Gull 745

Sve što želite znati o plastičnim brodovima

Moderatori/ce: riberer, teranavis, Moderatori

Re: Gull 745

PostPostao/la madi » 28. 04. 2010. (13:29)

Koliko je stabilna i čvrsta takva konstrukcija :?:
Kolika će biti visina u krmenom kokpitu ?
madi
Old Senior Member

Vrsta ribolova: sportski
Tip plovila: GULL 745 // Nanni 175ks

PostPostao/la aladin » 28. 04. 2010. (14:07)

nekako mi se cini da ovaj dio koji je uzdignut na nadkabini ce dosta raditi "jedro od tende". Mislim da ces i u ovakvoj situaciji imati gurtne na krmi da ti to jos utegnu.... mislim da ce dosta klimati.

Moja preporuka je da se ne zamaras sa "pakiranjem tende" izvan sezone. Bolje ju je skinuti. Ja svoju krajem rujna skinem i negdje u lipnju ju stavljam nazad. Uzivancija je totalna kada nema tende.

Evo ti par fotografija kako je kod mene rijeseno. Jedina prepreka je ipak ta visina tende u kokpitu sto je Madi pricao

viewtopic.php?f=8&t=248&start=0

Tenda je drukerima uhvacena za natkabinu i to funkcionira savršeno, nema napuhavanja i tenda je vrlo čvrsta.

A da smeta prilikom panulanja... naravno da smeta
aladin
Moderator

Tip plovila: Patrol 690, Yamaha F150

PostPostao/la amiklic1 » 28. 04. 2010. (17:42)

madi je napisao/la:Koliko je stabilna i čvrsta takva konstrukcija :?:
Kolika će biti visina u krmenom kokpitu ?

Upore su u četiri točke, znači jednaklo kao i drugi sustavi koje vidimo.

ja sam visok 188, znači bit će cca 193-4-5 cm, neman pojma, koliko stavim (dobit ću duže cijevi pa upasat)
amiklic1
Old Senior Member

Tip plovila: Gull 745 / Yanmar 4JH4AE

PostPostao/la amiklic1 » 28. 04. 2010. (17:43)

aladin je napisao/la:nekako mi se cini da ovaj dio koji je uzdignut na nadkabini ce dosta raditi "jedro od tende". Mislim da ces i u ovakvoj situaciji imati gurtne na krmi da ti to jos utegnu.... mislim da ce dosta klimati.

Moja preporuka je da se ne zamaras sa "pakiranjem tende" izvan sezone. Bolje ju je skinuti. Ja svoju krajem rujna skinem i negdje u lipnju ju stavljam nazad. Uzivancija je totalna kada nema tende.

Evo ti par fotografija kako je kod mene rijeseno. Jedina prepreka je ipak ta visina tende u kokpitu sto je Madi pricao

viewtopic.php?f=8&t=248&start=0

Tenda je drukerima uhvacena za natkabinu i to funkcionira savršeno, nema napuhavanja i tenda je vrlo čvrsta.

A da smeta prilikom panulanja... naravno da smeta

manje će bit jedro nego kad je uhvaćena tenda drukerima za brod, jer ovako propuhuje ispod. brod će ić 8 čv., pa nema frke za to.

A na brod ne mogu stavit jer želim vidit priko natkabine kad se popenjem na noge. ovo mi taman paše .-)
amiklic1
Old Senior Member

PostPostao/la aladin » 28. 04. 2010. (17:47)

amiklic1 je napisao/la: A na brod ne mogu stavit jer želim vidit priko natkabine kad se popenjem na noge. ovo mi taman paše .-)

Koliko ti je visoka natkabina kada stojis u kokpitu? Ja po zimi kada nemam tende mogu gledati preko natkabine ali moram se popeti na prste (a imam 195-6-7cm).

U svakom slucaju mrzim tende... ali bez njih nema zivota po ljeti :crazy:
aladin
Moderator

PostPostao/la amiklic1 » 28. 04. 2010. (18:04)

aladin je napisao/la:
amiklic1 je napisao/la: A na brod ne mogu stavit jer želim vidit priko natkabine kad se popenjem na noge. ovo mi taman paše .-)

Koliko ti je visoka natkabina kada stojis u kokpitu? Ja po zimi kada nemam tende mogu gledati preko natkabine ali moram se popeti na prste (a imam 195-6-7cm).

U svakom slucaju mrzim tende... ali bez njih nema zivota po ljeti :crazy:

Nisam siguran, al' kad normalno stojim na nogama taman gledam preko. Ajmo reć oko 160cm.
amiklic1
Old Senior Member

PostPostao/la aladin » 28. 04. 2010. (18:08)

amiklic1 je napisao/la: Nisam siguran, al' kad normalno stojim na nogama taman gledam preko. Ajmo reć oko 160cm.

da.. izgleda da je malo niza natkabina u odnosu na kokpit... enivej...mislim da ce ti trebati one gurtne na krmi za tendu bez obzira na 8čv pa tu malo provjeri konstukciju lijevo-desno kada ju slozis

za sada ti je dinamika radova vise nego ocekivana :-D :thumbup:
aladin
Moderator

PostPostao/la amiklic1 » 28. 04. 2010. (18:19)

Ma naravno da ću provjerit sve. Ako treba i ubacit dodatna dva držača nešto duža umjesto onih krmenih koji drže osnovu, ništa nije problem.

A šta se tiče dinamike...

motor je centriran, malo kemijam sa sajlama pošto sam stavio dvi komande 8čak ni Vetus razdjeljnik nije me riješio bravarije :-( )...

uglavnom, sutra-preksutra ide tlačna proba sustava slatke vode, da vidim pušta li išta, danas sam probao ručnu kaljužnu pumpu (6 zamaha za 10-ak litara vode !!!)...

također, bio je majstoz za završit tapecirung na plafonu natkabine, stavljaju se okviri vrata na kuhinji....

Ima još dosta posla, al' nešto će ostat i za kasnije... neke stvari nisu mi sjele, a neke nisam stigao.

Svakako , kako rekoh da će u 5. misecu u more, dosta se toga još može sredit. Gotovo sve, usudim se reć...
amiklic1
Old Senior Member

PostPostao/la takani » 04. 05. 2010. (18:23)

Svaka čast, "Glampo" će biti super brod. :clap: Divim se tvojoj želji da pokažeš svaki detalj opremanja broda, ali zaboravio si objasnit kako ćeš riješiti zamjenu impelera, jer ti na onim slikama ispadne da je preblizu stijenke kućišta. Nadalje želim ti mirno more i da zaploviš u ovom misecu. :thumbup:
takani
New Entry

Vrsta ribolova: mali
Tip plovila: Rio cabin 580

PostPostao/la amiklic1 » 04. 05. 2010. (19:48)

Iman taman mista za skinit poklopac, zavidat vidu i izvuć impeler.

kad bi bilo ikakvih problema, spustio bih još ona vrata da dođe otvor niže, skroz do pajola u natkabini.

Svakako, kad već pitaš, planiram naknadno sve one plastične portele zaminit portelama nautica F4 kakva je i na krmenom gavunu. od 5 ovih plastičnih, s tri sam već imao problema (bravice imaju unutra neke zube koji puknu, pa sam to riješio umetanjem komada stirodura kojeg zbijam kad pomičem ručicu. Ovako to radi bez frke, čak je i čvršće nego prije, al' nije mi leglo, da budem iskren.).
amiklic1
Old Senior Member

PostPostao/la Galun » 16. 05. 2010. (20:35)

da li je glampo usavršen? najzanimljivija mi tema otišla na drugu stranicu pa da je malo oživimo!
Galun
Senior Member

Vrsta ribolova: profesionalni
Tip plovila: Adriatik

PostPostao/la amiklic1 » 16. 05. 2010. (22:06)

Ma pere me kiša danima, cijeli tjedan sam radio jaaako malo, rekao bih gotovo ništa.

