korektna. Ako je cilj što manje početnih ulaganja, onda je dovoljno kupiti novi alumulator, pokrpati friže (koji su ispod vodene linije pa se bojaju samo antivegetativnom bojom), umjesto šperploče na krmenim pltformama staviti hrastove letvice. Tanku šperploču na palubama i krovovima kabine i nadkabine najjeftinije je zamijeniti tapisonom. Na sve to još dizalica za spuštanje u more i kasko osiguranje. Ne računajući putne troškove i rad, cca 5-6 tisuća kuna. Za skoro cjelogodišnji najam brodice... Da je meni netko ponudio takvu varijantu, brod ne bih ni kupio.
mali od palube
Senior Member

Tip plovila: Pasara Kosanović 500

PostPostao/la josip » 06. 03. 2012. (08:06)

Mop, da li je oglas neaktivan jer si uspio naći srodnu dušu
josip
Old Senior Member

PostPostao/la dagist » 06. 03. 2012. (09:58)

josip je napisao/la:Mop, da li je oglas neaktivan jer si uspio naći srodnu dušu

pogađaj opet
http://www.njuskalo.hr/charter/besplatn ... as-4639670
- Bolje biti mlad, lijep , bogat i zdrav
Nego star, ružan, bolestan i siromašan

- i noga u guz**u je korak naprid-
dagist
Member

Vrsta ribolova: rekreativni
Tip plovila: gliser Regal s nadkabinom, 140 tohatsu

PostPostao/la Jadranko » 07. 03. 2012. (16:46)

sam Vam lijepo rekao da čovjeku treba čestitat...

Bojim se da ga netko ne prevesla!
Jadranko
Senior Member

PostPostao/la mpiva13 » 07. 03. 2012. (19:30)

Nevjerovatno,nevjerovatno,nevjerovatno....
Nakon svega šta je proša, uloženog truda(o novcima da neprićamo), entuzijazma i očito ljubavi, nevjerovatno...
Jebena besparica!
Mogli bi ga forumaši sponzorirat dobrovoljnim prilozima ovu sezonu pa neka na bandu ispiše Ribolov Na Moru.com
mpiva13
Member

Tip plovila: Poludeplasman 5.5m, plastificirana šperploča

PostPostao/la mali od palube » 08. 03. 2012. (07:28)

E, sad...
Ne pristajem baš na milostinju. Pokušavam biti svijetla sirotinja. (Ova genijalna sintagma nije moja, nego Mate Lovraka).
Reklamu ribolovnamoru.com bih besplatno nosio ne samo na bandi, nego i na čelu, ako treba.

Ali...

Ako spojimo ugodno s korisnim, moglo bi desetak zainteresiranih članova foruma uzeti brod po tjedan ili deset dana. Onda nek napišu recenziju i dojmove u ovoj temi. Konfor, prostranost, stabilitet, vanbrodski motor itd. Sve ono o čemu su teoretski lamentirali u ovih stotinjak i nešto stranica. Svojevremeno je negdje bila pokrenuta tema o nekom službenom brodu ovoga foruma. Pa evo... poklanjam ga forumu i forumašima. Ja želim ploviti dva tjedna, bratić još dva. I kasko osigranje je uvjet.

Inače, nazvao me neki Čakovčan. On je na Pašmanu od šestog do desetog mjeseca. Sve mu paše, ali mu je brod prevelik.
Ja bih radije nekoga tko živi uz more. Nekako mi se deal čini poštenijim ako čovjek može koristiti brod cijelu godinu.
mali od palube
Senior Member

PostPostao/la mpiva13 » 08. 03. 2012. (07:44)

Nikako nisam mislio na milostinju, ispričavam se ako je tako zvučalo, ali možda moj prijedlog dovede do nekog drugog riješenja.Znam kako se meni kidalo srce kad sam prije nekoliko godina morao iz sličnih razloga prodati brod(radila se kuča, došla dijeca...).Samo se onda moglo nešto i prodat.
Vama želim svu sriču kako god ovo završilo i u poslu i sa brodom.
mpiva13
Member

Tip plovila: Poludeplasman 5.5m, plastificirana šperploča

PostPostao/la tonchix » 08. 03. 2012. (09:14)

:lol: Bice ovde svega,jedva cekan da se pojavi udomitelj,obavezno mora bit sa foruma da mozemo pratit zbivanja :lol:
tonchix
Korisnik baniran

Tip plovila: damor 300 i od sutra novi brod

PostPostao/la mali od palube » 08. 03. 2012. (10:05)

porer je napisao/la:P.S. Ne zavaravaj se. Uništio si lijep brod i napravio ruglo. To što ga sad nudiš besplatno malo je diglo interes, ništa drugo. Nakon svih iživljavanja koja si napravio na tom brodu s tom ponudom si u stvari konačno odredio realnu cijenu za koju se to sad može prodati.

Pa nisam ga ni radio za prodaju. Radio sam ga za sebe... (ja volim samo sebe i jeeeeeeedino sebe). Da sam znao da ću ga za dvije godine prodavati, pustolovinu ne bih ni otpočeo.

