street je napisao/la:mann3212 je napisao/la:Pozdrav,
Nisam htio otvarati novu temu pa ću napisati u ovoj... Trenutno smo u potrazi za novom barkom sa kabinom i najviše nam je za oko zapela Arba 500, htio bi vas upitati kakva su vaša iskustva sa Arbom? Što god sam našao po forumu su postovi stari nekoliko godina. Na Krku ih ima dosta, u svakom mjestu se nađe koja, pa vjerujem da ih je dosta prodano po Jadranu i da netko ima nekakva iskustva.
Najviše bi me zanimalo kako se ponaša na moru, vidim da je većina ili 20 ili 40 konja, imate li kakve preporuke što se tiče motora? Brod će se koristiti za lokalne dnevne izlete/ribolov sa 3-4 odrasle osobe na brodu i nešto sitno opreme, kakvu brzinu mogu očekivati sa 20konja i opterećenim plovilom? Kakva je kvaliteta izrade i završne obrade, kako se barka drži kroz godine? Nisam još imao prilike stati na barku niti je izbliza pogledati(jedino sa rive), za to čekam sajam u Rijeci.
Proizvođač u svojim ponudama nudi ugradnju Yamaha motora, kako su vam se oni pokazali? Kako ide njihovo održavanje?
Hvala unaprijed na pomoći!
Da ces na njoj loviti s jos 2-3 ljudi, neces
Premali je to brod za lov, kojem 50%+ povrsine ode za provu i kabinu.
To ti je brod za jednog da lovi a eventualno jedan da se snalazi za silu i lovi naprijed
Eventualno 1-2 stapa na panuli u nosacima, a troje ljudi pije pivu i gleda
Radit u 2-3 na tako malom prostoru je nemoguce
Imao sam slican brod nekad prije s 40ks, u plovidbi 1-2 ljudi taman, sve vise od toga je posteno osjetio i putna brzina drasticno pada svakom kilom više
Sto se tice yamahe, imam je i samo preporuke
Hvala na odgovoru, svjestan sam limitiranog prostora pošto sam već nekoliko puta lovio sa istranke tako da znam što mi hoćeš reći. Na brodu će u iznimnim slučajevima najviše boraviti 4 osobe(odlazak na kupanje) pa me više zanimalo iz tog aspekta kako se brod ponaša u plovidbi, kakvu brzinu postiže sa 4 osobe i 20 konja.