Galeb

Sve što želite znati o plastičnim brodovima

Moderatori/ce: riberer, teranavis, Moderatori

Re: Galeb

PostPostao/la Trogiranin » 13. 05. 2011. (23:30)

tg-boy je napisao/la:za meeting triba bit više ljudi :D :D a ja san u ovih 5483 ipo posta pročita samo 5481 od trogiranina ka da mi ga više nije puna kapa... a ostali galebaši ne šalju slike nego ga samo prcaju i kupe ideje.... e industrijska špijunažo :x ...... tako da na krknjašima i nebi bilo puno svita a pogotovo to znan jer na dotičnu lokanciju trogiranin ne ide iz vjerskih razloga...
.. naime tamo se skuplja elita i krema našega malega mista pa onda galebima daju imena koslata i slično,
inače ti i takvi euroskeptici su doktori na kemijskom fakultetu i imaju dvadesetak doktorata na temu polimeri i kako ih zajebat te 50 stručnih radova na temu kako u galeba uvalit marinizirani turbosekvencijalni wankel motor mazde rx7 ili 8 i vozit ga sa kraja 6nm jer onda manje trese.......... tako da bez odabira druge lokacije :problem: :problem:

Jesi li ti slučajno doša ranije iz fabrike pa si se nečega nasnifa ili šta ??? Krknjaši ... : Laughing3: : Other6:
,a i kakav bi to lignjolov bio da se ne mora beštimat, te ja pitam ? BY zipi

Ovaj Trogiranin ...pa vidi mu lokaciju....,i ti bi njemu vjerovao..??...by LUPIS

Imat brod na livadi je isto ko i imat kravu, ne možeš plovit! ..... A KO BI DRUGI ..... LUPIS !!!
Trogiranin
Old Senior Member

Vrsta ribolova: sportski
Tip plovila: Galeb 6,75 Lombardini LDW 2204

PostPostao/la tg-boy » 14. 05. 2011. (21:04)

ajde kasna je ura čitaj bolje... krknjaši eeeeee, tamo je ekipa :D
Prije sam bio umišljen - sad sam savršen - bit će bolje
tg-boy
Old Senior Member

Tip plovila: galeb, volvo md11c

Re: Galeb -4JH4-TE 75KS

PostPostao/la Dalmato » 25. 06. 2011. (11:24)

panulaš je napisao/la:
pero je napisao/la:
panulaš je napisao/la:
Ako panulavam čitav dan i plovim do pošte na 2700/min ne troši ništa-do 5 L

A da to nije duplo na 2700/o/min 10-11l !
Lipo si ga sredia,svaka cast,koja ti je najmanja brzina za panulat sa njim ?

Da budem iskren i jasan. Radi se o Yanmaru , novom ispod čekića od 75 KS.
Brod je u par tjedana bio na probi i prošao oko 7o sati . Na trolingu prema GPS-u garmin 520-S sa i"n hull" sondom
ide oko 0,7-0,8 milja. Izvrsno kako za lignju tako i iglicu, a i pristajanje u lučicama. Kompletne komande (argola, troling, gas, downrogger su straga tako da bez problema panulam samostalno). Kad zbrojim putovanje na 2700/min što bi značilo oko 9 mph sa cjelodnevnim panulavanjem troši značajno manje od 5 litara.
To je iznenadilo i mog meštra koji je kao što vidiš stvarno meštar. Brzinom od oko 9 mph ne troši više od 5 litara, npr. Zadar-Molat-zadar manje od 20 litara.Putna prema napucima proizvodjača na 3100/min (max 3200/min) je oko 11 čvorova do 11,5 ovisno o broju ljudi i vremenu.
Napominjem da imam 2 akumulatora-gel, l50 l vode, l50 l goriva, komletan oblog izvana i unutra u tikovini ......

Pozz panulaš,
meni nešto nije jasno:
bavim se mišlju da ugradim 4JH4-TE 75KS da bi malo brže išao i da bih imao manje vibracije,daj me malo savjetuj hoću li imati malo vaću brzinu i mirnoću ako stavim navedeni motor od 4 cilindra?
inače imam yanmar 3JH4E 39KS (3 cilindra)i ide mi - putna brzina 8 mph (na 2650 o/min) ,a max 11,5 mph (na 3100 o/min)(mjereno sa punim rezervoarima-2 x 100lit i sa 2 čovjeka)
Naravno kada se ukrca 6 osoba da brzina opadne za 15 %.
Što je najvažnije može li taj motor ući u galeba?
Život pojednostavniti do maximuma...
Dalmato
Member

Tip plovila: damor 700

PostPostao/la pero11 » 17. 08. 2011. (18:23)

Mene zanima koji motor da ugradim u gulla 715 . Zelio bi racionalan omjer cijena snaga potrosnja brzina
pero11
New Entry

PostPostao/la som » 15. 09. 2011. (17:10)

Kad je lošije vrime gledan sve po moru koga ima ali nigdi Arvora, Arbora,Leidi, Madam, Graški, Gude, Dalmatinke, Istranke, Zagorke ali ni Oleandera ( on bit če nije gotov) pa mu nije ni za zamjerit. Primjetio sam da je Galeb uvik tu na moru, bar jedan ako ni i koji više. Zato nema galebaša na forumu, nimaju vrimena. To je tajna zašto je ova teme stala, priznali ostali to ili ne. Odoh i ja na more.
som
Old Senior Member

Tip plovila: Galeb

PostPostao/la kalafat » 15. 09. 2011. (17:49)

pa nikoga normalnoga neces srest na moru ako je lose vrime, vecina ljudi ide gustat na more a ne se patit po svakakvome vrimenau ako im nije od potribe bez obzira na brod koji imaju
iz motora gredu okrugli dimovi (torpedo dizel) - by Uroš
kalafat
Senior Member

Tip plovila: primorka630+60cm/ vidović 300

PostPostao/la massa.st » 15. 09. 2011. (22:03)

som je napisao/la:Kad je lošije vrime gledan sve po moru koga ima ali nigdi Arvora, Arbora,Leidi, Madam, Graški, Gude, Dalmatinke, Istranke, Zagorke ali ni Oleandera ( on bit če nije gotov) pa mu nije ni za zamjerit. Primjetio sam da je Galeb uvik tu na moru, bar jedan ako ni i koji više. Zato nema galebaša na forumu, nimaju vrimena. To je tajna zašto je ova teme stala, priznali ostali to ili ne. Odoh i ja na more.

koliko ima galeba u nas sta starih, sta novih, nije ni cudo da njih uvik vidis............. :lol: :lol: :lol:
massa.st
Old Senior Member

Vrsta ribolova: rekreativni
Tip plovila: Leidi 600/Suzuki 150

PostPostao/la ivan3 » 15. 09. 2011. (22:33)

a bogami ja nisan vidija puno novih (gull 715 i super galeb od zanzinija), a redovito vižitajen lučice...
Otra, dotra, utra, natra, potra, ustra, zatra, istra, satra, pritra, navrn'jo.
ivan3
Korisnik baniran

Tip plovila: Majama

PostPostao/la massa.st » 16. 09. 2011. (09:42)

a neznam sta da ti kazem osim da posjetis okulista............... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
massa.st
Old Senior Member

Tip plovila: Leidi 600/Suzuki 150

PostPostao/la tg-boy » 21. 09. 2011. (21:36)

evo jedna zamolba galebašima----
htio bih od stare krme ribarice napraviti turističku znači smanjit razme i stanjit oblu guz**u - pa me zanima dali neko ima kalup od toga ili ga je voljan izvući budući da sam kontaktirao Taru koji kaže da taj kalup više nema......?
nekako mi se ne da raditi kalup bojim se izist će me vrime a neće bit dobro.....pa sad ako neko može.... :wave:
tg-boy
Old Senior Member

PostPostao/la skanap » 22. 09. 2011. (13:29)

a sta ceti kalup,brusilicu u ruku i pilaj,izlij par ploca i juriš :wave:
ko neplati kurbu plati likara...:)
>INOX NAUTIKA<
skanap
Member

Tip plovila: guc 7,15 sa kabinom volvo md21a 75 ks

PostPostao/la kalafat » 22. 09. 2011. (13:44)

tg-boy je napisao/la:evo jedna zamolba galebašima----
htio bih od stare krme ribarice napraviti turističku znači smanjit razme i stanjit oblu guz**u - pa me zanima dali neko ima kalup od toga ili ga je voljan izvući budući da sam kontaktirao Taru koji kaže da taj kalup više nema......?
nekako mi se ne da raditi kalup bojim se izist će me vrime a neće bit dobro.....pa sad ako neko može.... :wave:

pitaj braću ilakove ili kacula oni bi ti najvjerojatnije to mogli imat jer su sebi radili to
kalafat
Senior Member

PostPostao/la Trogiranin » 22. 09. 2011. (14:00)

Da ima u Ilakovih bilo bi u mene u Segetu u staroj kući, ali ... nema, a Kacola je i inače poznat kao ... :silent:
Ma to je on ovo lito i vidija Špirinu krmu, ali je bila noć, malo je valjalo (posli sirotinjske brodske večerice) na Drveniku :twisted: :roll: pa se zapalija za pripravljanje, ali neka, neka još je mlad i nadobudan :lol:
,a i kakav bi to lignjolov bio da se ne mora beštimat, te ja pitam ? BY zipi

Ovaj Trogiranin ...pa vidi mu lokaciju....,i ti bi njemu vjerovao..??...by LUPIS

Imat brod na livadi je isto ko i imat kravu, ne možeš plovit! ..... A KO BI DRUGI ..... LUPIS !!!
Trogiranin
Old Senior Member

Tip plovila: Galeb 6,75 Lombardini LDW 2204

PostPostao/la kalafat » 22. 09. 2011. (14:02)

a na Špirini krmu san i mislija, a za ovoga drugoga nećemo raspravljat ja ga zoven zlatne ruke kad cujen koje cjene trazi.
a te sirotinjske vecerice hahahahahaha dobra ti je ta :lol: :lol:
kalafat
Senior Member

PostPostao/la tg-boy » 23. 09. 2011. (22:52)

ma prepravljat će se to svakako samo da malo zaladi - brate nemožeš ovako više svaki vikend na kupanje i spavanje kada kuće neman, nikako se pošten čovik uvatit brusilice - a dotičnog gospodina nevolin ni vidit a kamoli kontaktirat - nijedan nuklearni fizičar nema njegovu satnicu a neš ti oglednih proizvoda i kvalitete rada-
da nebi bilo zabune ne mislin na ilakove he he
a šta se tiće sirotinjske večerice -najbolja je špirina ona : komod prije svega
:thumbup: :thumbup:
tg-boy
Old Senior Member

PrethodnaSljedeća

Natrag na Plastični brodovi

Trenutno korisnika/ca: Google [Bot] i 5 gostiju.