Graškić 19 "na pentu"

Sve o plastičnim brodovima..

Moderatori/ce: teranavis, dome, riberer

Re: Graškić 19 "na pentu"

PostPostao/la karamba dana 09. 03. 2010. (16:18)

za 25 000 € koliko če netko dati za ovaj brod se svakako isplati otić kod graše na probu u vodi . Općenito sam mišljenja da je 40 i 50 ks nedovoljno , o 90 bi se dalo razgovarat. Ja samo znam da u tom poludeplasmanskom režimu vožnje benzinski motor troši najviše.
karamba
Old Senior Member

PostPostao/la teranavis dana 09. 03. 2010. (16:35)

karamba je napisao/la:za 25 000 € koliko če netko dati za ovaj brod se svakako isplati otić kod graše na probu u vodi . Općenito sam mišljenja da je 40 i 50 ks nedovoljno , o 90 bi se dalo razgovarat. Ja samo znam da u tom poludeplasmanskom režimu vožnje benzinski motor troši najviše.

tako je ....treba ic u pulu i to tri puta ako treba ....ali doticne osobe bi kupile i beštimale o tom brodu a skupo im je otic do pule izvidit stvar .....onaj ko ima solde za ti i to je naumio niti ne prica nego sjedne u auto i ode tamo di treba :thumbup:
1) predstavi se i ispuni rubriku “Lokacija”
2) koristi “Pretražnik”
3) slikaj ribu bez krvi i tamo gdje je ulovljena, ne u kuhinji...
4) upute za postavljanje fotografija: KLIK
5) citiranje postova
6) o problemima porazgovaraj najprije sa moderatorima putem pp-a
teranavis
Moderator

PostPostao/la dome dana 09. 03. 2010. (17:30)

žmul je napisao/la:Lokacija je Split,

Za tvoje područje preporučio bih ti obvezatno Yamahu.U Splitu djeluju dva naj jača Yamaha servisa u ovoj regoji Piccilo i Kata meštri sa dugogodišnjim iskustvom i visokim obrazovanjem (Nikica je osim ča je doktor primarijus za Yamahe i dipl.ing.strojarstva).Moj stav je da je za to plovilo FT60 optimalni motor ali ni sa F80 ili F100 nećeš faliti osim ča ćeš uz veću potrošnju imati veći piz i skuplje održavanje uz nešto veću brzinu.Ali kao što rekoh to je samo moj stav vidit ćemo što će pokazati testovi ...........
2) koristi “Pretražnik”
5) o problemima porazgovaraj najprije sa moderatorima putem pp-a
dome
Moderator

PostPostao/la karamba dana 09. 03. 2010. (19:48)

dome je napisao/la:

Za tvoje područje preporučio bih ti obvezatno Yamahu.U Splitu djeluju dva naj jača Yamaha servisa u ovoj regoji Piccilo i Kata meštri sa dugogodišnjim iskustvom i visokim obrazovanjem (Nikica je osim ča je doktor primarijus za Yamahe i dipl.ing.strojarstva).Moj stav je da je za to plovilo FT60 optimalni motor ali ni sa F80 ili F100 nećeš faliti osim ča ćeš uz veću potrošnju imati veći piz i skuplje održavanje uz nešto veću brzinu.Ali kao što rekoh to je samo moj stav vidit ćemo što će pokazati testovi ...........

yamahu 60 ks moj frend ima na belingardu dužine 5,50 koji je vrlo lagan te isto ima kabinu , to je klanje motora !, ako je čovik sam onda ide ako je 3 na brodu onda se muči a ako je 4 s opremom doslovno nemože izglisirat ni po bonaci , tako da sumljam da če grašu koji je teži i veči bit dosta 60ks .
Treba čekat test ali pravi a ne one koji oni rade jer su u pravilu jako daleko od istine.
Slažem se za kvalitetu yamahe ali honda ne zaostaje za njom, a serviseri su posebna priča.
..
terenavis , :thumbup:
karamba
Old Senior Member

PostPostao/la dome dana 09. 03. 2010. (21:42)

karamba je napisao/la:Slažem se za kvalitetu yamahe ali honda ne zaostaje za njom, a serviseri su posebna priča.

Ne zaostaje puno ni Suzuki, a 4t Selva je identične kvalitete :D
ali
slika
karamba je napisao/la:a serviseri su posebna priča
2) koristi “Pretražnik”
5) o problemima porazgovaraj najprije sa moderatorima putem pp-a
dome
Moderator

PostPostao/la žmul dana 09. 03. 2010. (21:50)

Fala ti Dome!
Iman Yamahu pomoćni 5 ks koja radi ka sat već više od 30 godina.
Znan sve servise i zadovoljan san sa Katon.I Piccilo je dobar.
dome je napisao/la:Za tvoje područje preporučio bih ti obvezatno Yamahu.U Splitu djeluju dva naj jača Yamaha servisa u ovoj regoji Piccilo i Kata meštri sa dugogodišnjim iskustvom i visokim obrazovanjem (Nikica je osim ča je doktor primarijus za Yamahe i dipl.ing.strojarstva).Moj stav je da je za to plovilo FT60 optimalni motor ali ni sa F80 ili F100 nećeš faliti osim ča ćeš uz veću potrošnju imati veći piz i skuplje održavanje uz nešto veću brzinu.Ali kao što rekoh to je samo moj stav vidit ćemo što će pokazati testovi ...........

Nije mi nikakva priša i čekan testove za ovu intresantnu brodicu.
By the way- ima još toga interesantnog!Čekan sa zanimanjem testove!
žmul
Member

PostPostao/la kapidani dana 09. 03. 2010. (22:38)

brodski motor 25 ks za verziju sa brodskim motorom je idealno za njega i postize 12 cvorova maksimalne, mislim da verziji sa vanbrodskim motorom dovoljno 30 ks za 9 cvorova putne i 11cvorova maksimalne jaci motor veca tezina na krmi sto znaci i veca nestabilnost.
kapidani
New Entry

PostPostao/la teranavis dana 09. 03. 2010. (23:03)

karamba je napisao/la:
dome je napisao/la:

yamahu 60 ks moj frend ima na belingardu dužine 5,50 koji je vrlo lagan te isto ima kabinu , to je klanje motora !, ako je čovik sam onda ide ako je 3 na brodu onda se muči a ako je 4 s opremom doslovno nemože izglisirat ni po bonaci , tako da sumljam da če grašu koji je teži i veči bit dosta 60ks .
Treba čekat test ali pravi a ne one koji oni rade jer su u pravilu jako daleko od istine.
Slažem se za kvalitetu yamahe ali honda ne zaostaje za njom, a serviseri su posebna priča.
..
terenavis , :thumbup:

karamba ...samo znaj da je belingardo gliser i ako fali snage nemore izglisirat a poludeplasman ide onoliko koliko ima snaege ...samo treba odlucit ca kome treba :thumbup:
2) koristi “Pretražnik”
5) citiranje postova
teranavis
Moderator

PostPostao/la karamba dana 10. 03. 2010. (08:02)

terenavis , moje mišljenje je da je to sve ista pašta. Na svojoj barci kad dam pol gasa barka ide 12-13 milja digne nos pod oblake ,napravi krmni val da na njemu možeš surfat, znači isto ko i poludeplasmanac , kad dodam još gasa barka izađe i ide 18 milja isto ko i poludeplasmanac tako da je to sve isto. Ove slike graša s prospekta su isključivo glisiranje s jakim motorima i ništa drugo. ;)
karamba
Old Senior Member

PostPostao/la teranavis dana 10. 03. 2010. (10:54)

karamba je napisao/la:terenavis , moje mišljenje je da je to sve ista pašta. Na svojoj barci kad dam pol gasa barka ide 12-13 milja digne nos pod oblake ,napravi krmni val da na njemu možeš surfat, znači isto ko i poludeplasmanac , kad dodam još gasa barka izađe i ide 18 milja isto ko i poludeplasmanac tako da je to sve isto. Ove slike graša s prospekta su isključivo glisiranje s jakim motorima i ništa drugo. ;)

skoro pa se i nebi slozio .....pogledaj u mom albumu slika open G 19 pri brzini od 12 milja .....ni k od krmenog vala .....12 milja je normalna brzina p deplasmanca dok je to njagora brzina za gliser
2) koristi “Pretražnik”
5) citiranje postova
teranavis
Moderator

PrethodnaSljedeća

Natrag na Plastični brodovi

Trenutno korisnika/ca: ab ovo, ak2948, chomli, genije, mano77, massa.st, moreplovac, zokizgb i 7 gostiju.