ARAUSA 25 GTR

Sve što želite znati o plastičnim brodovima

Moderatori/ce: riberer, teranavis, Moderatori

Re: ARAUSA 25 GTR

PostPostao/la som » 26. 09. 2010. (09:57)

Galun je napisao/la:arausa kako napreduje brod,nije mi jasno zašto ni na jednom sajmu ne bude izložen ovaj brod.

Zato jer je Zanze riknuo,bili smo prije neki dan sve je zatvoreno niko ne radi.
som
Old Senior Member

Tip plovila: Galeb

PostPostao/la malibrod » 26. 09. 2010. (10:25)

Mislim da su trošarine koje su uvedene u kolovozu 2009,pa ukinute u veljači 2010 donijele probleme u životnom ciklusu,ne samo Zanziniju nego većini malih brodogardilišta...stoga se ne čudite da proizvodnja čovjeku stoji...ovaj brod bi sigurno mogao naći kupce u inozemstvu,recimo u Italiji a vjerovatno čak i u Nizozmskoj jer su to tržišta koja cijene "klasiku",šteta što je ovaj potencijal neiskorišten...
Žmuj vina,žmuj vode!
malibrod
Senior Member

Vrsta ribolova: sportski
Tip plovila: B-Square 290 gumenjak,motor Parsun 5

PostPostao/la amiklic1 » 26. 09. 2010. (10:31)

malibrod je napisao/la:Mislim da su trošarine koje su uvedene u kolovozu 2009,pa ukinute u veljači 2010 donijele probleme u životnom ciklusu,ne samo Zanziniju nego većini malih brodogardilišta...stoga se ne čudite da proizvodnja čovjeku stoji...ovaj brod bi sigurno mogao naći kupce u inozemstvu,recimo u Italiji a vjerovatno čak i u Nizozmskoj jer su to tržišta koja cijene "klasiku",šteta što je ovaj potencijal neiskorišten...

Ne znam za druge, al' Tare radi. Ne baš kao prije, al' kako je izbacio ribaricu održao je sve na životu.
zanze nije proda nijedan brod skoro godinu dana u periodu kad sam ja tražio koji brod uzet', a ni to nije bezveze.
U isto vrime kod Tare su bila tri na finiširanju i opremanju ;-)

Inače, uvik me fascinirala ta psihologija kupaca... neko se žali da ne može prodat' brod od 50000 eur, navodno nemaju ljudi love, kriza je, a s druge strane brod iste dužine neko proda u desecima komada godišnje, al' za 150 tisuća eur ;-)

Nije sve ni u lovi ni u porezima, prije je nešto drugo u pitanju...
amiklic1
Old Senior Member

Tip plovila: Gull 745 / Yanmar 4JH4AE

PostPostao/la malibrod » 26. 09. 2010. (10:36)

Možda treba spustit cijenu...ponuditi kit varijantu pristupačnije cijene nego što je sad...
Žmuj vina,žmuj vode!
malibrod
Senior Member

PostPostao/la Thomy » 26. 09. 2010. (11:22)

malibrod je napisao/la:Možda treba spustit cijenu...ponuditi kit varijantu pristupačnije cijene nego što je sad...

Tako je, a i Tare bi bolje prodava da kala cijenu nekih modela(i kit verzija) za sada ga "spašava" Gull ribarica al i to će opast.
...koliko moš baljezgat pizdarije...da ti je usta začepit... na guz**u bi progovorija....
Thomy
Old Senior Member

Tip plovila: Saver 19 Open, Yamaha 100

PostPostao/la Mali Dabar » 26. 09. 2010. (14:33)

Puno je tu problema,tesko je sve napisati,gotovo nemoguce,sve je u banani.
Nije forum za to i nebi politizirao,da ne ode tema u kukumar , ali :
Kalivanje cijene nije rijesenje za nikoga,koliko da kala 100 -200 eura,to nikoga ne spasava.
Problem broj jedan je drzava,tj.oni koji je vode !
Dok se to ne rijesi nema dalje !
Okrenimo se oko sebe i pogledajmo tko danas zivi i tko ima para ?

Vratimo se temi.
Taj brod uvjek nekako napet,ima vrhunsko korito,ali nekako nadvodni dio mi nedoradjen.
Pogledajmo Grasu,slicni temelji,ali puno ljepsa,mozda ne i funkcionalnije nadgradje,ali brod ima bezvremenski dizajn i to ga prodaje.Po meni Galebu fali dobar redizajn nadgradnje. Prosla su vremena,klasicne kabine i na to nafrlji natkabinu.
S dobrim redizajnom bi se digla i prodaja.
Jos jedna stvar je da se brod na sajmu mora prezentirati u punom sjaju,znaci full.opremljen,usminkan,a cijena ide u kitu,da se privuce masa ljudi,a gdje je guzva,bit ce i jos veca.
Ovako dovesti brod u kitu na sajam,vecina nece ni pogledati,tj.glavni kupci koji imaju kesu,ne opremaju oni plovila,oni kupuju full opremljeno !
A sirotinja se nagadja za 100 -200 eura,pa u kitu delje brod do smrti.
Ako su ti to kupci brzo ostanes bez gaca !
Mali Dabar
Old Senior Member

PostPostao/la amiklic1 » 26. 09. 2010. (14:39)

Thomy je napisao/la:
malibrod je napisao/la:Možda treba spustit cijenu...ponuditi kit varijantu pristupačnije cijene nego što je sad...

Tako je, a i Tare bi bolje prodava da kala cijenu nekih modela(i kit verzija) za sada ga "spašava" Gull ribarica al i to će opast.

Slažem se... Najviše i zarade na kit verziji, na ostalu opremu imaju mali postotak zarade (znam jer sam na veleprodaji kupio skoro svu opremu pa sam vidio cijene. A oni nemaju nešto veće rabate jer svakako ne uzimaju tone materijala, već tu i tamo nešto za jedan do maksimalno dva broda).
amiklic1
Old Senior Member

Tip plovila: Gull 745 / Yanmar 4JH4AE

PostPostao/la malibrod » 26. 09. 2010. (17:42)

Da ,nešto fali Arusinom nadgrađu,prvu stvar koji bih promijenio ,odnosno dodao je postavljanje "kape" na natkabinu,time bi se možda promijenila slika ovog broda i izgledao bi dorađenije...ne bi loše došla ni nova ruba lajsna na spoju natkabine i trupa koja bi trebala biti drugačije boje ili u kombinaciji aluminij-guma...
Žmuj vina,žmuj vode!
malibrod
Senior Member

PostPostao/la Galun » 26. 09. 2010. (21:55)

mali dabar u pravu si,ja isto mislim da bi privukli puno više mušterija da na sajam dopeljaju potpuno opremljen brod i ušminkan nego samo kit izvedbe,jer puno ljudi koji imaju keš a nerazume se u opremljanje bi se zaljubili i možda kupili baš taj brod,al kod zanzea je problem da on svoj brod ne izlaže ni u kitu.
Galun
Senior Member

Vrsta ribolova: profesionalni
Tip plovila: Adriatik

PostPostao/la Bat » 26. 09. 2010. (22:08)

Koliko kosta sreden brod i koja je max brzina i sa kojom snagom motora.Ja sam je vidija u portu u zivo ali neznam kakva je kvaliteta plastike da li skripi prova kad ugazi stokilas.Na starom galebu je skripila i ja starog galeba nikad nebi kupija.Ajde vlasnici arause ili oni koji znaju nesto vise o tom brodu da li je arausa bolji brod od Betine 700 i koje su razlike u cijeni
Malešan brod a i sto gre,kad se na idi on se raširi pari ka tanker od miljun tona i more mu puvat nosač aviona...
Bat
Member

Tip plovila: Nautika 650 K

PostPostao/la Galun » 26. 09. 2010. (22:20)

imam oko 100 kg i bio sam na najmanje 40 galeba u životu i ama baš ni jednom nije škripila prova,tako da neznam na kakvom ste to galebu bili. na stranici od zanzea imaš sve tehničke podatke o arausi i galerija je puna slika pa pogledaj malo,jedan na krku ima 100 ks i ide jako ljepo,slike su ti u zanzeovoj galeriji,zove se vjetrić.
Galun
Senior Member

PostPostao/la Bat » 26. 09. 2010. (22:43)

Pa na galebu sam bio koji je napravljen u Vodicama vezan je do moga broda ne mogu ostraha skociti na njega prova mu pucketa samo tako,mislim ostali dijelovi ajde nekako moze se zazmiriti.Posla sam mu meil da mi posalje ponudu sredenog broda,pa sam vidit ce mo koliko ce trebati cekati
Malešan brod a i sto gre,kad se na idi on se raširi pari ka tanker od miljun tona i more mu puvat nosač aviona...
Bat
Member

Tip plovila: Nautika 650 K

PostPostao/la ARAUSA 25 » 07. 10. 2010. (20:21)

Pozdrav ,brod je prilično jak i nema uvijanja ja imam 85 kila i cijelog sam preskakao.Jedino sam za sada stavljao pojačanja oko prozora .Iznutra je kontrastampa ,možda još podebljam stranicu prema motoru i to je to za ostatak nema potrebe.Mislim da je moj zadnji koji je izašao iz hale u kitu i da Zanze vise ne radi ali nikad se nezna. :twisted:
Ako je i priša za umrit nije priša za zakopat.
ARAUSA 25
New Entry

Tip plovila: Arausa 25 Lombardini 87 ks

PostPostao/la Galun » 08. 10. 2010. (08:21)

ma možda je na godišnjem odmoru,šteta bi bila da se ovako dobra barka prestane proizvodit,neću je imat kamo kupit kad skupim šoldi
Galun
Senior Member

PostPostao/la Kiana » 08. 10. 2010. (10:01)

Galun je napisao/la:ma možda je na godišnjem odmoru,šteta bi bila da se ovako dobra barka prestane proizvodit,neću je imat kamo kupit kad skupim šoldi

Galun - vidim da i dalje onaj 'galeb' stoji tamo u travi iza ringenšpila,...a rekao si da ga nema više!

Bio sam ovo ljeto u SB na kratko, u lućici je bio samo jedan stariji ribar. Razgovarali smo malo i rekao je da ti je kuća malo dalje od dučana, gledajuci iz porta prema SW...(ako je shvatio na koga sam mislio)

I ja razmišljam o malo većem (komotnijem) brodu (počela nasa djeca "štancat" unuke i situacija je takva, da ako hoću vidjet preko ljeta more, moram ih počet uzimat sa sobom [do sad je bila samo jedna, a dogodine ću morat uzet i drugog]) ili bebisiterstvo "gore" i plovit samo kad djeca imaju dopust)....muke mu ježove, šta sam ja Bogu skrivio da ne mogu u penziji plovit koliko hoću... :(
Radio ne radio svira ti radio...
Kiana
Member

Tip plovila: Adria 1002 - 2x Iveco Aifo 80 Ks

PrethodnaSljedeća

Natrag na Plastični brodovi

Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju.