Pozdrav

Dobro nam došli novi korisnici! Predstavite se ovdje i recite nam nešto o sebi ...
VAŽNO:
Otvaranjem nove teme u forumu "Predstavite se" (prvi post), novim je korisnicima omogućeno pisanje u svim dijelovima foruma, uključujući teme u njegovom ribolovnom dijelu.

Moderatori/ce: dome, tramontana, Moderatori

Pozdrav

PostPostao/la vucko » 03. 09. 2024. (10:24)

Pozdrav svima, Dubrovnik, 47 godina, imali smo maestrala 700 dok sam bio dijete pa me "naka nostalgija" vuče :-D iako vidim barke su "nešto" i napredovale od tada, a eto meni maestral ostao u super sjećanju kao spora ali pouzdana i prostrana mrcina na moru (iako s ovim produžecima krme vidim da danas i nisu tako spore, najjači je onaj Marko Filipi s Dugog Otoka koji je napravio remek djelo od maestrala). Neki san na dugom štapu bi bilo nešto takvo ili nešto domaće 6,5 - 7 metara tipa Leidi 660, Damor 700, Betina 700, Pičuljan Rab 720 (nisam pojma imao da ima toliko tih malih domaćih brodogradilišta!)... a do tad s obzirom na budžet i preferencije je trenutna opcija dnevni najam barke/glisera i kupanje po lokalnim otocima, iako gledam i barke do 10-15k eura pa ako uleti kakva super prilika, što da ne... Ali za tu lovu se slabo što može naći da je dobro, ne prestaro i da ne treba previše odmah ulagati i da će lako biti sutra prodati...

Ajde kad sam krenuo, da podijelim i nešto što sam primijetio: malo tko od ljudi s kojima sam pričao o kupnji barke je rekao: "to stari, samo naprijed, to ti je super, uživat ćeš, pođi do Lopuda na kupanje, pođi s obitelji do Mljeta, prespavaj na barci, ujutro u 6 se digni i skoči u more, otuširaj se na krmi, i onda skuhaj kavu na barci, marendaj, popij hladan gemišt, prilegni ispod palube, pođi zimi u ribanje s prijateljem, uživat ćeš, itd...".

Ne, samo čujem "hijooo, što će ti to, pa što će tebi barka, pa koliko ti imaš vremena za barku, nije to za tebe, znaš li ti koliko košta održavanje, imaš li vez, đe ćeš je držat, znaš li sam radit oko barke, znaš li napravit servis na motoru, znaš li ti koliko koštaju meštri i da ih ne možeš naći, pa onda što ćeš kad je kiša/jugo/bura, je li velika plima/oseka, drže li konopi, lupa li od kraj, pa ti je izaseru galebovi, pa ti ribaju s nje i šporkaju, to je samo briga, auuu jesi lud", itd. itd... a osim toga svi rado vole podijelit i poslovicu: "čovjek je sretan 2 puta u životu: kad kupi barku i kad je proda", a ja na to kažem - zašto ne bih u životu 2 puta više bio sretan? Pa zar to nije win-win? :) Ako kupim barku, sve ako i kroz neko vrijeme i dođem do zaključka da ima više nuspojava nego benefita ;), opet je mogu prodati za ne puno manje nego sam je kupio i eto i drugi put biti sretan... ne vidim problem :) E sad, ili ću 2 puta više biti sretan u životu ako shvatim da to ipak nije za mene, ili ću osim kod kupnje biti sretan svaki novi dan i shvatiti da sam bio budala što je i puno ranije nisam kupio... život prolazi, djeca rastu, zdravlje će po logici stvari s godinama služiti sve lošije... ne znam što se treba čekati? Uštedit još jednu godinu-dvije-tri na održavanju i na vezu nemanjem barke pa za godinu-dvije-tri kupit bolju za toliko eura? E a onda će se gledati barke i metar duže, itd, itd... I do kad tako? :)

Eto, ustvari imam neka pitanja o EVA pjeni ("hijoo, što će ti to"), ali to valjda u uvodnom postu ne smijem pitat, pa ću nadam se naći posebnu temu za to kad mi admin odobri pisanje :)
vucko
New Entry

Tip plovila: za sad ništa, ali gledam Maestral 700

Re: Pozdrav

PostPostao/la riberer » 03. 09. 2024. (11:29)

Pozdrav vucko i dobro došao! :D
Pisanje ti je "odobreno" ovim, prvim postom, a što se razmišljanja tiče, imaš potpuno pravo, vrijeme prolazi. :thumbup:
... al kad sam jednom diga jedra na laganoj buri oduševio sam se, poskočila je kao živo biće i počela rizat površinu mora ka vruća pošada maslac... by brule
... i nemoze svjetlo bit mobitel :(... by josey
riberer
Moderator

Tip plovila: Elan T-401 - Tomos 18

Re: Pozdrav

PostPostao/la Ivek Zagorec » 03. 09. 2024. (13:50)

Bok i dobro nam došel.
Ivek Zagorec
Senior Member

Tip plovila: Wiking komet 350 Tohatsu 20mfs

Natrag na Predstavite se

Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju.