Galeb

Sve što želite znati o plastičnim brodovima

Moderatori/ce: riberer, teranavis, Moderatori

Re: Galeb

PostPostao/la Lujo » 30. 04. 2013. (08:13)

[quote="mivan"]zanima me kupnja galeba, sad gledao sam od Tare, njegov je klasika što se tiče dizajna, oštre linije kabine i natkabine, sviđa mi se i izrada je vrlo dobra, ima tu i ih nekoliko u ovoj temi, mislim na gull 715, ali također vidio sam neki dan jedan brod, i malim istraživanjem saznao sam da je to arausa galeb, kontaktirao sam proizvođača, međutim ima neki ful zbrkan cijenik, ali također tvrdi da je to sad galeb koji ide i do 30 milja??! nemam pojma, evo postao bi sliku da vidite pa da mi kažete ima li netko taj brod, jer se ne spominje baš i da li je to isti trup kao od galeba ili su to neke izvedenice. Koliko sam vidio u živo, razlika je što ova arausa galeb 675, ima istu kabinu kao veća arausa, samim tim osjetno je prostranija nego ona od tare,jer je kabina izdužnija tako da je na provi manje mista, a li na račun toga je natkabina izvučenija...unutra mi možda čak ima i bolje riješn komandni pult i čini mi se da je wc onako na oko širi nego u Tare..jel netko ima iskustva s tim brodom...

Imas je pod temom viewtopic.php?f=8&t=744
Lujo
Member

Vrsta ribolova: sportski
Tip plovila: arausa 25 GTR Scam SD 4.140 TIC 140hp

PostPostao/la mivan » 30. 04. 2013. (08:31)

nije to to, to je arausa 25 gtr, ovo je novi super galeb 675 od istog tog tipa zanze što radi arausu, i ima istu kabinu ko arausa 25 ali je 6,75 dug..ima dva tri u zd ali se teško nađe nešto na internetu o njima..http://www.slobodnadalmacija.hr/Auto-mo ... fault.aspx
mivan
Senior Member

Vrsta ribolova: rekreativni
Tip plovila: Gradac 5.80 (Torpedo 18/24)

PostPostao/la Thomy » 30. 04. 2013. (09:07)

...koliko moš baljezgat pizdarije...da ti je usta začepit... na guz**u bi progovorija....
Thomy
Old Senior Member

Tip plovila: Saver 19 Open, Yamaha 100

PostPostao/la mivan » 30. 04. 2013. (09:23)

Thomy je napisao/la:http://www.zanzini-vodice.com/zanzini/index.asp?link=2

čemu taj link? pa znam ja to, rekao sam da sam kontaktirao proizvođača, samo me zanima ima li netko taj brod i o čemu se točno radi s tim gliserskim dnom, jel to i dalje galeb ili nije, pričam o ovom novom što sam ja slika i posta, to je taj neki novi super galeb s drugačijom kabinom i dnom, nema ga pod ovim linkom, ali nema veze forget it...ne kužimo se
mivan
Senior Member

PostPostao/la Thomy » 30. 04. 2013. (09:34)

mivan je napisao/la:
Thomy je napisao/la:http://www.zanzini-vodice.com/zanzini/index.asp?link=2

čemu taj link? pa znam ja to, rekao sam da sam kontaktirao proizvođača, samo me zanima ima li netko taj brod i o čemu se točno radi s tim gliserskim dnom, jel to i dalje galeb ili nije, pričam o ovom novom što sam ja slika i posta, to je taj neki novi super galeb s drugačijom kabinom i dnom, nema ga pod ovim linkom, ali nema veze forget it...ne kužimo se

Koga si kontaktirao Taru lii Zanzu???

evo drugi proizvođač

http://www.gull.hr/proizvod.htm
...koliko moš baljezgat pizdarije...da ti je usta začepit... na guz**u bi progovorija....
Thomy
Old Senior Member

Tip plovila: Saver 19 Open, Yamaha 100

PostPostao/la mivan » 30. 04. 2013. (10:23)

kontaktirao sam i jednog i drugog, dakle tare ima gull 715, sve je jasno po tom pitanju, zanzini ima arausu25 gtr, i novog super galeba - ne ovoga što je na linku od njegove firme, nego novoga - ovoga kojeg sam ja slika u uvali bregdeti u zadru i ima jedan u jazinama kod benzinske i ima jedan u foši plavi (za one koji znaju) - i taj novi ima kabinu stu kao arausa25 gtr, ali nije dug 7,50 nego je dug 6,75 i ima režim plovidbe do 30 milja mks - dakle nešto je zanze mjenjao, i mene zanima za taj novi super galeb jel tko zna što više o tome,što je to, kako je to, jel to i dalje galeb ili nešto treće sad kad ide 30 milja, zanze je nakon ponude ostao nedostupan a i bolje je uvik provjeriti kod ljudi iz iskustva nego kod onog tko uvik svoga konja hvali.jel sad jasnije što me interesira - novi super galeb s kabinom ko arausa, ide 30 milja, opet se vraćam na sliku postanu stranicu prije i evo opet link iz slobodne dalmacije http://www.slobodnadalmacija.hr/%C5%A0i ... fault.aspx

evo to je ovo

slika

slika
mivan
Senior Member

PostPostao/la ivan3 » 30. 04. 2013. (13:38)

Ti si nešto izmiša.

Imaš Zanzu i on radi Galeba i Arausu.
Galeb je 6.75 za 2.45
Izgleda otprilike ovako:
slika

Arausu 25 je 7.5 za 2.65
Izgleda ovako:
slika

Imaš Taru (gull) i on radi Galeba i Gulla
Galeb je 6.75 za 2.45 samo je da bi se razlikova od Zanzinog Galeba preimenovan i zove se Gull 715
Izgleda ovako:
slika
I ima Gull 745 koji je dug 7.45 i širok 2.80
slika

Ni jedan od njih ne ide 30 čvorova. Možda i ide, ali nije za to namijenjen i u tome režimu je opasan.
Svi od navedenih su odlični brodovi u svojin klasama. :thumbup:
Otra, dotra, utra, natra, potra, ustra, zatra, istra, satra, pritra, navrn'jo.
ivan3
Korisnik baniran

Tip plovila: Majama

PostPostao/la Lujo » 30. 04. 2013. (14:00)

Bio sam na tom sajmu u Mandalini kad je zanze izlozio to glisersko dno i koliko mi je poznato nije naprvljen ni jedan galeb s tim dnom.
Bilo je izlozeno samo to dno sto je naopako okrenuto i njegova poznata tabela....
Mi smo iduce godine takoder u mandalini dogovorili izgradnju Arause 25.
Jos sam u kontaktu s Zanzom pa cu ga kontaktirat, i koliko mi je poznato kalupi vise nisu u vodicama nego u Sibeniku..
Ali se javim kad se cujem s Zanzom.
Lujo
Member

PostPostao/la mivan » 30. 04. 2013. (16:23)

ivan3 je napisao/la:Ti si nešto izmiša......
Ni jedan od njih ne ide 30 čvorova. Možda i ide, ali nije za to namijenjen i u tome režimu je opasan.
Svi od navedenih su odlični brodovi u svojin klasama. :thumbup:

pravite me ludim..nisam ništa pomiša,ono gori što sam stavija su slike iz worda što mi je zanze posla na mail, sa starim i novim super galebom, ajd molim te objasni mi koji je onda brod gori ako nije novi galeb, arausa nije kad ima bulb, lipo se vidi na trećoj slici, nego je to taj novi očito što je bija članak u slobodnoj, al neznam s obzirom da ovaj zanze ne odgovara na mail ni sam sad..koliko znam ima par vresta galeba, ima onaj prastari,pa ima onaj sa odvratnom kabinom koja strši i ima onaj malo elegantniji,i tarin,(da sad ne kopam slike po netu nemam vrimena) mene zanima koji je ovaj na mojim slikama, ali očito da se niko nije susrea s tim još..al neki dan sam vidija čovika u njemu kad sam se šeta kroz grad, (kroz fošu), e pa drugi put ću stati pa ču ga pitati nek objansi di je to kupija i što je to, i koliko to ide...
mivan
Senior Member

