Moderatori/ce: riberer, teranavis, Moderatori
madi je napisao/la:Dali je moguće sada barku "pofarbat" u plavo i kako s obzirom da je bijeli gelcoat.
Trogiranin je napisao/la:Možeš brod piturat u šta te volja ! Lagano matiraš površinu, daš lightpraimer i onda boju koja te volja opališ preko , plava, crvena, ... Mada mislim da bi to bilo šteta radit na novi brod. Možda za tri-četiri godine kad malo izgubi sjaj i bude došlo vrijeme za eventualno poliranje pa onda, a sad .... Na volju ti !
Trogiranin je napisao/la:Još jedno dobronamjerno upozorenje jer imam loše iskustvo sa onim sistemom kormila. Naime moj brod je u jako tijesnom portu di je pet mula po dvadesetak brodi sa jedne i druge strane, pa je svako uplovljavanje i splovljavanje čisti reli.Obavezno otkini one graničnike lista kormila i napravi ih unutar krme di je hidraulika. Dva puta mi je pri šijavanju krmom konop od brodova priko puta moga kačija za njih, pa sam se jednom prilikom mora i kupat. Jedan put sam uspija odadit konop čakljom jer je zapeja samo na oni jedan klin, ali kad se nadija na oba ... Doduše i susjedi priko puta mene su malo kumovali tome, ali svejedno bolje je kad nema onih graničnika.
Trogiranin je napisao/la:Također spominjao si snagu motora koji planiraš ugradit, pa će samim time propela bit pozamašnih dimenzija, te i tu predlažem malu korekciju . Naime ovaj savijeni profil stvara dosta turbulencija ispod propele kad je jedna od pala u donjem položaju. Provjereno, gleda sam sa ronilačkom opremom ispod broda u vožnji. Mogu se čak javiti i neželjene vibracije. Uglavnom sam ja to riješio na sljedeći način.
Trenutno korisnika/ca: Marinero336699 i 2 gostiju.