Svakako, motor je u brodu, sve riješeno, upaljen i radi bez vibracija. začudilo me kako je tih ovaj Yanmar.
Očekivao sam veću buku, iskreno... A sve bez izolacije koju planiram naknadno stavit.

Došla je konstrukcija tende, pa sam i to počeo, al' sam cijeli pokisao pa ostavio za drugi, ljepši dan.

Uglavnom, evo par slika šta smo radili zadnjih dana.

konstrukcija plafona natkabine. to još trebam dodatno učvrstit, al' ugrubo na tom okviru stoje paneli
slika
slika

Motor je u brodu, kako rekoh već...
slika

Prednja prečka za koju će se kopčati tenda iznad kokpita:
- s prednje strane:
slika

- s boka:
slika

Razlog postavljanje ove dodatne prečke je uzak postojeći roll-bar, a želim da tenda pokrije kokpit što više.
Nekom ne izgleda dobro, al' funkcija je neupitna.

Evo i postavljene konstrukcije tende, koju moram podesit na visinu, uredit sve dijelove međusobno i pričvrstit do kraja.
prednji dio spaja se na gore spomenutu prečku, stražnji na ovo na slici a od nje se još prema sredini otvori jedna prečka, čiji spojevi se vide na ovoj slici odmah iznad prelaska s okomitog u kosi dio cijevi. Taj komad vidi se na platformi na krmi...
slika

Uploaded with ImageShack.us

Imam još dva tjedna do planiranog porinuća (koje sam planirao ne računajući na ove kišne tjedne :-( ), pa ću pokušat u to vrijeme ugurat sve što još moram odradit'.

Uglavnom, motorni prostor je gotov, ostalo mi je još samo povezat neka crijeva i spojit crijeva dizel grijača.

Onda moram uredit struju na pločama, koje još uvijek čekam. To traži dodatna dva dana.

majstor će sredti plafon natkabine, i to će uzet opet 2-3 dana....

letvice i lajsne u brodu, jastuci, vrata na kuhinji, stol, pajole na podu, poliranje i čišćenje plastike, ugradnja WC-a (samo školjke, sve drugo je gotovo), oblaganje WC-a....

ima još nešto posla, al' može se relativno brzo riješit....

uz sve to, povećao mi se opseg posla kojim se bavim, pa ne mogu uopće planirat' koliko ću vremena imati.... al' ić će to brzo...

čim bude novih slika, stavljam...
amiklic1
Old Senior Member

PostPostao/la raptor » 16. 05. 2010. (22:24)

Vidim da če to sve bit jako lipo :clap: samo naprid :thumbup:
raptor
Korisnik baniran

PostPostao/la Pape » 17. 05. 2010. (08:12)

... vidim da je to sve uredno složeno i na svom mistu, stvarno pun kua truda, živaca i nojaca....moraš stvarno volit to ( a i bit dobar pregovarač sa ženom :oops: ) za sve to izdržat i napravit.... :thumbup: :thumbup: :thumbup:

moga bi Ami svratit malo ovih dana čirnit sve to....stvarno mi je gušt vidit lipo i dobro opremljen brod....a posli moremo manit koju biru.... :lol: :lol: :lol:
Pape
Old Senior Member

Tip plovila: Jeanneau Islander 750, Perkins 4236

PostPostao/la amiklic1 » 17. 05. 2010. (11:01)

A javi se, samo zovni prije da vidiš di san.
A bira je uvik dobra, naravno...
amiklic1
Old Senior Member

PrethodnaSljedeća

Natrag na Plastični brodovi

Trenutno korisnika/ca: Marinero336699 i 1 gost.