PostPostao/la Lujo » 30. 04. 2013. (17:58)

BRZINA NA GALEBU I ARAUSI.docx

Ovo ti je Zanzina tablica BRZINA NA GALEBU I ARAUSI
Nemaš dopuštenje za pregledavanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.
Lujo
Member

PostPostao/la saratoga » 30. 04. 2013. (18:18)

Hm malo brzine izgledaju visoke narocito sa ovim malim motorima :?
saratoga
Member

Tip plovila: 6.5m moja izrada sa hondom 115

PostPostao/la ivan3 » 30. 04. 2013. (18:27)

mivan je napisao/la:
pravite me ludim..nisam ništa pomiša,ono gori što sam stavija su slike iz worda što mi je zanze posla na mail, sa starim i novim super galebom, ajd molim te objasni mi koji je onda brod gori ako nije novi galeb, arausa nije kad ima bulb, lipo se vidi na trećoj slici, nego je to taj novi očito što je bija članak u slobodnoj, al neznam s obzirom da ovaj zanze ne odgovara na mail ni sam sad..koliko znam ima par vresta galeba, ima onaj prastari,pa ima onaj sa odvratnom kabinom koja strši i ima onaj malo elegantniji,i tarin,(da sad ne kopam slike po netu nemam vrimena) mene zanima koji je ovaj na mojim slikama, ali očito da se niko nije susrea s tim još..al neki dan sam vidija čovika u njemu kad sam se šeta kroz grad, (kroz fošu), e pa drugi put ću stati pa ču ga pitati nek objansi di je to kupija i što je to, i koliko to ide...

Prva. treća i četvrta slika su Arausa 25. Druga slika je galeb vulgaris.
Priče o 30 čvorova :Cool34: ... neću komentirat.

:wave:
Otra, dotra, utra, natra, potra, ustra, zatra, istra, satra, pritra, navrn'jo.
ivan3
Korisnik baniran

Tip plovila: Majama

PostPostao/la amiklic1 » 30. 04. 2013. (22:50)

S tim malim motorima mogu se postići prikazane brzine isključivo kad se brod tek kupi i kad je skroz prazan.
Kasnije sve to spadne na mjeru da, na primjer, Arausa 25 s 50-60KS može ulovit' najviše 10 čv. u maksimumu
i u normalnom režimu 7-8 ;-)

Masa tu igra glavnu ulogu, i svi koji žele iole brži brod tribaju održavat masu na minimumu.
Problem je što su ti brodovi u startu teški.
Moj Gull ima natkabinu debelu 8mm, što je preko mjere za potrebnu čvrstoću.

Sve preko 15čv za galeba i njegove izvedenice je...
amiklic1
Old Senior Member

Tip plovila: Gull 745 / Yanmar 4JH4AE

PostPostao/la Lujo » 01. 05. 2013. (09:01)

Lujo
Member

PostPostao/la som » 01. 05. 2013. (10:16)

mivan je napisao/la:

Nisi ti ništa falija. Vidia sam i ja to dno, bilo je izloženo na sajmu okrenuto naopako. Neznam dal ga netko ima.I meni je Zanze reka da može 30 čv. Brod uživo s tim dnom nisam vidija.
som
Old Senior Member

Tip plovila: Galeb

PrethodnaSljedeća

Natrag na Plastični brodovi

Trenutno korisnika/ca: / i 6 gostiju.