Moderatori/ce: riberer, teranavis, Moderatori
madi je napisao/la:Za Cummins 3.9 - 150ks dobio sam ponudu iz HR na 11.000€ (motor) + 2.500€ (kopča ZF45A) + 450€ (troling ventil) = 13.950€ + PDV = 17.158,50€
Kontaktirao sam neke Amere i dobio za istu stvar sljedeću matematiku: 16.500$ (13.109€) (sa uključenim njihovim PDV).
Transport iz Amerike + troškovi špedicije koštaju cca 600€.
Neznam koliki je porez u Americi (ako netko zna bit ću mu zahvalan da mi napiši i kako ide "tramak" sa povratom njihovog poreza kada roba ide u izvoz kao u ovom slučaju) .
Uglavnom na ovakvom tramaku trebalo bi u kućnom proračunu ostat min 2.000€.
aladin je napisao/la:Cini mi se da sam ovo sa porezom krivo napisao. Malo surfam pa ispada kao da oni imaju nekih vise poreza (VAT kao fiksan 14% i po drzavama jos neki)
Provjeri to, ali najbolje ti je pitati prodavača. Pa nije mu prvi puta da prodaje vani
madi je napisao/la: I da, motor uzimam na obrt, tako da imam povrat PDV je će mi barka između ostaloga služiti za prijevoz turista.
baraba je napisao/la:za prijevoz turista?
onda pripazi, jer za upotrebu u gospodarske svrhe bi mogao doći u situaciju da svi bitni dijelovi brodice moraju biti odobreni od hrvatskog registra, poput motora i osnovne opreme.
aladin je napisao/la:madi je napisao/la: I da, motor uzimam na obrt, tako da imam povrat PDV je će mi barka između ostaloga služiti za prijevoz turista.
Onda ti se PDV odbija o oba slucaja. Nekako mi se cini da ti se to ne isplati. Kada kupis neku navigaciju u USA a tamo je jeftinije od pola cijene ovdje onda se to isplati, ali za parsto eura na investiciji od 40-50keur.... ja nebih.
I ovo sto baraba kaze... nisam bas tu doma... ali homologacija i sta ti ja znam... nije EU roba... pitanje je ima li CE certifikat.... previse je trikova tu za male pare
amiklic1 je napisao/la: Bolje se, madi, raspitaj u Registru, ovi u kapertanijama imaju razna mjerila, pa bi se moglo dogodit da ti jedan progleda kroz prste, a kasnije da nisi po propisu u vezi nečeg.
madi je napisao/la:
Neznam koliki je porez u Americi (ako netko zna bit ću mu zahvalan da mi napiši i kako ide "tramak" sa povratom njihovog poreza kada roba ide u izvoz kao u ovom slučaju) .
.
Trenutno korisnika/ca: Google [Bot] i 2 gostiju.