Betina 700

Sve što želite znati o plastičnim brodovima

Moderatori/ce: riberer, teranavis, Moderatori

Re: Betina 700

PostPostao/la erni » 19. 01. 2013. (20:39)

Hvala Vava. Ma sad sam se sitia da sam to vec vidia na ovom forumu. Ali od svih... lupa- nelupa, kasun-bezkasuna, i moj je veci, brzi, jeftiniji.. :silent: nisam bas shvatio prave mane ili prednosti takvog nacina ugradnje vb motora. I sto vise razmisljam mozda ipak troling.
erni
Member

Vrsta ribolova: sportski
Tip plovila: Elan 45 impression

PostPostao/la zorica » 19. 01. 2013. (23:03)

Vava je napisao/la:
zorica je napisao/la:Za nekoga ko se bavi ribolovom taj motor moze samo smetat. Neznan sta mos s njin a sta nemos sa glavnim. Da ne govorin da je sve deset puta neprakticnije.

Evo iz prakse: iman yamahu 4t (na B600) izad i sve zivo radin s njon ( s velikin motoron samo dojden na poziciju),
Od panule, parangala, vrse, pa cak san i mrize baca, do namistanja kad lovin sa dva sidra. Mislin da su prednosti puno vece negoli neke mane... kao prvo imas neku sigurnost (kakvu takvu) ako veliki krepa, i potrosnja je zanemariva...osnovni servis mogu sam napraviti, i manevar broda mi je ko da vozin pasaru.. mana kad ima mora peta iskace van i tlaka sa gorivon...

Nazalost u samom cinu ribolova tu ne vidin niti jednu prednost. Vidim samo gomilu instalacija na krmi koja moze jedino smetat. Da ne govorin o upravljivosti broda od 2 tone sa motorom od 5-6 konja i glavnim motorom.
zorica
Old Senior Member

Vrsta ribolova: profesionalni
Tip plovila: quicksilver 500 fish,merc 60 efi

PostPostao/la škarik » 19. 01. 2013. (23:12)

Troling. Provjereno na Nanniu 155KS na Betini koju san ima. Radi besprijkorno. I argola na krmi, naravno. Na minimumu je sa Nanniem /bez trollinga) iša 2nm.
Meni pomočni nije smeta (6KS) a dobro ga je imat. U kabini ga nisan drža radi lopova, vanka je bija dobro osiguran.
Moran priznat, gotovo da ga nisan upalija. I naravno da bi bilo bolje bez njega, ali opet, lipo ga je vidit ;-)
slika
škarik
Old Senior Member

Vrsta ribolova: rekreativni
Tip plovila: TBB - trenutno/trajno bez broda

PostPostao/la plavnik » 19. 01. 2013. (23:21)

Samo 2 nm bet trolinga?

Ja sa mojim G20 skoro 4 nm na minimumu :crazy:

Hmmmm. Kako ti je sad s Venom nakon B700 :mrgreen:
Imat brod na livadi je isto ko i imat kravu, ne možeš plovit! by Lupis
plavnik
Old Senior Member

Tip plovila: Grašo 20 - Lombardini 2204MT

PostPostao/la plavnik » 19. 01. 2013. (23:23)

erni je napisao/la:Hvala Vava. Ma sad sam se sitia da sam to vec vidia na ovom forumu. Ali od svih... lupa- nelupa, kasun-bezkasuna, i moj je veci, brzi, jeftiniji.. :silent: nisam bas shvatio prave mane ili prednosti takvog nacina ugradnje vb motora. I sto vise razmisljam mozda ipak troling.

Razmisljao i ja o trolingu, ali nije mi do nabijanja sati na motoru, a i trolingom skracujes vijek kopce. :thumbdown:
Imat brod na livadi je isto ko i imat kravu, ne možeš plovit! by Lupis
plavnik
Old Senior Member

