Moderatori/ce: riberer, teranavis, Moderatori
sinitram je napisao/la:Ja na to gledam ovako, vecina nas se odgojila sa brodom u familiji, ka dica smo isli na kupanja i na ribe i to sve upijali u sebe tako da kad smo postali punoljetni nismo morali nista ucit sta vec nismo znali. I onda bi otisli radi reda u kapetaniju da polozimo taj famozni ispit.
Nebi tija branit osoblje kapetanije da ne ispadnem pristran ali osobno znam kako se radi tamo i da se pojedinci stvarno se trude a da ima svega ima, to znam.
Danas se vlasnik broda postaje priko 3 potpisa i na kredit, leasing itd. Nisu u životu vidili brod niti bili na njemu, i ko ce njega naucit nekakve osnove? Kapetanija?? Prijatelj?? Ko?? Iz one super tanke knjižice koju dobijes u kapetaniji. Preko youtuba?
mali od palube je napisao/la:Čekaj, Gašo, da vidiš moj sljedeći projekt... tek onda će biti diskusije...
Sve loše što mi se ove godine događalo s brodom uglavnom nema veze s diskusijama i savjetima na ovome forumu. Istina, nisam bio u neveri i na većim valovima, pa ne znam što bi se desilo. Naravno, nastojat ću da to nikada i ne saznam...
Ukupna ocjena broda na mome godišnjem odmoru je pet plus. Vrlo sam zadovoljan. Dva sr@**a sam napravio sam i napravio bih ih i s nekim drugim brodom...
Plutajući konop u ova tri tjedna nije stvarao probleme. Pogon nije trepnuo i gura brod do 7 čvorova (i još ima četvrtinu gasa kojega ne mogu dati jer je komanda na krivome mjestu). Brod se nekako više ugiba dok hodam po bandama, ali na valovima mi se čini stabilniji od prethodnoga. Naravno, nemam neke egzaktne podatke, ali onako po osjećaju... možda zato što je znatno teži od prethodnoga...
raptor je napisao/la:Po stoti put...nisi posluša niti jedan savjet od svita ča se kuži u brodi...sriza si kolumbu na najmanju miru...nasra si vanbrodski mada smo ti rekli da to ni dobro...napantara si masu bedastoča i to večinom nepotrebnih u sami brod...pita si za savjete,dobia si ih i onda si pisa kako češ ti ipak učinit po svome...cili brod si nakitia stvarima ka da češ navigavat po eko selu a ne po moru
...sva sriča po tvoje da vas ni uvatilo malo više mora jerbo bi svi skupa išli fondo ....mislim da je Zore na dnu foruma otpria temu maketarstvo...toga se ti vataj prika moj a ne brodi...a več ako navigaješ u plovilu ča su nacrt i sugestije davali ona dvojica iz "A JE TO " onda navigaji sam a ne sa svitom koji svaki čas vrišti,umire o straja,i moli svevišnjega da se dokopaju tvrdoga ,i još masu dice vodiš sa sebon u tvoje kvazi avanture Kad san pročita neke tvoje "dogodovštine" tlak mi oša u crveno ...baš mi je ža tvoje familije...tebe nimalo
Gaso je napisao/la:MoP, problem je samo u tome, što si dobio puno dobrih sugestija tjekom izrade broda, koji su bili u dobroj namjeri, da napraviš dobar brod. Problem kod tvog stava prema nautiki pa i opremanju broda je samo u tome, što uvijek kažeš, pa dobro ako če se pokazat lošim promjenit ču za godinu, more nije za ekperimentiranje i nema uvjek bonace, kako si ti predpostavljao u diskusiji rezanja kolumbe.
Da se mene pita, da si pustio unutra unutarnji motor i pustio kolumbo, te vanjski izgled ogradu i one uokvire oko prozora napravio više da siliči na brod, te malo manje tapisona u kokpitu. Garantiram ti da bi sada 90% ljudi kazalo kako imaš brod sređen kako treba. Ja ti mogu i sada kazati da ti unutrašnjost izgleda dobro i ljepo sređena. Samo ti si previše pažnje dao na funkcionalnost, pa skidanje natkabine itd...., umjesto osnovnih stvari kod broda, porivni stroj i maritimne sposobnosti. I ja mislim da si ti dobar i pošten čovjek, barem po onome što pišeš po forumu, samo ti predlažem da imaš otvorenu glavu za tuđa iskustva. Nema veze šta je bilo, ja isto volim pročitat tvoje tekstove, a imaš i smisla za pisat slikovito
Ja ču ti samo dat jednu sugestiju, pa da ispravim malo tvoj moto "deviza je ploviti jeftino", sa "deviza je ploviti sigurno", a što oču kazat nemoj štediti na sigurnosti, pa na plutajučim konopima itd...., pozdrav i mirno more i što manje takvih događaja, a vjeruj mi imali smo mi i havarije, tako da si ti i dobro prošao, nadam se da čemo barem imati diskusiju oko tvog broda, kako sada ispraviti raznorazne nedostatke, a dobit češ sigurno dobrih sugestija.
Pape je napisao/la:Očito je ova moja zolja HIT!
MoP niko nije reka da si ti loš ili dobar ka čovik. Vuka san i ja ljude sa krepanim motorima na moru satima bez kune, veziva brode po portu kad napravi jugo onima koji neznaju, spašava jahte, čak san par puta u portu i izginija radi tuđih brodi, i slažen se da triba pomoć ljudima, ali ruku na srce MoP, moraš priznat da to šta ti izvodiš po moru nije baš uredu niti pametno. I ovde na forumu u svojoj temi imaš 100-tinjak strana, nisi ih sve sam napisa, čak i imaš masu dobrih i pravih savjeta, ali ti ka da ne vidiš i ne čuješ i misliš da smo svi zlobni. Nismo. Mene jedino smeta ovde šta ti pitaš savjete i stvarno ka šta san i reka dobija si ih masu, a onda si posluša ništa i opet napravija po svom. ok to je svačije pravo, ali sve dok ne počme ugrožavat sebe i okolinu....a ti to i činiš svjesno ili nesvjesno....
Eto toliko od mene na ovu temu... ne da mi se više....
Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju.