Od jedrilice motornjak

Sve što želite znati o plastičnim brodovima

Moderatori/ce: riberer, teranavis, Moderatori

Re: Od jedrilice motornjak

PostPostao/la Mali Dabar » 08. 09. 2010. (13:19)

A je me ovaj Mop svaki puta nasmije !!! :lol: :lol: :lol:

U ovo tmurno vrime ti si i likar !
Mali Dabar
Old Senior Member

PostPostao/la Thomy » 08. 09. 2010. (13:26)

riberer je napisao/la:Zar vas nisu bole one zaobljene matice na ogradi? :eh:

:lol: :lol: :lol:
...koliko moš baljezgat pizdarije...da ti je usta začepit... na guz**u bi progovorija....
Thomy
Old Senior Member

Vrsta ribolova: sportski
Tip plovila: Saver 19 Open, Yamaha 100

PostPostao/la zore70 » 08. 09. 2010. (13:28)

riberer je napisao/la:Zar vas nisu bole one zaobljene matice na ogradi? :eh:

To su im pozicioneri da se zna di ko sidi :lol: :wave:
Albert Einstein je svojevremeno izjavija: "samo su dvije stvari beskrajne: svemir i ljudska gupost...ali za svemir nisam siguran"
PRIJATELJI SU BRAĆA KOJU SAMI IZABIREMO
zore70
Old Senior Member

Tip plovila: MARCO 810+VM MD704LH-200KS

PostPostao/la porer » 08. 09. 2010. (13:33)

Može on s time i zaraditi :)

http://vimeo.com/1665301
porer
Old Senior Member

Vrsta ribolova: rekreativni
Tip plovila: Drvena pasara 6.20

PostPostao/la lupis » 08. 09. 2010. (14:20)

mali od palube je napisao/la:Mi svi uvečer sjedimo na ogradi od prove.

ko Gruntovčani, jeba te Pajo patak... :lol:
Sve su osobe i događaji izmišljeni.
Svaka sličnost sa stvarnim likovima i događajima je slučajna.
lupis
Old Senior Member

Tip plovila: Merry Fisher 625,Suzuki 115

PostPostao/la macro » 08. 09. 2010. (15:11)

mali od palube je napisao/la:Mi svi uvečer sjedimo na ogradi od prove.

: Laughing3: : Laughing3: : Laughing3:
Pitagorin poučak: 24 riječi

Molitva Oče naš: 66 riječi

Arhimedov poučak: 67 riječi

10 zapovijedi: 179 riječi

Američka Deklaracija nezavisnosti: 1.300 riječi

Američki Ustav sa svih 27 izmjena i dopuna: 7818 riječi

Propisi EU o prodaji zelja: 26.911 riječi

Smrt EU, sloboda narodu
macro
Old Senior Member

Tip plovila: Samonadokaradnja 550, Merc 90, Merc 5, mazgun

PostPostao/la mali od palube » 08. 09. 2010. (17:44)

Evo fotke. Moja noćna frajla spremna za zimovanje.
slika

slika

slika

slika

Tragovi sudara s podvodnom minom (betonskom):
slika

slika
mali od palube
Senior Member

Tip plovila: Pasara Kosanović 500

PostPostao/la lupis » 08. 09. 2010. (17:49)

super izgleda ovako pod tendom.... :thumbup:
Sve su osobe i događaji izmišljeni.
Svaka sličnost sa stvarnim likovima i događajima je slučajna.
lupis
Old Senior Member

Tip plovila: Merry Fisher 625,Suzuki 115

PostPostao/la BeK » 08. 09. 2010. (18:12)

lupis je napisao/la:super izgleda ovako pod tendom.... :thumbup:

Baš lipa tenda :angel:
bolje ništa ne jebati a da svak misli da si jeba ,nego jebati a da nitko nezna (by Ćuba)
BeK
Old Senior Member

PostPostao/la franco » 08. 09. 2010. (18:28)

Vidiš koliko ti brod ima gaza, koper ti je 15ak cm ispod prave vodene linije.
Brod se rađa u šumi a umire u moru
franco
Old Senior Member

Vrsta ribolova: profesionalni
Tip plovila: Motosailer

PostPostao/la josip » 08. 09. 2010. (18:50)

Mop , nije me bilo 10-tak tjedana jer sam bio na godišnjem u Istri / samo sam ponekad bio u mogučnosti pratit forum iz internet caffea u Puli / .
Normalno da sam brižan, jer dok olovo ne vratiš na kobilicu taj brod je opća opasnost. a o ostalom sad ne želim iako te čak moram i pohvaliti za uložen trud na brodu ali i u isto vrijeme i kuditi što nevidiš i svoju odgovornost za situaciju u kojoj se nalaziš. Npr. smatraš da si zbog zbog Sanadera prisiljen prodati brod, a zaboravljaš da si ćim si kupio brod već osjetio krizu i najavljivao si čak da si prisiljen otpustiti dio radnika jer si imao problema u poslovanju, i nakon svega toga si uložio u brod 127 000 kuna a za sadašnji manjak ne vidiš problem u sebi nego u radnicima, zbog kojih si kako navodiš u manjku, i Sanaderu. Ima tog još dosta ali mi se neda vraćati nazad i govoriti ti šta si sve naškrabao u ovoj temi. I još nešto, ne mogu shvatiti da još želiš i solidno zaradit na ovom čudnovatom projektu, e tako ti je to moj brodograditelju.
josip
Old Senior Member

PostPostao/la mali od palube » 08. 09. 2010. (18:57)

Pa nije mi to baš jasno... Tu je bio i stari koper. Znao sam da to neće biti dobro, ali bez spuštanja u more nisam mogao ništa drugo. Kad sam brod spustio u more, na provi je ta linija izašla desetak cm izvan mora, a na krmi je otišla pod more. To je radi motora. No, kad sam opteretio provu, liniju kopera sam doveo na površinu mora, a ona na krmi je tonula za tih deset-petnaest cm, koji se i sad vide. Kako je to moguće, a brod je lakši za cca 600 kg (otprilike polovina balastne kobilice)? Ako je brod lakši, onda bi stara vodena linija trebala isplivati van. Stari vlasnik nije imao nijednu fotku broda na vodi, pa ne znam je li i ta stara bila dobro napravljena.
mali od palube
Senior Member

PostPostao/la franco » 08. 09. 2010. (19:44)

To ti je prijatelju loš stabilitet,i suku vega šta mo ti odgovorili.Manjak balasta ti si nadoknadio faktički kabinom,natkabinom i inim stvarima u i na kabini,ali izvadio si balast iz baricentra broda a stavio skoro pa istu težinu na mjesto koje je minimum 1,5 metara više od baricentra. I nisam baš siguran da je onaj dio koji si skratio kobilicu težak 600 kg. Iskubiciraj taj otpiljeni dio i pomnoži sa specifičnom težinom olova(ako je samo olovo u njoj)
Brod se rađa u šumi a umire u moru
franco
Old Senior Member

Vrsta ribolova: profesionalni
Tip plovila: Motosailer

PostPostao/la mali od palube » 08. 09. 2010. (21:23)

Uf!

Ajmo redom, pješice:

NASLOV: Sirena i klaustrofobija
Podnica u kokpitu nije dignuta, nego spuštena, jer kad je bila visoko (kako je brod bio složen) iz kokpita se u kabinu ulazilo u čitav metar duboku rupu. Kad je podnica u kokpitu spuštena, taj osjećaj silaženja u rupu se izgubio. Reci, Sireno, sunce moje, ako ti opet nije jasno, nacrtat ću ti.

