Deplasmanski brod

Sve što želite znati o plastičnim brodovima

Moderatori/ce: riberer, teranavis, Moderatori

Re: Deplasmanski brod

PostPostao/la Zemmo » 03. 07. 2023. (17:17)

som,
na zapadnoj obali Istre,cca150 izlazaka na more godišnje,barka adria 500 Evinrude9.8 i mercury 5.
Tko poznaje taj dio obale zna da se ne borimo toliko ni sa jugom ni burom kao u dalmaciji.
Ljeto,zima,toplo,hladno,kiša,plima,oseka,mjesečeve mijene….To su elementi jednadže koje ne gledam..ne postoje…
..jer kad bi to sve pratio,nebi 20 puta izašao na more…
Ne želim ulazit u konflikt sa ljudima koji uz kavu pregledavaju kad će riba najbolje radit…
Najbolje ulove sam imao uglavnom van svih pravila…
Ko je više na moru bolje prati ponašanje i fluktuaciju ribe i ne izgubi vrijeme tražeći pošte koje rade nakon 2 mjeseca neizlaženja na more…
Bitno da sam na vodi,a koliko ću uhvatit baš me briga….Nisam od onih koji idu na more 10 puta godišnje,naprave prelov i slikaju pune kante ribe sa ispruženim rukama…i misle da su dobri ribolovci.Godišnje izvučem smeća iz mora više nego ribe naročito u ljetnim mjesecima kad se kupam sa ženom i obitelji…
Zemmo
New Entry

Vrsta ribolova: rekreativni
Tip plovila: Mlaka 500 poludeplasman

PostPostao/la Ivek Zagorec » 27. 05. 2024. (21:34)

Gušt tema :thumbup: :wave: :angel:
To su čari foruma. :crazy:
Ivek Zagorec
Senior Member

Tip plovila: Wiking komet 350 Tohatsu 20mfs

PostPostao/la peroLA » 08. 11. 2024. (21:19)

Znao sam to i prije ali sad znam jos bolje..definitivno najpozeljnija barka kod nas je i dalje Istranka, sad sam morao prodat jednu viska, prodao sam je u jedno popodne bez oglasa, samo kontakt ekipe koja popravlja... i ono sto je najvvaznije ekipa koja ju je uzela sredit ce ju ko novu i dati joj novi zivot i avanture..
"Nadam se da se svi slažu da kod deplasmanskih plovila stacionarni motor s osovinom nema alternativu što se maritimnih svojstava tiče." by Juraj
peroLA
Old Senior Member

Vrsta ribolova: sportski
Tip plovila: Show29 - LDW1003M +Tender

PostPostao/la josey » 09. 11. 2024. (10:01)

Mislim da si imao srece. Ali, isto tako istranka upada i onu kategoriju da je financijski prihvatljiva prosjecnom hrvatu, a u prilog joj ide sto je to provjerena brodica, ma koliko god bila stara.
Dakle mal stabilan deplasmanski “brodić” cjenovno povoljan.
Koliko realno ima ljudi koji si mogu priustit novog francuza sa kabinom i motorom 50ks? ili leidi ?
josey
Old Senior Member

Tip plovila: Drvenjača sa 120ks

PostPostao/la lupis » 09. 11. 2024. (15:26)

josey je napisao/la:Mislim da si imao srece. Ali, isto tako istranka upada i onu kategoriju da je financijski prihvatljiva prosjecnom hrvatu, a u prilog joj ide sto je to provjerena brodica, ma koliko god bila stara.
Dakle mal stabilan deplasmanski “brodić” cjenovno povoljan.
Koliko realno ima ljudi koji si mogu priustit novog francuza sa kabinom i motorom 50ks? ili leidi ?

Prosječan HRvat...i Istranka stara 40 godina...,top topova..

Svakoga dana u svakom pogledu sve više napredujemo!

Izreka iz filma iz tog mračnog vremena...,vremena gradnje malih deplasmanaca za socijalističke samoupravljače ,koji su ih btw kupovali nove....,o šit....

Ja mislio da smo procvali....

Josey,sve si točno napisao,na žalost...,nisam citirao tvoj tekst zbog nekog neslaganja,nego samo vegeta... ;)
Sve su osobe i događaji izmišljeni.
Svaka sličnost sa stvarnim likovima i događajima je slučajna.
lupis
Old Senior Member

Tip plovila: Merry Fisher 625,Suzuki 115

PostPostao/la peroLA » 09. 11. 2024. (16:36)

Sad kaze frend na sajmu u Rijeci bia arba 500 za 18...a nemam ja srece vec dugo sa prodajama, mataemtika je vise mozda i razum..neznam uglavnom znam za jako puno slucaja ne jedan...
"Nadam se da se svi slažu da kod deplasmanskih plovila stacionarni motor s osovinom nema alternativu što se maritimnih svojstava tiče." by Juraj
peroLA
Old Senior Member

Vrsta ribolova: sportski
Tip plovila: Show29 - LDW1003M +Tender

PostPostao/la lupis » 10. 11. 2024. (10:15)

Konačno odzvonilo Istrankama i ostalim starudijama po Hr..,obnovit ćemo flotu po portima konačno
slika

Preskočili smo Španjolsku i Italiju...,sad kreće masovna navala španjolaca i talijana na jeftine Istranke i slične..,dosta je bilo kupovanja starudija po evropi i uvoza u Hr..,vrijeme je da se i mi riješimi krame.. :thumbup:
Sve su osobe i događaji izmišljeni.
Svaka sličnost sa stvarnim likovima i događajima je slučajna.
lupis
Old Senior Member

Tip plovila: Merry Fisher 625,Suzuki 115

PostPostao/la josey » 10. 11. 2024. (10:58)

i sa kreditnim rejtingom A, nemozemo piturat ono sta je tito izgradija, tako da ce prosjecnom hrvatu i dalje domet bit iskusana i dokazana istranka napravljana u njegovo vrjeme.
josey
Old Senior Member

Tip plovila: Drvenjača sa 120ks

Prethodna

Natrag na Plastični brodovi

Trenutno korisnika/ca: / i 4 gostiju.