Interceptor023 je napisao/la:Da ne otvaram novu temu, u istoj sam dilemi ko što si bija ti. Do sada sam koristija gumu 4.3m sa 40ks, 6 godina dobrog druženja smo imali, zadnje tri nešto manje zbog manje vrimena. Nakon prodaje u potrazi sam za brodovima navedenim u naslovu teme. Da mi bude malo više mista nego na gumi, koja stvarno nije imala mista al opet znalo se nas 4 odraslih voziti 20Nm u jednom smjeru. I da nije neki potrošač, a koliko sam čita Um troše do 2l na uru. Brod bi se koristija za dnevne izlete sa obitelji ili društvom od 3-5 momaka. Ponekad da mogu prespavati u kabini sa ženom i malim. Planiram dati do nekih 5500e i ne tražim da ima dodatnu opremu poput solara, wc i slično, jer bi to s vrimenom slaga po potrebi. Bitno mi je da je motor pouzdan i da me nije strah isploviti. Također od svih tih mi se najviše sviđa maestral koji nažalost nije u mom budžetu.
@PeroLa mi je već da neke savjete. Al volija bi čuti još neki od ostalih članova i koji brod bi ti bija odabrao od ovih da ti nije uletija maestral.
Oprezno, oprezno i samo oprezno kod kupnje starih gargaša.. Ja san ovog svoga relativno malo platija ali san vec sada u 8-9000 eura!
Slazen se sa svime sta su dečki dosad rekli i komentirali..
Meni je nakon misec dana plovidbe počelo ulje kapati u santine, diga san motor vani da prominin semeringe, a na kraju san napravija generalnu, 1500 eura djelova... ja i frend radimo pa je sve to relativno malo jeftinije od nekog servisa ali zato traje vec dva miseca

.. sad... ja san pedantan pa san tija da se napravi motor kako spada, mozda san moga prominit semering radilice zaklopiti ga i nastaviti.. na kraju brusija radilicu na 1. specijalu jer je imala zub pa glavu, promini prstenove, ventile, ležajeve, set brtvi, lamelu, nosači... očisti, odmasti, pituraj i eto me skoro u 2 iljade...
kupija san ga od prvog vlasnika (imam org racune od broda i motora) i to mi je i bija povod za kupnju, samo sta je vlasnik bija hantav i to san triba vidit po nekim sitnicama kako nije održava brod..
Brod ka brod je odličan i stvarno se nebi moga zamislit u nijednom drugom od ovih nabrojanih..
Meni je gušt cackati po brodu i tu uvik ima posla jbg.. tece vamo tamo, pritegni, skroji, pobrusi, pituraj... staro je ali kad napravis sritan si..
Napravija san i inox konstrukciju za svoju visinu, i jos neke sitnice poredija dok je motor vani a sta nebi nikad...
Sutra ce motor nazad u brod pa ce i koji smajlic osvaniti, ovako mi jos uvik nije do smiha...
najvise mi je ža liganja sta su ostale umoru