Pozdrav Maxx
sa plovilom sam zadovoljan, mada nisam pobornik "jurilica" i brzina, ali svakako je praktićnije brže doći do pozicija. Kod plovila me je najviše fascinirao koncept plovila, čim sam stao na krmu oduševilo me, jer gledajući ga s kraja nemoguće je dobiti pojam koliko je velik i praktičan prostor na krmi, ima mjesta za nesmetano obavljanje bilo kakvog ribolova i to za dvojicu pa i trojicu.
Ima kabinicu u kojoj "za potrebu" dvi osobe i mogu prespavati, pregledna natkabina koja se zatvara sa "roll on" tendicama, sklopiva tenda.....stvarno plovilo bomba kako je iskorišten prostor (širina 2.40 od bande do bande).
E sad mnogi će reći lagan, ravno dno, nosi ga vitar..... sve stoji, i ja sam se zbog slušanja takvih stvari premišljao oko kupnje istog, no zato sam ga prije kupnje istestirao po bonaci, po jugu, i po sz-u...... po mareti lupa, istina, ali u takvim situacijama se vozi 10 milja i dovesti će do doma uvik.
S hondom 50 ks, na 4500 okretaja vozi 16-17 čvorova uz potrošnju 9 litara. Na motoru je "teretna" propela, pa mislim da ću s promjenom propele dobiti promjenu koja bi mi odgovarala da na 4000 okretaja vozi cca 15 čv i možda manju potrošnju. To ču istestirati na proliće, (prijašnji vlasnik je mijenjao propelu jer su većinom bila u njemu troje ili četvero, a ja sam većinom odnosno uvik sam tako da nije mi bitna krajnja brzina već da mi motor na 4000 okr vozi 15-ak čv AKO BUDE IZVEDIVO).
Brod je uvezen iz Francuske, vlasnik je prodao njega i uzeo isti tip ali ocqueteau 610 (začuđujuće koliko više prostora za 60 cm duže plovilo), plovilo je 2005 godište, motor 2006.
Sve njegove "mane" anulira radni prostor, i plovilo meni za podvodni ribolov i sav ostali ribolov zadovoljava više nego dovoljno. Većina njih "njurgaju" zbog natkabine, ali zaklon od vjetra, kiše i ostalog vrijedi više od krajnje brzine i nošenja pri vjetru.