NASLOV: Josip i univerzalna svemirska pravda
I tebi ću nacrtati, ako treba. Posla je malo. Radnici zbog toga dobivaju otkaze (tebe s tvojih 10 tjedana godišenjeg odmora to ne zanima). Poslodavci su na opakim mukama. Kad nema kuhinja, uđem u sve moguće minuse da kupim materijal i dam dečkima da uređuju brod. Umjesto da ih pošaljem na burzu. Kapiš? Iz kojeg si ti najzlobnijeg dijela svoga mozga iščupao tezu da ja radnike krivim za dugove, fakat mi nije jasno.

NASLOV: Franco i popovanje
Inače bi svi mogli malo olabaviti taj "popovanje" stav. Ne znam kako vam već nije dosadilo biti tako najpametniji. Dakle, franco... bivši vlasnik, koji je brodicu radio, mi je rekao da balast ima 1200 kg. Valjda čovjek zna... Nije samo olovo. Kad smo ga rezali bilo je komada željeza, starih pipa i vodovodnih cijevi, ali ipak daleko najviše olova. Balast je bio visok točno 100 cm. U gornjem dijelu je po uzdužnici broda također imao metar. U donjem dijelu je to bilo nekih četrdesetak cm. Gore, kod trupa je "debel" nekih 25 cm (na sredini), a dolje desetak cm. Ja sam odsjekao i za brod pričvrstio gornjih 40 cm. Dakle onih najvećih i najdebljih. Donjih 60 je još u radionici na podu. Po svemu ovome procjenjujem da je oko polovine (600 kg) ostalo na brodu, a drugih oko 600 kg sam skinuo. E, sad... natkabina ima manje od 100 kg. Dvojica je mogu nositi. U provu sam ubacio još oko 200 kg pijeska. Yamaha ima 80 kg i vjerujem da je to upola lakše od onoga dizela, kopče, velikog timuna, stupa na kojemu je timun stajao i kormila koje je bilo od inox pločevine. Kabina je bila na brodu, a koje su sve to ine stvari, nemam pojma. Pada mi jedino još jarbolet i tenda na pamet. Ukupno manje od pet kila. Sad ti meni zaista pokaži jesi li pametan i odgovori zašto je stvarna vodena linija iznad one koja je bila prije nacrtana. Brod je lakši za barem 400 kg. Ne znam odgovor, a ako imaš neku ideju koja nije tipa "skoro pa ista težina"... volio bih suvislo i logično objašnjenje. Ovo koje si ti tako "popovski" dao (brod je dublje utonuo u more zato što je skoro pa ista težina sada metar i po višlje) tjera me da posumnjam u tvoje poznavanje materije.
mali od palube
Senior Member

PostPostao/la Sirena » 08. 09. 2010. (21:43)

mali od palube je napisao/la:Uf!

Ajmo redom, pješice:

NASLOV: Sirena i klaustrofobija
Podnica u kokpitu nije dignuta, nego spuštena, jer kad je bila visoko (kako je brod bio složen) iz kokpita se u kabinu ulazilo u čitav metar duboku rupu. Kad je podnica u kokpitu spuštena, taj osjećaj silaženja u rupu se izgubio. Reci, Sireno, sunce moje, ako ti opet nije jasno, nacrtat ću ti..

Votevr, nije uopće bitno jel dignuta ili spuštena,( ili sam ja prosula lapus) bitno je da klaustrofobičari nemaju šta radit na brodovima, naročito kad toj svojoj klaustrofobiji nestručno prilagođavaju sam brod.
Ako već plove onda nek liječe klaustrofobiju. Iako ozbiljno sumnjam da je u pitanju "prava klaustrofobija" više je u pitanju običan hir.
To je moje mišljenje.

Ulazak u metar duboku rupu je karakteristika svake jedrilice ili motorsailera, zato i ima prostora pun kufer više nego na klasičnoj brodici od iste metraže bez obzira na vrstu motora.

Inače, hvalevrijedna je tvoja nakana da radnike ne otpustiš već im plaću daš za rad na tvom brodu.
Sirena
Senior Member

PrethodnaSljedeća

Natrag na Plastični brodovi

Trenutno korisnika/ca: / i 5 gostiju.