Moderatori/ce: riberer, teranavis, Moderatori
shusha je napisao/la: Pohvale za trud i ideje, iako barem 60% njih nije po mojem ukusu, ali o tome se ne raspravlja. Ja sam iskreno mislio da je taj brod plod fikcije, no eto, prevario sam se.
josip je napisao/la:
Mop bilo bi dobro da zatvoriš plastikom prostor na kolumbi gdje ti se nalazila propela i kormilo, i radi veće stabilnosti broda ( jer bi tako povečao površinu kolumbe te bi imao manje bočno naginjanje ) a i radi mogućih problema koji ti se mogu dogoditi ako ovako ostaviš ( mogućnost da ti u taj prostor uleti kakav konop, veći otpor broda i sl. )
kaja je napisao/la:svega san se u zivotu nagleda na brodima ali ovo sta ti činis je cudo ne viđeno... Sad me zanima jedna
- Prije nego si od te jedrilice poceja cinit to sta si napravija jesi li se raspita malo ucinija kakvi proracun stabiliteta cvrstoce, jer meni se cini da je ovo sve previse ofrlje napravljeno ...
mali od palube je napisao/la:Nisi pročitao cijeli topic. To je i razumljivo, jer malo je pozamašan. Ima barem dvjesto postova o stabilitetu ovoga broda. Uglavnom se svi svode na odokativno nagađanje. Bit će stabilan - neće biti stabilan. U početku sam mislio balastnu kobilicu maknuti sasvim, radi gaza. No, ovdje samo što me nisu gađali paradajzima iz monitora. Ova skraćena za 60 cm je neki kompromis. Gaz je dublji za preostalih 40 cm peraje, koja je zaplastificirana, tako da nikad neću saznati treba li mi to ili sam mogao ploviti samo s olovom na dnu kabine.
Nema veze. Nadam se da će svi zainteresirani imati mogućnost isprobavanje na Molatu. Oni koji to neće moći, morat će vjerovati mojim postovima i utiscima.
Trenutno korisnika/ca: genije i 7 gostiju.