Iako sam na godišnjem odmoru, ne stignem napisati post.
Prepravio sam jučer nosač glavnog motora. Podigao sam ga višlje za 5 cm i odozdo izrezao tako da ne može grabiti more. Montirao sam i nosač pomoćnog motora, ali je već bio mrak i nisam stigao na probnu vožnju. Terezica već četvrti dan ima temperaturu preko 38, pa smo danas hodočastili zadarske zdravstvene ustanove. Nije ništa ozbiljno... No, ako tome dodamo i ovo prekrasno "ljetno" vrijeme, ugođaj je kao iz onoga filma "Gore ne može". Tu sam već 10 dana i još nijednom nismo uključili klimu. Žena prvu jutarnju kavu na terasi pije obučena u debelu pletenu vestu s dugim rukavima.
Evo nekoliko slika s porinuća:
Moja primitivna dizalica za motor (sajla s kukom i čekrk) funkcionira savršeno. Doduše, bio sam sam, pa motor nisam mogao spustiti u barku, ali na rivu bih ga čak mogao spustiti i sam, bez ičije pomći. Naravno, ako je barka koliko-toliko mirna, da ne valja previše. Za spuštanje u kokpit trebam još jednu ruku. Može čak i moj desetogodišnji nećak.
Probna vožnja s prerađenim nosačem motora uspjela je sasvim. Voda je daleko od motora, a brzina mjerena GPS-om varira od 6.3 do 7 čvorova. S čoporom djece na brodu ne usudim se otići predaleko, da ne bi motor pokazao neku neželjenu osobinu. Primjerice, danas je, nakon cca 1 h rada u nekoj putnoj brzini neobjašnjivo smanjio ler-gas i na minimumu se počeo gasiti. Nije opasno, ali nezgodno u lučici... kad ti treba puno sitnog manevra naprijed-nazad s minimumom gasa, on krepa.
Sutra će valjda biti novih slika u plovidbi i unutrašnjeg uređenja.