Betina 700

Sve što želite znati o plastičnim brodovima

Moderatori/ce: riberer, teranavis, Moderatori

Re: Betina 700

PostPostao/la zorica » 13. 01. 2015. (17:19)

Cak mi je najvise zasmetala ona purtela poviše kenjare. Bar je ona mogla bit u nekom livelu.

Inace brod ti je super i motorizacija, ali dosta detalja...hmmm....
zorica
Old Senior Member

Vrsta ribolova: profesionalni
Tip plovila: quicksilver 500 fish,merc 60 efi

PostPostao/la makineta » 13. 01. 2015. (19:07)

Koliko snage-wata ti je winch i kako si zadovoljan s njim?
makineta
Member

Tip plovila: GULL-745 Yanmar4JH4

PostPostao/la plavnik » 13. 01. 2015. (19:17)

S ovim vincevima od 500W moras pazit da te ne potope ili u najboljem slucaju ne pocupaju spirun...
Imat brod na livadi je isto ko i imat kravu, ne možeš plovit! by Lupis
plavnik
Old Senior Member

Vrsta ribolova: rekreativni
Tip plovila: Grašo 20 - Lombardini 2204MT

PostPostao/la MURTER 600 » 13. 01. 2015. (20:19)

open510,nemoj "raji" uzimati sve kritike za zlo ili da su ozbiljne!
Ako imaš viška vremena uzmi veliku vrecicu kokica i procitaj temu
o Murteru(murterinju).Mislim da niti jedno plovilo na ovom forumu nije
bilo toliko popljuvano.Evo nažalost zlogukim prorocima,do danas hvala
Bogu niti jedan još nije šal fondo.Isto tako ni ja nisam tada po...dio
nego sam svima oprostio "grijehe".Isto ucini i ti,baci preko ramena jer
plovilo je TVOJE i ako si ti zadovoljan,to je najbitnije.
Iskrene cestitke na zaista lijepom plovilu koje može slobodno nositi
epitet"broda" :thumbup:
Murterino 21
Demokracija je kada dvije budale imaju više prava od jednog pametnog!
To što su se meduze održale bez mozga preko 650 miliona godina,daje nadu mnogim ljudima..........
MURTER 600
Old Senior Member

Vrsta ribolova: mali
Tip plovila: MURTER 600(murterino 21) Nanni turbodiesel 60

PostPostao/la plavnik » 13. 01. 2015. (20:56)

Mislim da to nisu kritike, cinjenica je da ima sitnica koje bodu u oci, ali to vidi nas par pacijenata. Ali koji brod nema mana. Ja bi za par stvari na mojem najradje nekog...grrrr :evil:

Cinjenica je i to da je brod prejeben :thumbup:
plavnik
Old Senior Member

PostPostao/la legi » 13. 01. 2015. (21:29)

jbt...pa letvica stoji krivo,pa plastika ni bila nego žuta,pa vinč 500w,pa qr@c pa palac...uživaj u brodu...ovo je za nas 80%jahta,ne seruckajte...
Ne lovim lignje
legi
Old Senior Member

Vrsta ribolova: sportski
Tip plovila: 2 drvene barke-torpedo i scam

PostPostao/la el passo » 13. 01. 2015. (21:43)

Da budem iskren meni je najviše zasmetala ona vida na plafonjeri kojoj fali kapica.

Open 510 čestitke na novom brodu i puno milja ti želim :clap: :thumbup:
Postoje samo dvije vrste forumaša. Oni koji sve znaju i oni koji misle da puno toga još moraju naučiti. Jedan mudar čovjek je zaključio....što više znam to sam više svjestan koliko neznam
el passo
Old Senior Member

Tip plovila: Bayliner ciera 2655 mercruiser 5.0 EFI bravo2

PostPostao/la open510 » 14. 01. 2015. (14:14)

najprije fala svima na čestitkama, dobrim željama i posebno komentarima, budite sigurni da ih neću krivo shvatit..da se bojim nekih kritika (iako nisam ja napravija brod) ne bi ni stavlja slike na forum, želja mi je da podilim svoja iskustva s drugima kako bi im možda pomoga ako jednog dana budu u sličnoj situaciji. mislim da je to fer jer sam i ja dosta korisnih stvari/savjeta pokupija s foruma...Znam i da mi brod iako je novi ima 100 mana, ali bolje i to nego da ima samo jednu ;) ...

Slobodno pišite sve šta vam padne na pamet, mozda cete uočit nešto šta ja nisam ili bar nisam obraća pažnju..Oni koji su pročitali moj dugi izvještaj u drugoj temi o proizvođačima i povlačenju za nos mogu imat nekakvu sliku kroz koje porođajne muke je proša ovaj brod, koliko se puta nešto popravljalo (i još će), dorađivali itd...sve komentare tipa "kad si platija/kupija novo, svaki detalj mora bit savršen", "za toliko lovu mora bit ka Rolls-Royce", "reklamiraj i vraćaj brod na popravak za svaki friž šta vidiš na brodu" i sl. sam već čuja 1000 puta, počevši od žene pa nadalje..zadnje skoro 2 godine me niko na poslu i oko mene nije ni pozdravlja sa dobar dan ili zva po imenu već sa "di je brod?", i na to sam ogugla... :D
Dakle, ja sam se odlučija da prihvatim ovakav brod kakav je, moga sam i odustat i uzet lovu nazad i krenit ispočetka ali nisam. Moga sam i još sidit, odlazit svako malo u Zadar i čekat dok svaki detalj se ne napravi savršeno, ali iskreno sumnjam da bi to ikad završilo, neki ljudi/radnici jednostavno nikad neće tako napravit ma koliko ih direktor ili kupac upozorava/molija/tlačija- možda bi da rade sebi brod bili pažljiviji nego kad rade za neku šugavu plaću, ali to je već druga tema...
Opisa sam već primjer sa intonkom i plavim pravokutnicima na dnu broda, plafon kabine i natkabine mi je ispa u vožnji jer je bija učvršćen samo sa 4 odnosno 6 vida (bez kapica :D ), sad je to puno bolje iako još ispadaju kapice pa cu morat malo lipila ubacit...To nije stvar vrimena ni novaca, već načina rada i odgovornosti prema svom poslu...

Možda sam i falija, ali poučen ovom lekcijom i iskustvima nekih ljudi oko sebe, dobrim dijelom uključujući i forumaše naravno, nisam siguran da bi novu B700 moga u ovoj državi dobit po YUS-u, kako se kaže - tj. točno na vrijeme, besprijekoran svaki detalj, u lipu uredan račun, savršen ugradbeni materijal itd.... Čak i da sam biram skupljam meštre jednog po jednog da mi odrade po jednu vrstu posla na brodu, da se raspitujem i sam dobavljam materijale i opremu itd.
Po meni, svaki problem u životu koji se može riješit novcima i nije neki toliki problem pa ce se i detalji na mom brodu riješit (najvjerojatnije mojom rukom) postupno kroz par miseci/godina, za penale koje sam naplatija/odbija od ugovorene cijene mogu dosta toga popravljat godinama...ono šta mi ne bude smetalo poput prekidača u WC-u će ostat kako je...Znam i da je brod samo jednom nov, dok sjaji na izložbenom prostoru na sajmu, već nakon par miseci korištenja je druga priča tako da ne plačem previše zbog nekih detalja.
Generalno, ja sam brodom zadovoljan, gušta sam već i ovo lito s njim, gušta sam od Božića pa i prošlu subotu (iako bez zimske tende sam se smrza :( u kokpitu skidajući odijelo nakon cilog jutra u moru), nadam se još većim guštima ove godine...

e da, winch je Quick 700W samo za lanac, dodatna sidra s konopom vučem rukama kad zatriba...winch je dovoljno jak, nije me potopija ali uspija sam s njim iskrivit sidro (zaboravija sam stavit tu sliku) pa ako neko zna di bi se u Splitu moglo to izravnat neka javi - sidro je pocinčani Bruce od 7.5 kg. Neman baš dovoljno veliku moršu/stegu kojom bi to moga izravnat, mogu za početak probat malo lupat macom po njemu pa cemo vidit :) ...
open510
Member

Tip plovila: Galia 620 DC (Yamaha 150)

PostPostao/la MURTER 600 » 14. 01. 2015. (14:34)

Ma svako plovilo je samo mrtva stvar.Jedina razlika je što netko kupi
plovilo da ga koristi i da ono služi njemu a netko služi kupljenom plovilu!
Znam osobu cije plovilo izgleda uvijek kao apoteka pa vjerujem da zubonje
tri puta opere u moru prije nego ih ubaci u kokpit :angel:
Moje izgleda kao da je pala bomba u njega ,odnosno kao skladište otpada,
ali držim se one "da cista barka ne nosi ribu". Uostalom ja sam kupio nju
a ne ona mene ;)
Murterino 21
Demokracija je kada dvije budale imaju više prava od jednog pametnog!
To što su se meduze održale bez mozga preko 650 miliona godina,daje nadu mnogim ljudima..........
MURTER 600
Old Senior Member

Vrsta ribolova: mali
Tip plovila: MURTER 600(murterino 21) Nanni turbodiesel 60

PostPostao/la pagus » 14. 01. 2015. (14:48)

open510 je napisao/la:...winch je dovoljno jak, nije me potopija ali uspija sam s njim iskrivit sidro (zaboravija sam stavit tu sliku) pa ako neko zna di bi se u Splitu moglo to izravnat neka javi - sidro je pocinčani Bruce od 7.5 kg. Neman baš dovoljno veliku moršu/stegu kojom bi to moga izravnat, mogu za početak probat malo lupat macom po njemu pa cemo vidit :) ...

