Radno plovilo - OCQUETEAU 540 (Pula)

Sve što želite znati o plastičnim brodovima

Moderatori/ce: riberer, teranavis, Moderatori

Re: Radno plovilo - OCQUETEAU 540 (Pula)

PostPostao/la more i ja » 09. 12. 2016. (10:11)

Pozdrav Maxx
sa plovilom sam zadovoljan, mada nisam pobornik "jurilica" i brzina, ali svakako je praktićnije brže doći do pozicija. Kod plovila me je najviše fascinirao koncept plovila, čim sam stao na krmu oduševilo me, jer gledajući ga s kraja nemoguće je dobiti pojam koliko je velik i praktičan prostor na krmi, ima mjesta za nesmetano obavljanje bilo kakvog ribolova i to za dvojicu pa i trojicu.
Ima kabinicu u kojoj "za potrebu" dvi osobe i mogu prespavati, pregledna natkabina koja se zatvara sa "roll on" tendicama, sklopiva tenda.....stvarno plovilo bomba kako je iskorišten prostor (širina 2.40 od bande do bande).
E sad mnogi će reći lagan, ravno dno, nosi ga vitar..... sve stoji, i ja sam se zbog slušanja takvih stvari premišljao oko kupnje istog, no zato sam ga prije kupnje istestirao po bonaci, po jugu, i po sz-u...... po mareti lupa, istina, ali u takvim situacijama se vozi 10 milja i dovesti će do doma uvik.
S hondom 50 ks, na 4500 okretaja vozi 16-17 čvorova uz potrošnju 9 litara. Na motoru je "teretna" propela, pa mislim da ću s promjenom propele dobiti promjenu koja bi mi odgovarala da na 4000 okretaja vozi cca 15 čv i možda manju potrošnju. To ču istestirati na proliće, (prijašnji vlasnik je mijenjao propelu jer su većinom bila u njemu troje ili četvero, a ja sam većinom odnosno uvik sam tako da nije mi bitna krajnja brzina već da mi motor na 4000 okr vozi 15-ak čv AKO BUDE IZVEDIVO).
Brod je uvezen iz Francuske, vlasnik je prodao njega i uzeo isti tip ali ocqueteau 610 (začuđujuće koliko više prostora za 60 cm duže plovilo), plovilo je 2005 godište, motor 2006.
Sve njegove "mane" anulira radni prostor, i plovilo meni za podvodni ribolov i sav ostali ribolov zadovoljava više nego dovoljno. Većina njih "njurgaju" zbog natkabine, ali zaklon od vjetra, kiše i ostalog vrijedi više od krajnje brzine i nošenja pri vjetru.
more i ja
New Entry

Vrsta ribolova: sportski
Tip plovila: Ocqueteau 540

PostPostao/la maxx » 09. 12. 2016. (14:21)

:thumbup: super plovilo,samo meni presporo,pise da ide sa 60 ks max 27milja,prazan i sa pola rezervara,a to je i maximalna dozvoljena snaga,i sad malo stvari dva frenda...neznam zasto ne dozvole jaci motor,imam noviju yamahu 40/60 na bakanu pa bi ju mogao samo preseliti,ali strah me sa nece to nesto ici,sad mi je putna kad sam sam 4200ok. 23milje i 10L potrosnja,na 18milja trosi 8L,sa dvoje 4400ok. 21milju i 11L
Probaj definitivno promijeniti propelu,evo video di sa suzukijem 50ks i 4ljudi ide 22milje
maxx
Member

Vrsta ribolova: rekreativni
Tip plovila: bakan

PostPostao/la more i ja » 09. 12. 2016. (14:31)

da....svakako ću probati, testirati sa par propela...prije njega sam razmišljao o bakanu, ali presudila je natkabina i i praktičnost i komodnost na krmi ocqueteaua.
Bio sam par mjeseci bez broda..... i to najgora je solucija biti bez ikakvog i ne ići na more...
more i ja
New Entry

PostPostao/la nugent » 22. 09. 2023. (05:31)

Pozdrav,
Imam isti brod i odlucio sam se kupiti novi motor.
S obzirom da je max 60 ks... Za sada se dvoumim
Izmedju honde 40/60 ili yamahe 40/70.
Ukratko, molio bih vas ukoliko mi mozete pomoci sa izborom izmedju ova dva ili nekog treceg kao prijedlog.
Hvala
nugent
New Entry

PostPostao/la egotrip » 22. 09. 2023. (13:46)

Ja bi pogledao koja je kubikaža i izabrao onaj s večom,neki motori su 60 ili 70 konja,a neki su nabrijane 40tke ili 50tke.uzmi u obhir sve u0tke i izaberi najtežu obično s največom kubikažom
egotrip
Senior Member

Tip plovila: gs nautica open 550 yamaha 100 4t

PostPostao/la nugent » 23. 09. 2023. (13:31)

Što se tiče kubikaze, oba su po 1000 cm3
Razlika je u tome sto je honda 3, a yamaha 4 cilindra,
te je razlika u nozi, honda 2,07 a yamaha 2,33.
Po opisima na internetu honda bi trebala bit osjetno štedljivija, a yamaha pouzdanija.
Za pravi motor od 70 i vise konja(suzuki 70 ili yamaha 80) bi trebalo ici na registar sto opet kosta, plus je potrošnja veca, tezina veca, cijena motora itd...
Tako da cu se morat zadovoljit sa ovim do 1000 cm3.
Kod honde ima još opcija "high trust" verzije di je noga od jaceg modela, a namjenjena je tezim i vecim brodovima.
nugent
New Entry

PostPostao/la lošinj » 25. 09. 2023. (06:08)

nugent je napisao/la:Pozdrav,
Imam isti brod i odlucio sam se kupiti novi motor.
S obzirom da je max 60 ks... Za sada se dvoumim
Izmedju honde 40/60 ili yamahe 40/70.
Ukratko, molio bih vas ukoliko mi mozete pomoci sa izborom izmedju ova dva ili nekog treceg kao prijedlog.
Hvala

Ima do sada Yamahe 40/60, 70 i sada 40/70. Na ovoj zadnjoj sam imao kvar na trimu i onda su zamijenili trim jer je bio pod garancijom. Zadovoljan i ne mislim ići na drugu marku.
lošinj
Old Senior Member

Tip plovila: Marlin 16, Yamaha 40/70.

PostPostao/la nugent » 18. 10. 2023. (20:44)

Evo, konačno je sve rješeno...
montirana je honda 40e (40/60) i s obzirom da je tek razradjujem ne mogu izmjerit brzinu,
ali cini mi se da će biti i više nego dovoljna za nekih cca 20 putne.
Lipo vuče do 3000 okretaja(razrada) i stvarno je tih, toliko da kad je na leru pitaš se jel radi :)
E sad slijedi motoguide/minnkota i solari... ali to kad preživim zimu hah...
jedno pitanje, Bazen za živu ješku... plastična bačva ili jacera (ovo drugo je malo više $$$ pa kalkuliram :) )
Hvala na savjetima.
nugent
New Entry

PostPostao/la lupis » 19. 10. 2023. (06:46)

nugent je napisao/la:Evo, konačno je sve rješeno...
montirana je honda 40e (40/60) i s obzirom da je tek razradjujem ne mogu izmjerit brzinu,
ali cini mi se da će biti i više nego dovoljna za nekih cca 20 putne.
Lipo vuče do 3000 okretaja(razrada) i stvarno je tih, toliko da kad je na leru pitaš se jel radi :)
E sad slijedi motoguide/minnkota i solari... ali to kad preživim zimu hah...
jedno pitanje, Bazen za živu ješku... plastična bačva ili jacera (ovo drugo je malo više $$$ pa kalkuliram :) )
Hvala na savjetima.

:clap: na povratnim informacijama,nisi jedan od onih koji nestanu nakon što saznaju što im treba.

Maximalna brzina je?

Jaceru stavi,nemoj razmišljat .
Imao sam bačvu,nezgodna je zbog oblika i lignji kraće žive.
Na jaceru moreš sjest,koristit ju kao spremište kad je prazna.
Sve su osobe i događaji izmišljeni.
Svaka sličnost sa stvarnim likovima i događajima je slučajna.
lupis
Korisnik baniran

Tip plovila: Merry Fisher 625,Suzuki 115

PostPostao/la nugent » 20. 10. 2023. (13:53)

Ma nemam razloga nestat odavde, stvarno se na ovom forumu ima što i pročitati i naučiti.
Možda ne pišem često, ali pratim... mrvicu je pala aktivnost na forumu zadnjih 2 godine ali što je tu je.

Heh, lupis pričekat ćeš još koji dan dok ne odradim prvih 10 sati... trenutno sam tek na 4 sata haha, ali svakako napišem.
Hvala puno za informaciju za bazen za živu ješku...
Ovaj brod ima spojler (ne znam staviti sliku :)) sa obje strane motora, s jedne su skale, pa mi je palo na pamet da sa druge strane montiram bazen za živu ješku, ali je prostor prilično malen 57 x 41 cm...
maksimalno mi stane icey-tek od 40 litara - hoće li to biti dovoljno za 4-5 liganja ili riba?

Što se tiče broda... rekao bih da je kao malo veći bakan 5 sa full kabinom... prilično dobro ide sa manjim motorima, solidno stabilan, plastika je odlicna(vakum), dobar na valu, možda malo lagan za tuć veće valove dok glisiraš,
jedini stvarni minus koji sam ja za sada primjetio je plesanje na sidru (nedostatak bilo kakve kobilice) - ali kad se navikneš ne smeta toliko da bi to bio neki problem kod kančenice ili lignjolova.
nugent
New Entry

PostPostao/la lupis » 20. 10. 2023. (17:32)

Kasno sam vidio da si u fazi razrađivanja...pomalo.. :thumbup:

Ta dimenzija jacere je malo mala ,bolje što veća zapremina,bačva je visoka,tu je u prednosti ako su mislio van na tu platformu do motora.
Sve su osobe i događaji izmišljeni.
Svaka sličnost sa stvarnim likovima i događajima je slučajna.
lupis
Korisnik baniran

Tip plovila: Merry Fisher 625,Suzuki 115

PostPostao/la more i ja » 31. 07. 2024. (19:41)

Bog Nugent...
Ima li podataka o brzini i potrošnji sa Hondom 6p ks?
Lp
more i ja
New Entry

Prethodna

Natrag na Plastični brodovi

Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju.