adzud je napisao/la:Pozdrav svima da se nadovežem na temu, vlasnik sam Adrie M500 Sport s kabinom i imam 10ks Yamahu, ali razmišljam o snažnijem motoru 20ks ili 25ks Yamaha.
Ima li smisla ići na jači motor ili ostati na 10ks?
Cilj mi je dobiti nešto veću brzinu (trenutna je 5-6 čvorova uz potrošnju od 3-4 l/h) i smanjiti buku motora?
Bio bi zadovoljan s brzinom od 10 čvorova i da mi ostane 1/3 gasa ili više, a da je motor tiši u vožnji.
Hvala na savjetima!
"Nešto veća" brzina bi bila u tvom slučaju 7-8 top, a 10kt je povećanje za gotovo 100%..Malo pre ambiciozno.
Milju,milju i pol dobio bi s postojećim motorom i spojlerom,uz slično "ozvučenje",ima tamo na Nj i na netu slika kako to izgleda u origunalu,pa prekopiraj ili daj nekom tko je to radio.
Ako ništa drugo,imao imao bi s istim motorom 6kt s manje gasa i buke.
Ne znam specifikacije tih motora 10-15-20-25,ali trebao bi voditi i računa njihovoj masi,i o tome da ga na vezu možeš u cijelosti dignut iz mora.
Ako si uložio i sredio barku,pa ti ne igra ići na drugo plovilo,probaj kopirat spojler,pa vidjet s postojećim što dobijaš,možda onda prominit na 15-20-25...,u svakom slučaju za veću brzinu trebaš spojler,e sad koji motor je idealan i što je uopće idealna brzina i potrošnja.
U svakom slučaju ,ti bi htio 100% povećanje ,ili duplo brže.
Nije to baš "nešto veće" ,a budi siguran da na 10 kt kad ih dobiješ preinakama, neće biti tiše.
Sve su osobe i događaji izmišljeni.
Svaka sličnost sa stvarnim likovima i događajima je slučajna.