I meni bi bilo najdraže da brod dođe u ruke nekome s foruma. Ovaj forum i moj brod su nekako od prvoga dana u rodbinskoj vezi. Čak incestualnoj, ako uzmemo u obzir kako me j....e u zdrav mozak s tim brodom.
mali od palube
Senior Member

PostPostao/la mali od palube » 17. 03. 2012. (00:09)

Na pomolu je neki dogovor... Neki Zagrepčan, a ima vez u Biogradu. Kupuje brod, pa je nabasao na moj oglas. I sad se već pomalo razmišlja o porinuću.
Ne znam sjeća li se netko... kad sam porinuo barku, radi pozicije teškog motora krma je potonula više nego što sam očekivao. Tada nisam imao bolje rješenje (jer je to već bio moj godišnji), pa sam u provu natrpao pijesak da poravnam brod. Sad bih umjesto toga pijeska stavio olovne kuglice... poluge... nešto. Imam još oko 600 kg olova (ostatak balastne kobilice) i ne znam kako da to pretopim u nešto što bih pomalo unosio u brod i trpao u kobilicu u provi. Ima li neki kalup za olovnu sačmu... kako to rade lovci? Ili kupuju gotove patrone?
mali od palube
Senior Member

PostPostao/la sans-ego » 17. 03. 2012. (00:39)

mali od palube je napisao/la: Ima li neki kalup za olovnu sačmu... kako to rade lovci? Ili kupuju gotove patrone?

MoP :lol:
Rastopljeno olovo se polako nalijeva sa visine od oko 10 m u tankom mlazu u bazen pun vruce vode u kojem je od povrsine na 2 metra montirana ploca pod nagibom od oko 40° duzine 5-7 metara. Kuglice se skupljaju na dnu. Ako pocnes ovaj vikend gotov si do kraja Svibnja... ;)
slika
sans-ego
Senior Member

Tip plovila: Lobster u dogradnji

PostPostao/la dagist » 17. 03. 2012. (08:52)

mali od palube je napisao/la:Na pomolu je neki dogovor... Neki Zagrepčan, a ima vez u Biogradu. Kupuje brod, pa je nabasao na moj oglas. I sad se već pomalo razmišlja o porinuću.
Ne znam sjeća li se netko... kad sam porinuo barku, radi pozicije teškog motora krma je potonula više nego što sam očekivao. Tada nisam imao bolje rješenje (jer je to već bio moj godišnji), pa sam u provu natrpao pijesak da poravnam brod. Sad bih umjesto toga pijeska stavio olovne kuglice... poluge... nešto. Imam još oko 600 kg olova (ostatak balastne kobilice) i ne znam kako da to pretopim u nešto što bih pomalo unosio u brod i trpao u kobilicu u provi. Ima li neki kalup za olovnu sačmu... kako to rade lovci? Ili kupuju gotove patrone?

ajde baš mi drago. vidin da ti se vratila i boja u lice. odma si živnija :mrgreen:
- Bolje biti mlad, lijep , bogat i zdrav
Nego star, ružan, bolestan i siromašan

- i noga u guz**u je korak naprid-
dagist
Member

Tip plovila: gliser Regal s nadkabinom, 140 tohatsu

PostPostao/la Groff » 17. 03. 2012. (16:52)

mali od palube je napisao/la:Imam još oko 600 kg olova (ostatak balastne kobilice) i ne znam kako da to pretopim u nešto što bih pomalo unosio u brod i trpao u kobilicu u provi. Ima li neki kalup za olovnu sačmu... kako to rade lovci? Ili kupuju gotove patrone?

Ja san ti napravil kalup prove gdje san naumil stavit olovo, podjelil ga na 3 sekcije i ( kalup san napravil od špere, iverice i obljepil u alu foliju, zakopal ga u zemlju ) lijeval jednu po jednu sekciju, unuta san stavil deblju žicu da ostane ko rukohvat i kad se ohladilo, razbil kalup i nosil komad po komad u provu, meni je trebalo cca 100 kg za izravnat barku ( još iman pijeska u vrećama ali to se miče van kad dođe tank za vodu)
Poz. !
Zadnja izmjena: riberer; 17. 03. 2012. (19:50); ukupno mijenjano 1 put/a.
Razlog: [quote][/quote] ... ?
Groff
Old Senior Member

Tip plovila: Dalmatinka Suz 20, Kolibri Yam 2.5

PostPostao/la mali od palube » 17. 03. 2012. (19:46)

Pa to je dobra ideja...
Nalit ću gips u kobilicu, pa od tog pozitiva opet od gipsa napraviti negativ... i naliti olovo.
mali od palube
Senior Member

PostPostao/la josip » 18. 03. 2012. (08:59)

mali od palube je napisao/la:Pa to je dobra ideja...
Nalit ću gips u kobilicu, pa od tog pozitiva opet od gipsa napraviti negativ... i naliti olovo.

Mop , ajde me barem jedanput poslušaj. Ne diraj ti to olovo za živu glavu pošto ti je nastupila kriza, a i da se ne bi otrovao od para olova prilikom taljenja. Naveo si da imaš još 600 kg olova, pa odi to lijepo prodati u reciklažu jer kila olova ti je oko 6 kuna ( možda i više kod pojedinih otkupljivača ) , i to će ti donijeti u kučni budžet oko 500 eura. Pozdrav :wave:
josip
Old Senior Member

PrethodnaSljedeća

Natrag na Plastični brodovi

Trenutno korisnika/ca: genije i 7 gostiju.