Tip plovila: Grašo 20 - Lombardini 2204MT

PostPostao/la Pape » 19. 01. 2013. (23:26)

lupis je napisao/la:evo pa drago mi ja se razvila ova rasprava ,i ide baš tamo di sam mislio..,nravno da taj motor ima neku funkciju ali 10 ks je težak motor,i prejak...,sve je to vjerojatno zbog neke sigurnosti ali ako čovik misli prvenstveno panulat postoje bolja riješenja,ako ga je strah da će glavni motor krepat e hebi ga onda bolje ne i ić na more,gledat to čudo na krmi je optički užas,kvari cijelu vizuru broda,pa koliko brodi s jednim glavnim motorom plovi pa to čudo od sekundarnog pogona ni vidit,lip brod ali previše kompromisa za moj pojam...,Zorica je lipo napisao da to more jedino smetat,a još ga je gore vidit...,ako baš glavni krepa zbog nekakve šporkice u gorivu(neznam šta bi drugo moglo bit ako se motor održava),dovoljno je 6 ks za dovest taj brod do porta,kao i za panulu,a uz to može ga se lakše pospremit da ga ni vidit i d ane smeta kad netreba,a hebi ga ako krepa baš kad je slabo vrime (obično to tako i bude,kad zavalja i digne šporkicu),neće bit ni taj dosta od 10,ionako...,dobro nek svatko radi kako hoće alim meni je ovo i nakaradno i besmisleno,a osim toga svi ti podupirači i nosači,pa nosači nosača i podupirači podupirača,meni taj težak motor ne djeluje baš presiguran tako obišen kad je u funkciji,sve je dobo dok je vrime lipo ,nemaveze..,idemo dalje.. :wave: ,šteta lip brod...

...jebate led opet se slažen s Lupisom... 8-) :lol:

...dobro zbori...5-6 ks je sasvim ok za ti brod...ako T4 gura onog mog 3kt...onda će i 5-6ks ovog još bolje i lakše...a iz iskustva po bonaci sve pet...al ako ima mora i vitra i ovako na platformi...i da je 10ks...je nešto bolje, ali zakurac ti je i to....moš samo nizbrdo još nekako....tako da ovo zvat pomočnim...ja i ne bi baš...više bi ga zva psihološkim...a pravi pomoćni je za mene ka šta ima damor 800, mala dizelača, sakrivena u stojarnici kraj glavnog, i dole kroz trup na patak propelu...i ne more mu niko ništa...zaštičen maximalno...a ovog nek zalije neki kua ako ima mora...odnese đava i tavu i jaje....opet si nigdi...al opet, slažen se i sa tim i stoji ona.... bolje išta nego ništa.... :wave:
Pape
Old Senior Member

Tip plovila: Jeanneau Islander 750, Perkins 4236

PostPostao/la zore70 » 19. 01. 2013. (23:36)

Ispravak netočog navoda Pape...Damor 800+100=Damor 900 Furia ima mogućnost ugradnje pomoćnog diesela na sail dive nogu i sklopivu prpelu...najčešće je to bilo 30 ks.

Ta priča ima i svoju ne malu cijenu i još ponešto..ali to nije tema ove rasprave ;)

Inače sve priko 6-7 ks i to dvotaktne pente je po meni teški problem za rukovanje,tj montažu na platformu,naročito u stanju pogibeljne porebe i sl..u stvari prije za završit zajedno sa pentom u more..
Albert Einstein je svojevremeno izjavija: "samo su dvije stvari beskrajne: svemir i ljudska gupost...ali za svemir nisam siguran"
PRIJATELJI SU BRAĆA KOJU SAMI IZABIREMO
zore70
Old Senior Member

Tip plovila: MARCO 810+VM MD704LH-200KS

PostPostao/la Pape » 19. 01. 2013. (23:41)

...u polu mraku san...pa san stisa krivo...8 misto 9...dobro...al se skužilo na šta san mislija... ;)

...i nije prpelu...već propelu.... :mrgreen:
Pape
Old Senior Member

Tip plovila: Jeanneau Islander 750, Perkins 4236

PostPostao/la Vava » 19. 01. 2013. (23:44)

zorica je napisao/la:
Vava je napisao/la:
zorica je napisao/la:Za nekoga ko se bavi ribolovom taj motor moze samo smetat. Neznan sta mos s njin a sta nemos sa glavnim. Da ne govorin da je sve deset puta neprakticnije.

Evo iz prakse: iman yamahu 4t (na B600) izad i sve zivo radin s njon ( s velikin motoron samo dojden na poziciju),
Od panule, parangala, vrse, pa cak san i mrize baca, do namistanja kad lovin sa dva sidra. Mislin da su prednosti puno vece negoli neke mane... kao prvo imas neku sigurnost (kakvu takvu) ako veliki krepa, i potrosnja je zanemariva...osnovni servis mogu sam napraviti, i manevar broda mi je ko da vozin pasaru.. mana kad ima mora peta iskace van i tlaka sa gorivon...

Nazalost u samom cinu ribolova tu ne vidin niti jednu prednost. Vidim samo gomilu instalacija na krmi koja moze jedino smetat. Da ne govorin o upravljivosti broda od 2 tone sa motorom od 5-6 konja i glavnim motorom.

A tesko je sad ista reci :D ja ga osobno nebi mica za nijedne novce, lipo mi je za radit i nesmeta mi u nijednom lovu, mozda nekom smeta i nimu lipo za vidit pa ga nece ni stavit... Slazen se sta je Pape napisa da je to mozda vise psiholoska pomoc jer kad more pravo udre neznan koliko bi bilo srice od 4 konja... Na kraju ... kako kome pase :D :wave:
Vava
Member

Vrsta ribolova: mali
Tip plovila: betina 600

PostPostao/la 4ever » 19. 01. 2013. (23:52)

erni je napisao/la:Škarik, jel smeta puno penta na platformi. Ja se jos mislim gdje sa vanbrodskim. Na Elanu 19 sam imao motor na platformi i jos se sicam mokrih nogu :D

ta slika je bila samo zato sta je covik pita di i kako stavit pentu na platformi
niti jedna u slucaju veceg mora ne valja a ova je za mali pomocni kaic i mogucnost za krmu
netriba komplicirat
4ever
Old Senior Member

Tip plovila: adriatic790 m 34T

PostPostao/la kazo » 20. 01. 2013. (00:12)

Ima i jedan Šibenik sa malim dizelom, samo meni se nesviđa ta druga osovina.ja bi taj drugi motor spojio preko kvačila na glavnu osovinu.
Sa određenim prijenosom bi to trebalo radit,nek me netko ispravi ako sam u krivu.
Odustao sam od toga jer mi uz ovaj moj glavni pogon nije potrebno.Za svaki slučaj imam mercury-a 15 ks 2t kojeg držim pod palubom.
Lani mi nije trebao :) , osim za Tender.
Šepić Commerce d.o.o
Rastočka 14
10020 Zagreb
098 398525
info@motooprema.hr
kazo
Djelatnik u sektoru nautike

Tip plovila: Šibenik800(Cummins370) Betina500cabin (yam30)

PostPostao/la zorica » 20. 01. 2013. (00:27)

Dobro tebi ne triba ti imas pet sest brzina ;)
zorica
Old Senior Member

Vrsta ribolova: profesionalni
Tip plovila: quicksilver 500 fish,merc 60 efi

PostPostao/la erni » 20. 01. 2013. (12:04)

Gledam slike betina 700, pa nisam vidio da ijedna ima uredno postavljena navigacijska svitla.. Pa gledajuci sa krme oni imaju dva bila svitla. Ili je krmeno visak ili fali jarbolno svitlo...
erni
Member

PostPostao/la škarik » 20. 01. 2013. (14:10)

plavnik je napisao/la:Hmmmm. Kako ti je sad s Venom nakon B700 :mrgreen:

Nadam se da me ne zajebaješ i čupkaš rane :D
Tek sređujem Ven-a, neće bit ka Betina ali će zadovoljit osnovnu funkciju bježanije na more kad god uspijem. Jbga, Betina mi je bila "za cili život" ali život piše druge priče....

Šta se tiče bočnih svitala Erni, evo kako san ja riješija svoje.... uf, uf, dok postan slike koje nisan gleda par godine, grč mi je u želucu :sick:
slika

slika
škarik
Old Senior Member

Tip plovila: TBB - trenutno/trajno bez broda

PostPostao/la erni » 20. 01. 2013. (14:52)

Skarik, i kod tebe je bilo jedno bijelo vidljivo sa svih strana, bez jarbolnog, to je ok, za brod te duzine, ako krmeno svijetlo ne radi...
Meni dolazi i radar pa bas crtam nekakvu konstrukciju, za radar, jarbolno i sidreno svitlo.
erni
Member

PrethodnaSljedeća

Natrag na Plastični brodovi

Trenutno korisnika/ca: Google [Bot] i 3 gostiju.