Važno je od kakovog je materijala sidro, da nije neko kinesko g***o. (oprosti mi :silent: )
Bojin se da će ti se posli ravnanja opet iskrivit :( , samo puno lakše nego prvi put. Baš me zanima što će o ravnanju reć meštri. :?:
Pagus
pagus
Old Senior Member

Tip plovila: Adriatik 790 (IMR M33/T)

PostPostao/la plavnik » 14. 01. 2015. (14:59)

MURTER600 : Wink2:
plavnik
Old Senior Member

PostPostao/la makineta » 14. 01. 2015. (18:53)

open510 je napisao/la:
e da, winch je Quick 700W samo za lanac, dodatna sidra s konopom vučem rukama kad zatriba...winch je dovoljno jak, nije me potopija ali uspija sam s njim iskrivit sidro (zaboravija sam stavit tu sliku) pa ako neko zna di bi se u Splitu moglo to izravnat neka javi - sidro je pocinčani Bruce od 7.5 kg. Neman baš dovoljno veliku moršu/stegu kojom bi to moga izravnat, mogu za početak probat malo lupat macom po njemu pa cemo vidit :) ...

Hvala na podijeljenom iskustvu,brod je super uživaj zasluženo :thumbup:
makineta
Member

Tip plovila: GULL-745 Yanmar4JH4

PostPostao/la Estium » 14. 01. 2015. (20:29)

Open510, ma jeli sam tvoju Betinu u Zadru dugo vidjao kod "2 INA benzinske pumpe" na izlazu iz grada?
U kojoj si temi pisao o proizvodjačima i potezanju za nos?
Nije u redu što neki domaći poduzetnici kupce vuku za nos, bilo rokovima, bilo kvalitetom, ili ičim drugim što izlazi van ugovora. I samo ljudi koji to toleriraju takve jos odrzavaju na životu.
Ja sam npr. svoj Patrol vidio 2 put prije preuzimanja, nisam imao nikakvih problema tijekom gradnje i zasad nemam nikakvih problema s brodom. Normalno, prije odluke da sam znao sto kupujem, dogovorio sve, dogovorio isporuku.... I mislim da je to normalan odnos proizvodjača prema svom poslu i prema kupcu.
Sa brodograditeljem sam se cuo nekoliko puta od isporuke, razmjenjujemo iskustva, ja pitam svakakve gluposti koje mi padaju na pamet i čovik je uvik spreman na sve odgovoriti. Iz svega se vidi da čovjek vjeruje u svoj proizvod i stoji iza onog sto radi i "aftersale" što bi rekli ameri.
Imam ja pametnijih stvari u zivotu do ispravljanja grešaka na necemu novom kupljenom. Na meni je sad samo da brod koristim, odrzavam i pazim, u granicama mogućnosti.
Estium
Member

Tip plovila: Patrol 690

PostPostao/la open510 » 15. 01. 2015. (08:31)

Estium je napisao/la:Open510, ma jeli sam tvoju Betinu u Zadru dugo vidjao kod "2 INA benzinske pumpe" na izlazu iz grada?
U kojoj si temi pisao o proizvodjačima i potezanju za nos?
Nije u redu što neki domaći poduzetnici kupce vuku za nos, bilo rokovima, bilo kvalitetom, ili ičim drugim što izlazi van ugovora. I samo ljudi koji to toleriraju takve jos odrzavaju na životu.
Ja sam npr. svoj Patrol vidio 2 put prije preuzimanja, nisam imao nikakvih problema tijekom gradnje i zasad nemam nikakvih problema s brodom. Normalno, prije odluke da sam znao sto kupujem, dogovorio sve, dogovorio isporuku.... I mislim da je to normalan odnos proizvodjača prema svom poslu i prema kupcu.
Sa brodograditeljem sam se cuo nekoliko puta od isporuke, razmjenjujemo iskustva, ja pitam svakakve gluposti koje mi padaju na pamet i čovik je uvik spreman na sve odgovoriti. Iz svega se vidi da čovjek vjeruje u svoj proizvod i stoji iza onog sto radi i "aftersale" što bi rekli ameri.
Imam ja pametnijih stvari u zivotu do ispravljanja grešaka na necemu novom kupljenom. Na meni je sad samo da brod koristim, odrzavam i pazim, u granicama mogućnosti.

tema se i zove "Kad vas proizvođač vuče za nos" na ovom forumu, lako je nać a evo i link: viewtopic.php?f=133&t=12839
Drago mi je da nisi ima problema s Patrolom, tu je situacija nešto jednostavnija nego kod broda s unutrašnjim motorom i kojega se ne radi tako "serijski"...
Ne znam di je INA 2 u zadru, ali ako je to ona na Zagrebačkoj cesti blizu restorana/hotela Tamaris, onda da...iako tamo ispred garaže godinama već stoji još jedna Betina700, svjetljija tj. skoro bijele boje..moja je bila uglavnom u garaži dok rse radila, ispred garaže prošle godine negdi između 10-12tog miseca kad je vraćena na popravak...ostalo vrime u marini Vitrenjak
open510
Member

Tip plovila: Galia 620 DC (Yamaha 150)

PostPostao/la erni » 15. 01. 2015. (14:45)

Cestitke Open na brodu. Pozelenio sam od zavisti kad sam vidio platformu :mrgreen: :thumbup:
erni
Member

Tip plovila: Elan 45 impression

PrethodnaSljedeća

Natrag na Plastični brodovi

Trenutno korisnika/ca: / i 4 gostiju.